Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• proci985

MODERÁTOR

válasz szacsee #1389 üzenetére

igazából a fene tudja amíg meg nem jelenik a fury nano...

namost, a 7950 mennyire nem elég? +50% kéne, +100% kéne?

hűtésben/tápban van annyi tartalék, hogy ha +100W bejön még a GPUn, az még oké?

mennyire érdekel a VR szemüveg?

nézve röviden a felhozatalt:

NV
    GTX960: és alatta: a jelenleginél semmivel sem gyorsabb, felejtős.

GTX970: nekem sikerült belefutni a memszervezés problémájába. FC blokk nem kell rá ha a házad szellőzik rendesen (emlékeim szerint customod van), cserében ha valahol véletlenül már nem optimizálják a programokat (nvnél rövid a terméktámogatás, kb a köv generációig megy jól, ld 780ti), akkor bajban lehetsz. eyefinityre felejtős.

GTX980: 4GB mem, a stutteringet fórumtárs hasonló beállítások mellett nem látta, szóval a 970 problémája nem érintett. mem kevés, de elvileg az AC annyira nem eszik sok memóriát, IR meg még kevésbé. viszont: a tesztekkel vigyázz, mert kevésbé skálázódik a felbontás emelésével, mint az AMD ellenfelei, szóval a egy 290x OC 5760x1080ban már befogja, olcsóbban. papíron 165W TDP, gyakorlatban OC karik 250Wot esznek, a ref meg ledobálja az órajeleit. Gigabyte G1 ajánlott, egekbe clockolja magát alapból.

GTX980Ti: Több mem, OC modellek a Titan X nyomában. drága, de ha kell a plusz teljesítmény akkor jó lehet. G1 elvileg megintcsak jó.

Titan X: ahogy néztem 20%al gyorsabb a Tinél, szerintem nem éri meg.

AMD
    290x: ebben a felbontásban a 980 nyakában, cserébe olcsóbb. EKnál épp szórják ki a blokkokat, bár lassan a 390x értelmesebb lesz. a 290 melegebb és lassabb, szvsz hosszú távra ha úgyis vizezed a kistesó nem éri meg. nagyon ajánlott vizezni (figyelembe véve, hogy te is okkal vagy vizen gondolom). van 4 és 8GBs kiszerelés, a 8as helyett 390x.

390x: 290x 8GB OC némi finomhangolással. újabb kártya, picit drága, de ha picit kivársz szvsz normalizálódni fog az ára. vizezni kell valszeg.

Fury Pro: új, első tesztek alapján nem nagyon tudom eldönteni mennyire érdekes a vizezett 390xhez képest.

Fury X: alapból víz, FC blokkal kb a 980Ti ellenfele lehet. magas felbontásban úgy néz ki ez is jobban állja a sarat, ami ugye nekünk jó.

pár gondolat:
    - AAt nem használok, sajnos ebben nagyon nem tudok segíteni.
    - az eyefinity és a surround kb egyformán fejlett, stabil megoldás. szimulátorozni kb egyformák.
    - az nvidia ref TDPi a Maxwellnél közel sem fedik a valóságot. AMD szintén optimista, viszont a Hawaii szivárog: vízen az enyém rendszerszinten 100Wal eszik kevesebbet és a VGA tippre 250W körül peakel.
    - a 290xet mindenképp vizezni kell, mert hülyét fogsz tőle kapni csendhez szokott vizesként. 390xről nem láttam tapasztalatokat.
    - AMD kétirányú ringbust használ, NV elvileg a Maxwellnél még a direkt címzés egy variánsát. AMD ha kezd betellni a memória emiatt kevésbé lassul. viszont a HBM (Fury széria) és a Titan szervezését nem ismerem.
    - teljesítményben a 290x eyefinityre oké, legalábbis nekem (de nekem a 21.5ös kijelzők miatt nem kell AA). a 290x légen egy eléggé élhetetlen kártya (kivéve vaporx és lightning), de vízen ha van elég hőleadó a rendszerben, akkor magával a teljesítményével nincs baj és csendben marad. rossz híre van, de vízen a 290x egy egész jó alternatíva.
    - multigpuról eléggé felemás tapasztalatok vannak. 290x/390xnél multigpunál számolj úgy, hogy ha halk működést akarsz, akkor a Mora3 nagy valószínűséggel kelleni fog.
    - VRre lehet jobb lesz a Fury, de a jelenleg elérhető Oculus dev2 még mindig eléggé prototípus stádiumban van (próbáltam).

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés