- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
24400 - 24301
68474 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shingen
addikt
Hali!
Ennek a hangfalnak mi a mostani megfelelője Microlab Solo 6C???
Mert ezt nem nagyon lehet már kapni.
Arra gondolok ami ezzel, egy kategóriájú?
Köszi -
törölt tag
-
törölt tag
Köszönöm a tipped, nem akarok több számítógépes hangsugárzót. Túl széles és az a külső távirányító sem kellene hozzá. De hogy ne csak negatív legyek, külsőre nem lenne vele gond.
Már a T-Amp és valami régi használt angol polcsugárzó is megfordult a fejemben. A T-Amp-t még könnyű is lenne beszerezni eBay-ről, de a macerás lenne kifogni valami igazán jó dobozt, amibe garantáltan nem nyúlt bele senki és szép állapotban is van (mondjuk egy Rega Kyte). Ráadásul különálló eszközök, nincs nagyon helyem neki.
-
tibbike01
addikt
Nézd meg a Modecom mc shf56, szerintem szép hangfal, monitor mellett is, és nagyon jó minőségű. Ráadásul 30e alatt van.
-
törölt tag
Nem tudom. Szimpatikus. Én se olvastam még róla jót (bár rosszat se). Tudom, hogy korábban Genelecekről beszéltem, de az a pénz másra fog elmenni, nekem meg kell valami hosszabb távon emészhető olcsó darab. Azt a Kurblit nem akarom megvenni hallatlanba, és nem is tenném szívesen a Dell 2713HM mellé. Nem fontos a design, csak számít. Legalább annyira, hogy ne legyen kínai beütése. Most nézegetem egyébként a barátságos ház kínálatát.
Limitált a helyem is, nettó 18 cm szélesség dobozonként. Tehát ennél keskenyebbnek kell lennie.
Prodipe MS 4C, de 47k-t valahogy nem akarnék most kiadni rá (alapvetően 30-40 között gondoltam megoldani a dolgot, de inkább 30-hoz közel). Pedig ez még nagyon vonzó. Zárt doboz és meg tudom dönteni, így kb a fülemre szólnának. Mellékes, de külsőre nagyon ott van, front oldalt egyformán tiszta, sehol egy poti.

Szombatig ráérünk beszélgetni róla.

-
SirAlo
aktív tag
Mar irtam nekik hogy videozzak le ahogy beraknak a winampba vagy barmilyen lejatszoba egy zenet es kozbe huzzak el a hang balaszot teljesen jobbra aztan meg balra... ha normalisan fog mukodni elhiszem hogy hibatlan a cucc
De hogy miert en kell elmagyarazzam egy szervizesnek hogy hogyan kell egy hangfalat letesztelni ? 
-
dudika10
veterán
Miért pont Alesis?
Nem ismerek olyat, aki bármi jót mondott volna Alesis termékről, sőt, olyan személyt se ismerek, aki hallott már olyat, hogy valaki állítólag ajánlott Alesis terméket.
(#24393) SirAlo:
A termék egyértelműen rossz. Mond nekik, hogy dugják össze és játszanak le rajta egy windows teszthangot, ahol először a bal aztán a jobb csatorna kell, hogy szóljon (az összehasonlíthatóság kedvéért rakjanak oda egy működő hangfalat is nyugodtan). Bal szól mindkettőből és jobb nem szól egyikből sem -> garancia. -
SirAlo
aktív tag
-
Bib
addikt
-
SirAlo
aktív tag
Pedig egyszeru az egesz , hatul van 2 db RCA bemenet, jobb es bal oldalnak, bal oldaliba ha bedugod szol mind a 2 hangszoro mintha stereo lenne, de ha a jobb oldaliba meg nem szol egyik se, vagyis a bal hangot adja mind a 2 hangszoro, lehet en nem tudom elmagyarazni nekik hogy mi is a problema, nem tudom hogy lehet ezt megertetni normalisan

