Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- iPhone témaösszefoglaló
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 14 – Kések, késélezés
Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Én a Samsungra gondoltam. De ezek szerint az LG is olcsó ennyiért, azt nem is néztem.
Mostmár csak azt nem értem, hogyha 50k-d van akkor miért jön szóba egy annál jóval drágább monitor? MIntha nem igazán tudnád hova nyúlj
Ezért az összegért sem tuneres, sem CAD-re megfelelő monitort nem fogsz kapni abban biztos lehetsz. Talán valami ezer éves, 19"-os darabot.
Persze ha neked megfelel egy TN-es monitor akkor találhatsz,de semmiképpen sem tunereset, és nem ilyen méretben. Ebben az árban az olcsóbb kategóriából a vállalhatóbb darabok 22-23" körüli méretben vannak.
-
Garesz
csendes tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Szia!
Igen 70 ért az az LG!
Nekem is gyanús egy kicsit mert az eladó eléggé érdekesen áll a dologhoz! Írtam neki hogy természetesen kipróbálnám és adásvételi szerződést is iratnék nem akarok még egyszer szívni. Erre fel volt háborodva hogy miért vagyok ilyen "nehézkes" ő tudja hogy jó a monitor és nekem most már nem eladó.....!
Szóval érdekes, de nem is ez a lényeg! Én árban először is 40-50 körül gondoltam. Nekem nem feltétlen kell új, jó használtan is, ami garis még. Ha több akkor részletre is megvenném ha valaki belemegy.....!
Kb ez lenne a lényeg. Vehetem volna már de az utolsó pillanatokban valaki mindig visszamondta...
Akkor várom ajánlatodat!Üdv
-
Garesz
csendes tag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Szia!
Éppen ezért kérek segítséget illetve tanácsot! Az első amit írtam az 70k ért megtudnám venni!
Amúgy nem ragaszkodom annyira a tv hez de én úgy gondoltam mivel nem igazán tvzek akkor jó ha egyben van! De ha azt mondod hogy inkább csak monitort vegyek akkor nekem az is jó! Én javarészt mindent számgépen csinálok! Munka, film.....
Ha tudsz valami jó monitort ami hosszúton megéri az kell nekem!Üdv: Garesz
-
Nyugdíjas
nagyúr
Maga az ötlet nem rossz,de ha lemondasz a tunerről (nyilván egy külső megoldással helyettesítve, ha magára a funkcióra szükséged van), valószinüleg sokkal jobbat is találsz ebben az árban. Mennyiért nézted egyébként?
Nameg kialakítása maitt nem is biztos, hogy munkára alaklmas ez. Tévének persze biztosan.
-
Garesz
csendes tag
válasz
Mlnr To'm
üzenetére
Üdv Mindenkinek!
Én most kinéztem egy monitort viszonylag jó árban! De nem tudom eldönteni, nem találtam semmi jó tesztet, meg nem is vagyok egy monitor guru. Szóval a segítségeteket kérném ez ügyben hogy megérnée a monitor! Számomra, netezésre, filmezésre, Cad es programokra használnám leginkább!
Az említett monitor: LG M2794D 27" Monitor, Digital TV,
Pl azt se tudom hogy sima szobaantennával fogható e rajta az adás,
Ez ügyben szeretnék segítséget kérni tőletek!Üdv: Garesz
-
gecsekg
csendes tag
Sziasztok!
Sok huzavona után sikerült megvásárolnom kiválasztanom egy monitort. A T260 lett az áldozat. Viszont olyan problémám van, h a laptopomhoz akartam csatlakoztatni, de nem sikerült. Vettem HDMI kábelt, meg van HDMI csatlakozó a gépemen, s amikor összedugtam őket, akkor nem tudtam beállítani a maximális felbontást meg a frissítést sem. Mintha Nem ezt a monitort ismerte volna fel. Nagyon rossz képe lett így. Aztán kipróbáltam a hagyományos 15 tűs csatlakozóval, azzal meg működik rendesen.
De én azt hallottam hogy ennek működnie kéne HDMIvel is, s úgy elvileg még szebb képet kéne adnia. Tud vki segíteni ez ügyben?
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Mlnr To'm
tag
Lehet bunkóság, de peposztolom újra...
Halihó!
26" vagy nagyobb monitort keresek, mit tudtok ajánlani?Eddíg ezeket találtam:
SAMSUNG SYNCMASTER T260 26"
ASUS VW266H 26"Melyiket inkább? Vagy mi mást?
