- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Depression: Hardver rúzs effektus?
- plevips: Sorozatkövető v 1.1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bull Boss
őstag
Szert tettem egy Gainward VooDoo 2 karira. Aztszeretném kédezni, hogy más gyártmányú Voodoo 2vel is megy SLi ben, vagy csak gainwarddal ?
-
ahavasi
tag
UP nagyon elsüllyedtünk
-
-
Twinsen2
tag
Azért viszont énis neheztelek az nvidiára, hogy amikor a kezükben volt már a glide, akkorsem voltak hajlandóak supportálni
-
Twinsen2
tag
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Pedig ez nem igy van, a cég csődbement egyszerűen és az NVIDIA vette meg. úgyanúgy lehetett volna a vásárló az ATI, vagy Matrox, vagy akárki más.
EGyébként szerintem egyértelműen a többchipes kártyák fejlesztése volt a hiba. az ilyen dual megoldások sose működtek kölcséghatékonyan, a mai SLI rendszerek is csak nagyon ritkán tudják érdemben kihasználni a töbletet. az általános 10-20-30%-os teljesítménynövekedés roppant kevés a dupla-tripla árhoz képest. -
Atom_Anti
senior tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Na, ja szivas, hogy egy nagy monstrum 4 GPU -s kari tele rammal nem tudott annyit, mint az Nvidia uj egy chipes jovevenye.
Legjobban az uj fejlesztesek meg nem jeleneset sajnalom, melyek nagyon erosnek tunnek a thedodgegarage.com leirasai alapjan.
Ilyen a SPECTER 3000 ami a boltok polcain lett volna 2001 ev kozepe tajan, mely a kovetkezo evben megjeleno Geforce 4 nek is ellenfel lett volna.
Szerintem a tobb chipes kartyak fejlesztese jo otlet volt, a baj az iszonyatos gyenge VSA 100 chip volt. A Rampage chipet elobb kellett volna fejleszteniuk, amit csak az utolso hetekben tettek, es akarmilyen gyorsan is probaltak, de elkestek. Ez onmagaba is versenghetett volna az uj GF3 al, nem beszelve tobb chippes megoldasban a font emlitett GF 4 el.
Lehet az Nvidia kerult volna gondba, lassabbak lettek volna, a 3dfx fejlesztesei nem kerult volna birtokukba, igy pl nem lenne rendes FSAA -juk sem. A Rampage mar tamogatta az uj M-Buffer -t, ami jo lett volna a Radeonok Trueformja ellen.
Mind kepminosegben es sebessegben is a 3dfx lehettett volna az elso ujra, es kozel is alltak hozza. Gondolom nem veletlen vasarolta meg rogton a ceget az Nvidia amint lehetett, nehogy azt valahogy tovabb huzza a 3dfx, vagy valami mas tokes ceg vigye tovabb a fejleszteseiket.
En az Nvidiat okolom a kedvenc vga gyartom eltunese miatt
. -
cskamacska
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
Szó se róla mobil K6-III(1,6V ULV)-at ezresé még eBayen sem adnak
, de a sima K6-III felébe kerülne onnan, mint amennyit fezettem érte anno. 
-
Twinsen2
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
mondjuk nekem ez a mac kártya közelsem 1500-ba fájt anno :S
szóval a türelem ritka karit terem
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
válasz
Twinsen2
üzenetére
eBayről könnyű.

K6 cuccaimat eBayről 1 hónap alatt be tudtam volna szerezni kb azonos áron, amit egyébként 1,5 év folyatos magyar fórum/zaukciós ódal leséssel szereztem be.
Olyan dolgokról nem is beszélve, mint amikor 3db K6-III és 4db K6-2+ kelt el egyszerre 8000 forintnyi dollárért.
[Szerkesztve] -
Twinsen2
tag
áh cskamacska ! Szóval te nyultad le előlem vaterán azt a jókis mac-es karit !

Na nem nagy baj, amikor megláttam csak azért nem villámáraztam magam, mert már van egy ilyenem.
És ebböl adódóan mondhatom, sajna nem lehet PC-ben működésre bírni... -
cskamacska
addikt
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Na igen
De a gond az, hogy keresni kell a tesztet, ahol a 6000-es gyorsabb mint a Geforce 3. Namost, ha azt nézzük, hogy a 6000-esssel ki tudtak volna 2001 februárjában jönni(jó esetben), márciusban már jött a Geforce 3, és háát.. 
Amellett pedig jó drága is lett volna előállítani(dupla annyi ram mint az akkori csúcskártyákon aminek effektíve csak a negyedét használta ki, jó nagy nyák, bonyolult felépítés, sok alaktrész - a hint chip és a 4db gpu is jó pénzbe kerülhetett) tehát szvsz tényleg nem volt túl sok értelme kihozni.
Az ütős projektek meg késtek és bizonytalan volt a menedzsment, hogy mire elkészülnek és elkezdhetnék alázni a konkurenciát, marad-e a cégből valami...
A részvényes mint olyan amúgy sem szívbajos állatfajta, inkább mentek biztosra és enyhébb pénzügyi bukta mellet kivették a pénzüket a 3dfx-ből, és berakták mondjuk a biztosabb csíkoszokni-iparba.. -
Atom_Anti
senior tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Az utobbi linked nagyon kiraly
.
Csak bamulom a V6000 teljesitmenyet, kulonosen a Serius Sam-ban, es raeloz a Geforce3 -ra
. -
cskamacska
addikt
Ha már pijaci ajánló, akkor itten van ugyancsak univerzál agp-s lap, nem is akármilyen: [link]
GA-6VTXD agp-s duál tua lap 1266-os procikkal. Nem túl olcsó, a mostani átlaghoz képest nem is túl gyors, de nem is túl lassú, ritka, és szépen néz ki benne egy Voodoo 5-ös.
-
shankeesham
tag
válasz
Jackson v
üzenetére
Remek lap, UP neki. Nekem is van egy, bár a piaci értéke igencsak lecsökkent az elmúlt időszakban. Már nemigen vásárolnak s462-es lapokat mostanság. Véleményem szerint, ha dobozos + hátlap, stb.... megvan hozzá, akkor 4-5k-t talán tudsz kérni érte. Ha valaki 3dfx-es AGP-s kártyát akar használni, akkor csak ajánlani tudom az univerzális AGP miatt.
Üdv -
Jackson v
csendes tag
egy via kt-333 as lap konkrétan egy abit kx7-333 mennyit ér kb.Nekem van egy. nem kell esetleg valakinek (2600+ os barton ment benne)
-
cskamacska
addikt
No házi feladat hardkór 3dfx-eseknek:

