- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
8700 - 8601
68440 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
dudika10
veterán
Ha tényleg olyan nehéz a tégla hogy tudják a kőművesek órákon keresztül cipelni?
Ez a dolguk, a hibákat keresik és javítják.
Van különbség a "leülök relaxálni zenéthallgatva" és a "leülök felvételhibákat keresni" között. Előbbi kikapcsolódás utóbbi munka. Egy komoly hifilánc tapasztalataim szerint sokkal több hibát fed el mint egy monitor, de hát ez a természetes.
A csöves erősítők hangja színezett, mégis sokan jobban szeretik, mert kellemesebb a hangjuk.Én csak a saját tapasztalatom tudom leírni, nem értesz vele egyet, jó, írd le a sajátod, szívesen elolvasom, még akkor is ha homlokegyenest különbözik az enyémtől.

-
törölt tag
-
dudika10
veterán
Jajj.
Munkaeszköz, az a dolga, hogy az ember képébe tolja a hibákat, hogy ki lehessen javítani.
Hallottam már pár dolgot. Amit tudok, hogy a zenei felvételeim felét ki kéne dobnom ha ezt szeretném használni. Egyszerűen annyira elvonja a régi kedvenc slágerem dallamáról a figyelmet a felvétel összes hibája. Míg egy hifi ezt szépen elfedi.
Melyik a precízebb? A stúdiómonitor.
Melyik a kevésbé fárasztó? A hifi.
Hogy én melyiket választanám itthonra ha lenne fölös 2 millám? A monitort, de ez nem azt jelenti, hogy mindenkinek az lenne a jobb. Ízlések és pofonok. Az én tapasztalatom szerint nagyon sokan vannak akik a hifit választanák. Kár ízlésen vitatkozni.
Ugyan úgy ahogy a DJ fejhallgatókat se használják sokan szívesen, szorítja a fejet, rohadt sok a mély, mindent kizár. Ez is munkaeszköz, csak más munkára.Na de kár is tovább ragozni mert nem is erről beszéltem.
-
törölt tag
Nem szeretném ebbe az irányba vinni a topicot, mert valóban nem az itteni árkategóriáról beszélünk, de a valódi stúdiós aktív monitorok hangzásával szembesülve a legtöbb hifista hanyatt esne a gyönyörűségtől és bizonyosan nem az lenne az első gondolatuk, hogy milyen sok hibát hallanak. Csak az tartja hallgathatatlannak ezeket a dobozokat, aki még nem hallott egyet sem közülük.
-
dudika10
veterán
Amennyiben valódi stúdiómonitorokról beszélünk akkor az nagyon nem az az árkategória amiben a legtöbben gondolkoznak, valóban nem kell hozzányúlni viszont azok munkaeszközök. Élvezeti faktoruk nem megfelelő a legtöbb ember számára otthoni felhasználásra és az ember kidobhatja 1-2-3 kivétellel az összes felvételét, mert a pofájába kapja azok összes hibáját.
Ha a 100-150k-s hobby stúdió / multimédia célra gyártott monitorokról beszélgetünk akkor viszont igaz amit írtam. És a legtöbb esetben ez az árkategória a mérvadó, nem a professzionális célra gyártott darabok kategóriája.
-
törölt tag
Amennyiben valódi stúdiós monitorokról beszélünk és nem az annak mondott dobozkákról, akkor azokon nem is kell játszanod semmit, mivel igen alaposan egymáshoz van illesztve bennük a váltó/erősítő/hangszóró/doboz. Nevezzük ezeket inkább aktív dobozoknak, mivel nem csak stúdiókban fordulnak elő. Sokcsatornás felhasználásra is használhatóak, hiszen hangstúdióból sem csak sztereó létezik.
Manapság a 2e forintos kínai piacos mikrofonra és a 20e forintos hangkártyákra is rábiggyesztik a stúdiós jelzőt, mert így eladhatóbbak. Aztán persze egyiknek sincs köze a stúdiók világához.
