Hirdetés
- gerner1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- iPhone témaösszefoglaló
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Aktív témák
-
Beowulf_78
addikt
Sziasztok!
Bár tudom a 4 monitor nagyon hasonló, mégis melyiket választanátok, melyik a legjobb?
Egyik se Tn-es, azokat kizárnám mindenképp.HP LP2475W
Dell 2408wfp
Dell 2709wfp
LG 26" W2600HP-BFFelhasználási terület főleg játék lenne, meg HD film, és bár nem dolgozom grafikai programokkal de törekszem a tökéletes színhűségre, és a legjobb minőségre. Ugyanakkor az LG ha nem annyival rosszabb, megérheti a 132k-t. Csak úgy vagyok vele ha a Dell 24-es méretben 40k drágább, akkor nincs elolcsózva ez az LG?
Vagy ez a 40k csak a márkanév, és tök u.a a 2 monitor?
Brekk-nél 190k a 27-es Dell amit Ő személy szerint a legjobbnak tart, kérdés az, annyival jobb e hogy a 26-os LG-nél 60k drágább. 
Az a tényállás hogy garizzák a ViewSonic 2435vm monitoromat ami ugy M-VA panelos, és tökéletesen elégedett voltam a színeivel és a minőségével 1,5 éve 186k volt, és ezt az összeget fogom megkapni elvileg ami a számlán szerepel. Mivel egyelőre úgy néz ki, nV kártyákkal nem kompatbilis a Monitor HDMI 1920x1200 felbontásban.Analóg D-sub kábellel müxik nV-n is.Ilyet még senki sem hallott, gondolom ti se. De a ViewSonic gyárba se, és a magyarországi szervízükben se.
1920x1200 nV kártyákon nem jelenik meg mint választható felbontás, max. a 1920x1080 ami meg ugye nem natív. Más tipusoknál kiválasztható az 1920x1200 de ha beállítod a monitor marad 1920x1080-ban. ATi kártyákkal tökéletesen működik!!
Tehát ha viszakapom a pénzt akár a 27-es Dell is beleférhet.
-
TothMG
aktív tag
válasz
Cyberpunk
üzenetére
Szállítással együtt 500 font, van benne rizikó nem mondom, de ezen az áron mit kapsz itthon? Azon az áron amin itthon veszek egy hasonló tudású monitort kettőt rendelek kintről. Nem akkor kell ilyet venni, ha csak annyi pénzed van rá, hanem ha a legjobbat akarod és itthon a dupláját is kifizetnéd érte.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Igérem elgondolkodom rajta, elég tapasztalatom van már vele.
-
Cyberpunk
félisten
Nekem is ez a kedvenc monitor márkám. Kiváló panel, és mellette még játékra is kifejezettem jó. Nem hiába vesznek a játék fejlesztők Hazro-t
Csak mint sok minden más ebben az országban nem lehet beszerezni, csak ha külföldről rendelsz. Az meg szerintem elég rizikós pláne ha gari intézésről van szó. -
TothMG
aktív tag
Ennyi idő után a következő megállapításra jutottam:
HA TUDTOK CSAK HAZROT VEGYETEK.+++++++++++++++++++++++
-
Egzee
őstag
Sziasztok! Ezen kérdésem felteszem a 21"-26"-os monitorok topikjában is, nem is értem minek így elszeparálni a topicokat...

Milyen TFT moncsit vegyek, (ezen kérdésem persze most a topicban foglalt méretre értem) ha mind a játék, mind a filmnézés fontos nekem? Illetve van-e ilyen méretben 120hz-es monitor, nehogy a jövőben ez jelentse a válaszfalat köztem és a 3D játék között. Ár/érték számít, 150ropit azért már sajnálok rá, de az alatt mehet! Csak FullHD képességű monitorokra vagyok kíváncsi! Köszönöm!
-
DriderG
tag
Hali
Mi a vélemény, esetleg tapasztalat erről: Fujitsu-SIEMENS Amilo SL 3260W
A Saturn-ban láttam 80e-ért, színben/élességben jobbnak tűntek a FuSi-k a Samsung-oknál és az LG-knél. -
chege
aktív tag
Üdv
Van vkinek véleménye [Samsung T260HD] Tv monitorról? Olvasgattam róla, negatív vélemény nagyon nem találtam. Elsősorban játékra és filmre szeretném, de ritkán PS és Corel is menne. Mit gondoltok ról?
-
kzs
tag
Szerintem elég bátor... a 26 colosok árai 100e-nél kezdődnek általában
Kivéve az alább emlitett Gericom (vagyis iiyama) monitortA német nyelvű fórumok szerint ezen az áron, ez a tipus bombaár...