VillagerTronic MP960-as MACintoshba való Voodoo 3 kártyát át lehet-e flesselni PC-ben való használatra?
Valszeg nem
, de hátha. 
-
cskamacska
addikt
válasz
Boci_83
üzenetére
Az van hogy a 3dfx egész szép fanatikus követői bázisra tett szert még működése alatt, és azok meg jó fanatikusokhoz méltóan nem adták fel 3dfx identitásukat a cég pusztulása után sem, sőt... A tizenéves fanboyok meg jól felnőttek, és lett belőlük jól kereső techno-junkie, így fizetőképes kereslet is akad.
A 3dfx meg a végső kapkodás után egész sokféle ki nem adott/befejezetlen tesztkártyát hagyott maga után, melyek a multi gpu-s stratégiájuknak köszönhetően(amibe egyébként jól bele is buktak) eléggé egyedi a kor többi vidkártyájához képest, na ezt még szorozd be azzal, hogy ki sem adták, és csak rendkívül kevés működő darab van, és máris megkapod a 3dfx/vidkártya gyűjtők álmát.
A temérdek gyűjtőt és a ritka kártyát összeadod, és meg is van a beteges 1000-2000 dolláros eladási ár.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cskamacska
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
Hát igen csak alá.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A Voodoo 5 5500 a Gef 2 GTS-el versenyzett mikor kedve volt neki olyanra(amikor nem, akkor meg megállt szétnézni a Geforce 2 MX magasságban), a 6000-es pedig az utólagos tesztek szerint valahol a Geforce 2 GTS és a Geforce 3 szintje között mozgott.
http://www.x86-secret.com/articles/divers/v5-6000/v56kgb-1.htm [link]
http://www.sudhian.com/index.php?/articles/show/3dfx_voodoo_5_6000_review/ [link] -
Boci_83
őstag
válasz
cskamacska
üzenetére
Most ezt komolyan kérdezem, hogy ezen mi olyan szám ezen a kártyán, mert ehez nem értek, de piszkosul cseszteti a fantáziámat hogy mennyit is érhet akkor valójában ez a kártya?? És miért drága, ha valóban az????
Komolyan érdekel a dolog... Elmagyarázná ezt nekem valaki.. Köszi.
Mert ha ezeknek a kártyák olyan nagy az eszmei értéke, nekem is van egy 6 megás Wodoo Mod: 3Dfx karim, Méga doboza is megvan... Azt hiszem 4Mb.os a 3D gyorsító része.... Egyjó kocka Ladáért odadom...
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
válasz
shankeesham
üzenetére
Hi!
Vegre gepkozelben
Koszonom az erdeklodeseket!
Eladtam sajna. az usa-ban marad Orultem volna, ha vki megveszi, mert akkor Magyarorszagon is lett volna egy ilyen kuriozum, delyan ajanlatot kaptam, amit nem tudtam visszautasitani
Akik pedig hitetlenekednek, azok tegyek ezt csendben, magukban, es ne irogassanak a topikomba!!!
Nó komment.
De nem értem ezeket az embereket. Mégis miért jó nekik kamu hirdetéseket feladni?
De már a hirdetés szövegében elszólta magát a drága, minimum 300 ezer magyar forintot érő kocsit beszámolt volna a maximum 300 ezer magyar forintot érő( és akkor már több internácionál 3dfx fanatikus kockagyűjtő tépi egymás torkát) csodamasinájába.
[Szerkesztve] -
Twinsen2
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
pontosítanék:
V3-3000-n az az irtó ritka amelyiken nincs TV out.
V3-2000-n az amelyiklen van. -
Atom_Anti
senior tag
Egy eleg komoly 3dfx kiarusitas ebayon BP-rol:
[link]
Meg sose lattam ennyi voodoo -t egybe, igy kivancsi vagyok mi lesz a vege. Sok sikert hozza! -
shankeesham
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Ajánlom figyelmedbe + a többiekébe is ennek a srácnak egy, itt a prohardveren közétett hirdetését. [link] Na az is kamu volt................ ezek után