-
dudika10
veterán
-
törölt tag
-
schawo
titán
-
dudika10
veterán
Attól függ.
Két irányba indulhatsz, a stúdiómonitorok felé és a Hifi felé. Előbbi egyszerűbb utóbbi testre szabhatóbb.
Sok árkategóriában lehet sokfélét ajánlani, tulajdonképpen vagy 50 rendszert biztos fel lehet sorolni, és akkor még használtról nem is beszélgettünk. Inkább szabj meg egy árat és ahhoz kiötlünk valamit.
-
Ibituba
aktív tag
értem. azért beledobom a másikba is ezt az ismeretlen váltómat mert nagyon elégedett vagyok vele el sem hiszed szerintem mennyire másként szól még igy is hogy kitudja milyen hangfalakba volt ez tervezve!! ülök előtte bal fülembe szól az átalakitott jobba a gyári de hát mintha az nem is szólna. mintha abba nem is lenne közép.. csak a bal fülemre hallok mintha placebo hatás lenne de leültettem elé tesom meg anyám ők aztán tényleg botfülüek de még ők is azt mondják a bal oldali telitettebb.magas is más mélyről nem is beszélve simán minuszba szabályozhato lesz és nem puffogni fog. na lépek is. szerelni. amugy te mit ajánlanál ami nem fájna 160ba mint ezek a yamahák...?
-
dudika10
veterán
-
Ibituba
aktív tag
25nm-be lennének. igen láttam hogy /db. pedig valami hasonlo lépésben gondolkozom. az árat még nem néztem hol a legkedvezőbb. de mióta beletettétek a fülembe a bogarat az 1800a val kapcsolatba gondolkodok erősen hogy tényleg valami NORMÁLIS (pedig nekem tényleg bejön de mégis szétkaptam). Esetleg prémium kategóriás cucc kellene. ÉS!!! szétkaptam az emlitett 1800a egyik felét. amibe nem az erősitő van. hát baszki nem hiszem el hogy a "hangváltó" az egy kondi a magasba meg egy a középbe aztán ennyi....
ez már csak azért is vicc mert dobtam bele egy rendes 3utas váltot. ezer éves fiokba táláltam és tudom kurvára nem ehhez van méretezve de már igy is máshogy szól!! mi lenne ha egy ebbe valo kerülne bele nem is tudom. mert ezekkel a gagyikkal már tele a tököm most hogy láttam mi nincs belül. a yamaha monitorokba bent van a belseje rendesen??? mert én már mindenben kételkedem... -
schawo
titán
-
dudika10
veterán
-
Ibituba
aktív tag
-
törölt tag
"leraktam a földre az asztalom elő (kb. amúgy a szoba közepe), és egész másképp szól, valahogy jobban dübörögnek a mélyek, és gondolom, mivel egy asztal van köztünk, a magasabb hangokat is szűri kicsit."
A magasabb hangok irányítottabbak, mint a mélyek. A fal, padló, mennyezet akusztikai visszaverő felület a mélyebb hangok számára, a magasak viszont jellemzően elnyelődnek a lakószobákban előforduló anyagokban. Mindezek miatt ha a fal mellé, vagy a talajra teszed a dobozokat, 3-6 dB-lel emelkedik a mélyebb hangok szintje. Ha a hangszóró és a füled között van valamilyen tárgy, azt a mélyebb hangok megkerülik, átjutnak rajta, a magasabb hangok viszont nem jutnak át rajta.
Tedd a tenyered a magashangszóró elé, azonnal érezni fogod a különbséget. Míg ha a mélynyomó elé teszed, nem lesz kevesebb a mély.