Osztrákok, svájciak nyitásra mentek abba a bizonyos élelmiszerboltba, hogy jusson nekik belőle, és perceken belül elfogyott - ez az egyik előnye ennek a diszkontnak:
És a legszebb, itthon most még olcsóbban adják, mint osztrákoknál (gyenge forinton átszámolva) (249 eur = 75e, 349 chf = 69e)Nézd meg ezt a fórumot (vannak képek is a Gericomrol):
http://www.hardwareluxx.de/community/showthread.php?p=10698740Az iiyamaról is találhatsz sok tesztet, ha rákeresel. Alapvetően erről a márkáról én csak jót hallottam, a tipusról a tesztek nagyon jók
Mellesleg tegnap én is vettem egyet, de még nem lett kicsomagolva, úgyhogy saját tapasztalat nincs (meg nem is vagyok akkora profi
) -
P071
csendes tag
Sziasztok!
Most keresek monitorokat, egy Samsung 225MW-t szeretnék leváltani egy kicsit nagyobb wide monitorra, nem kell, hogy tv-monitor legyen egybe, csak monitor legyen.Keresgéltem itt prohardveren is de nem nagyon találtam jót.Alapvetően játékhoz meg filmezéshez kellene.Az ár kb. 50.000 ft-tól olyan max 70-80.000 forintig.Ha ez az árkategória nem jó (lehet elvagyok tévedve :S ) akkor meg minél olcsóbbat de azért minőségit szeretnék.
A segítséget előre is köszönöm!!
-
-
pasa21
csendes tag
Sziasztok!Kérdésem volna mit szóltok ehhez:
Gericom TFT monitor 26"
full hd,
válaszidő:2ms,
fényerő:300cd/m2,
kontrasztarány:10 000:1(dinamikus),
HDMI,DVI,VGA,audio-kábellel
beépített hangszórók,
3év garancia
69900 FT. -
old_artist
addikt
válasz
HoloPainen
üzenetére
Üdv!
Első körben próbáld meg egy zavarszűrős elosztóról üzemeltetni, soknál bevált, többek között "Zolix"-nál is!

-
HoloPainen
csendes tag
Na most hallottam meg 1-2 napja hogy a frissen vásárolt LG- w2600hp-bf monitorom búg, halkan de zúg/búg. Nem tudom hogy most kezdte csak el, vagy eleve csinálta és nem tűnt fel mert a destopom is zúg de csinálja. Februárban gyártották és 9essel kezdődik a sorozatszáma. Ez garancia kategória? Vissza lehet ilyesmi miatt vinni?
-
borisz_B
tag
válasz
HoloPainen
üzenetére
Nem, nem kell elvinned sehova sem, mivel helybe mennek kalibrálni! Visznek egy műszert, felrakják hozzá a szoftvert, és a monitorodban hardveresen beállítják a fényerő, kontraszt, RGB értékeit, a műszer által megadott és meghatározott módon!
Abban biztos lehetsz, hogy a gyári érték (meg bárhogy állítgatod) és egy műszeresen hardveresen kalibrált monitor között ég és föld a különbség!
szvsz keresd fel privátban, biztos bővebben fog majd neked válaszolni! -
borisz_B
tag
válasz
HoloPainen
üzenetére
Valami ehez hasonlóak voltak nekem is a problémáim (bár ez lenovo), de old_artist bekalibrálta tökéletesre (és eltüntek az általad említet problémák is), és szvsz a VGA-dban is a szaturáltságot leveheted 85-95% közöttire (valahol olvastam), a gammához meg nem érdemes nyúlni, állítsd vissza az eredeti állapotra a monitorodon!
-
Draba
csendes tag
válasz
old_artist
üzenetére
Foglaltam még 9-én, csak azóta semmi hír, válaszolni meg elég nagy laggal szokott

Mindegy, jövő csütörtököt még megvárom, hátha.i:zi'k: telefonálj rájuk, és kérdezd meg, van-e raktáron, "I dare you"

A szabvány válasz nincs, de tudunk rendelni/nem is lesz. -
Draba
csendes tag
válasz
HoloPainen
üzenetére
Csak egy villámkérdésem lenne:
honnan a csücskös f@aszból sikerült megvenni?
Fizikai képtelenségnek tűnik ebben az országban bárhol beszerezni. -
HoloPainen
csendes tag
Köszi. Még egy probléma, bár ezt csak egy programnál látom. Szürke alapon fekete betűk környékén "zöldes" ha leveszem a gammát nullára ez még élesebben látható. Ez mi?
-
TothMG
aktív tag
válasz
HoloPainen
üzenetére
-
TothMG
aktív tag
válasz
HoloPainen
üzenetére
Ez így van, de csak akkor, ha softverből állítod, és ilyenkor a natív frissítésből indul ki ami max 60 Hz. Az 1:1 akkor kellene, ha magasabb frissítést akarsz elérni, pl 1280*1024 75Hz képponthelyesen és ezt már nem lehet szoftveresen.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
A menüje elég jól kezelhető, de gamma állítást nem találtam. A feketéje szerintem jobb mint a HP-nek, de a magentásodás szerintem erősebb annál.
