- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- leslieke
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
-
22300 - 22201
68448 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-10-30 16:01 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
-
Alan[HUN]
senior tag
Be van, nem is tudom kinyomni, valószínűleg az ASIO miatt.
(Közben utána is néztem, hogy mire való, és tényleg, jobb ha mindig bent van, elméletileg, gyakorlatilag meg gondolom te már hallottad...
) Köszi a tippet, és itt zárnám a threadet, mert eléggé off topic, jövő hónapban jelentkezem! (Akkorra van beütemezve az SHF80.
) -
barack1997
senior tag
Logitech Z2200-ról mi a véleményetek ?
-
Zola007
veterán
-
buccsi
tag
-
PuMbA
titán
-
Alan[HUN]
senior tag
-
törölt tag
-
B1T3
addikt
Ha pont a zenehallgatás lenne a fő felhasználási terület, akkor hatványozottan ajánlom a 2.0-t ebben a kategóriában (is). Szerintem a Genius SP-HF 1250B és 1255B sem túl nagy, de ha tényleg nagyon kevés helyed van, egy kis felárért jó ajánlat a Creative T20; sajnos nem ismerem személyesen, de úgy tudom, jó munkát végeztek a mérnökök, és nagyjából kihozták azt, amit ebből az árból és méretből lehet (persze egy kis felár van pont a kis méret miatt).
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Már szinte biztos voltam benne, hogy a kisszobába PC-ről zenét hallgatni egy 2.1 Logitech Z323-t fogok venni. De most, hogy elolvastam az összefoglalót és a linkelt cikket, egy kicsit elbizonytalanodtam..
Csak alkalmi zenehallgatásra kéne egy PC-hez csatlakoztatható sztereo szett, ami ráadásul kompakt is kéne hogy legyen a kis hely miatt, ezért nem is akartam 10-20e Ft felé menni nagyon. Mennyire alánlottabbak az összefoglalóban szereplő Genius-ok, vagy a Creative T20 mint mondjuk egy Logitech Z323 vagy Z523?
(csak azért mert a Logitech desingja jobban bejön, de ha azt mondjátok h nem szabad megvenni még az én céljaimra sem akkor inkább mást veszek) -
Alan[HUN]
senior tag
Nem, végigbabráltam az összes kapcsolót...
Precisiont mondjuk pont nem, majd megnézem, illetve most feldobtam ezt a 2.4.2.2. c. mókát (a legelső, gondolom jó lesz, most nem vagyok otthon, így majd este derül ki.) ASIO-t AIMP3-al kíséreltem meg, ha számít. (És annyira nem szeretnék áttérni foobarra, ha nem muszáj.
) -
csabyka666
veterán
-
zsizsef
senior tag
Már nem nagyon kapni, azért nincs ott. Egyébként jó vétel volt. Hozza a 1250B /1255B szintet. Nem is nagyon hirdetik eladásra.
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Már letettem a voksom a Genius 1255B mellett, de egyelőre nincs a nagykerben, szóval amíg várok rá, megkérdezlek benneteket, hogy erről a 1255A típusról mi a véleményetek, illetve mik a tapasztalatok? Árban nem sokkal drágább, és így kép alapján masszívabbnak is tűnik, de a topicban nincs az ajánlottak között...
Szóval mik a tapasztalatok a típusról?
Köszi a válaszokat előre is!

-
PuMbA
titán
Legfelső a legújabb driver
32 bites Windowsra a 2.4.2.1 az utolsó driver. ASIO-nak mennie kell, nincs véletlenül lenyomva a kimenete a programjában?
Precision kapcsolót mindenképpen nyomd be ugyanitt. -
Alan[HUN]
senior tag
No, megjött a Musiland 01 US, némi ügyeskedés árán sikerült is bekötni.
Igazi kínai megoldás, a gyártó weblapján meg van halva a letöltés szekció, ami drivert találtam máshonnan, azt nem hajlandó telepíteni...
De a cseresznye a hab tetején, hogy a CD belseje nincs rendesen kimarva, és bicskával kellett kikaparnom, hogy rámenjen a tengelyre (nagyjából 4 millivel hibádzik az átmérő!