-
Bib
addikt
-
SirAlo
aktív tag
-
törölt tag
Szombaton megyek a barátságos házba egy Alesis M1Active 320 USB hallgatásra. Remélem hallgatható lesz és akkor elhozom. Más nagyon nincs. Az Elevate 3 kinézetre olyan, mint egy Samsung TV, csak ez kevésbé csillog. Nem is gond, mert kérésre sem lehetne meghallgatni, csak megvenni. Remélem engedik hogy egy portable foobar-t beállítva, saját zenékkel (FLAC) hallgassam meg a 320 USB-t, USB-n. Akivel beszéltem telefonon eleve nem tudott 320 USB-ről, csak sima 320-ról. Remélem nem RCA-val lesz rákötve a gépre, kikerülve a nem tudom milyen saját DAC-ját (ami remélem jobb egy Realtek ALC892-nél). Akivel beszéltem telefonon, egy ilyen előtt ül, vélhetően be van járatva. Remélem megy Linux alatt is.

-
SirAlo
aktív tag
-
Bib
addikt
-
SirAlo
aktív tag
Hat ezt nem hiszitek el... visszakuldtem gariba es ma szoltak hogy naluk nincs semmi problema a hagnszoroval.... gondolom azt csinaltak hogy bedugtak a jobb es bal bemenetet is , raktak zenet es meghalgattak hogy megy a jobb-bal hangszoro, ha megy akkor nincs vele problema
Nemigaz hogy egy szervizbe ennyire nem ertenek hozza . Eleg ha a Winamp-ba pl. elhuzzak a hangot teljesen jobb oldalra , semmi nem fog szolni. Mondtam nekik teszteljek le ujbol figyelmesebben.... Mennyek oda megmutatni ? -
PuMbA
titán
-
Francia91
veterán
Leszedtem a Foobar lejátszót, EQ-val növeltem szépen a basszust a ModeCom 120U-n... Nem semmi, hogy mennyi van benne
(és még integrált hangkártyáról hajtom) -
B1T3
addikt
Én úgy láttam, abban is csak egy-egy 2,5"-es hangszóró van, akárcsak a HP-ban. De mivel a specifikációt tekintve hasonlóak, és a Genius kevesebb, mint fele annyiért jobban is néz ki, ezért kérdezgettem, milyen is, illetve mivel egyáltalán nem sürgős a vétel, csak így utánaolvasgatva megtetszett az ötlet, hogy legyen egy ilyen „bármikor jól jöhet” cuccom.
Bodz
Nekem is azért tetszik, mert annyira nyomi ezzel a normálisabb hangfalszerű külsővel, hogy már aranyos.
-
ToniSoprano
addikt
-
Bodz
nagyúr
Na most kipróbáltam maxra tekerve, elég szépen képes torzítani... Viszont tulajdonképpen még egész hangosnak is mondható úgy általában.
Amúgy, csak a teljesség kedvéért megjegyzem, hogy tabletes használat esetén powerbankról megy.
Nekem a HP nem tetszik (így képen), a kis Genius inkább próbál hangfalszerű lenni, ezért is aranyos. Egymás mellett lenne jó összehasonlítani a kettőt, de gyanítom erre nem sok esély van sehol. -
zsizsef
senior tag
-
Shingen
addikt
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