ÜDV
-
HoloPainen
csendes tag
Sziasztok
Egy LG W2600HP-BF van boldog tulajdonosa lettem.Minden szép és jó azonban egy problémám van a színek mintha túl erősek lennének, főleg a piros meg a zöld amolyan "neonos" tartományba tolódik el és nem tudom hol lehetne ezen változtatni. Tipp?
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ah, de szép - grat hozzá!
Megérdemelne egy hosszabb lélekzetű logoutos cikket! Ha rászánod magadat, akkor én is hozzá járulok majd a kalibrálással!
Azért kíváncsi lennék egy default gyári beállításon hagyott kalibrációs tesztre!
Igen, egy ilyen kaliberű monitornál (meg sok újnál is), érdemes megvárni bizonyos óra elteltét a hátérvilágítás és a homogenitási "illeszkedését", mivel akkor nyeri el végleges "összeszokottságát, összehangoltságát"! Ez sajnos egy TN-es monitornál nem mondható el, mert ott ha megvan, akkor 5-10ezer óra után is ott van, de hááát ez nem is az a gagyi kategória!
A 75Hz viszont elszomorított, de lehet, hogy a Hazro szupporttal, ha tudsz "diskurálni", akkor megoldódik majd a gondod!
Viszont élmény lehetett filmet nézni rajta, ahogy olvasom "nem mesterkélt", és ez az érzés ha megvan, akkor már megérte!
Kérdések:
- gondolom nincs rajta DisplayPort, de ha átalakítóval kötnéd a gépedhez, akkor sem tudod elővarázsolni a 75Hz-et?
- milyenek a betük élsimítása?
- milyen garanciális feltételekkel kaptad?
- a menüjében milyen állítási lehetőségek vannak (pl. gamma van?) - esetleg képeket, ha tudnál róla készíteni ...
- mennyire kezelhető a menü remdszere?
- mennyire észrevehető oldalról (este vagy nappal) az IPS technológiából adódó "magentásodás", a HP-hez képest?
- milyen a feketéje a HP-hoz képest?Majd még várjuk a további tapasztalataidat!

Üdv.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
Ma sikerült egy kicsit tesztelni a monitort. Megpróbáltam beállítani a tesztben szereplő kalibrálási értékeket, de miután az eizo lcd teszttel ellenőriztem kiderült, hogy teljesen használhatatlan, mivel az én monitorom rev 2.1 és valószínűleg változttattak a beállításokon. Fórumokon is azt olvastam, hogy javítottak rajta, úgy hogy hagytam a gyári értékeken, melyek, lehet hogy valamelyest már beállítottak, ugyan is a gyári értékek nem 100-ról indulnak, hanem mindegyik más, a színeknél is. Jó lenne kalibrálni a monitort, csak sajnos messze vagyok Budapesttől, és nem tudom mikor megyek legközelebb, de lehet valahogy még azt is megoldom, de előtte még használom.
Teljesen sötétben a feketének van lent és a jobb lenti sarokban egy kis bevilágítása, de mintha pár óra használat után is csökkent volna ez. Van egy ips-s tv-m aminél szintén volt ilyen, de pár hónap használat után eltünt. Gondolom az összeszerelés után a használat közben még igazodik a panel, a bevilágítás abból adódhat, hogy a szélénél feszül egy kicsit a panel, és a jelenség ugyan olyan, mint amikor ujjal megnyomjuk a panelt. Ez használat közben szinte nem látszi, film nézés közben sem, pedig ott alul és felül fekete csík van. Az 1600x1200 75% Hz-et nem sikerült beállítanom, amit nagyon sajnálok pedig a monitor leírásában ez is, és a színsémák is szerepelnek, melyet szintén nem sikrült aktiváni, de a menüben szürkén benne van, viszont ha jól láttam a monitor firmware-je frissíthető, és elképzelhető hogy a javítások később még meglesznek. Dinamikus kontraszt sincs még, mondjuk nem is hiányzik.
