Hirdetés

Aktív témák

törölt tag

LTP:
    óriási bukás, miért?
    1. hiszen minden évben kapsz a befizetett pénzed után 30%, max évi 72eFt támogatást
    2. hiszen minden évben kapsz a befizetett pénzed után évi 1,5-3% kamatot ( nemsok)
    3. 50 hónapos időre - ha jól számolom - kapsz 14,4%-os évi, kamatos kamatot
    4. ha igényled kapsz évi 4,5-6%-os - forintos - hitelt akár felújításra
    5. hiszen ha hitelt veszel fel, 10-20%-kal csökkentett induló részlettel indítasz
    6. ha pl. hosszútávra kötöd - 96 hó - szabadon felhasználatod az állami támogatást
    7. a támogatás nem függ a jövedelmedtől

Macerás:
    Igen, hiszen a törvény előír 3 hónap kiutalási időt, de miért is? Hiszen az utolsó befizett összeg után is le kell hívni a támogatást, szerződést le kell zárni, ki kell fizetni.

Igen, lehet hivatkozni befektetési alapokra, garantálják neked a hozamot? Akkor miről beszélünk? Nemszokott a tőzsdén ''bux'' lenni?
    Lehet gyűjtögetni otthon a pénzt, vagy bankbetétbe, mindegyiknek megvan a maga előnye, meg hátránya.

Társasház:
    Elvileg mindenhol szednek pénzt a felújítási alapba, aztán erre kapnak 3-5% kamatot.
    De a törvényt ezt előírja, ha akarnak kapni a felújítási hitelekre kamattámogatást. Mi lenne ha ezt a pénzt LTP-be raknák? Megkapnák a 30%-ot; kedvezményes hitelt - erre is jár az állami kamattámogatás - szerintetek ez rossz?

Én is azt vallom, hogy nem szabad az adókedvezményt felhozni eladási érvként, hiszen ezen adótörvények minden évben változnak. Lehet, hogy marad, lehet, hogy változik.

Vannak ennél kézzelfoghatóbb indokok, amiket itt nem láttam. Tanult fórumtársunknak ezt kellett volna kiemelni.
    Van olyan szolgáltatás, ahol szintén megvan az adókedvezmény (30%), de ezen felül pl vásárláskor van, kézzelfogható 30%-os árengedmény, nekem is van ilyenem, csak ajánlani tudom, de nem itt, mert itt szinte mindenki ''piramisban'' gondolkozik.

Aktív témák