TV mellé keresek 2.0 hangrendszert, RCA-n lenne összekötve. Bluetooth is kellene, mert telefonról/tabletről/notebookról is az szólna! 20m2 a szoba.
Melyiket ajánljátok? Én a Kürbis BT-t néztem ki...
-
N€T0X|N
őstag
részemről egyértelműen Genius (és nem azért, mert nekem az van)
Hát miért? Komolyan érdekel. Te hallottad mindkettőt? Mi a különbség? Gondolom hangerőben jobb a Genius, legalábbis a ráírt adatokból kiindulva, de sajnos nem volt hozzá szerencsém. Azon kívül miben tud többet/jobban? (Az USB-s táp téma része nem érdekel, hiszen nálam semmi gond nincs, ebből kiindulva az nem lehet általános probléma, miközben előnye is van.)
-
B1T3
addikt
„Most nem értem az” off hozzászólásnak a létjogosultságát,én is írtam, hogy mondhatni filléres tétel mindkettő. Ugyanakkor a Genius egyszerűen jobban tetszik, ezért hadd kérdezzek már rá a tulajtól, hogy a megbízhatósággal is minden rendben van-e, mert bármennyire is kevés a ~2000 Ft, a semmire senki nem szeret még ennyit sem kiadni.
A topikban a Te neved is gyakran látom, gondolom, Te is szereted körbejárni a dolgokat. Nehéz elképzelni, hogy más is lehet ilyen?
„Nem kell itt” tudálékoskodni. -
ToniSoprano
addikt
-
Szulita28
senior tag
-
dudika10
veterán
"Ezen a pár ezer Ft-os szinten hangzásban olyan nagy különbségek hangban azért nem lehetnek."
Már hogyne lehetnének?!
Vannak!(#24369) Yodamest: részemről egyértelműen Genius (és nem azért, mert nekem az van). Ha a Vier-t ajánlanám, akkor az összefogalóban is benne lenne.
-
N€T0X|N
őstag
Maláj kolléga vett mindkettőből, de még nem hasonlította össze őket. Nálam a Vier remek szolgáltatot tesz, nagyon szeretem benne, hogy a TV-vel együtt kapcsolom ki-be, hiszen annak az USB-jéről kapja az áramot (végül emiatt döntöttem ez mellett). Pár napja valakinek gond volt, hogy nem hajtja meg az USB eléggé és nem bír nagy hangerőt, nálam ilyen probléma nincsen. A hangerő egy 20nm-es szobába szerintem bőven elég, nem kell maxra tekerni se. Szépen, elég tisztán szól, nyilván mélyekből nincs sok, de bejáratás után azért itt-ott lehet felfedezni egy keveset.
Én nem bántam meg, hogy ezt vettem, de itt sokaknak van Genius, nyilván inkább arra voksolna a többség. -
Yodamest
veterán
Hali!
Egy HD TV mellé tervezek venni 2.0 hangkeltőket, az olcsóbb régióból. Igazából a fórum alapján egyértelmű lenne a Genius SP-HF1255B vagy 1250B,de van még a T&V Vier USB hangfalpár is. Utóbbiról nem sok vélemény volt, jobb lehet mint a Genius? A basszus annyira nem lényeg, inkább a tiszta hangzás. Ti melyiket vennétek?