Ennyi a negatívum, a többi viszont nagyon jó. Teljesen másnak tűnik a monitor színvilága mint a HP volt. Utánhúzás szinte semmi nincs, és játékban semmilyen input lag nem észlelhető, nagyon pontosan tudtam célozni, és a 60Hz ellenére is élmény volt használni. A színek nagyon intenzívek, a fekete elég jó, a kontraszt megfelelő, a tesztben szerepelt, hogy a kontraszt nagyot esett a fényerő emelkedésével, de ennél a monitornál már ezt nem vettem észre. A fehér szenzációs és a kijelző homogenitása is tökéletes. Az igazi erejét a monitor film nézésnél mutatja meg. Nem tudom igazán leírni, de olyan mintha mélysége lenne a filmnek, nem láttam még hozzá hasonlót. Igen nagy élmény rajta filmet nézni, a színek telítettek és ragyognak, de nincs az az érzése az embernek hogy mesterkélt, hanem a valósághoz nagyon közelálló a képi megjelenítés. A HP-nek is szépek és jók voltak a színei, de hiányzott belőle az a plussz ami ebben megvan. A megjelenése a monitornak nagyon egyedi, de erről még teszek fel ma képeket is. Őszintén megvalva ennyi pénzért nagyon jó a monitor. Volt rizikó a rendelésben, de pixelhiba nélkül megérkezett, és megérte. Már láttam egy pár monitort, sajnos SX szériás Eizot még nem, de nem tudnám azokhoz hasonlítani, mert teljesen más mind külsőleg mind képi megjelenítésben.Így elsőre ennyi, ha még vannak tapasztalatok megírom.
Képek hamarosan.ÜDV
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
Megérkezett a monitor. Sérülés és pixelhiba nélkül 5 munkanap alatt ért ide. Még nem sikerült tüzetesebben megnézni csak gyorsan pixelhibára teszteltem. A kinézete elég tetszetős, látszik rajta, hogy nem tucat áru, Szép a kidolgozása, és full alumínium. A fekete homogenítása első ránézésre nem az igazi, de még 50%-on is túl fényes, még be kell állítani. Majd teszek fel fényképet is.
ÜDV
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
A DHL jelezte, hogy a monitor már Magyarországon van és holnap dél fele megkapom. Ha minden jól megy holnap este teszek fel fotót róla és megírom az első benyomásokat.
ÜDV
-
old_artist
addikt
Üdv!
szvsz nem, de mivel nagyon "hasonlítanak" stílusilag, nem kizárt, hogy van valami közük egymáshoz! Mindkettő székhelyileg amerikai!, de a Hazronak van angliában is egy gyártósora, ha jók az értesüléseim!
Majd nézd meg, mikor megérkezik, hogy mi van a "doboz cédulára" írva, honnan szállították ki!
Gondolom, már alig várod!

-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
Ezt [link] véletlenül nem a Hazro gyártja?
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
Már megkaptam a visszajelzést a monitor feladásáról, van DHL kódom is.
Ez jó jel, elég gyorsak voltak. Már nagyon várom.Üdv
-
old_artist
addikt
Üdv, Szia!
Hááát, már most kezdtem irigykedni a monitorodra!
Gratula, majd kérnénk egy részletes beszámolót róla, esetleg logout-os formában is!
Nem nagyon hiszem, hogy Mo.-on volna-e valakinek ilyen vagy esetleg hasonló Hazro monitorja!
A 170e-et nagyon is megérte - különösen szállítással együtt!
Reméljük a legjobbakat, hogy ..., de erről majd csak Te tudsz felénk referálni!Üdv, Tamás
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello.
Ma véglegesítettem a rendelésem a HAZRO -ra HZ26Wi 2,1 rev, ezüst, szállítással együtt 170 eFt-ot emeltek le a bankszámláról, elméletileg február 23-ra igérték a szállítást.
Remélem a legjobbakat.ÜDV
-
TothMG
aktív tag
válasz
i are robot
üzenetére
A jelenlegi monirotom ASUS LS201 jelenleg is 1400*1050 75Hz-en megy, és nem akarok ennél kisebb képet 75 Hz-en. Ha egyfolytában játszol egy pár órát, akkor észre fogod venni biztosan.TV-nél jobban látszik, ha nézel egy 50HZ-es LCD-t vagy egy 100Hz-es lcd-t. Mondjuk a legjobban azzal járnék, ha a jelenlegi TV-met raknám be monitornak, mert az Sharp, 4ms 100HZ és van játékmódja ami csökkenti az input lagot, csak ép 46".
-
i are robot
senior tag
Nem is tudtam, hogy a monitorok 99,999999%-a ekkora fostalicska.
Láttál egyébként már ilyen jószágot, vagy az elmélet alapján hajtod a 75Hz-et? Én mondjuk nem láttam, de abból amit itt leírtak, nem sokat vettem észre, mármint hogy mennyire szar lenne a 60Hz. Lehet velem van a baj, és igénytelen vagyok.

-
old_artist
addikt
válasz
old_artist
üzenetére
... viszont a DoubleSight DS-305W, 8ms g2g 30"-os változata már LG Display H-IPS paneles!

-
old_artist
addikt
-
TothMG
aktív tag
Találtam még egy monitort, amit lehet az USA-ból be is tudok hozatni DoubleSight DS-265.