)! Plusz sikerült egy jó 6 centis karcolást is ejteni rajta - bár bölcsen nem az adatos oldalával felfelé kapargattam - és ott átlátszik a lemez, de legnagyobb meglepetésemre olvassa az eszköz, bár a telepítést gépről végeztem inkább, biztos, ami biztos.
ASIO-t nem sikerült működésre bírni, most WASAPI exclusive (event) megy, azzal jól elvan. Precíz teszt nem volt, de egy gyors pancserhallgatózás alapján mintha már az X-240-ből is többet hozna ki, szétválnak a hangok, kitisztul a magas, és kicsit javul a mély. M50-el nem hallottam nagy különbséget, kíváncsi vagyok az SHF80-al majd hogy muzsikál...

-
pècsimunkás
addikt
-
B1T3
addikt
Nem éri meg, hacsak nem tetszik annyival jobban.
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok !
A két hangfal között mi a különbség ?
Genius SP-HF 1250B 2.0
Genius SP-HF 2.0 1255BMeg éri az 1500 Ft különbséget a második ?
-
zsizsef
senior tag
-
Joshi
titán
Én látatlanban és hallatlanban rendeltem is egy Thonet & Vander Kürbis BT hangfalat aztán lehet hogy megbánom de egyszer élünk.

-
Zola007
veterán
-
Franklin
addikt
Sziasztok!
Rendeltem egy Genius 1255B-t. Egyelőre laptopra lesz kötve (Realtek ALC268 van benne). Később majd gépcsere lesz, asztalira, abban már lesz rendes hangkártya.
A kérdés, hogy érdemes pár ezer Ft-ért venni vmi USB-s hangkártyát? Pl. Creative SB Play! Észrevehető javulás lenne? Vagy ezt a fél évet már húzzam ki a laptop hangkártyájával?
-
Pete55555
addikt
Most nézem ezt a Thonet&vander-t PH hardverújdonságok cikkében.
A Hoch BT pofás darab, minigarzonba pont jó lenne![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Na nem mintha az 1250-em nem lenne elég csak...
-
Degeczi
nagyúr
-
trust007
tag
-
schawo
titán
-
Kathan
csendes tag
Üdv!
Van értelme a hangfaltunningnak? Az alany egy Genius SP HF-1250B volna.
Amire gondoltam:
-aranyozott csatlakozók(jack és RCA)
-minőségi kondi
-új kábel, Van értelme ezüstözött kábelt venni?
-esetleg doboz bélelésMint ahogy itt: http://logout.hu/cikk/genius_sp-hf_1250x_tuning/befejezes.html
Valaki próbálta már? Miből milyet érdemes venni?
-
törölt tag
-
PofaJenö
senior tag
-
matis2103
csendes tag
Helló!
Erről lehet tudni valami közelebbit?http://www.electronic-star.hu/Power-Dynamics-PDSM8-aktiv-studi-monitor-hangfal-20-cm_i35729.htm
Szinte semmilyen véleményt nem találok róla sehol.
Itt se ismeri senki? -
zed juron
aktív tag
Egy kicsit más kategóriában véleményezve, habár véleményem szerint még ez is 100%-ban a home-hifi kategória. A "stúdió" szó nem kicsit túlzás.

Nos én tegnap bent voltam a Friendlyhouse-ban meghallgatni pár "stúdió monitor" hangfalat, de nekem teljesen pozitív a hozzáállás tekintetében a tapasztalatom.

Annyiban sajnos viszont elgondolkoztató, hogy ha minőségi ugrást akar az ember elérni a zenehallgatásban, netán dolgozik is vele, akkor sajnos még a 200.000 Ft-os kategória is kevésnek látszik.

Én a 8" 2.0 kategóriában gondolkoztam eleve.
Legjobban az Adam F7 érdekelt, ami méretben ez alatt volt, tapasztalat nagyjából annyi hogy kb. úgy szól mint a régi Adam A7. Ami nem rossz, de szerintem kb. 150.000 Ft lenne valóban reális árban.
Meghallgattam az Adam F7-et A/B-ben a Dyno BM50-el - kb. egyforma, de 60%-ban a jobb a Dyno - mindkettő a szubban vérzik el. Ez nekem azért furcsa, mert Adam-párti volnék.