-
luw2win
őstag
-
dudika10
veterán
-
csimpok
aktív tag
Én sem a hangerőt vagy a mélyek hiányát jeleztem, nekem teljesen elégségesek lennének a T20 mélyei és hangereje, a gondom az, hogy normális (és alacsony) hangerőn hallgatva kellemetlen búgások jönnek a hangszóró felől, és már óhatatlanul is folyton erre figyelek... A vatta reflexnyílásba helyezése javított valamit, de még mindig zavaró.
-
luw2win
őstag
-
dudika10
veterán
-
luw2win
őstag
Hat ez perpill egy 4nm-eres kis pocs szobaba menne, sokan elnek mellettem, inkabb eletro, progressive minimal amit hallgatok, regebben egy z4-em volt. teljesen megvoltam vele elegedve. De az otthon volt. Itt mas, alkalmazkodnom kell vannak masok is a lakasba. Nem mehet maxon a hangero nem mehet maxon a basszus, csak egy kis lajtos hangszorora vagytam ami szepen szol es van benne egy minimalis mely. Mivel a laptop hangszorot nemgyengen utalom, hiaba altec lansing meg minden de akkor se er semmit se. Csak parasztvakitas. Ezert kellett egy hangszoro. Es ahogy olvastam jobb ez mint egy hasonolo arba levo, vagy kicsivel dragabb logitech
De ez majd kiderul
-
profi
aktív tag
-
csimpok
aktív tag
"bar sokan vannak akik elegedettek"
Én nem vagyok köztük...
Majd írd le hogy tetszik, én múlt héten vettem, de kicsit bánom hogy nem a Geniust választottam.Pro:
- Jó minőség, nincs bazinagy kattanás amikor áramot kap a gép.
- Jó sztereó hatás
- Kis helyen elfér
- Jó és tiszta magas hangok.Kontra:
- Bizonyos frekvenciákon búgó, dobozhangú mélyek (bár ahogy látom ez lehet csak engem zavar)
- A beszédek mintha nehezebben lennének érthetők, mint a korábbi Geniusomnál (de ez is lehet csak megszokás kérdése)Mindenesetre ha valakinek kell egy másfél hetes (amúgy tőkéletesen működő) T20, akkor 15K-ért odaadom.
-
luw2win
őstag
Na megrendeltem a T20-at remelem elegedett leszek vele, bar sokan vannak akik elegedettek. Kisse magasabb mint a magyar ar 90$ szallitasi koltseggel, azaz 18k... boltba nem talaltam creativeot...csakis logitech es altec lasting van, ja meg egy creative t12. De ha megrendelem boltbol akkor meg 100$ a t20, szoval inkabb sajat magam rendeltem.
Majd leirom hogy milyen ha megerkezett
-
schawo
titán
-
Slownz
senior tag
Én ha gépezés közben használom és relatíve közel van hozzám a mélyeket kissé brummogósnak, pontatlannak, kevésbé részletesnek érzem, de ha eltávolodok az asztalomtól, úgy 1,5 méterre sokkal másabb a hangkép (főleg a mélyeknél), én így sokkal jobban szeretek zenét hallgatni. Bár lehet csak placebo

-
dudika10
veterán
Érdemes úgy letenni, hogy egyforma távolságra legyél a két hangszórótól és azok is ugyan ekkora távolságra legyenek egymástól. Tehát szabályos háromszögben.
És a füleid felé nézzenek a hangsugárzók. 10kHz-nél már elég kicsi a hullámhossz, centiméterek számítanak, érdemes kísérletezgetni picit.
Ne legyen fal mellett (szóval ha mögötte van az nem baj) egyik hangszóró sem ha megoldható, a hátsó faltól való távolság elég sokat számíthat a mélyeknél, ezzel is érdemes kicsit játszani. Ha brummogósnak/tompának találod a mélyeket akkor egy kis géz/vatta/zokni a reflexcsőben segíthet a feszesebb hangzás elérésében....