Valakinek véleménye erről a tipusról? -
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
Letöltöttem a lg 2600HP-BF manual-t, és nem lehet képponthelyesn 1:1-be kapcsolni, így az 1400x1050 75Hz képponhelyesen ezen a monitoron nem megjeleníthető. A hp LP2475w tudja ezt a módot, de úgy kisebb mint a jelenlegi 20"-os monitorom. Olyan legalább 26"-os kellene ami jó és tudja az 1:1-es módot, a NEC LCD2690WUXI felejtős van valakinek még tippje? Jelenleg 2 lehetséges DELL 2707wfp, de S-PVA és közepes az inputlagja, de jobb mint a DELL 2709wfp-nek, valamint a Hazro ami nehezen elérhető, de még nem adtam fel. Mi lehet még? Az új H-IPS-s NEC-ről még nem találtam tesztet.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
Végül is munkahelyről hoztam haza egy crt monitort, és azzal lemértem az input lagot, nem igazán változott a felbontás és frissítés függvényében a Hp LP2475w-nél a várható átlag 20-30 ms volt minden felbontásban.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
Nem találtam semmit, szerintem délután tesztelek, van két monitorom, többször egymáshoz mérem őket, majd az egyiket hagyom, a másikon meg állítok felbontás és frissítést és ha látszik a változás akkor dokumentálok. CRT-m nincs otthon, de így is látni kell valamit.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
Én játékra szeretném használni, és azt ezek a monitorok csak 1400*1050-en viszik a 75HZ-et, ez 1:1-ben a 27 colosnál, körben fekete, megfelel egy 20"-os monitor méretének amivel jelenleg is játszom. Legalább játéknál méret csökkenésem nem lenne, 26"-nál már a jelenlegihez métercsökkenés van. Tehát vagy olyan monitort kell vennem, mivel ragaszkodom a 75Hz-hez, ami legalább 26"-os és tudja az 1600*1200 75Hz-et, de iyen csak 1 van a Hazro és addig nem tudok rendelni még nincs Verified By Visa bankkártyám ami Magyarországon csak a Budapest Banknak van, vagy 27-est ami járatható 1:1ben 1400*1050 75Hz-en, de ezeknek natívban elég nagy az input lagjuk, kérdés, hogy ez kisebb felbontásban nagyobb frissítéssel hogyan változik, mert a dell 2707-es monitora, vagy a dell 2709-es monitora is tetszik. Ami érdekes, hogy itt [link] a 2709 olcsóbb mint a 2707 méghozzá 200 dollárral 699 dollár, ami nagyon jó ár. Kérdeztem már Hexaa-t is az itthoni árakról, az mondta a napokban az rá árat. Ha változik és csökken az input lag, akkor egy ilyen 2709-es dell nagyon jó lenne.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha jól tudom, akkor natívban szokták mérni, és a gyárilag megadott frekvencián!
Szvsz vezérlő elektronika függő (ami más felbontásban is frissítéssel érdekes lehet), de hátha valaki kiokosít majd bennünket ...
Ha van egy CRT-d és fényképeződ, akkor ki is próbálhatod, az általad írt különböző felbontás csökkentésével, vagy a frissítési frekvencia növelésével!
Érdekes kérdés, még nem is találkoztam ilyen jellegűvel!
-
TothMG
aktív tag
Hello
Nem tudja valaki, hogy az input lag hogyan változik, vagy változik-e a felbontás csökkentéséve, vagy a frissítési frekvencia növelésével?
-
i are robot
senior tag
Szia!
Azt hiszem rossz embert kérdeztél.
Engem egyáltalán nem zavar, mert szinte egyáltalán nem játszom vele. Egyszer csináltam egy tesztet, ami a nem túl fényes 50-60 ms-os átlagot adta, meg kipróbáltam úgy is hogy melléraktam egy CRT-t és a tükrözött desktopon rángattam valami ablakot, és akkor látszódott a különbség, de a mindennapi használatban (CAD, 3D, mindenféle Adobe programok, meg a szokásos, TV, internet, stb…) egyáltalán nem zavaró, megkockáztatom, észre sem veszem. Ezt mondjuk sejteni lehetett már akkor is amikor megvettem (mármint hogy viszonylag magas az input-lag), de nem volt szempont, úgyhogy nem problémázom ezen túl sokat. Egyébként tökéletesen megfelel minden tekintetben, gyönyörűen bekalibráltam (dE átlag 0,3 körüli értékre jött ki, és a maximum is 1 körül/alatt van), úgyhogy neeekem tetszik.
Persze ha nálad szempont az alacsony input-lag, akkor attól tartok nem neked találták ki ezt a monitort.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
Ajánlom figyelmedbe [link]
-
TothMG
aktív tag
válasz
i are robot
üzenetére
Hello.
A dell 2709w-nél mennyire zavaró az input lag?
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello.
Én amikor néztem, akkor azt láttam, hogy 1:1 be nem kapcsolható a monitor, csak 4:3-ba vagy wideba. Találtatok képsőbb ilyen beállítást?