De valszeg egyiket sem venném otthonra sem most már.
De volt ott Yamaha H8, ami nekem leginkább egy jó aktív hifi hangfal kategóriának tűnik, de tőle már akkor jobb az RCF Ayra 8. Ezeket sem venném meg, mert ugyan az RCF jó, de még mindig nem akkora ugrás hogy megérje nekem kiadni rá pénzt.
Halgattam Tannoyt is, de abból csak a kicsit, szóval nem érdekes, ez nálam abszolút a nem játszik kategória
Ami viszont érdekes volt az az Eve Audio 5"-os darabja, ami úgy szólt mint egy drágább Adam (ugye Ádám és Éva
) , habár a basszust ezen a kis darabon nem lehetett észrevételeztetni, de ő volt minden szempontból a legjobb darab.Nekem itt most egy Harman Kardon Soundstick II szól, ami nagyon szépen szól, mondjuk úgy hogy TÚL szépen (zenehallgatásra abszolút recommended bárki bármit mond), viszont dolgozni vele agyhalál.
Basszus tekintetében annyira szépen szól hogy pont ennyit csal is. Mivel most nincs más, emiatt pont ezért kellett volna egy kicsit kiegyensúlyozottabb - aka "lineárisabb" - , de minőségben pont annyival jobb mint ahogy a Logitech felett a HK Soundstick van. Előtte Adam A7 volt, még előtte Dyno BM15 passzív Alesis RA500-al (ezt a kombót kár volt eladni).Nos a 200.000 még nem az a kategória. Egyszerűen ha valaki jót akar, akkor meg kell venni pl. az Eve Audio 208-at és akkor kezdi el kapisgálni a minőséget (hangban, építési minőségben, szolgáltatási minőségben).
Szó se róla hogy rosszak lennének amiket hallgattam, de nekem nem ütötte meg a lécet, amit a fülem hallani akart. Nem volt ugrás transzparenciában, indítótranziensben, basszusban a HK 2.1-hez képest. Csak hangerőben és frekimenetben van ugrás, ami még így önmagában kevés.
Úgyhogy várnom kell egy kicsit, és fentebb tornázni az árat. Ami biztosan nyerő lenne az a Dyno BM15 vagy egy Adam A77x vagy az Eve sc208.

Szóval ezek az én szubjektív tapasztalataim. Jómagam zenélésre, elektronikus hangszertesztekre használom a cuccokat, no meg zenehallgatásra. A zenehallgatás csak sokadik szempont. Szóval ilyen formában nézzétek amit ide írtam.
Ez nem a PC speaker kategória
Habár az a véleményem bárkinek csak zenehallgatásra is ajánlom ezt a szintet. -
Rover623
félisten
-
birno
addikt
-
turit
tag
Értem. Igazából olyan megoldás kellene hogy a telefont is rá tudjam időnként kötni a hangfalra. Ne kelljen a zenéért a gépet bekapcsolni. Ehhez most ki kell húzni az asztal alól a gépet, kihúzni a kábelt, és visszafele ugyanez. Lehet az az egyszerű megoldás lesz hogy hosszabbítóval kihozom az asztal fölé a kábelt és úgy már egy fokkal jobb.
-
B1T3
addikt
-
cyberkind
félisten
-
foosballfun
tag
-
Ndruu
MODERÁTOR
Vidd át a rendszert egy másik helyiségbe, ott is próbáld meg. Ha ott is rezonál, akkor a dobozon belül van valami bibi, ha nem, akkor a szobádban.
A youtubos teszt borzalmas minőségű, a felső tartományt simán levágja az átkonvertálás, úgyhogy ne vedd alapul. Jó és fiatal füllel, normális forrással még meg lehet hallani a 19-20 kHz-et is.
-
PuMbA
titán
-
Kathan
csendes tag
Köszi!
Fú ezek nagyon jó kis linkek!
