Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

brr...
    legyen a>=1, b>1, p=log_b A, f fgv N-ről Z-re képez, rekurziós összefüggésünk legyen T(n)=a*T(n/b)+f(n), g(n) tesztpolinomunk n^p (n a p-ediken).
    Ha f(n) polinomiálisan lassabb növekedésű, mint g(n), akkor T(n)=NagyTheta(g(n))
    Ha f(n)= NagyTheta(g(n)), akkor T(n)=NagyTheta(g(n)*log n)
    Ha f(n) polinomiálisan gyorsabb növekedésű, mint g(n), és teljesül a reguláris feltétel, miszerint van olyan c<1 és n0, hogy n>=n0 esetén a*f(n/b)=<c*g(n), akkor T(n)=NagyTheta(f(n))

Ilyen szarokat kell tanulnom péntekre :S mivel pénteken költözök be a koliba, így megkértem keresztapámat, aki visz majd kocsival, hogy induljunk hamarabb, mert reggel 8-tól én még vizsgázok, ő várja ezt meg, ez kb egy óra, és 9-től lehet beköltözni... Addigra tudnom kellene ezt a sok szemetet, illetve tudom is már nagyrészt, a multkor is a gyakon csúsztam el... most abból is felszívom magam, és az elméletet is átolvasom, de azt nehéz, ha közben bontják le a házat körülöttem... :S mindegy, most kint voltam a tóparton, tanultam két-három órát, ezért kezdtem ilyen szépen ezt a post-ot (btw tegnap nem vettem fel azt az egy chaptert, amit akartam, így mára marad...)

Új hozzászólás Aktív témák