ÜDV
-
i are robot
senior tag
válasz
Schanyee
üzenetére
A HDMI és DVI szabvány szerint ugyanazt a képminőséget biztosítja, csak annyi a különbség, hogy a HDMI hangot is továbbít. Tehát elvileg képminőségben nem lenne szabad hogy különbség legyen, ha a hangot meg meg tudod másként oldani, akkor talán nem jelent hátrányt. Elvileg. Hogy aztán ez gyakorlatban milyen lesz, az más kérdés.
-
Schanyee
senior tag
Kösz a gyors választ, közben találtam is róla egy elég jó tesztet, ami szintén megerősített engem benne.
Egy kérdésem lenne még:
Nincs-e valami lehetőségem tv-vel összekötni? Műholdas TV van itt, ami sokkal jobban mutatna ezen a monitoron, (főleg az az 1-2 HD adás), mint a régi tv-men, ami még kisebb is. Mondjuk nem nagy probléma, valahogy enélkül is meg tudok lenni, de ha lenne egy HDMI - DVI átalakító akkor annak nagyon örülnék.Igazából találtam ilyen átalakítót, ha jól értelmeztem, viszont mindenhol hátránynak írják ha nincs hdmi bemenet, így nem vagyok benne biztos, hogy azzal jó lenne-e.
-
i are robot
senior tag
válasz
Schanyee
üzenetére
Ennyi pénzért szvsz a hülyének is megéri egy S-IPS paneles monitor, úgyhogy vesd rá magad. Én is CAD-ezek, és tapasztalatból mondom, minél nagyobb a képátló, annál jobb. Szerintem sokkal jobban jársz ezzel, mint egy bármilyen jó 24"-ossal. Ha most akarnék monitort venni, ezt választanám, más kérdés hogy amikor én vásároltam, totál más volt az árhelyzet. A mostani monitoromat konkrétan 60-70e Ft-al lehetett olcsóbban kapni, és más típusokkal és márkákkal sem jobb a helyzet.
-
old_artist
addikt
válasz
Schanyee
üzenetére
Üdv!
Igen, nagyon megéri, sőt, kimondottan ajánlom!
Azért ilyen olcsó - egyébként -, mivel csak d-sub és DVI csatlakoztathatóság van rajta!
Amire írtad, hogy használni fogod, arra nagyon kiváló, és nagyon megéri a csekély árkülönbség miatt is egy kiválóbb S-IPS-t venni, játékra a minimális Input-lag és utánhúzása miatt is nagyon kedvelt a gamerek között! AutoCAD-re "termett" monitor! -
Schanyee
senior tag
Mi a véleményetek az LG W2600HP-BF monitorról? Nekem valahogy nagyon olcsónak tűnik, hogy nagykerben mindössze nettó 20 000ft-tal drágább mint mondjuk egy TN paneles 24"-os monitor, (pl egy új monitor a samsung 2494HM). Nem akarok nagyker árat írni, de 120 000ft-nál olcsóbb a monitor, megéri az árkülönbséget? Az a bajom, hogy annyi pénzem van ami a 24"-osra elegendő, de ez most nagyon csábító ajánlatnak tűnik és főleg internetezésre, filmezésre meg autocad-re kellene, játékokra is kiváncsi vagyok, de az csak másodlagos szempont.
Mi a vélemény?
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Ez is jól hangzik, de a 8ms egy kicsit magas, és nem tudom mennyi lehet az input lag.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
Most úgy gondolom, hogy hétfőn intézem a rendelést és az ezüstőt néztem ki, szállítás kb 10 nap, de ennél jobbat ( H-IPS, 5ms G2G, 7,5ms input lag, elég jó bemenetek, dinamikus kontraszt, nem elhanyagolható design, 1600x1200 75Hz) jelenleg számomra nem gyártanak. KELL EGY ILYEN! Ha időközben hallanál másik beszerzési forrásról is, akkor kérdek írd meg.
Üdv
-
old_artist
addikt
Üdv!
No, ez már döfi - 1600x1200 75Hz-en!
Ha lenne manim, beszálnék én is!
Engem is egyre jobban "izgat"!
- bár már régóta szemezgettem egy ilyen monitorral, és nagyon sok jót olvasgattam a külhoni topikokban még ősszel, de mégis egy SX-re hajtok, mivel azt már láttam élőben is, de ha esetleg meghívsz majd egy kis Hazro szeányszra
, akkor lehet, hogy megváltozik majd a döntésem! 
mod: majd várom a fejleményeket!!!
-
TothMG
aktív tag
Na ezt érdemes megnézni [link] támogatott felbontás 1600x1200 75HZ. Végre, ezt eddig másik monitornál nem találtam, egyre jobban izgat ez a monitor.
-
Cyberpunk
félisten
Hali.
Én is egy 30"-os monitor vételén rágódom és az előbb linkelt Dell mellett még tetszik az
LG W3000H-BN is főleg árban barátibb
Erről van valakinek véleménye? -
i are robot
senior tag
Állítólag valamivel jobb, de nyilván régebbi típus, a 2709 másban jobb.