1: Lemértem a linkek segítségével, 2 tartomány van ahol nagyon búg az egyik 115-128Hz a másik meg egy kicsit talán szűkebb tartomány, 225-235Hz. (kb pont a duplája a frekvencia)Próbáltam nyomkodni a fadobozt semmi változás, szerintem nem az rezeg. Olyan mintha az adott frekvenciáknál feltekerné az ember a hangerőt feltekerné egy pillanatra. Lehet tényleg a szobám erősíti fel ahogy írták a kérdésem után is. Kicsi panel szoba, hangfallal szemben pont merőlegesen egy tiszta fal van.
De kitudja lehet a dobozon belül erősödik fel csak, mint mikor az üvegpoharat akarják hanggal széttörni szituáció.
2:
Csak mint érdekesség a tesztek után:
Genius SP-HF1250B 2.0 normál hangerőn vizsgálva
Alsó határ: 30 Hz-től már kiadja a mélyet. Persze nagyon szar, folyamatosan hangosodik fel ahogy növekszik a frekvencia, 73 Hz-től jó, stabilnak mondható.
Felső határ: olyan 15kHz-nél mintha elkezdene halkulni, és és valahol 16 és 17kHz között mintha elvágták volna. Vagy az én fülem hall eddig, vagy a hangfal ennyit tud. -
Degeczi
nagyúr
nem, ez teljesen más: ez arra való, h telefonhoz használható headsettet (mikrofonos vezetékes fülest, 4 pólusú jack dugóval) használhass számítógépen is, ahol külön csatlakozója van a mikrofonnak
neked ráadásul 2 aljzatra és nem dugóra lenne szükséged - de azzal sem lenne tökéletes, mert egyszerre rákötött két készülék egymásra is hat, halkabb lesz mint egyébként, és a hangminőség is romolhat
jó megoldás csak aktív keveréssel (elektronikával) vagy átkapcsolással oldható meg
-
turit
tag
-
zsizsef
senior tag
-
törölt tag
-
medvegy
aktív tag
-
zsocy
őstag
-
Ndruu
MODERÁTOR
Melyik repedt meg a három közül?

Ha az alsó vagy a felső, akkor nincs különösebb gond, mert azok csak passzív membránok, sérülésük csak esztétikai hibát okoz. Ha a középső repedt meg, akkor lehetnek gondok, mert ez a valódi hangszóró a szatellitben.
A passzív membránt megpróbálhatod házilag megragasztani, a hangszórót inkább cserélni érdemes, ha találsz megfelelő paraméterűt (méret, impedancia, terhelhetőség egyezzen) az eredeti helyére. Logitech rendszerekben Tang Band sugárzók szoktak lenni, ez alapján hátha találsz ugyanolyat. -
zsizsef
senior tag
-
medvegy
aktív tag
Sziasztok!
Egy jó ideje megelégedve használtam a Logitech Z4-es hangrendszeremet, mígnem levertem az asztalról egyik szatelitet. Ennek eredménye az lett, hogy a membrán gumipereme egy kb. 2-3 cm részen végigrepedt. Kipróbáltam utána, ugyanúgy szólt, viszont nem akarom így használni, mert esélyes, hogy tovább reped.
Azt tudom, hogy komolyabb hangszóróknál csinálnak membrán gumiperem cserét, csak kérdés, hogy ugyanez a Z4-nél megoldható e. Elgondolkoztam rajta, hogy lecserélem a szettet, de egyszerűen nincs mire (Logitech Z523 komolytalannak tűnik, Z553 nagyon rasnya, Z623-at nem tudnám kihasználni, 5.1-est nem szeretnék.), nomeg a Z4 hangjával teljesen meg is voltam elégedve. Ezért szeretném a jó öreg Z4-est megjavíttatni.
Valaki tudna javasolni egy korrekt szervizt, ismerőst ahol a javítást el tudják végezni (ha egyáltalán lehetséges)? Szegedi vagyok, tehát a legjobb lenne ott, de bárhol máshol is szoba jöhet.
Köszönöm előre is.
-
Ndruu
MODERÁTOR
Előfordulhat, hogy berezonál a doboz vagy esetleg valamelyik dobozon belüli komponens, de az is lehet, hogy a környezetedben rezget meg egy tárgyat.
