- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Gurulunk, WAZE?!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
iday
aktív tag
válasz
cskamacska
üzenetére
''Kis'' k6-3 gépeddel akarod tesztelni?

Kissé megspécizve.
Adjál neki.
Az erő veled van!
3dmark-ot szerintem hanyagolni kéne.
''Az ember nem 3dmarkot játszik hanem játékot'' -
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
No ha minden összeáll majd, akkor valszeg lesz egy teszt a Voodoo 4(igaz csak PCI-os van kéznél, ami lassabb kicsit
), Fury Maxx, Radeon SDR, Kyro(1), TNT 2 Ultra, V3 3000(sajna ez is csak PCI
, de talán kis húzással ez a hátrány orvosolható), G450 PCI(ez meg csak 16 megás
), Savage 2000 és várhatóan egy Gef 2 MX(ebből talán kétféle is lesz) részvételével.(meg még ami az eszembe és kezem közé jut
)
Szerintetek érteleme lenne egy PCI-os MX420-at és PCI-os R7500-at(64 bites ddr memóriákkal szerelve) beletenni az összehasonlításba?(esetleg csökkentett órajelekkel, vagy a PCI busz elvégzi a pusztítást anélkül is?)
Az igazi kérdés, hogy mivel s hogyan kellene bencsmarkolni. 3DMark-ok (99-2000-2001) lesznek, Qvék 3 Aréna lesz, Unreal Gold/Unreal Tournament GOTY lészen.
Mást egyebet esetleg? S azokat hogyan lehetne bencsmarkhoz beállítani?
Nagy, s rendkívül ambíciózus válallkozás tudom, legfeljebb beletörik a bicsakom.
[Szerkesztve] -
Släsh
csendes tag
válasz
cskamacska
üzenetére
majd ha lesz voodoo4 -em lemérem
de eddig ez a legjobb kártyám a v5 sem kap sokkal többet ahogy elnéztem legalábbis 2001-ben :2500pontot kap az is perste 32 biten 16on már többet -
Pala
veterán
Szerintem Win98 SE esetében én inkább a referencia driverrel próbálkoznék, mivel ahhoz még van. Az original 3dfx meghajtók nem olyan bénák, hogy feltétlenül érdemes legyen helyettük nemhivatalos, fanok által kreált drivert használni (amik persze szintén nem feltétlenül rosszak)
-
ahavasi
tag
válasz
Májsztró
üzenetére
hi! annak a projectnak annyi. Doom, aki csinálta a patch-t egyszercsak eltűnt a 3dfxzone-ról. Pedig már félkész állapotban volt a cucc. amúgy ő csinálta a Doom 3 patchet is (V2-höz)
a tesztekről meg annyit hogy én nemrég belekezdtem egybe de az MS KT3 Ultra 2-vel se a voodoo 2-ők se a voodoo 1-ek nem akartakk működni. ha valakinek van egy jó KT333 chipsetes lapja írjon.
az oldalt meg nemsokára frissítem [Lesznek új nagyfelontású képek minden kártyáról] (azóta van 5 kari, most szereztem egy PCI-os Diamond Banshee-t, és várok még egy ugyanilyet AGP-s-be.) ha valakinek van valami ötlete hogy mi kéne még az oldalra (legyen az leírás, vagy akármi) az szóljon! PL: Csináltam egy 3dfx-es WinXP skin-t nem tudom hogy valakit érdekel a cucc, hogy feltegyem-e a lapra. -
Släsh
csendes tag
na hamár valaki tesztet hiányolt akkor berakom mit tud a v3 3000-em alapórajelen

3dmark 99:7100
3dmark 2000:3400
3dmark 2001:2500
[Szerkesztve] -
emre33
addikt
gyors kérdés : Voodoo 2 gyorsító kártyához és win98 SE hez melyik drivert érdemes felrakni ? Link ? kösszi
-
Lomdfui
csendes tag
Corecell procis gépben kéne 2xV2 12MB SLI-t mit menne... A mai kártyákra is igaz lehet, hoyg a mostani CPU-k nem tudják kihajtani őket 100%.
-
Májsztró
addikt
Emberek ! Sehol egy újabb teszt vagy valami ?
Akkor arról meséljetek hogy hogyan megy V2 SLI-n a Call of Duty , mert a 3dfxzónán olvastam hogy valami 30-as FPS-t lehet kisajtolni , és elég jó képet is dob , csak éppen a fordítással voltak gondjaim , ja és ez a MesaFX hogyan működik ?