-
Devil84
csendes tag
Hello,
Szeretnék venni egy "komolyabb" 2.0-ás rendszert, fontos, hogy legyen rajta fejhallgató kimenet. Sajnos így a Genius HF1250/1255 és a ModeCom SHF56U készülékek is kiesnek.

Rátaláltam a Genius HF2020-ra, viszont a sok leírás közül nem tudom eldönteni, hogy akkor most van, vagy nincs fejhallgató kimenet
Illetve elég sokan panaszkodnak elektronika problémára. Nektek mi a tapasztalatok?Tudnátok valamit javasolni? Árkorlát 25-28.000 lenne.
Köszönöm!
-
ToniSoprano
addikt
Most nem értem az egész vitát, pár ezer Ft-on vitatkoztok, ha úgy érzed, és az a tapasztalatod, hogy a HP jobb minőségű, tartósabb és hajtani fogod, vedd azt nyilván, én is ezt tenném.
Ezen a pár ezer Ft-os szinten hangzásban olyan nagy különbségek hangban azért nem lehetnek.
Nem kell itt magyarázkodnod. -
B1T3
addikt
Na igen, csak épp azért kérdeztem, mennyire bírja a strapát, mert a 4-féle kiállított USB-s hangszóróból 3 nem működött, csak a HP tűnt megbízhatónak.
Gondolom, felcsavarták csutkára a hangerőt, és megadta magát. Nyilván én ésszel használnám, de ha baráti összejövetelen (márpedig erre lenne használva, illetve olyasmi környezetben, amit Te is említettél) valaki más rádugja a telefonját vagy egyéb eszközét, jó lenne, ha nem pusztulna el nagyon rövid távon. (Persze 2 hamburger az ára, de akkor is…
) -
Bodz
nagyúr
-
jozsef8
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
-
Jolly87
tag
-
Grózi
veterán
SCS Möglich.Természetesen itthon nem volt hol,bár lehet Pöstön van olyan hely.
-
Shingen
addikt
-
Degeczi
nagyúr
-
Jolly87
tag
Rosszul írtam neked van igazad.2.0. Viszont ha jól tudom van rajta 5.1 kimenet is(samsung F6400 a tv).
Vagyis közvetlenül arra is rá tudnám kötni az 5.1 hangfalamat.Most a pc-t úgy használom, hogy azon megy az 5.1.És pont azt szeretném elkerülni, hogy ne kelljen dugdosni hanem egyszerűen ugyanazt a hangrendszert szeretném rákötni a pc-re és a tv-re is vmilyen elosztó segítségével.A filmezéssel pedig nema kép a gond hanem ha "PC" módra van kapcsolva akkor 60Hz megy a film míg ha Pendriveről nézem akkor 200 Hz vagyis sokkal élvezhetőbb és folyékonyabb a film. Ezért lenne jó ha tv-ről menne a film a saját lejátszójával, viszont dugdosás nélkül az 5.1 en szólna és nem a tv hangszóróján. -
BandiT85
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
(a TV-dnek aligha van mélynyomója, ezért nem lehet 2.1, csak 2.0)
Egy jó forrású filmhez nem kell külön effektekkel operáló feldolgozás, szép képet ad HDMI-n keresztül. Mindenképpen így, PC-ről lejátszva ideális, hiszen a hangkártyád kimenete közvetlenül ráköthető a hangrendszer 5.1 bemenetére. Ha a TV-t használod lejátszóként, ahhoz kell egy 5.1 dekóder, ami ugyanezt előállítja - ráadásul mindig dugdoshatod át a hangkábeleket annak, és a PC kimenete között váltogatva, attól függően mikor melyiket akarod hallgatni (ezen felül még az sem biztos, h működne, mert pár márkás TV jogvédelmi okból csak 2.0-t ad ki a digitális kimenetén) -
Jolly87
tag
Sziasztok.
A segítségeteket kérném.
Van egy sw hf 5005-s 5.1-em.Gépre van kötve 5.1 hangkártyával.Viszont monitor helyett tv-t használok.Filmezésnél jobb lenne ha közvetlenül kiküldeném a filmet hálózaton keresztül a Tv-re(vagyis közvetlenül a tv-n játsza le a tv beépített lejátszóján, így bekapcsolódnak plusz effektek élethűbb mint ha simán pc-ről playerrel nézném)a gond az, hogy ilyenkor automatikusana tv hangszóróján jön a hang 2.1-be.Mivel Tv-n megy a film azt használja.A kérdés az lenne, hogy van e mód együttesen rákötni ugyanazon 5.1-es hangfalamat a gépre+tv-re? Vagy ez csak egy erősítővel lehetséges ahol több csatornára tudom rákötni? Ha csak így lehet megoldani tudnátok ajánlani egy-két erősítőt vateráról stb? 20 alatt jó lenne megúszni.Vagy ha van sima kábeles-elosztós megoldás erre a problémára az lenne a leg költséghatékonyabb
így néz ki.
[link] -
ToniSoprano
addikt
-
Grózi
veterán
Jó meglátás!!
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Köszi, valószínűleg én is azt fogom választani, e kettő között vacillálok egy ideje.
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy a Kugel egy német matricás, sárga MC-SHF120U, ami a szemnek tényleg sokkal kellemesebb, de ez magában +10 ezret nem ér meg. A Modecom-ról sokkal több tesztet is találok (bár az ott leírtakból gondolom nyilván minden igaz a Kugel-re is), nekem ebből is az jön le, hogy ezt használják többen, valószínűleg mert ez az ésszerűbb választás.
Egy Asus Xonar DGX-be tervezem beledugni, annak pont a kettő közti különbség az ára. Ha úgy vesszük, mondhatni, ehhez "ingyen adják".