-
shankeesham
tag
Ide is csak azt tudom írni, amit már a a kártyát eladó srácnak is írtam, hogy ennek a történetnek is kíváncsi leszek a végkifejletére. Főként ismerve egy igen hasonló V5 6000-es esetet a közelmúltból.
Gai kiválását pedig végtelenül sajnálom, mert tényleg mindig az ő oldalát lestem, ha sikerült beszereznem egy-egy új példányt egyrészt néha azonosításra, másrészt pedig kíváncsiságból, hogy nem-e sikerült olyan kártyát szereznem, ami neki még nincs meg.
Annak viszont örülök, hogy az oldalát nem fogja megszüntetni.
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Jo, lenne nekem egy ilyen V5 6000, meg egy Abit SA7 hozza. Itt feszitek en is amerikaba, azt egyiket sem tudom beszerezni

Nagyon birom a varazs kartyakat, voodoo szamitogepet akarok epiteni! -
cskamacska
addikt
[link]
Újabb
Voodoo 5 6000 a PH!-n.
Majd meglássuk ez is kamu-e, mint az előző.
Mondjuk, ha arra számított az emberke, hogy haza hozza Ámerikából és itt majd drágábban eladja jól, na akkor csalódni fog szvsz.
-
cskamacska
addikt
Vége a világnak! Újra!
GAI eladja a 3dfx videókártyáit.. itt: [link]
[Szerkesztve] -
ahavasi
tag
válasz
cskamacska
üzenetére
a PowerColor féle V4 nem szereti az AGP4x-t (az L alakú). legrosszabb esetben lefüstöl a lappal együtt,d eolyat is hallottam már hogy valakinek ment gond nélkül...
-
cskamacska
addikt
-
Pyton
aktív tag
Egy kis adalék a P4 vs V4 4500 kérdéskörhöz: [link]
-
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
hát nem vágom , de tv-out volt már a v3 3K-n is ? nem csak 3500-tól ? annak jobban tudnék örülni !
Holnap teszek fel képet de nem sokat fogsz látni rajta , mert ugyan az mint egy sima STB NYÁK-os v3 2K .... csak van rajta egy TV-out és nincsen rajta borda
A turiba láttam , gondoltam hogy 300-ért jó lesz emlékbe ... -
Májsztró
addikt
Melyik Voodoo 3 -mason volt anno TV-out ? Csak mert sikerült szeretnem egyet , de se címke se semmi , a NYÁK-ja meg olyan mint a sima Voodoo 3 2000-nek ... a ramok 5 ns-os Hyundai raomk ... Esetleg tipp ?

-
Atom_Anti
senior tag
válasz
shankeesham
üzenetére
Azert P4 mert van egy folesleges 533FSB-s CPU-m, es buszke lennek ra, ha egy 3dfx-et szolgalna
. -
Májsztró
addikt
Ha eddíg fájt valakinek a foga a duálos keleronra , szólok hogy elkelt

Pedig tökéletes Voodoo alap volt ...
-
shankeesham
tag
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Nem rossz választás, ha Intel CPU alá akarsz dolgozni, és ahogy néztem a teszteket SiS645DX chipset attól függettlenül , hogy SiS lapka, elég jól teljesített a tesztekben. Akkoriban azért a SiS még nem gyártott annyira gagyi lapkakészleteket, mint manapság, de sajnos változnak az idők.
ui.: Bizony támogatja 3.3V-os 2X-es AGP-t.
Üdv -
Atom_Anti
senior tag
válasz
shankeesham
üzenetére
Szep, viszont megtalaltam P4-ben is a megfelelo lapot az Abit-nal [link].
Irjak tamogatja a 2X AGP-t 3.3V-n
. -
Atom_Anti
senior tag
válasz
shankeesham
üzenetére
Hello,
Ez a lap eleg jol hangzik, es ahogy nezegettem az Abit oldalan tamogatja a procikat 2600+ ig. Egy V5 biztosan jol erezne magat benne.
Nemtudom viszont csak a Thoroughbred magos cpu-kat tamogatja, vagy a Bartonokat is? Errol nem talaltam infot
.
Majsztro: szerintem nem kell! -
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
na , asszed hogy viccelek ? Most egy 366-os celón hajtom a V3-mat

-
Atom_Anti
senior tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Rendes hogy neztel nekem ilyesmit, de szerintem lemondok P4es voodoo rendszerrol, es nezek majd valami P3 as Tualatint. Azok talan olcsobbak is. Vagy valami Athlon XP-s rendszert.
-
cskamacska
addikt
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Azért nem reménytelen.
Via P4MA 4k itt a piacon: [link]
Tény hogy csak 400MHz FSB-ig kezeli a P! procikat, és csak 266-os DDR memóriákat fogad, de mATX-es, van integrált video, és integrált hang, működnek benne az AGP-s Voodook, meg hirtelen csak ezt találtam a piacon.
-
Májsztró
addikt
egy kis finomság