-
Släsh
csendes tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Ezt alter hirdeti .és itt is fennvan

-
cskamacska
addikt
Hopp mit találtam: eladó[link] AGP-s V5 5500.
Mondjuk nem a legolcsóbb de laglább van.
-
heroine
csendes tag
áttérek én is xp-re
[Szerkesztve] -
iday
aktív tag
Sikerült a problémát megoldanom.
Az amigamerlin driverben lehet Dx -modot állitani.
Dx7, Dx8 stb...
Visszaraktam Dx7-bex és mostmár jol megy.
Persze minden fullon 1280x1024 es felbontásban.
-
Májsztró
addikt
-
iday
aktív tag
Help.
Vagy egy 800mhz es athon gépem, voodoo5 5500 kártyával, amigamerlin_3.1_r11 -es driverrel, xp-alatt.
Felraktam a Need For Speed - Porsche Unleashed és a játék olyan mint egy lassitott menet.
Nem akadozik csak egyszerüen _Lassan_ megy.
Tapasztalt valaki ilyet?
Mi lehet a probléma? -
Släsh
csendes tag
A v3 engem is érdekelne !!!!
-
Pala
veterán
válasz
cskamacska
üzenetére
Mennyiért?

Amúgy szvsz csak a V1-es felejtős XP alatt, nekem a V2 (most már SLI-ben, barkácsolt SLI-kábellel
) perfektül megy a Voodoomage driverrel. Úgy vettem észre, hogy a teljesítménye sem esett vissza a Win98SE + utolsó referencia V2 driver kombóhoz képest.
Eddig mondjuk csak UT és Q3 alatt néztem, de stabilnak tűnik, semmi textúrahiba, semmi hibaüzenettel nem vág ki sehova. -
cskamacska
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
Konkrét eredményre nem emlékszem(hmm talán 1000 környékén
), de anno amikor először kipróbáltam a PCI-os Voodoo 3 3000-et, ugyan annyit hozott 3DMark 2001 alatt, mint egy 64 megás SDRAM-os Gef 2 MX400.. 
Akit pedig érdekelne egy PCI-os Voodoo 3 3000 az jelentkezzen, mert valszeg eladó lesz egy.

[Szerkesztve] -
Májsztró
addikt
Na valami teszt eredmény ? Nekem még XP alatt nem sikerült belendítenem az SLI-t .... Talán majd nektek !

-
(Bundás)
addikt
Screamer első részéhez van 3dfx patch?
-
Pala
veterán
The best 3Dfx card 4ever!!!
[link]

3db-om is van belőle
De majd még lesz több is
Gyűjtöm őket
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
válasz
cskamacska
üzenetére
a modhoz: azt kíváncsian várom! Mondjuk a Q3-nál nincs felső határ, se VGA-ban, se CPU-ban, ha beújítunk, akkor pl. 500 helyett 600fps-sel fut, nem igazán lehet limitbe ütközni vele.

-
Pala
veterán
válasz
cskamacska
üzenetére
Hát engem nem érint a téma, mert se V5-re, se dual procis gépre nincsen lóvém jelenleg

van V1-em és V2-őm, ezeket meg bőven ki lehet hajtani egy manapság már csak ''netezős'' prociként számontartott 1GHz-es Celeronnal is! -
cskamacska
addikt
Lehet ám rakni kétprocis gépbe is!