-
Grózi
veterán
Én meghallgattam mindegyiket élőben,neked is ezt javaslom ha megteheted.Nekem a Modecom jobban bejött(ezt birtoklom),szebben-teltebben szólt.
-
Degeczi
nagyúr
Igen, jól mondod: paramétereiben egyforma. Ettől még akár jobb is lehet egyik a másiknál, mert ilyen, gondos tervezés nélküli változtatások (mint pl. hová, milyen reflexnyílás kerül) komolyan változtathatnak a hangzáson (bármelyik irányba: a hátsó elhelyzés is lehet jobb megfelelő körülmények között), és az sem biztos, h a mély-közép hangszórók csak színűkben különböznek.
Csak közvetlen összehasonlítás deríthetné ki, ténylegesen mi a helyzet.
(de minden valószínűség szerint nincs lényeges különbség egyik irányban sem) -
Zsiráfnyál
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
A T&V-n hátul van a reflexnyílás, ami a legtöbb lakószobában inkább hátrányos
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Üdv,
A [Thonet & Vander Kugel] és a [Modecom MC-SHF120U] között a kb 10.000 Ft-os árbeli, és minimális megjelenésbeli különbségen kívül mi a lényeges eltérés ?
A T&V-n a kamu német zászló és a valamivel szebb design kerül +10.000 Ft-ba, vagy tud valami extrát a tesójához képest ?
-
huszar90
aktív tag
Igen régi termék ebben biztos voltam mert azt hiszem a számláján is 2007-es dátum szerepelt. Az állapota mondhatni kitűnő még egy karc sincs rajta, hangszóró állványon volt szerintem egész életében használva 2 méter magasan, szóval szerintem nagyon nem piszkálták. De akkor ezek szerint otthoni felhasználásra nem a legjobb megoldás ha minőségre megy az ember.
-
B1T3
addikt
Mondjuk az vicces, hogy 2000 helyett 2800 a fekete csak azért, mert más a színe.

De ezek a kis Geniusok nem purcannak ki 1 hét után? A Tescoban is volt 3000-ért noname cucc, és meg volt halva; nyilván ha valaki más is kipróbálta, akkor felcsavarhatta maximumra a hangerőt, de ugyanez a HP-nál is megeshetett, mégis tökéletesen működött (nyilván a név miatt is kerül kétszer annyiba, de a konstrukció is jobb). -
Francia91
veterán
-
Degeczi
nagyúr
Keresés szerint egy rég nem gyártott termék, újonnan jócskán 100e fölött (külföldön, ahol még előfordul, ott is bőven 300 GBP ill. 400 USD fölött hirdetik kiárusításon), így jó állapotban 50e-t mindenképpen megért - ha vkinek erre van szüksége, mert kimondottan kisebb party-khoz való diszkóhangszóró, ahol a nagy hangnyomás a lényeg, nem a szép hangzás (erről már a tölcséres kivitel is árulkodik)
-
huszar90
aktív tag
Sziasztok! Adósság fejében került hozzám egy yamaha stagepas 300 szett, ilyen:

Mit érdemes róla tudni? Abszolót nem értek a hangszórókhoz, milyen minőséget képvisel? 50k fejében hoztam el remélem annyit megért
Nagyon szeretek zenét hallgatni valahogy összetudnám kötni az iphone-ommal? Előre is köszönöm a választ. -
Grózi
veterán
-
PuMbA
titán
Az, hogy nem jó