-
TheTruth
tag
-
dudika10
veterán
-
TheTruth
tag
-
harry
veterán
Nálam eddig itt volt szembe velem az asztalról, most leraktam a földre az asztalom elő (kb. amúgy a szoba közepe), és egész másképp szól, valahogy jobban dübörögnek a mélyek, és gondolom, mivel egy asztal van köztünk, a magasabb hangokat is szűri kicsit. De tényleg más így hallgatni, mint kvázi fél méterre magamtól, és szerintem így jobb.
-
TheTruth
tag
Azzal kezdeném, hogy én tipikusan a legelfogultabb felhasználó vagyok. Eddig (pontosan a mai napig), kb. 'dobozból' hallgattam a zenét, amibe se mély, se semmi. Nagy dubstep, rap, hip-hop rajongó vagyok, de sokminden más is megy. Megrendeltem az 1255A-t. Hát a képekből nem gondoltam hogy ilyen súlyos, nagydarab, de miután beüzemeltem mindent megértettem. Egyszerűen fantasztikus a hangzása. Az a meglepő hogy most mégsem a veretőseket pörgetem, hanem pl. Radiohead-et, és társait, mert egyszerűen ezek a zenék "kinyíltak". Van bennük háttér, magas, mély, nagyon sokmindent hallani amit eddig nem. Persze, veretni is lehet vele, aki abban kételkedik, hogy egy 2.1 mélye jobb, azt el kell szomorítsam (_szerintem_ nem, pedig mély őrült vagyok). Én azt hittem ez PC hangszóró, de simán befér TV, konzol hangszórónak is. Kb. 5%-al felforgatva a 0-ról hallgatom eddig, és elég a hangerő. Kicsi szobám van, de ez egy nagyszobába is simán levajaz mindent, csupán a negyedéig elforgatva. A Bass-Treble kapcsoló egy helyzetben, középen cövekel, mert így is van olyan zene, ami leviszi a fejem szó szerint. A mély nem ez az arcbaverő mély, hanem mint amikor az ember kispárnát püfföl. Telített, van tere. Én aztán abszolút laikus vagyok, de így is hallom, hogy nagyon szépen össze vannak érve a hangok, tényleg élmény hallgatni. Egyszerűen csodálatos. Számomra. Eddig nem értettem hogy lehet a zenehallgatás hobbi, hisz nekem minden tevékenységem közben szokott szólni a zene. De most csak leültem az új Radiohead album elé, és hallgattam. Semmit nem csináltam. Hát így már értem!

-
AMDFan
addikt
Ajánlott amelyik tetszik, tiltott amelyik nem tetszik

-
maláj
addikt
-
salabakter77
tag
Sziasztok!
Apró kérdés: a legalja kategóriában (céghez, monitor hangszóró helyett) van ajánlott, vagy inkább kifejezetten tiltott vétel?
A kategória kb 2000 Ft-ot jelent.Köszi!
-
schawo
titán
-
AMDFan
addikt
"de azt még kérlek ird le hogy mi az amiben gyengébb"
Bár nem engem kérdeztél, de az a baj az 1800A-val, hogy köze nincs a "hifi" hangzáshoz.
Én a 3000A-val hasonlítottam össze, az egész más kategória. Az 1800A-ra inkább rásütném, hogy "multimédiás" hangszóró. Semmi extra. Jó design, gyenge hang. De a három utas megoldás is csak egy marketingfogás, amivel megfogják azokat akiket a mélynyomóval már nem lehet. Látatlanban ugyanazért az árért a kétutast választanám a háromutas helyett, és ez annál inkább igaz minél lejjebb megyünk árban. -
Slownz
senior tag
-
maláj
addikt
-
Slownz
senior tag
-
Tothgera30
veterán
-
harry
veterán
-
maláj
addikt
-
Slownz
senior tag
-
maláj
addikt
üdv
segítenétek abban, hogy mi manapság a "bestbuy" 2.0-ás témakörben ?