Mivel a WinXP-vel a Voodoo 4/5-nek nincs gondja és a Qvék 3 szereti is az SMP-t, ki lehetne próbálni úgy is.
Itt[link] 13 ezerért árulnak MSI KD7-Master L-t 13000 forintért, itt[link] pedig több féle duálK7lapot különböző árakon. Azt kell még tudni, hogy nem csak Athlon MP procit lehet ezekbe dugni(olyat egyébként nem nagyon találni, szvsz nagyobb ritkaság mint bármely PIII-S), hanem kis hídkötögetés/buherálás után bármely Athlon XP proci beléjükmegy. Namost kb 30000-ből összejön így egy duálk7lap és két XP proci.
PIII-as lapok is kaphatóak persze, és két 1000-es PIII sem lebecsülendő teljesítményű, de mivel az átlag PIII duállapok és ezen K7 duállapok között a költségbeli külünbség elenyésző, az 1000-es PIII-akat is Athlon XP árban árulják így jobban jár az ember ha inkább a duál Athlon rendszer építése mellett dönt(amellett persze hogy kaphatóak néha PIII-S procik is, melyek az azonos órajelű XP-k teljesítményét, de azok veszett drágák).
mod: Ha isten is úgy akarja, akkor valamikor lesz egy duál Athlon XP 1600+ + Voodoo 4 teszt(Qvék 3-al is
).
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
válasz
ahavasi
üzenetére
Jó, de mennyivel kasz több fps-t?

Mert ha +200MHz-enként kapsz 3 fps-t, az akkor már rég ki van hajtva.
Akkor módosítok arra, hogy egy 7-900MHz-es P3 vagy Athlon már kihasználja a V5-öt..azaz biztosan nem fognak olyan sebességgel futni a gamek, mint ugyanilyen konfigban egy V3-mon, erre itt az igazolás: [link]
[Szerkesztve] -
ahavasi
tag
válasz
Májsztró
üzenetére
Májsztó: már szedem is

V5 ből csak 1 márka van, az STB által gyártott. jól szellőző házba rakd be, és lehetőleg közvetlen közelbe ne legyen egy PCI kari se (mivel akkor a ventik csak a meleglvegőt fújják a bordára) így is egy nagyon melegedő kártya. Hűtést sztem ne bombázd szét, nem olyan egyszerű dolog mivel ragasztott. és amúgy is jobb gyári állapotában megtartani a kártyát.
jah és nyugi, az a normális ha kb 3 másodpercig tudod rajta tartani az ujjadat a kártya hátoldalán (a VSA 100 chip hátoldalán)
nekem a PCI mac multkor meg is égette az ujjamat nem vicc! attól függetlenül tökéletesen műxik
hát a vas alá... hmm. azért egy 700-900 PIII nem hajtja ki teljesen akárki akármit is mondd. nekem az 1600+ AMD nem helytotta ki teljesen. A64-el több FPS-t kapok Q3-ban, meg több pontot 3d markban. Jó mondjuk AGP-s V5 alá nem lehet A64-et rakni, de azért szerintem egy 1600+ AMD kell hozzá. -
Pala
veterán
válasz
(Bundás)
üzenetére
Miért ne bírná!!?
Ez nem olyan, mint a V5 6000, amelyek közül véletlenszerűen működik néhány darab.
A V5 5500 nem ilyen félkész, meg bizonytalanul működő kártya (elvileg), szóval ha nem focizásra használják, akkor teljesen normálisan működnie kell. Elvégre ''csak'' 6 éves lehet max. Nálam még a 8 éves V2-ők és a majdnem 10 éves Voodoo1-ek is nagyszerűen működnek. Fogalmam sincsen, hogy melyik gyártó / gyártók készítettek V5-ösöket (STB?), szóval nem ismerem a kártyák minőségét, de feltételezem, hogy nem dzsunka darab van nálad. -
Pala
veterán
válasz
(Bundás)
üzenetére
Hát a K6-2 inkább Voodoo / Voodoo2 alá jó. Voodoo5-höz szerintem olyan procit érdemes nézni, amik akkor voltak csúcsprocik, mikor a Voodoo5 kijött. Ez olyan 2000 közepén lehetett, szerintem pl. egy 800/900MHz-es K7 Athlon, vagy ugyanilyen órajelű Pentium III már tökéletesen kiszolgálja
-
Májsztró
addikt
Na ? Valakinek kell a szkrímer ?