Elég gagyi minőségű, de azért az alsóbb frekvenciákat még viszonylag normálisan visszaadja, hallgasd meg ezt és ezt. A másodiknál ki is írja, hogy milyen frekvenciát hallasz éppen, ez alapján meg tudod keresni a frekvenciát, ami zavar.
Ha maga a doboz rezonál, akkor -a megtalált frekvenciát játszva- kézzel nyomd össze a doboz két oldalát. Ha javul, akkor segíthet rajta a bélelés (például ilyen szivaccsal, ha nem, akkor valami más rezonál be. Ha valamelyik kábel a belsejében, akkor meg kell igazítani, viszont ha szétszeded, ugrik a garancia!
-
PuMbA
titán
-
Kathan
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam egy Genius SP-HF1250B 2.0 hangfalpárt, nagyon meg vagyok vele elégedve az áráért. Egyetlen egy hibája van:
Egy bizonyos mély frekvencián elkezd búgni arra a kis időre amíg maga az adott hang megszólal. (nem tudom mi lenne a jó szó rá, búgás, berezonálás) Úgy hallom hogy nem ilyen összeszerelés jellegű rezgő alkatrész probléma lehet.
Általában akkor jön elő mikor hangosan hallgatom, (nem bömböltetem) csak hogy kicsit élvezetesebb legyen a zene.
Hammerfall - Riders of the storm szám alatt kifejezetten idegesítő. Nem vagyok zenész, de szerintem a basszusgitárral játsszák ebben a számban az általam felerősödni, búgni vélt hangokat.
Olyan létezik hogy a fa doboznak van egy saját frekvenciája, aztán azon a frekvencián felerősödnek a hangok?
http://logout.hu/cikk/genius_sp-hf_1250x_tuning/befejezes.html
Ebben a cikkben láttam hogy ki lett bélelve a hangfal, mi célt is szolgál a bélelés pontosan?
Valaki tapasztalt már ilyet, van rá megoldás? -
B1T3
addikt
-
Rover623
félisten
-
zsizsef
senior tag
Thonet & Vander Kurbis/Kürbis :
Nem zúg, nem búg, nincs alapzaj. Telefon nem zavarja. Még bejáratós. Külsőleg is rendben van részemről. Első hallásra szimpatikus. -
csabyka666
veterán
Akkor ezt rosszul gondoltam. Tehát 70 lesz az a 20, bármit is írnak a dobozra...
Továbbra is elgondolkodtató, hogy miért adtak neki külön típust, a dizájnon kívül. Úgyértem, miért csináltak volna egy ugyanolyan hardverre egy másik külsőt, más néven, ráadásul ugyanaz a gyártó?!
-
törölt tag
A különbség olyan nagy, hogy míg a 70 Hz-t hallod, a 20 Hz-t már nem (vagy épp még igen, de inkább csak érzed). Ráadásul a 20 Hz valós lesugárzásához majd több százezer forintos mélysugárzó szükséges (és egy bazi nagy szoba, vagy inkább terem). Míg a 70 Hz-t egy valamire való polcsugárzó is leadja (most első soron nem számítógépes hangfalra gondoltam).
-
Degeczi
nagyúr
Bárki, azonnal meghallaná a gyatyalengető mélyeket - csak éppen garantáltan téves, nem igaz
("20-20" legföljebb a beépített erősítője lehet, de azt nincs értelme külön specifikálni)A 70 Hz-es alsó határ nagyjából valós lehet, természetesen mindkét típusra egyaránt, hiszen egyformák
-
schawo
titán
A 20 Hz és a 70 Hz között majdnem két teljes oktáv van. Óriási különbség. Ugyanakkora, mint 20 kHz és 6 kHz között.
-
csabyka666
veterán
-
B1T3
addikt
-
Degeczi
nagyúr
elírás, totális kamu...
nagyságrendekkel drágább hangdobozok sem tudnak olyat, ilyen picik pedig eleve nem -
csabyka666
veterán
-
B1T3
addikt
Úgy látom, ebben a videóban 3:10 körül megmutatja a hátulját.
-
csabyka666
veterán
-
PuMbA
titán
Nincs különbség a kettő között, csak egy csatlakozó vagy kapcsoló vagy mi..