10k és 20k a tartomány ami "elvileg" rendelkezésemre áll
mindenre használnám (tv, film, stb.) és a tv jack kimenetére kötném rá
hirtelen ennyi![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Slownz
senior tag
Az lenne a tuti, ha mindhárom cuccost meg tudnám hallgatni egymás után, az jóval megkönnyítené a helyzetem, de jelenleg erre nem látok nagy esélyt
Kezdésnek marad a genius (főleg, hogy a sexi project vinni fogja a többi pénzt), aztán majd karácsonyra egy 2.1-es Edifier és akkor legalább lesz összehasonlítási alapom 
-
luw2win
őstag
az a baj hogy a genius felejtos, mivel nem vagyok otthon, es meg nem is leszek egy darabig, es sehol se lattam genius hangfalakat, es meg a hely ebayen sincs... Szoval lehet maradok a T20nal, eleve a helytakarekossag miatt, Ami meg erdekel az a T12 ami wireless, nem tudom mennyivel rontana a hangminoseget az hogy wireless.
Arba kb ugyanugy jonnenk ki egyik 90AUD, a T12 meg 110AUD -
schawo
titán
Nem olyan kevés ám az 1255-ben a mély tartomány. Ezt egy kis trükkel érik el, egy kis torzítást engednek rá a mély tartományra. R1600T-t még nem hallottam, de annak 5"-os mélyközép sugárzói vannak, szemben a Genius 4"-osaival, és a fizika azt mondja, hogy hasonló design mellett kevesebb mély torzítás kell, hogy elérjük ugyanazt a mélységet.
Persze ez nincs kőbe vésve, de mivel ezek mind lowbudget hangszórók, itt valószínű ki is jön ez az általános igazság.
-
harry
veterán
-
Slownz
senior tag
Úgy januárig visszaolvasva a hsz-eket, több kérdés is megfogalmazódott bennem:
Először is tudom, hogy párszor szóba került ez a téma, de az Edifier r1600t (ami durván 22k) képvisel annyival magasabb színvonalat, hogy érdemesebb a Genius 1255A (ami 10k) helyett azt venni? Tehát a pénzünk több, mint kétszeresét rákölteni. Tudom, hogy jobb oké, ezt sikerült leszűrni, de kérdés, hogy jobb vagy teljesen más kategória a 2. Pl dudika10 írása alapján azt mondanám, hogy jobb-jobb, de nem éri meg a +10k-s különbözetet.
A másik pedig, itt a 2.0, 2.1 vita kapcsán nekem úgy sikerült összefoglalnom a dolgokat, hogy ezekben az olcsóbb 2.1-es rendszerekben inkább csak parasztvakításnak rakják be a mélynyomókat, hogy addig se figyeljen az ember a többi tartományra.
Akinek csak filmre kell, annak mindenképp 2.1 (vagy 5.1), mert ott jól jön a dübörgés, viszont akinek a zene a fontosabb (és nem kell neki túlzó basszus), annak mindenképp 2.0. Viszont mi van azzal, aki mindkettőre használná egyaránt?
Tényleg fele fele arányban. Érdekelne továbbá egy edifier r1600t vs HSC 2330 összehasonlítás, a hsc-re is jellemző az a dübörgő, néhol eltúlzó basszus (kvázi zenére ugyanúgy jó-e), vagy ez csak a 15k-s logikra igaz? 
-
dudika10
veterán
Magas tartomány gyengébb, mélybe húzó hangja van. Utóbbi az amiért ha valaki meghallja azt fogja mondani, hogy "hű de dögös", de ez hosszú távon fárasztó, idegesítő lehet és rossz. Persze ha 2.1-hez hasonlítja valaki akkor sose fogja észrevenni a "mélybehúzást".

Picit dobozhangú a kontrollálatlanabb mélyek miatt. -
Ibituba
aktív tag
-
Ibituba
aktív tag
-
dudika10
veterán
" "3utast ennyiért cimszóval "
Én nem ilyen címszóval szólom le. Szerintem a hangja teljesen egyértelműen rosszabb. Más kérdés, hogy legalább kinéz valahogy.