[link] -
9CS
senior tag
Árulgatok egy Diamond 12 MB-os Voodoo 2-őt, ha valamelyik fanatikusnak még nincs: [link]
-
Májsztró
addikt
most olvasgatok megint ilyen régebbi újságokat ...
Voodoo 3 3000 16 Mb , AGP , OEM kiszerelésben : 28.080 Huf
Graphics Blaster Riva TNT 2 , 16 MB , AGP , OEM : 18.320 Huf
Ati Rage Fury Pro , TV-out , 32 Mb , AGP , 128 bites : 41.080 Huf
Leadtek WinFast GeForce 256 , 32Mb , AGP, : 59.850 Huf
a Voodooval egy árban volt annó :
Matrox G400 Single Head , 16Mb , AGP : 26.520 Huf
LEadtek WinFast S325, 32 Mb , AGP : 25.410 Huf
Ati Rage Fury , 16 Mb , AGP : 24.140 Huf
AOpen PA3000- ,32 Mb , AGP : 27.300 Huf (erről még nem hallottam
)
CSak gondoltam leírom , meg is kövezhettek
-
Telefunen
őstag
válasz
Atom_Anti
üzenetére
Szvsz. pedig igenis a V5 vitte a sírba a 3dfx-et -szóval egyetértek vele hogy a bundle senkit sem érdekel, viszont a V5 drágább volt mint a GF2 (ha a megjelenés pillanatában még nem is, de amíg a GF2 ára szépen zuhant, addig a V5-é nem). Drágábban, egy gyengébb kártyára viszont nem volt vevő senki (talán ha az MX és a GTS között lett volna az ára félúton). A hiányos featurelista pedig azt ébresztette a vásárlókban hogy a V5 nem egy jövőbiztos kártya (nem is lett az), amit elnéz az ember ha a teljesítménnyel nincs hiba (a V3-nak is mindenki elnézte, hiszen egy 3000 190/190-en már akár egy TNT2 Ultrát is lenyomott -olcsóbban). Szóval egy rosszul pozícionált kártya volt a V5 (valszeg eredetileg a GF256DDR ellenfelének szánták -nah azzal szemben szépen helytállt volna), ami a drága előállítási költség (bonyolult, nagy NYÁK, két db. VSA-100) miatt nem lehetett olcsó, viszont a teljesítménye inkább a felső-középkategóriába helyezte volna.
-
Atom_Anti
senior tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Ok, akkor kezdem a te stilusodban, elvegre mindent le lehet irni,
Az hogy adtak hozza mindenfele kacatot eleg szubjektiv, a demo cd egy semmit ero dolog, a 2 full jatek jol hangzana, de gondolom nem Quake 3 szeruseget, raktak melle, hanem akkor is elavultnak szamito nyavajat. DVD progi klassz, de biztosan jobban jart az illeto, ha letoltott a netrol egy komolyabb PowerDVD, vagy WinDVD-t. Gondolom a 3D-s szemuveg is ertelmes dolog lehetett, ma is ''sok'' gyarto tesz a kartya melle. Tehat ezek eddig semmit ero dolgok voltak, rogton felre vagja oket az ember a doboz kibontasa utan. Talan a videos kepessegek oke, de akkor is inkabb a TV-t valasztotta az ember, mert valahogy ott jobb a kep.
Kepminoseg:
Vegyuk a legfontosabb jatekokat 2000-2001 ben, Quake3, Unreal T, NFS5, GTA3, Max Payne, Return to Castle Wolfenstein.
Quake 3- ban eszreveheto volt a kulonbseg V5 javara, koszonhetoen az FSAA -nak. A Geforcoknal, meg a 3.generacional is nagyon gyenge volt az elsimitas minosege, es emlekszem irta a PCWORLD a Geforce 4 fejleszteserol, hogy az egykori 3dfx mernokok dolgoznak a GF4 elsimitasan, hogy valahogy kinezzen majd a dolog.
Unreal Tournament, ez a jatek ahol igazan durva volt a kulonbseg. V5-el GLIDE -ben egyszeruen hihetlen volt az a kep akkor, mig a haver Geforce2sevel D3D-ben olyan semmitmondo atlagos volt, es o igazan szerette azt a jatekot, szeretett volna olyan kepet mint amit a 3dfx kartya tudott.
NFS5 mindket kartyan D3D-ben futott, es egesz egyszeruen itt is jobb volt a kep V5-n, FSAA-val plane.
Max Payne, itt mar kijott a T@L elonye, de meg semmirol sem maradtunk le V5 kartyaval.
GTA3: igazan hardware igenyes jatek volt, de sorj ironiaja, V5-on valami ok miatt jobban futott a jatek, mint GF2-n. Egy GF2-n egyszeruen elvezhetetlen minosegben ment. Azt elismerem hogy a T@L efektek hianyoztak V5el, mint pl falevel a fan, de talan pont ezek az aprosagok fogtak be a GF2-t annyira, mig V5-el 800*600 ban medium beallitassal lehetett elvezni a game-t.
Return To Castle Wolfenstein: Telleg jobban ment egy GF2-n, ehhez mar keves volt a V5 teljesitmenye. Viszont egy ATI-n meg szebb volt, mivel a jatek is, meg a kartya is tamogatta a Trueform-ot.
Szoval mi volt annyira problemas a V5 el, hogy Geforcet kellett venni helyette?
''ne mondd nekem, hogy nem érzed a különbséget 25 fps és 75 fps között.'' Nem, es DOOM3-at pl lekorlatoztak 60-ra, mert tok folosleg olyan sok.
''nVidia FX5800-asa a Radeon 9700. Jól el is meszelték érte, a kártya pedig pár hónapon belül el is tűnt a polcokról.''
Nincs mese nem csak teljesitmenyben volt jobb az ATI, hanem kepminosegben is, igy ezt ne hasonlitsuk a 3dfx sztorijaval!
''Jól néznénk ki, ha a multikat már a fogyasztóknak kellene védeniük.'' Milyen multikat vedtem?? En azt probaltam megmagyarazni, hogy nem egyertelmuen a V5 miatt ment sullyesztobe a 3dfx. A V5 ot szepen leirtak a teljesitmenye miatt, igy nem vettek, nem volt bevetel, a ceg meg szorta a penzt minden fenere, mig egyszer csak jo nagy minuszba lettek.
[Szerkesztve] -
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
én 4K-ért vettem professzorokkal , meg coolerekkel .... tudtam ,hogy valami nem stimmel

