Új hozzászólás Aktív témák

• pakriksz

őstag

válasz Karesz50 #6401 üzenetére

Én nem szeretném semmilyen programba exportálni, ő szeretné, én csak segítek neki mert ilyen jószívű vagyok, és ismerem a programot.
    Tudom mire való a dummy (egy ipari hulladék program hibáinak és marhaságainak megkerülésére, amely programot 3ds max-nak hívják), de én nem használtam (és milyen jól tettem, hogy a saját modelljeim animációinál kerültem ezt a megoldást, tudva hogy egy ilyen primitív bugoktól hemzsegő tákolmány modellezőprogramnál jobb mindent a legjobban leegyszerűsíteni, hátha azt képes normálisan kezelni...).
    Ahhoz képest hogy én vagyok "tök hülye" a munkafázisokhoz, a saját modelleimen mindezen túl voltam, többször is, emellett még nekem kellett javítanom az ő modelljén olyan hibákat is, hogy fantommaterialok, duplázott materialok, már nem létező de bizonyos objektumokra még mindig ráhúzott materialok, és az általános optimalizáció a játékbeli rajzolási hívások csökkentésére.
    Pályafutásom pedig önmagamtól függ, ugyan is a munkám teljes egészét egyedül csinálom beleértve a modellezést, animálást, textúrázást, optimalizálást (a 3D motorok és grafikus API-k ismeretében), hangokat, programozást, és értékesítést is.
    Egyébként igazad van, nem lesz hosszú pályafutásom a szakmában, ugyanis az utolsó modellemet fejezem be hamarosan, ugyanis azt mondtam pár hónapja, hogy ennyi én befejeztem, mert elegem van a maxból, minél jobban megismerem a nem, vagy rosszul vagy félig működő featureket, a sok éve javítatlan bugokat, és a nulla érdemi fejlődést(na jó, a 2013-ban végre eljutottak a barmok addig hogy a viewportbeli megjelenítés nagyjából bugmentes legyen :D), és azt hogy egy új kiadás egy pár bugfixből és néhány beépített, innen onnan összevásárolt eredetileg usermade scriptből áll, annál jobban utálom. Nem éri meg az idegeskedést és az időt. Maradok a programozásnál, ott legalább van fejlődés, nem egy retardáltakból álló belterjes cég uralja az egészet, mint az autodesk.
    Azért sejtettem hogy az írt problémára sincs rendes megoldás csak a favágó módszer, mert nem vártam többet egy olyan programtól ahol alapvető mindennapinak tűnő műveletekhez fejben kell koordinátákat számolgatnom, és vertexenként bepötyögni, vagy segédobjektumokkal kerülőúton elérni egy igen egyszerűen kivitelezhetőnek tűnő célt...

Új hozzászólás Aktív témák