(#8643) Ibituba: kinek ez kinek az, persze, csak olyanok vannak velem egyező véleményen akikről tudom, hogy hallgattak már nem 1 rendszert. Szóval valószínűsíthető, hogy a többségnek az 1255A fog bejönni inkább hangzás terén. Szerintem.
Neked jobban tetszik, értettem, ettől függetlenül szerintem és nem csak szerintem rosszabb, én továbbra se fogom ajánlani amíg ugyan annyiba kerül a jobb. -
Ibituba
aktív tag
Én a t20-at kihagynám mert kell neked viszonylag normális mély az viszont ebből nam nagyon jön ki ,de nem is arra valo. tehát marad a 1255,1800, meg az R1600t. de ha tényleg csak 2 sörösdoboznyi helyed van akkor kompromisszumot kötve még a t20. de szerintem kicsit pakolj hogy legyen helyed a nagyobbakank
-
Tothgera30
veterán
Tehát akkor ezek közül válassz valamit:
Creative T20 - nagyon kevés helyet foglal, nagyon szépen szól, viszont 15k, és nem jobb mint az alatta lévő 1255A.
Genius 1255A - fadobozos, 10k kategória nyertese, ár/érték arányban tök jó.
Edifier R1600T Plus - 20k fölött van picivel az ára, minőségi fadobozos, eléggé megkérik az árát, de nincs is rá panasz. -
Ibituba
aktív tag
nekem a .1-ekröl ilyen pc-s szinten ebben az árkategóriában meg pláne amugy is határozott ellenvéleményem van. nekem kifejezetten nem tetszenek amit nyujtanak. volt nekem is 2.1-em de nyagyon gyenge volt. a .1 az marad házimozihoz(normál 5-6-7.1re gondolok most nem asztali 2.1-re) . pc-hez monitor mellé tökéletesek a 2.0-k. szerintem. geniusokba nem fogsz csalodni. az utobbi terméket amit emlitettem meg 1kategóriával jobba sorolják valamiért (én személy szerint nem is tudom, hallom miért biztos velem van a baj) de rosszat arrol sem nagyon hallani. ezért irtam amit. amugy nekem 1800A-m van bár sokan leszólják "3utast ennyiért cimszóval) de nekem jobban bejött mikor vásárláskor meghallgattam öket mint a 1255. ugyhogy ha lehetöséged van rá vásárlás elött hallgasd meg öket te is. kiindulásnak szerintem nem rossszak ezek a tipusok
-
schawo
titán
-
luw2win
őstag
Ez az Edifier tetszik, hogy erted hogy mas kategoria?
Azert szuksegem van egy kis basszura, de nem oriasira, ne az legyen a centrumba pl mint egy x230 logitech, (persze az 2.1es, de hallottam mar elobe, es a basszus az elnyom mindent). Szoval valami tiszta szep hangzas, szep baszussal. -
Ibituba
aktív tag
-
Teaway
veterán
-
luw2win
őstag
Hali!
2.0-s hangfal erdekelne, max 30k-ig. De nem kotelezo megutni a 30k-t, szal ha pl 15k azt se banom, csak jo ar ertek aranya legyen, es meg legyek vele elegedve. Laptophoz lenne amugy mert mar 1 honapja csak a laptophangszorot hallgatom

Gondolkoztam wirelessen, mert elegge szuk a szobam es pici, igyis televagyok kabelekkel. Szal elsore egy Creative T12-re gondoltam. Bar nem tudom valami utbaigazitast kernenk es ha megvan akkor mit vegyek
Koszi szepen
-
dudika10
veterán
-
harry
veterán
-
dudika10
veterán
-
harry
veterán
A Genius 1255a és az Edifier R1600T között árban/minőségben van ajánlott hangfalpár? Vagyis ilyen 11-22k között.