Viszont ha már ennyi della van, akkor nem jön szóba a Dell 3008wfp? Vagy az sehogy nem bírja a 75Hz-et, amihez annyira ragaszkodsz? A 30"-os Dell még így is sokkal olcsóbb mint az SX2761, és S-IPS panel van benne, elég jókat írnak/mondanak róla.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
A 2707 input lag szemponjából nem jobb mint a 2709?
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Az Overclockers UK elfogad rendelést Magyarországról is, kártyával lehet fizetni, 28 fontért hozza el DHL-el, ami nem hangzik rosszul. Mondjuk a szervíz gond, de 175 ezerből itt a monitor, és ha vissza kell küldeni a szervízbe akkor az 10 ezer, de még beleférhet.Erre is alszom egyet.
Már beregisztráltam, és próbáltam feladni rendelést és minden símán ment, de még nem véglegesítettem.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Majd még én is utána nézek ennek a Hazro HZ26wi szeptemberben kijött új változatának, mivel a legideálisabb játékra, a valós és átlagos 5-8ms input-lagja miatt! Németben is nagyon kedvelt a videósok és a video vágó stúdiókban, de majd körbenézek én is!
Ha lenne pénzem, én is vennék egy ilyen angol gyártmányt, bár ha bármi gond lenne vele, akkor a szervízeltetése nem lenne olyan egyszerű!
- ez is megfontolandó! -
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello,
Az az idegesítő, hogy a Hazro HZ26Wi angliában kb 160 eFt átszímítva, ha valahogy be lehetne szerezni, még szállítással is megérné végül is eu-n belül van. Ezen is gondolkodom, mert játékra ez lenne a legtökéletesebb, és H-IPS 5ms G2G...
Ki kellene menni és hozni vagy 3-4 darabot. Akkor már megérné. Öcsémet még rá is lehetne bírni hogy ugorjon ki érte, sokat kamionozott arra, csak az a kérdés hol kapható azonnal kp-re.ÜDV
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, bizony az elektronika és az ezzel járó kiváló képességek nagyon is dönthetnek!
Nem kell félni annyira az S-PVA paneltól, mert itt nagyot "lökhet" az EIZO vezérlő egysége a panelen, hidd el!
Szvsz is aludj rá pár napot, és nézelődj a neten, hogy mennyire jókat írnak róla!
mod: ezzel nam "tévednél" annyit, mint az aláírásodban van!
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Akárhogy nézegetem amit érdemes lenne venni az az eizo, de félek az S-PVA paneltól, bár tudom az elektronika is sokat számít, de a H-IPS az H-IPS. Alszom még rá egy párat.
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, a Dell 2709-nek is nagyon jó a képminősége (és a design is, viszont nem a szoba díszeként veszünk monitort, ez csak az én véleményem), viszont az input-lag-ja (46-60ms) és az utánhúzása sok embert elriaszt, viszont, ha valaki grafikai alkalmazásokra használja, akkor nem fog csalódni benne!
Egyedül a Dell 3007WFP-HC-nek van elég jó input-lag-ja (11-21ms), azt bátran ajánlhatnám - szinte mindenre!
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Hello
A dell 2709-ről van valami tapasztalatod, nekem volt dell monitorom 2007fp, az jó volt és tetszik a dell minősége és kivitele is.
Üdv
-
old_artist
addikt
Üdv!
Igen, elég jó az input-lag-ja és az utánhúzása is, ahoz képest, hogy grafikai munkákra termett a monitor! Az SX széria nagyon ütős, ahogy a kezeim közé került egy, megdöbbentően éles volt a képe, és majd' minden felbontásban is ezt produkálta! Ahogy megláttam és a 24"-os kistestvérét is, egyből ilyenre hajtok én is!
Egyébként fantasztikus volt a feketéje, szinte hozzá hasonlót még nem is láttam, ahogy bekalibráltam, pazar látványban volt részem! A magammal vitt proofon szinte a spectrum minden árnyalatával (egyenletesen) pompázott, hasonlót csak az EIZO CG szériájában tapasztaltam, de hát ez megint egy más kategória!
Abban biztos lehetsz, hogy ha megvan rá a kereted, akkor nem fogsz benne csalódni, azt garantálom!
Ha a Hexaa-nál veszed, akkor természetesen pixel teszteléssel/garanciával veheted (egy kis felárért - 4e), utána a Class II. osztály érvényesül! -
old_artist
addikt
Üdv!
Elég nehezen beszerezhető, a németek is az angoloktól rendelik/vásárolják (mivel ott gyártják), de nézelődjél a neten, a Hazro HZ26Wi gyártói oldalán van két cím is, ahonnan megrendelhető, és már a legújabb 2.1 rev.-vel:
Overclockers UK
Novatech Computers -
TothMG
aktív tag
Hazro HZ26wi-t nem tudja valaki hol lehet venni, jó német cím is, vagy webáruház.