Shingen: Mármint azt akartad mondani, hogy a ripbe nem teszik bele a film 2.0 azaz sztereó keverését, ugyanis a nemsoká kijövő Trafó 4-nek is van 2.0-ás hangja Blu-ray-en
Nem ettől halk a szöveg, hanem attól, hogy az emberi beszéd hangnyomása elég kicsi egy robbanáshoz viszonyítva
Az 5.1-et egyébként a lejátszószoftver le tudja keverni 2.0-ára és a center hangja a jobb és a bal oldalin is fog szólni 
-
Shingen
addikt
Azért kérdem, mert hosszú távon lehet jobban járnék a 120U-val.
Mert későbbiekben szélesebb körben tudnám használni, és eladni is ha arról lenne szó.Én nem ragaszkodok ezekhez a műanyag doboz témához, de ha nincs más lehetőség kénytelen leszek ilyet beszerezni.

Pl. egyszerű példa sok filmet 5.1 hangsávval adnak ki. Más topikba olvastam, hogy néztek filmet, és a beszédhangok halkak voltak, robbanások meg a háttár zajok nagyon hangosak.
Mert ilyen hangsávokba a beszédhangok ha jól tudom a centerből jönnek ki, valószínű nekik nem volt, nem tudom milyen hangszórókat használtak, de sokan panaszkodtak erre.Nem tudom a stereo hangfalaknál is ez fordulna-e elő?

-
Degeczi
nagyúr
-
Devil84
csendes tag
Genius SP-HF 1800A -ről mi a véleményetek?
-
Grózi
veterán
-
Shingen
addikt
-
Devil84
csendes tag
Sziasztok!
Milyen Genius SP-HF1250B/SP-HF1255B kategóriájú hangfalat tudnátok javasolni, amelyik rendelkezik fejhallgató kimenettel?
Köszi.
-
Degeczi
nagyúr
Ne számíts olcsó megoldásra: ha veszel pl. egy használt házimozi erősítőt, azzal nem vagy előrébb, mert azok aktív mélynyomót feltételeznek, míg a tiéd passzív, tehát még egy aktív mélyládára is szükség lesz, ami nem kevés pénz (és akkor már megfontolandó a régi házimozihoz tartozó vacak hangdobozok cseréje is)
A PC-s 5.1 hangrendszerek közt pedig a megfizethetőkön csak analóg bemenet van - míg a lejátszódon csak digitális 5.1 kimenet, egy 5.1 dekóder pedig megintcsak nem olcsó
-
Bodz
nagyúr
-
B1T3
addikt
Tegnap voltam a Tescoban, és volt kirakva néhány miniatűr, USB-ről áramot felszedő „aktív hangfal”, ráadásul pont volt nálam USB-OTG kábel!
Szóval telefonról meghallgattam őket. A HP BR367AA egész tűrhető volt, csak aztán belegondoltam, hogy ha az 5600 Ft-os árához hozzáteszek 3000-et, már kapok egy Genius SP-HF1250B-t. Bár nem egy kategória a kettő; sem hangzást, sem felhasználási területet tekintve. Egy ilyen kis USB-s cucc tökéletes háttérzajnak baráti összejövetelekre olyan helyeken, ahol nincs áram, pl. valamilyen szabadtéri sütögetés alkalmával; úgy tűnt az energiaigény is tűrhető, néhány óráig biztosan meghajtotta volna a telefonom.Elgondolkodtam, hogy be kéne ruházni egy ilyen kis hangkeltőre „nem árt, ha van” alapon. Korábban a topikban a Genius SP-HF150 merült még fel, az speciel pont jól is néz ki. Esetleg van valakinek egyéb javaslata?
-
jozsef8
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
-
jozsef8
aktív tag
-
Degeczi
nagyúr
-
jozsef8
aktív tag
-
Grózi
veterán
-
Francia91
veterán
Az előző "hangfalamhoz" képest integrált kártyával is hatalmas ugrás a ModeCom 120U, egyenlőre örülök ennek is