-
csabyka666
veterán
Akkor fel is teszek egy kérdés. Most, hogy meggyőztetek, a Geniusok közül válasszak 2.0-t, kérdezném, hogy a dizájnon kívül mi a különbség az SP-HF1250B és az SP-HF1255B között? Néztem a specifikációt, a frekvenciatartomány kicsivel szélesebb az utóbbinál, de ettől eltekintve nem találtam különbséget.
Most látom, hogy van rajta plusz vonalbemenet, még egy okkal több, hogy ezek közül válasszak.
-
Ndruu
MODERÁTOR
-
Alan[HUN]
senior tag
-
B1T3
addikt
Miért tűnt el olyan gyorsan két hozzászólás, köztük az enyém is?

-
schawo
titán
Tehát akkor ebből megtudtad, hogy amikor a Sinegen 45 Hz-re van beállítva, akkor kijön valamilyen hang a hangszóróból. Se a relatív hangnyomást, se az abszolút hangnyomást, se a kapott frekvenciát nem tudod. És akkor a körülmények még szóba se kerültek. Ezt a kísérletedet nyugodtan félre is teheted magadban is, saját magad számára sem bír semmilyen jelentőséggel, csak tévútra visz.
-
csabyka666
veterán
Illetve, ha USB-ről kapja, akkor még azzal lehet trükközni, hogy valami adapterrel adni neki a "betápot", de ha a vonalbemeneten veszi fel a zavart, akkor ez sem fog érdemben segíteni.
-
csabyka666
veterán
-
Csolt
tag
A helyzet az, hogy nem a konnektorból kapja az áramot, hanem USB-ről. Ha előre dugom, az elülső hang kimenetbe, akkor még rosszabb a helyzet.
-
csabyka666
veterán
-
Csolt
tag
Sziasztok!
Az új konfigurációmhoz vettem egy filléres Genius "hangrendszert". A probléma az, hogy zajt hallok, ha például egy oldal töltődik, vagy mozgatom az egeret, pedig semmilyen hanggal járó program nem fut a háttérben. Mi lehet a baj?
-
törölt tag
-
Degeczi
nagyúr
ezek szerint nem igazán érted a frekvenciaátviteli adat lényegét
az nem azt jelenti, h képes-e egyáltalán olyan hangot kiadni, hanem meddig tud egy adott, szűk tűréshatáron belül maradni a tartomány többi részéhez képest
az emberi érzékelésben a leghangsúlyosabb a középtartomány (pár kHz): ha ahhoz képest sokkal halkabb, az éppúgy gyakorlatilag nem létezőt jelent, mint a suttogás egy nyomdagép mellett
márpedig a zenében erről van szó: nem egy önálló 45 Hz-es mérőhangot hallgatsz, hanem egy komplex szövevényt - és ott egy ilyen doboz bizony nem tud értékelhetően ennyire mély hangot megszólaltatni
tovább bonyolítja a dolgot, h méréskor nagyon nem mindegy a mikrofon pozíciója, és persze a szoba akusztikája
ilyen noname "gyártóknál" (a Modecom is csak címkézi egy kínai beszállító termékeit) teljesen általános a hasraütéses specifikáció - és valószínűleg már a beszállítótól is olyat kapnak
de tökmindegy, nem ezen múlik
-
törölt tag
-
törölt tag
Sajnos nem értek hozzá, hogy tudták ezt így kivitelezni, de most is megerősítem ezt az állításomat. Kijelenthetjük, hogy a Modecom ennél a sorozatnál valószínűleg nem hasraütés alapján adta meg ezeket az adatokat a specifikációban.
@ (#22211) schawo:
Nem, legutóbb egy családi ház tetőterében, most pedig egy panellakás nappalijában mértem Sinegen 2.1 programmal, illetve saját fülemmel. -12 dB jelszintnél (alapbeállítás), max. hangerőnél, 45.5 Hz-nél, 1 m távolságról is hallható a hangja. -
schawo
titán
-
B1T3
addikt
-
törölt tag
-
törölt tag
Modecom MC-SHF56U tulajdonosaként év elején már szóba hoztam ezt a témát, itt visszaolvashatod a kommenteket: [link]
@ (#22183) B1T3:
Igen, én is hasonlóképpen gondolkozok, jó vásár lehet egy Thonet & Vander Kürbis készülék.