-
(Bundás)
addikt
Egy Voodoo5 Agp alá milyen gépet ajánlotok? Venni szeretnék valami régiséget mellé, eddig 900-as cerkával ment. Szimpatizálok a K6-2-vel, de csak azért meg régi élmények fűznek hozzá. Pentium történetében nem jeleskedem, nem tudom akad-e ott valami jóság univerzális Agp foglalattal.
-
Boglya
senior tag
válasz
Harry Potter
üzenetére
Ezt egy szóval ki lehet fejezni: vudufíling
. Visszasírjuk a régi szép időket, amikor még minden glide-ban ment
. -
Harry Potter
csendes tag
Figyeljetek nekem volt voodoo 2 es kártyám jó volt annó de manapság miért vesztek ilyet valaki elmondaná mert nagyon érdekel

-
Májsztró
addikt
Mivel nagyon nagy upploadom van /128-as/
Ezért akinek annyira kell , az kb 2 órától fogva szedheti , arra ér fel ! 
-
Májsztró
addikt
Hát megtaláltam a lemezt
De ez nem a sima ''Szkrímer''
Ez a 2-es , de felteszem nektek !
Mindjárt írom a címet is !
Itt a cím : [link]
De még uppload alatt ven a kicsike ! , 97 Mb , beírom ha teljesen fentvan , és lehet szedni
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
válasz
heroine
üzenetére
Húú, ez a legjobb arcade autós játék a világon!!!!

Nekem valahol megvolt régebben eredetiben, megvizsgálom a szekrény mélyét majd, hátha megtalálom.
Bár úgy rémlik, hogy a Screamer nem fut 3d gyorsítással, legalábbis az original cd-n nincs semmi utalás erre. Az persze lehetséges, hogy létezik valami külön fabrikált 3dfx patch hozzá. -
heroine
csendes tag
hello valakinek nincs meg ez a régi kis játék a 3dfx hez csak annyi köze lenne hogy azzal tolnám
[link] -
caleb
aktív tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
A voodoo 4-es nagyon állat

-
Pala
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
hmm, érdekes megoldásnak hangzik, de megpróbálom letakarni!

Közben meg rájöttem miről beszélt Majsztró a floppykábeles átalakítással kapcsolatban: szét lehet szedni ezeket a fekete csatlakozókat!
Csak nagyon szorosan vannak egymásba pattintva! -
(Kolombusz)
veterán
Nyugi, ezeket még simán megtartja.
Ha nagyon izgulsz, akkor rögzitheted a kártyádat valamihez a házon belül egy madzaggal, de nem kell.
A tunert pedig nem leárnyékolja, hülye vagyok.
Ezt nem igy hivják... Alufóliával takard le a tetejét a tunernek, meg valahogy az alját és akkor valszeg jó lesz. Nekem ezt tanácsolta az egyik ismerősöm, mikor rossz volt a képe a tuneremnek és bevált. 
-
Pala
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
a voodoo hátlapját le tudom szedni, de akkor (a lap ugyebár függőlegesen van, mert nem fekvő házam van) csak szimplán a PCI foglalat megtartja a levegőbe lógó kártyát?
Nem tudom mennyire stabil úgy.
A tunerről meg azt mondod ''leárnyékolja''? Ez ellen lehet tenni valamit?
-
(Kolombusz)
veterán
-
Pala
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
amúgy azért nem sikerült túl esztétikusra, mert én nem a Májsztró által leírt módon csináltam, hanem már előtte nekiestem máshogy: leválasztottam a megfelelő 4 kábelt a többitől, kettévágtam, az egyes szálvégekről egyenként lefejtettem a burkolatot, majd összesodortam a megfelelő végeket és szigetelő szalaggal egyenként minden sodrást összeragasztottam. Biztos menne így is, de jó nagy bumszli lett belőle