A Genius csak arra volt, hogy ne a noti hangszóróján szóljon az F1 meg a filmek.Prioritásban (és anyagilag) meg elsőbbséget élvez az MZ ETZ 250-esem, ha az kész lesz gyári állapotban, aztán jön a Musiland Monitor US01

(#24323) Alan[HUN]:
Notim van (ThinkPad T500), egyenlőre elég ez nekem, asztali PC a szüleimnek van, azon egy Creative Inspire P5800, de zenehallgatásra finoman szólva sem való (legalábbis az én fülemnek)
-
Alan[HUN]
senior tag
-
Grózi
veterán
-
zsizsef
senior tag
-
Rover623
félisten
Filmre, zenére, játékra kellene.
Ezen kívül még mire lehet használni egy hangsugárzót/hangfalat?
(A könyvek, CD/DVD tokok megtámasztásán kívül?)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Francia91
veterán
-
Grózi
veterán
-
Degeczi
nagyúr
A hibás szóhasználatod érthetetlenné teszi az egészet...
"Bemenet" az, ahol az eszköz külső jelet fogad, ahol pedig ő szolgáltat jelet másik készülék felé, az "kimenet"!Ennélfogva a lejátszódon is kimenet az optikai és koax csatlakozó, ill. a régi házimozidon is kimenet (a hangszórók felé) a Front, Rear, stb.
Egyedüli bemenet rajta az "Aux IN" - oda pedig csak sztereó analóg jelforrást tudsz kötni. Ahhoz, amit szeretnél, optikai vagy koax digitális bemenet kellene az erősítődre - ami nincsen, tehát a dolog nem oldható meg. -
jozsef8
aktív tag
Hali!
Nekem egy kérdésem lenne 5.1 kiépítéssel kapcsolatban. Lenne nekem egy 5.1-es házimozi szettem, de mivel a lejátszó csak DVD-t és XVID-et képes lejátszani így szinte már nem is használjuk. Közben vettem egy multimédia lejátszót. A lejátszón egy Optikai bemenet van: [link]
A gondom az lenne, hogy a hangfal kábelei teljesen más bemenetre mentek rá a lejátszóra. Esetleg ilyen átalakítót kapni? Mert a hangfalakból csak ez a 2 kábel jön ki, és ezekre a bemenetekre csatlakozik: (a kép bal oldalán piros fekete bemenet "front, rear, sub, center" stb.) [link] Szóval a lényeg az lenne, hogy az 5.1-et valahogy a multimédiás lejátszóra vagy esetleg TV-re (TV-n is van optikai hang bemenet) átalakítót lehet kapni vagy valahogy rákötni? Sajnos a hangfalas dolgokba nem nagyon vagyok otthon, és erre szakosodott topicot sem találtam. Köszönöm szépen! -
törölt tag
Audioengine A2+ kategóriájában mi található még, aminek beépített DAC-ja van?
-
Alan[HUN]
senior tag
Koszi, az lehet, eloszto szokott durrogni neha, akkor az lesz a gond. Garival szerintem nem lesz gond, de majd figyelek, eddig az AQ*A maximalisan korrekt volt, csak ajanlani tudom, amikor eloszor vittem vissza, szo nelkul allotottak ki a szervizrol a papirt, es az elso ajanlatuk volt, hogy visszafizetik a penzt. (Nagydiofa utca, szerviz)
Szerk.: Ugyfeltajekoztatassal hadilabon allnak, ha 1 het utan nem jon semmi, be kell szolni, es akkor szolnak, hogy ja, tenyleg, mar bent van.
(Ez vasarlasnal es szerviznel is igy volt, szoval gondolom nem egyedi eset, bar elobbinel pick-pack pontos e-mail azert jott rendesen. -
Szulita28
senior tag
-
Szulita28
senior tag
Összefoglalóban a válasz