-
cskamacska
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
Macerásság alatt a nehéz beszerezhetőséget értettem. Amúgy vannak progik amelyek nem, vagy nem rendesen futnak 2 aktív proci mellett.
2005 őszén nem lehetett 8k alatt beszerezni azt a BP6-ot, 2006 tavaszán meg meg 2k-ért akarták utánnam vágni mikor már nem kellett.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ha tehát szerencséd van, elödbe esik szinte ingyért, ha nem, akkor meg drágán sem jutsz hozzá.
-
Telefunen
őstag
válasz
cskamacska
üzenetére
Milyen képminőségről beszélünk? 3D-ben jobb volt a GF2GTS hála a T&L-nek, 2D-ben meg akkortájt még nem volt az igazi a képe az nV kártyáknak, egy V3 3000 ütötte (a V5-öt nem láttam) -Aztán jött az első Radeon ami mind 2D, mind 3D (truform..) képminőségben leverte a GTS-t.
-
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
Bp6 se drágának se marcerásnak nem mondható

-
cskamacska
addikt
válasz
Atom_Anti
üzenetére
''amondo vagyok mindenben jobb volt a konkurenciatol, a sebesseg kivetelevel'' Ebben nem értek egyet. Anno barátomnak volt Asus Geforce 2-ese és én nagyon oda voltam érte. Igényes csomagolásban érkezett, jó volt a szoftverkörítés(két teljes játék és egy demo cd, dvd progi, az asus saját progijai, illetve egy videóvágó cucc is ha jól emlékszem), komoly volt a multimédiás képesség(RCA/S-Video ki és bemenetek), mindenféle kábel, egy nem-is-olyan-vékony kézikönyv, és egy jópofa extra(3D szemüveg) volt hozzá csomagolva. 17''-os monitoron kielégítő volt a képminőség, és még 2001 is elég volt a teljesítménye, amikor meg lett véve.
Majd ugyan annyi pénzből vehetett volna az emberke egy Voodoo 5-öt is, de ahhoz mit adtak? Egy driver CD-t?
A képminőség meg egy ilyen misztikus megfoghatatlan valami. V3 vs TNT2 esetében érezhetően jobb volt a V3 képminősége 16 biten Glide-al meghajtott Q3 és Unreal játékokban, mint a TNT2-nek 16 bites D3D módban.
De Gef2 és V5 között már véletlenül sem volt ekkora a szakadék 32 biten, amikor mindkettő D3D-ben ment(ugye már a V5 korában kezdett elsorvadni a játékok Glide támogatása).
''Mondjuk nem 50FPS-el, hanem csak 35-el'' Anno kb így viszonyult az nVidia FX5800-asa a Radeon 9700-hoz DX9 teljesítményben. Jól el is meszelték érte, a kártya pedig pár hónapon belül el is tűnt a polcokról.
''Engem meg az FPS nem erdekel 25 utan'' Filmeknél lehet hogy elég, de egy akciójátékban(nem akartam FPS-t írni
) ne mondd nekem, hogy nem érzed a különbséget 25 fps és 75 fps között. 
''Ezt egy kis vedoszovegnek szantam a 3dfx javara'' Jól néznénk ki, ha a multikat már a fogyasztóknak kellene védeniük.
Én megértelek, hogy sajnálod őket, de hát ez van, a vezetőség hibát hibára halmozott és végül csődbe ment a cég. Még a konkurenciát sem lehet vádolni gyilkossággal, pl hogy az nVidia a viszontperléssel tett be a 3dfx-nek, anno éppen a 3dfx akasztott komoly pert az nVidia nyakába mikor az a TNT-vel megszorongatta a termékeit, az meg viszont perelt, amint tudott.
''eddig mondenki elesen elitelte a V5 -ot'' Ebben a topikban nem sok ilyet olvashattál eddig.
Anno a szaksajtó sem húzta le(már amelyik lap persze), csak érzékeltették, hogy a Geforce 2 a leggyorsabb, az Gef2 MX a legjobb vétel, a Voodook meg ugyan annyi pénzért lassabbak voltak.. De ez nem egy világméretű 3dfx ellenes összeesküvés eredménye volt, hisz azóta az nVidia és az ATi is volt szopóágon, és ezt kendőzetlenül tudatta is a sajtó a népekkel.
[Szerkesztve] -
cskamacska
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
Jó, persze, sok voodoo fan-nak van valami hóbortja, hogy miben futtatja a Voodoo kártyáját. Egyesek a K6-III-as gépekért vannak oda, mások a Slot A cuccokat istenítik, megint mások szereztek DDR-es P3 lapot és másban el sem tudják képzelni az 5500-as Voodoojukat. S vannak akik a duál cuccokra esküsznek, legyen az átalakítós LX-es duál PII Overdrive, BP6-os duál Cerka, vagy éppen duál Athlon.

De a többség mégis az egyszerűbb összeállításokat kedveli, és ár/macera/teljesítmény arányból kiindulva igazuk is van. -
Atom_Anti
senior tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Ok, lassan kezdem megerteni hogy P4 Voodoo -val nem fog osszejoni, jo lett volna pedig. Win98/Me alatt, ha vga-t csereltem, mindig ujra kellett telepitenem a teljes rendszert, kiveve ha 3dfx-et tettem be. Probaltam pedig mindent, teljesen eltuntetni az elozo drivereket, kivancsisagbol meg teljesen uj windowst is feltettem vga csere elott, de mindig csak win98 indito kepernyoig juttottam el
. WinXP alatt viszont soha nem volt ilyen problemam. Persze ha irod nalad nem volt ilyen, akkor nem ertem
.
folytatasod varom, hogy mit gondolsz a tobbirol... -
Májsztró
addikt
vagy éppenséggel egy I440BX a BP6-ba

-
cskamacska
addikt
válasz
Atom_Anti
üzenetére
2387-es hsz fele már volt erről szó, akkor az jött ki hogy a chipset támogatja a 2x-es apg-s kártyákat de a lap már nem minden esetben. Ha a lap leírásában az van, hogy 1,5v only, akkor nincs mit tenni.