-
Pala
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
otromba lett
nem tudom megnézni, hogy működik-e, mert a 2. voodoo-t a házam sz@r kialakítása miatt (hátul picit ferde a keret, ahova az illesztőkártyákat kell csavarozni) nem tudom berakni.
Lehet, építek egy Lego-házat, úgyis van egy csomó készlet gyerekkoromból
Ja és még valami gubanc van itt:
Nekem ALL-IN-WONDER 9700 Pro VGA-m van (TV-Tuneres)...az a fura, hogy mióta a Voodoo2 bent van, nincs képe a TV-adásnak (csak hang!!). A Voodoo nem továbbítja a monitor felé a tuner képét?
[Szerkesztve] -
Pala
veterán
Van itt valakinek egy felesleges SLI-kábele, amit eladna nekem jelképes összegért (Pesten)??
-
Májsztró
addikt
őőő , asszem jobb-ról és bal-ról beszámolsz 15-t , és a középső 4-t megfordítod !
A művelet annyi hogyha floppy kábelből csinálod akkor el kell törni a kábel vége feletti műanyagot
a középső négy szálat a kötegben megvágod
és a végén kiveszed és megfordítba visszarakod , leteszteled , ha jó akkor visszaragasztod rá a műanyagod ! -
Pötyi
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Item location: Czech Republic - hát ez itt van a szomszédban!
-
Pala
veterán
Beszereztem ma a második 8 megás Diamond Monsteremet, így készen állok, hogy SLI-be kössem őket
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
SLI kábelt nem tudtam szerezni, így floppykábelből kell készítenem! Ahavasi oldalán láttam egy útmutatót, hogy a 16-19-es szálakat meg kell ''csavarni''. 16 megy a 19-be, 17 a 18-ba, 18 a 17-be és 19 a 16-ba ezt értem is.
Viszont ez technikailag hogyan csináljam?
Egyszerűen elvágom a kábel megfelelő részeit, összesodrom a drótokat és összeragasztom a műanyag burkolatot?
Picit hanyag megoldásnak tűnik, de így kell csinálni?? -
Pala
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
ez már fegyvernek minősül!

-
(Bundás)
addikt
Everest szerint Napalm a kicsike, egyenlőre minden rendben, megy rendesen. Elgondolkodom, hogy megtartsam-e...
Kérdés: bios-ban 4x agp legyen, vagy disabled? Szereti? -
(Kolombusz)
veterán
Ezen jót nevettem: [link]
-
Pala
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ez nagyon jó árnak tűnik az előbbiek fényében!
Szólj GAI-nak
-
Pala
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Ez igen! Akkor ő tényleg fanatikus lehet, ha ennyit megér neki.
-
Pala
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Lehet, hogy van még egy nála is nagyobb gyűjtő, aki titokban gyűjt!!

Ez az 1000 dolláros ár nagyon kemény, full gépet lehet venni belőle, nem is rosszat! -
Pala
veterán
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Nem is olyan vészes akkor!
És vajon egy müködő V5 6000-es menni lehet forintban számolva?
Erős a gyanúm, hogy ilyen Magyarországon nemigen van, de kíváncsi lennék az értékére
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4254,100% Akksi
- LENOVO GAMER BAZÁR - új lista (2026.02.23)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eladó Pritom L8 Kids tablet 2/64GB/ 12 hó jótállás
- GYÁRI TÖLTŐK: USB-C / DELL / LENOVO / HP / FUJITSU / TOSHIBA / Asus / Macbook /// Bp,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
1000-es Athlonnal.(esetleg 800-as PIII-al, illetve a PCI-osokat lehetne 3000+ A64-el is)

), Fury Maxx, Radeon SDR, Kyro(1), TNT 2 Ultra, V3 3000(sajna ez is csak PCI
, de talán kis húzással ez a hátrány orvosolható), G450 PCI(ez meg csak 16 megás
)

, De ha megjöttem akkor felteszem , és dobom ide a linket!
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)