-
TothMG
aktív tag
válasz
old_artist
üzenetére
Tetszik ez az eizo, kértem árat Hexaa-tól, majd meglátom, úgy láttam a teszteken, hogy az inputlagja is elég jó, még játékra sem lenne vele gond. Ez az eizo SX széria ütősnek tűnik. Az igazság az, hogy megvan rá a keretem, csak még rá kéne szánnom magam. A pixelhiba hogy van az eizo-nál?
-
old_artist
addikt
Üdv, Szia!
Igen, "sajnos" már láttam az említett EIZO SX2761W-t, és már kalibráltam is!
A HP-hez képest nem is lehetne összehasonlítani, mivel összehasonlíthatatlanul jobb/kiválóbb, mint szinte minden belépő és professzionális EIZO monitor! Az EIZO-k színtere jóval több színt ölel fel mint az eddigi LCD-TFT kijelzők, a képe és a képminősége a megszokott EIZO vezérlő egységének köszönhetően pazar látványt nyújt, kimondottan grafikusoknak és képszerkesztőknek, kiadványszerkesztőknek készült! A HP-hez képest, aminek 8bit-es a színvezéelése, ellenben az EIZO-nak egy belső 12bit-es Look-Up-Table (LUT) segítségével történik. Ez a szín-információk pontosabb árnyalati fokozását teszi lehetővé, mint a különben szokásos 8bites LUT-ok. A beépített színkezelés révén a színhőmérséklet 500-as fokozatokban 4.000 és 10.000 K között, a gammakorrekció pedig 0,2-es lépcsőkben 1,8 és 2,2 között beszabályozható, a a gamma-korrekció pedig 0,2-es lépcsőkben 1,4 és 3,0 között beszabályozható. Emellett a színtelítettséget és a színintenzitást az RGB/CMY-színekre külön be lehet állítani. Esetleg segítségedre lehet ez a flash animáció is!
Az Eizo FlexScan SX2761W, 6ms g2g 24"-os WS Samsung S-PVA panellal rendelkezik, és a jellemző reakcióideje (rise/fall) 11/5 ms, b2b váltással. Homogenitása az egyik legjobb/a legkiválóbb az LCD-TFT mezőnyében!
Mint a HP-t, ezt is biztonsággal megveheted a Hexaa-nál (mint EIZO viszonteladótól), most, ha jól tudom, akkor majd br.380e-ért, a legolcsóbban Mo.-on!
A NEC-et is vagy a Hexaa-tól, vagy a Brekk-től is megrendelheted, biztos, hogy azzal se járnál rosszul!
-
i are robot
senior tag
http://www.argep.hu/product_405743.html
Az Ipon listáját néztem meg, ott konkrétan H-IPS-t írnak, ami elvileg a 2. kiadás. Azért érdemes rákérdezni, de gyanítom mostmár mindenhol a 2-est adják, mert ca. fél évvel ezelőtt még nem is volt rendes mo-i forgalmazója a NEC monitoroknak, gyakorlatilag nem lehetett beszerezni itthon, mostanra ez a helyzet már javult. Esetleg kérdezd meg Brekk-et is, biztos meg tudja mondani hogy az újat árulják-e.
Aktív témák
- LG UltraWide 32UL950-W IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / 5ms / FreeSync
- MSI MAG 275QF Rapid IPS/2K/180hz/0.5ms
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- Beszámítás! Dell SE2222H 22 60Hz FHD VA 8ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- LG 32MR50C-B. 31.5 hüvelykes ívelt 1500R, 1920x1080 Full HD, 100Hz, AMD FreeSync, VA, Dönthető
- BESZÁMÍTÁS! MSI Ventus 3X OC RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Amazfit GTR Mini okosóra
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black használt, szép állapot 100% akku 6 hónap garancia
- Orionix 32 GB (2 x16 GB) DDR4 3600MHz CL18 ram kit
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Egyik se Tn-es, azokat kizárnám mindenképp.
Vagy ez a 40k csak a márkanév, és tök u.a a 2 monitor?
Brekk-nél 190k a 27-es Dell amit Ő személy szerint a legjobbnak tart, kérdés az, annyival jobb e hogy a 26-os LG-nél 60k drágább. 
1920x1200 nV kártyákon nem jelenik meg mint választható felbontás, max. a 1920x1080 ami meg ugye nem natív. Más tipusoknál kiválasztható az 1920x1200 de ha beállítod a monitor marad 1920x1080-ban. ATi kártyákkal tökéletesen működik!! 

, én is bújom majd a netet, hátha találok valami osztrák vagy német beszerzési lehetőséget! Ma beszéltünk róla egyébként a Hexaa-val is, de csak hétfőn tud utána érdeklődni - hátha!