Szvsz nem kell a P4-et erőltetni a voodookhoz, drága és macerás.
Szvsz egy Via KT333-as, vagy AMD 760-as lap mellé egy 2500+-os szorzózár mentes Athlon XP meg egy giga ram, azt csókolom.
''En nem akarom isteniteni a 3dfx-t tul nagyon'' Csak kicsit. Igaz erre is van a topik.
''Win98, WinME alatt, mikor vga-t cserelunk (ATI-ra vagy NVIDIA-ra), mindig ujra kell telepiteni a Windowst'' Szvsz ez nem igaz. Volt olyan hogy az ATi tray tools, az S3 gamma control, és egy Voodoo-hoz való panel ikonja együtt csücsültek a tálcán a nyomorék uninstaller progik miatt és a kékhalálok is sűrűbben jöttek az átlagosnál de ez már egy rakás kártya telepítgetése után volt. Olyannal nem találkoztam Win9x alatt, hogy egy vidkárty drivere végzetesen megfektette volna a Windowst.(csak XP és 2k alatt
) Persze nem azt mondom, hogy nem fordulhatott elő esetenként, de hogy az ATi és az nVidia összes vidkártymeghajtójának telepítése elött kötelező lett volna az újratelepítés, nna azt nem hiszem el.
folyt. köv. -
Atom_Anti
senior tag
Errol az alaplaprol mi a velemenyetek?
[link]
mert latszolag bele mennenek a voodoo kartyak, viszont csak 1,5V-s tamogatast olvastam.
Az elozo tezisemhez meg azt is hozza tennem, hogy szoftver kompatibilitasban is jobb volt a 3dfx a konkurencianal. Arra gondolok hogy Win98, WinME alatt, mikor vga-t cserelunk (ATI-ra vagy NVIDIA-ra), mindig ujra kell telepiteni a Windowst, mert nem kepes betoltodni. Viszont mikor 3dfx kartyat teszunk be, minden problema nelkul betoltodik a windows, csak a drivert kell instalalni.
En nem akarom isteniteni a 3dfx-t tul nagyon, de meg is amondo vagyok mindenben jobb volt a konkurenciatol, a sebesseg kivetelevel. Ennek dacara persze mindenki csak az FPS-ket magyarazta, es ma is csak azt hallom, hogy egy Geforce2GTS/ULTRA mennyivel tobb FPS-t tud egy V5 5500 tol.
Persze azt senki nem mondja, hogy minden akkori jatek ugyanugy jatszhatoan futott egy V5 kartyan, mint a Geforce 2GTS/Ultra-n. Mondjuk nem 50FPS-el, hanem csak 35-el szebb kepminoseggel. Engem meg az FPS nem erdekel 25 utan, de a kepminoseg igen is nagyon. Erre mert nem gondolt senki sem?
Ezt egy kis vedoszovegnek szantam a 3dfx javara azert, mert eddig mondenki elesen elitelte a V5 -ot, hogy bizony a Geforce2 jobb. Szerintem nem! -
Atom_Anti
senior tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Olvasgatom a linkeden szortak a penzt, mint az allat. Csak az ebedre havi 50.000 USD -t koltott dolgozoira a ceg. Ez az osszeg pedig meg nem fedezte a kiegeszito kajakat, es italokat. A gyengebb tipusu kartyakat is olyan draga memoriakkal lattak el, amelyek teljesen indokolatlanok voltak.
De meg az utolso hetekben sem tettek tul sokmindent a cegert, remeltek hogy majd tulelik valahogy, ami nem sikerult.
Szal, ha nem lettek volna ugy elszalva maguktol, akkor lehet ma is lennenek jo kis 3dfx kartyak. Talan a 3dfx zuzta volna be az nvidia-t egy szep napon, nagyobb hirnevuk volt vga piacon, szebb kepet adtak a kartyaik, jatekok tobseget a 3dfx-re irodtak, jobb marketing szoveguk volt, es szebb dobozuk a kartyakhoz. Egyedul a legfontosabb dolog a sebesseg volt igen problemas, de ezt talan a Rampage orvosolta volna, es akkor pedig...
Szereztem viszont egy dobozos V4-et kellekekkel eggyutt, telleg nagyon szep a doboza, orulok neki rendesen. Irjak is a hatuljan, hogy az igazan teljesitmenyigenyeseknek erre a kartyara van szukseguk
.
[Szerkesztve] -
válasz
Májsztró
üzenetére
ezt próbáltam már, de nem lett meg a kívánt hatás... NFS Porsche-t próbáltam miután feltelepítettem és valahogy nem úgy ment, mint régen... 640*480-ban minden minimumon szaggatott (mintha pillanatképeket néznék a játékból...
), és emléxem hogy régen mediumon is nagyon szépen futott... nem tudom mi lehet a baj... -
#2408-ra valaki??