Az Edifier itt is ritkábban kerül elő, dudika cikke pedig nem túl meggyőző ahhoz, hogy kétszer annyit adjak érte, mint a Geniusért.
Ja igen, a cikkel kapcsolatban:
"CAT5-ből a két hangfal közé kábelt " -> egy csavart érpár, vagy miként?Esetleg hallgatta valaki mindkettőt?
-
profi
aktív tag
-
zolikaDB
veterán
-
schawo
titán
A boltban nem próbáltam ki a teljesítményét (érthető okok miatt, meg nem is szeretem a hangos zenét), de 99%-ig biztos vagyok benne, hogy ekkora teljesítménnyel föld körüli pályára állítja a fejed, bár a valós hangerő döntő mértékben az alkalmazott membránok érzékenységétől függ.
-
zolikaDB
veterán
-
schawo
titán
-
zolikaDB
veterán
-
schawo
titán
-
mexicanraven
senior tag
-
zolikaDB
veterán
S ezt mire alapozod? Nekem tetszik benne, h viszonylag nagy hangerejű és árához képest tűrhető a hangképe a tulajok véleménye alapján, méretre pedig szép nagy, MDF lapból van, és állítólag a papírkónuszos mélyhangszóró elég jó.
Egy pár SAL 20 + egy Asus Xonar nem lenne jó választás?
Persze engem az is érdekelne, h az adatlapján feltüntetett 2x120/80 Wattból mi igaz? Tehát hangerőben a kolléga által pótolni kívánt Z-2300-hoz felér-e? (stúdió monitor hangfal létére) -
dudika10
veterán
Nekem személy szerint nincs jó tapasztalatom vele, de van aki arra esküszik.
Csak azokról tudok átfogó véleményt formálni amik hosszabb távon csücsültek az asztalomon. -
schawo
titán
Ismerem azt a hangfalat. Ahelyett vegyél inkább egy Edifier R1600T.
-
mexicanraven
senior tag
Ezt is köszönöm!
Ne haragudj, hogy ennyi kérdésem van, csak mivel egyre többet kutatok, több típust látok, így az ismeretlen infó is egyre több!
A nézelődésem során leltem egy olyat, hogy SAL 20, ami aktív tehát, nem kell erősítő se.
Azt tudom, 3 utas és ennek ellenére olcsó, ezért sokan lehurrogták, de az én igényeim nem is egyeznek a 300ezres erősítő+500ezres hangszórók tulajaival.
Hangjára páran azt mondták, hogy megfelelő, erőteljes, de engem ezeken felül még a minősége érdekelne.
Tudsz nekem erről vmit mondani?
-
dudika10
veterán
Nem nyújtott volna többet mint a T20, így kockáztattam egyet és lett az Edifier.
Sajnos nem olyan jó az a Sycthe mint ahogy kinéz és mint amennyibe kerül.
Rossznak nem rossz, csak nem lett volna előrelépés. Más kérdés, hogy az Edifier se lett túl nagy számomra, mert ahol többet tud ott a szobám/elrendezés a korlátozó. Következő fejlesztésem fejhallgató irányban lesz, mert sajnos a jelenlegi elrendezéssel 90Hz alatt problémás a szobám meg egyéb problémák is vannak az akusztikával. -
mexicanraven
senior tag
Köszönom a válaszokat!

A következő ötlet amit egy barátom ajánlott:
Scythe Kama Bay AMP 2000 + Scythe Kro Craft párosítás!
Láttam dudika, hogy te is ilyet szerettél volna,d e végül csak nem ez lett, oka?