Pont ebben az árkategóriában keresek egy másik hangfalat az albérletembe is. Csak az esik egy kicsit rosszul, hogy pár nappal ezelőtt még 21.990,- Ft-ért adták: [link].
Az USA-ban viszont már jóval drágábban kapható: [link].
Egyébként jó pár bolt ajánlatát átvizsgáltam, és azt találtam, hogy itt lehet most a legkedvezőbb áron megkapni.
Mindenesetre még gondolkodom a dolgon.
-
Kathan
csendes tag
Sziasztok!
Nemrégiben vásároltam egy Genius SP-HF1250B 2.0 hangfalpárt, nagyon meg vagyok vele elégedve az áráért. Egyetlen egy hibája van:
Egy bizonyos mély frekvencián elkezd búgni arra a kis időre amíg maga az adott hang megszólal. (nem tudom mi lenne a jó szó rá, búgás, berezonálás) Úgy hallom hogy nem ilyen összeszerelés jellegű rezgő alkatrész probléma lehet.
Általában akkor jön elő mikor hangosan hallgatom, (nem bömböltetem) csak hogy kicsit élvezetesebb legyen a zene.
Hammerfall - Riders of the storm szám alatt kifejezetten idegesítő. Nem vagyok zenész, de szerintem a basszusgitárral játsszák ebben a számban az általam felerősödni, búgni vélt hangokat.Olyan létezik hogy a fa doboznak van egy saját frekvenciája, aztán azon a frekvencián felerősödnek a hangok?
[link]
Ebben a cikkben láttam hogy ki lett bélelve a hangfal, mi célt is szolgál a bélelés pontosan?Valaki tapasztalt már ilyet, van rá megoldás?
-
AMDFan
addikt
+1
ismeretlen szubot nagyon-nagyon nehéz rendszerbe illeszteni. én 2x próbáltam meg de feladtam.
kell egy jó sztereó és kész. egyszer kell megvenni, és sok szívástól megkímél. mondjuk az audioengine szub valszeg a saját szatelitjéhez jól illeszthető emiatt akár egész frankó is lehet a végeredmény. -
Ndruu
MODERÁTOR
Forrasztható jack dugó az, amire gondolsz.

Ezzel viszont valószínűleg semmire nem mész, ha nincs mivel meghajtani a hangszórókat. Ezek ugyanis passzív dobozok, tehát nincs bennük erősítő (az erősítő a hifiben van), így hangkártyáról vagy bármi más hasonló forrásról nem fogod tudni meghajtani.
Ha van hozzá külön erősítőd, amihez hozzáilleszthetőek (impedancia, terhelés) a dobozok, akkor nem kell hozzá semmilyen átalakító, mert a legtöbb erősítőnek van normális (RCA, csíptetős) kimenete. -
3LVW
csendes tag
Sziasztok!
Van egy özönvíz előtti Pioneer hifim, 2 hangfallal. A hifi nem kellene már (kazettás-CDs), viszont a hangfalakat használnám. Az a probléma, hogy fekete-piros kábelpár (sima vezeték) megy be a hifibe, nekem pedig jack kellene és ehhez keresek átalakítót. Hol kaphatok ilyet Budapesten, vagy egyáltalán hogy hívják pontosan? Köszi a válaszokat előre is! -
törölt tag
Phase-t ha 180-ra allitom akkor jobbnak tunik mint a 0. Ez mire valo pontosan, mi alapjan kell beallitani?
Fázis állítás. Csak is fül alapján. Esetek többségében 0 fokra van beállítva.
Crossover-t nem tudom beloni. 80-50 kozott probalkozok de nem az igazi. Mi az idealis?