-
Telefunen
őstag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Tudom nem ide tartozik de szvsz. az oldalon látható V3 3000 a referencia, STB gyártmány, aminek szép, nagy passzív bordája volt (az pedig nem törvényszerű hogy a nyáknak ettől meg kellett volna barnulnia, én kb. 1 hónapja váltam meg az enyémtől -egészen addig szolgált -családom gépeiben- és azidáig nem barnult meg)
-
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
Hát , nekem mégis inkább egy V5 6000-res kéne , nem egy Volati V8 ....
De lehet hogy én vagyol ilyen hibbant , különben tök jó , hogy többszörösét fizeti ki az ember , legalább tudja hogy él , meg hogy mennyit képes megtenni csak azért , hogy ''kockulhasson'' !
Na de komolyan .... sztem megéri , ezért nem lesz sose V4-nál nagyobb Voodoom ..... az meg ,hogy kockulás , na most hadd ne mondjam , hogy ki az abszolút kocka 
Most szedtem elő náhány régebbi újságot ... voltak benne Voodoo karik , egész pontosan egy Computer Panoráma 2000 évi január havi kiadása ! Nem éppen most volt .... Lényegében ekkor tomboltak a Voodook , meg jöttek az Nvidia Gf kártyái meg ugye a többi gyártó ''szutyka''
. A sor egy Savage 4-essel a Riva TNT2-n át a 2xVoodoo 2 8mb os karikkal egy Matrox G400-el karöltve a Voodoo 3, Riva TNT2 Ultra és Leadtek WinFast GeForce 256-os trióval zárul!
Az első helyezett : GeForce 256
pro : beépített T&L , Cubic Enviroment Mapping , 32 Mb ram --> 2048*1536-os felbontás
kontra : nemvolt akkor még
Második helyezett : Riva TNT2 Ultra
pro : gyárilag magasabb órajel (183mhz) ami szoftveresen állítható , 2048.1536 -os felbontás 16 biten
kontra : nincs S -video kimenet
Harmadik helyezett : Voodoo 3 3000
pro : maga a név ,hogy 3dfx és Voodoo , kimagasó sebesség (260 képkocka/ másodperc a Q2-ben) , van S-video kimenet
kontra : 16 bites színmélység , nem támogajta a 4X AGP-t , ''csak'' 1600*1200 as felbontás
'' Aki az ár/teljesítmény szempontjából jó kártyát szeretne , szüksége van a tvkimenetre, kimagasló OpenGL teljesítményt akar, és nem bánja ,hogy mindezt csak 16 bitnek nyújtják, remek vételt csinálhat egy Voodoo3 3000-rel.''
teszt eredmények : Quake 2
Voodoo 3 3000 :
640*480 : 262 FPS
800*600 : 188 FPS
1024*768 : 119 FPS
GeForce 256 :
640*480 : 239 FPS
800*600 : 188 FPS
1024*768 : 112FPS
Tehát , akkoriban tényleg elég ütős kártya volt , mert 16 biten , lényegében mindent vert , meg ugye ha volt olyan progi amiben a Glide-ot tudta haszálni , nem OpenGl-t meg D3D-t , akkor abszolút még szebb képet is adott .... Szal valszeg én egy Voodoo3 mat vettem volna akkor !
Kolombusz : Akkor nem állok neki
MOD : Kicsit hosszú lett , de remélem teccik
[Szerkesztve] -
-
cskamacska
addikt
válasz
Májsztró
üzenetére
''Azért a Volari elég fos ár/teljesítmény mutatóval rendelkezik , még a sokcsippes kártyáik is elég rossz értékeket produkálnak'' Khm, khm.. Tod, 2000, 3dfx, Voodoo 4/5 kártyák..