Mellesleg mi a véleményetek a fenti cuccokról? Én minőségineik látom őket, a yamaha chip az erősítőben is nagyon jó, videókon is pozitív a vélemény róluk! -
schawo
titán
Húha, ez durva váltás. Egy durván méltúlysúlyos 2.1-ről váltani egy kis monitorra. A kis monitorokról tudni kell, hogy mély tartományban (60Hz alatt) nem alkotnak maradandót, illetve egész pontosan nem alkotnak. Nincs is ezzel gond, csak aki hozzászokott a dübörgő, zúgó-búgó mélyekhez, az lehet, hogy hiányolni fogja belőle.
Az MS40 sokkal szebben szól, mint a 2300, de nem hozza annak mélységét, és főleg nem mély intenzitását/hangerejét. Ahol viszont megszólal, ott össze sem lehet őket hasonlítani hangminőségben.
-
dudika10
veterán
Keress rá a T40-re, én nem ajánlanám.
Behringert nem olyan rég vett egyik fórumtársunk.
Esetleg nézz rá az Edifier termékeire. -
mexicanraven
senior tag
Sziasztok!
Behringer MS40-es aktív stúdió monitor hangfalak vásárlásán gondolkodom.
Erről a típusról/márkáról nektek mi a véleményetek?
Zenehallgatásra, filmezésre használnám, egy Logitech Z2300-at váltana!
Vagy netán tudtok kb. ebben az árszegmensben ajánlani vmi mást?
Vagy netán egy Creative Gigaworks T40(Series II)?Előre is köszönöm a segítséget!

-
dudika10
veterán
-
csimpok
aktív tag
-
profi
aktív tag
-
Ibituba
aktív tag
-
profi
aktív tag
Jó lenne, ha valakinek lenne velük közeli élménye.
Már a 2.0-án is gondolkodom, de ebből max olyat vennék, aminek nagy a teljesítménye és kis helyet foglal. Pl SP-HF 1800A. Tudom, hogy Ti nem ajánljátok ezt, de a 1255 nem férne el sehol és ennek nagyobb a teljesítménye is (plusz jobban menne a tv-hez is -> mellette lenne). -
Tothgera30
veterán
-
Ibituba
aktív tag
-
profi
aktív tag
-
Ibituba
aktív tag
-
profi
aktív tag
-
profi
aktív tag
Na ja

Esetleg valaki hallotta már ezeket? -
Tothgera30
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
-
8700 - 8601
68440 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 9901 9900 - 9801 9800 - 9701 9700 - 9601 9600 - 9501 9500 - 9401 9400 - 9301 9300 - 9201 9200 - 9101 9100 - 9001 9000 - 8901 8900 - 8801 8800 - 8701 8700 - 8601 8600 - 8501 8500 - 8401 8400 - 8301 8300 - 8201 8200 - 8101 8100 - 8001 8000 - 7901 7900 - 7801 7800 - 7701 7700 - 7601 7600 - 7501 7500 - 7401 7400 - 7301 7300 - 7201 7200 - 7101 7100 - 7001 7000 - 6901 6900 - 6801 6800 - 6701 6700 - 6601 6600 - 6501 6500 - 6401 6400 - 6301 6300 - 6201 6200 - 6101 6100 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Íme Zach Cregger új Resident Evil filmjének előzetese
- Villanyszerelés
- Kötelező frissítésnek számít a Microsoft legújabb csomagja a Windows 11-hez
- Dell notebook topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Arc Raiders
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Óra topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 1000GB 1 év garancia
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- 267 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7530U, no GPU
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz UDIMM PC RAM, több db- számla, garancia
- AKCIÓ! ASUS H310M i5 8500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1060 6GB Zalman T3 Plus CoolerMaster 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ez már csak azért is vicc mert dobtam bele egy rendes 3utas váltot. ezer éves fiokba táláltam és tudom kurvára nem ehhez van méretezve de már igy is máshogy szól!! mi lenne ha egy ebbe valo kerülne bele nem is tudom. mert ezekkel a gagyikkal már tele a tököm most hogy láttam mi nincs belül. a yamaha monitorokba bent van a belseje rendesen??? mert én már mindenben kételkedem...

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)