-
Francia91
veterán
-
BuFFyKaa94
csendes tag
Üdv mindenkinek! Segítségeteket szeretném kérni, mivel nem vagyok jártas a hangtechnikában..
Az a kérdésem, melyik lenne a jobb választás?
Egy Genius SW-G 2.1 3000 vagy egy Genius SP-HF 2020?
Filmre, zenére, játékra kellene. (PC-n használnám.)
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Degeczi
nagyúr
Nem a tápja, hanem valszeg a magassugárzó makkant meg. Azt csak cserélni lehet, de aligha van belőle alkatrészutánpótlás, tehát nyilván az egészet fogják cserélni (jól jársz vele, ragaszkodj hozzá, h induljon újra az 1 év gar)
Egyébként a saját kapcsolója is pontosan ugyanazt teszi, mint az elosztón lévő...
(a primer kört szakítja meg)
Tehát önmagában nincs ezzel gond - de talán volt más is az elosztóban (pl. a hangforrás), vagy az elosztó kapcsolója volt nagyon szikrázós fajta (gyakran olyanok), ami nagyot tud durrantani egy ilyen zavarérzékeny elektronikán, és ezt a löketet nem bírhatta szegény sugárzó -
Grózi
veterán
Én hallottam élőben mindkettőt,sokkal teltebben és mélyebben szól a 120.A láda hátulján 2 tekerővel be tudod lőni a magasat és a mélyet is.Hogy negatívumot is említsek:baromi hosszú a hangerőállító kábele és körben elég erős kék leddel világít(én utálom a kéket).
De most nézem,hogy kinek írom...
A tv-re továbbra is a Genius 1250-t ajánlom.
-
Shingen
addikt
-
Shingen
addikt
-
Francia91
veterán
Nekem 25 m2-es szobaban az MC-SHF120U, boven eleg, talan sok is, de nem baj

A 80U-t nem hallottam még, de szerintem ez a 120U gyonyoruen szol, aki meg ebben kevesli a melyet, az keressen kulon melyladat. Szerintem boven van benne mely, ha nem lenne eleg, akkor EQ-val meg tobbet ra lehet dobni (mar ha van ertelme) -
Shingen
addikt
-
Szulita28
senior tag
-
Shingen
addikt
-
Alan[HUN]
senior tag
Az lehet, hogy hazavagtam az SHF80U tapjat?
(Marmint biztos, csak a technikai hattere erdekel.)
Tenyek: Ugy recseg a magassuggarzo, hogy mar inkabb be sem kapcsolom, es ez fuggetlen attol, melyik oldal/ketto egyszerre van bekotve.
Lustasagbol nem billenokapcsolojaval, hanem elosztoval kapcsolgattam, valoszinuleg ennel kapott egyszer egy loketet, ezen egyebkent a kapcsolo segit, vagy akkor ia igy jartam volna? (Most mar egyebkent biztos, hogy beszerzek egy tulfeszvedett elosztot, azon van a laptop, neha a telefon, jo lesz, ha lesz!
Kerdes: Gariban nem javitjak, cserelik, ugye? (Nekem mindketto jo, csak a csere ugye megint 1 het, mire megjon, es mar a 3. darab lesz, pont mire kezdtem megszeretni a hangjat, meg kezdett bejaratodni...

Új hozzászólás Aktív témák
-
24400 - 24301
68474 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Mikrotik routerek
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Többet gyárthat a jövőben a drágább GeForce-okból az ASUS
- Információáradat a Pixel 11-es szériáról
- Facebook és Messenger
- AMD FX
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- iPhone topik
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Gold Szép állapot 100% akkumulátor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 27% - ASUS VY279HGR IPS Monitor! 1920x1080 / 120Hz / 1ms / FreeSync
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
- 27% - Corsair Elgato Stream Deck Mini
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De hogy miert en kell elmagyarazzam egy szervizesnek hogy hogyan kell egy hangfalat letesztelni ? 

Illetve elég sokan panaszkodnak elektronika problémára. Nektek mi a tapasztalatok?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)