Ezt megint csak fül alapján. Nincs rá teszt, se semmi 'majd valaki megmondja a frankót beállítás'. Elképzelhető, hogy az egyik zenénél ez, másiknál az lesz a jobbnak tűnő beállítás. Minél feljebb állítod, annál (csúnyán fogalmazva) "kopogósabb" lesz. Minél lejjebb engeded, annál kellemesebb, de egyre nagyobb lyuk keletkezhet a hangsugárzó és a sub között. Egy kis gyakorlás és még több tapasztalat alapján majd megtalálod a legkisebb kompromiusszummal járó beállítást és úgy hagyod. Minél drágább egy rendszer (és jobb az akusztika), annál egyszerűbb összelőni a két elemet. A pont az ilyen szívás miatt nem szeretem a subot, pedig volt REL subom (bár azt azért szeretgettem
).A sub ideális helye általában a hallgatói pozíció és a jobb hangsugárzó között van. De rossz akusztika miatt ez egyéb beállítást is megkívánhat.
-
Minike
csendes tag
Sziastok
Audioengine A5+ melle vettem egy Audioengine S8-at.
Segitseget szeretnek kerni a beallitasokkal.
Ket hangfal oldaliranyrol az asztalon van a sub meg balra a labamtol a foldon. Hangfalrol van egy audioout az van a melybe beledugva.
Phase-t ha 180-ra allitom akkor jobbnak tunik mint a 0. Ez mire valo pontosan, mi alapjan kell beallitani?
Crossover-t nem tudom beloni. 80-50 kozott probalkozok de nem az igazi. Mi az idealis? Deep house, dance, house zenet hallgatok.Koszi elore is.
-
Zola01
tag
Sziasztok!
Régi jó noname 2.1-es cuccom megadta magát, és gondoltam itt az idő venni valami újat/jobbat.
Olvastam, hogy sokan ajánljátok a Genius 1250B-t a hasonló árú 2.1-esek helyett.
Az MM-ben meg is hallgattam, és kellemesen csalódtam. Nem volt rossz, nyilván a mély kevesebb volt mint a régi cuccnál, de legalább pontosabb, és azért nem éreztem annyira a hiányát.
1255B sajnos nem volt az MM-ben, nem tudom, hogy hangzásban van-e különbség a kettő között. Esetleg erről tud valaki valamit?
Még az SW-HF 2.1 1700-et hallgattam meg, na annál a régi Dana cuccom sokkal jobban szólt.
( Amúgy, mikor megláttam az 1250 árát az MM-ben, azt hittem elájulok... 22k...

11k-ért van itt a közelemben, szerintem annyit megér. Bár nem volt raktáron, így rendelni kellett, de a héten meglesz. )Köszi a tanácsot, és remélem hosszútávon sem fogok csalódni benne

Új hozzászólás Aktív témák
-
22300 - 22201
68448 - 68001 68000 - 66001 66000 - 64001 64000 - 62001 62000 - 60001 60000 - 58001 58000 - 56001 56000 - 54001 54000 - 52001 52000 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 21901 21900 - 21801 21800 - 21701 21700 - 21601 21600 - 21501 21500 - 21401 21400 - 21301 21300 - 21201 21200 - 21101 21100 - 21001 21000 - 20901 20900 - 20801 20800 - 20701 20700 - 20601 20600 - 20501 20500 - 20401 20400 - 20301 20300 - 20201 20200 - 20101 20100 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ HP EliteBook 6 G1a Ryzen 5 PRO 230 4.9GHz 16GB DDR5 1TB FHD+ 16:10 már jobbik kijelző, gar 2028
- Minden szoftver mellé teljesen audit és NIS2 biztos, jogilag hiteles licencigazolást adunk át!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B150M i5 7600K 16GB DDR4 240GB SSD RX 580 8GB Kolink Aviator DeepCool 400W
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(Közben utána is néztem, hogy mire való, és tényleg, jobb ha mindig bent van, elméletileg, gyakorlatilag meg gondolom te már hallottad...
) Köszi a tippet, és itt zárnám a threadet, mert eléggé off topic, jövő hónapban jelentkezem! (Akkorra van beütemezve az SHF80.
)
)
Precisiont mondjuk pont nem, majd megnézem, illetve most feldobtam ezt a 2.4.2.2. c. mókát (a legelső, gondolom jó lesz, most nem vagyok otthon, így majd este derül ki.) ASIO-t AIMP3-al kíséreltem meg, ha számít. (És annyira nem szeretnék áttérni foobarra, ha nem muszáj.
)
Azért még kapható újonnan, iponon legalábbis találtam.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).