''szal lehet , hogy a halott 3dfx most jobb mint az XGI'' Milyen értelemben? Teljesítményben biztos nem, mindkét cég ugyan úgy befuccsolt, mindkét volt cég volt termékeinek van még fanatikus felhasználói tábora.(A kétprocis Volari V8 egyébként nagyságrenddel ritkább mint a Voodoo 5
)
''a most kuriózum VGA-k (V3 , V4 , V5 , Quantom , stb.... ) nem lennének valódi kuriózum kártyák !'' Quantum cuccok mindenképp kuriózumok lennének. Egyébként abszolút nem bánnám, ha nem lennének kuriózumok.
Mér jó az, ha az ember a kártya reális árának öt-hatszorosát fizeti ki, csak azért mert ritka? 
Igaz hogy nálam is a 3dfx gyűjtés már az erőteljes kockulás irányába hajolt el, de az eredeti terv szerint egy Voodoo 3 és egy Voodoo 5 beszerzése volt csak napirenden.
Anno ezekre a csúcskártyákat csak ujságokban láthattam, pedig igen csak elfogadtam volna akkor akár egy Bansheet is.
Úgy követtem végig a 3dfx 99-es meccsét az nVidiával, hogy otthon egy 486-os dübörgött, és úgy olvastam a lesüjtó Voodoo 5 kritikákat, hogy Tiberian Sun-nál erőforrásigényesebb játék nem igen indult el a PII 233+S3 Trio kombón.
-
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
Azért a Volari elég fos ár/teljesítmény mutatóval rendelkezik , még a sokcsippes kártyáik is elég rossz értékeket produkálnak , szal lehet , hogy a halott 3dfx most jobb mint az XGI (enyhe túlzással
)
De érdekes lenne nézni , hogy hogyan fejlődik tovább a 3dfx . De ennek lenne egy buktatója , a most kuriózum VGA-k (V3 , V4 , V5 , Quantom , stb.... ) nem lennének valódi kuriózum kártyák ! Vagy a fene tudja , de valszeg nem lennének azok , Hiszen Atinál meg Nvidiánál sem azok a régebbi kártyák , csak max azok amik vmiben eltérnek az átlag szériától ( PCI foglalat , PCI-AGP foglalat , 2 mag 1 NYÁK-on és szintén stb ..... ) -
cskamacska
addikt
válasz
Atom_Anti
üzenetére
''DDR memoria tamogatas, AGP4X, Directx8'' Mint ha csak a 2001 eleji Geforce 3 adatait olvasnád fel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
''Rampage chip 200Mhz -en aktiv hutes nelkul'' Jah mint a Gef 3 300MHz-es magsebessége. Igérték..
''akar 4db-t is lehetett volna tenni egy kartyara'' szép-szép de ezzel a kártya előállítási költsége is nagyon megdobódott volna. Ha jól tudom a Voodoo 5-ön is elég vékonyka volt a haszon a drága előállítás miatt.
Azért annyira odalenni nem kell, az nVidia 2002-ig erőltetett ütemben fejlesztett és az ATI is oda-odacsapott néha. Spekuláció mi szerint bizonyosan újra felemelkedtek volna, ha még kitartanak, szvsz ha ki is tartanak valameddig, a két nagyobb és tőkeerősebb cég előbb utóbb bedarálta volna.
Persze abszolút nem lett volna baj ha megmaradtak volna, én erőteljesen örülnék egy olyan VGA piacnak ahol nem két nagy diktál.
A 3dfx gyakorlatilag tényleges anyagi csőd szélén adta fel a harcot, de anno az S3-nak még jelentős tőketartalékai voltak mikor eladták a cég nagy részét a VIA-nak. Szerintem értük is kár és ha már itt tartunk, reméltem, hogy az XGI is bentmarad a versenyben a Volari szériával. -
Atom_Anti
senior tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Vazze, csak egy kicsit maradt volna meg talpon a ceg
.
DDR memoria tamogatas, AGP4X, Directx8, Rampage chip 200Mhz -en aktiv hutes nelkul, amelybol akar 4db-t is lehetett volna tenni egy kartyara, stb.
Ezekkel az ujdonsagokkal biztos megtudta volna fingatni az Nvidia-t.
Mikrol maradtunk le
.
[Szerkesztve] -
heelp heelp!

-
na mesterek most segítsetek!
összevarázsoltam ezt a P1es csodagépet, Voodoo 2vel a belsejében (egy TsengLabs ET6100 hajtja meg) és a voodoo hoz nem találok egy normálisan telepíthető drivert (win98 alá kell)... próbáltam a legújabbakat, de újraindítás után mindig egy dll hibára hivatkozik... esetleg tudtok olyan verziójú drivert ami jó 98alá DX7-es és könnyen telepíthető? -
Májsztró
addikt
válasz
cskamacska
üzenetére
Ez nagyon jól megvan csinálva , lehetene ilyen , csak magyarul és más designal ... na ? ki segít ?

-
cskamacska
addikt
válasz
Atom_Anti
üzenetére
http://www.thedodgegarage.com/3dfx/ [link]
Ez egy konkrét gyűjtői oldal(3dfx.cz-n inkább innen-onnan gyűjtött infók és képek vannak), talán a legnagyobb a világon.
És itten http://www.3dfx-altar.com/content/futureproducts/ [link] van egy oldal, ami voodoo leírásokon kívül tartalmaz némi infót a 3dfx későbbi kártyaterveiről is.
(és vannak igen ritka cuccokról is infók
- Voodoo 2/3 T&L egységgel LOL
)
Volt egy igen jó cikk is, ahol utólag fejtegették, hogy mi lett volna ha.., de nem találom az oldal linkjét.
Azt hiszem vagy Tom'shardware-en volt, vagy talán a Firinsquad-on? 
Posztumusz 3dfx cikk a FiringSquad-on: http://www.firingsquad.com/hardware/3dfxdemise/page5.asp [link]
Én más cikkre emlékszem, de itt is írnak a további fejlesztésekről.
[Szerkesztve] -
Atom_Anti
senior tag
válasz
cskamacska
üzenetére
Jo kis oldal, ennyi infot meg nem lattam 3dfx kartyakrol
.
Igazan erdekesnek talaltam a Rampage-s, illetve a Daytona-s fejezetet. Ezek biztosan a 2001 -es ev folyaman jelentek volna meg.
Eltudnam ezeket olvasni valahol angolul? Sajnos Cseszlovak nem megy. -
Májsztró
addikt
valaki segítene Voodoo azonosító honalpot gyártani ? minden ötletet szívesen veszek !
Keresek Voodoo Rush-t , és Voodoo 2 SLI-t -
cskamacska
addikt
![[kép] [kép]](http://dizajnfikson.extra.hu/vuduk.jpg)
mod: ehh lesz ez még így se
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- 10 millió fölött a NieR:Automata, a Square Enix pedig folytatást sejtet
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4332
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M900 Tiny Intel Core i5-6500t / 8GB DDR4 / 128GB SSD
- Dobozos ASUS TUF 17 Ryzen 7 7735HS 16 GB DDR5 512 GB SSD RTX 4060 (8 GB) Magyar bill
- Apple iPhone 15 128 GB Pink 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

topik ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
.
, de a sima K6-III felébe kerülne onnan, mint amennyit fezettem érte anno. 

.
.

.
. WinXP alatt viszont soha nem volt ilyen problemam. Persze ha irod nalad nem volt ilyen, akkor nem ertem