Előre is köszönöm.
-
Zsozsooooo
tag
válasz
jackpcsm
üzenetére
Én személy szerint 26"-t választanám ha már TV tuneres a nagyobb kép miatt! Felbontásra ugyan annyit tud mindkét típus. Netezésre+office-ra is alkalmasabb a nagyobb szerintem, mivel nagyobb karaktereket, betűket jelenít meg mint a 24" ezáltal láthatóbb lesz az apróval írt szöveg is ami a 24"on lehet túl apró lenne. Nem beszélve a játékoknál ahol jól jön az a plusz méretkülönbség már-csak a játékélmény miatt is, teljesítményben meg semmivel nem kér többet mint egy 24"-os !
-
jackpcsm
tag
Sziasztok,
Nem tudom eldönteni hogy t240hd-t vagy t260hd-t vegyek.
Csak 1 dolog tart vissza a nagyobbtól az, hogy félek hogy netezésre+office-ra túl nagy lesz.Tudom hogy ez meg távolság kérdése.Sajnos monitorként használva kb 70cmre fogok ülni tőle.....
Szóval mit javasoltok?
köszi -
old_artist
addikt
válasz
mongoose123
üzenetére
Üdv!
... bocs, de micsoda???
- talán használd a "válasz" gombot! 
-
mongoose123
aktív tag
szerintem felesleges túl drága még..
-
tirszin
senior tag
válasz
old_artist
üzenetére
Még fél éve találtam az LG oldalán részletesen kifejtve, hogy mi is az a Wide Color Gamut,
úgy emlékszem ott olvastam.
A monitor kifuttatása miatt már csak ezt találtam róla, de itt nincs részletezve:
[link] -
tirszin
senior tag
válasz
old_artist
üzenetére
Köszi a választ!
Ez esetben az ICC-re gondoltam.
Úgy éreztem, olyan jelentős és szignifikáns a pios és zöld komponens eltérése, hogy bármi jobb lenne, mint alapon hagyni. A vga kártyák és az egyes w2600-ak közötti szórás szerintem elhanyagolható ennél a zöld és piros túlszaturáltságnál, ami úgy tudom mindegyik példányra jellemző, mert valami fluoreszkáló anyagot használtak ennél a két szinkomponensnél.
Meghát kipróbálni egy icc-t és visszatenni a régit semmibe sem telik.
Én is hasonlóan állítottam be az enyémet szemre:
fényerő: 0
kont.: 70
R: 46
G: 44
B: 50
Gárdonyban nem tudom kalibrál-e valaki. -
old_artist
addikt
Üdv!
Vigyázz, mert az ICM (Image Color Management) egy adott hardver eszlöz felismerő és meghajtó program, nem egyenlő az ICC (International Color Consortium) színkalibrációs profillal!
Sok LG W2600HP-BF monitort kalibráltam már, s ebből az alábbi eredményeket lehetett leszűrni, s ezen értékek között kell megtalálnod az ideális beállításokat:
Fényerő: 5-22
Kontraszt: 69-77
R: 38-46
G: 27-36
B: 38-44
Ezek csak tájékoztató adatok a számodra, de sajnos a túl élénk színeket (szaturációt), csak műszeres kalibrálással lehet orvosolni!
A beállításokhoz rendelt ICC színprifilt csak az adott műszeresen kalibrált monitorhoz érdemes felrakni, mivel ahány monitor és VGA kártya, annyi féle elektronikai eltérés, s ezáltal egy másik monitor iCC színprofilja nem biztos, hogy számodra megfelelő színterű monitort varázsolna eléd!
Magoldás = műszeres kalibrálás -
tirszin
senior tag
Sziasztok!
LG W2600HP-BF -ről lenne szó, túl élénkek a piros és a zöld színei, ha srgb icm-el használom, ha felteszem a gyári icm-jét, akkor pedig szinte olyan fakó lesz, mint az adobe-val. Nagyvonalakban valahol a kettő között lenne jó szerintem. Nincs valakinek egy kalibrált icm ehhez a típushoz? Szerintem az is jobb lenne nekem, mint a gyári CD-n lévő.
Korábban már kérdezte ezt valaki, de nem találtam választ.
-
old_artist
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Üdv!
Igen, sajna amióta nagyon beszerezhetetlen ez az S-IPS paneles LG, azóta meghalt a topik, na de egy kis frissítés ... - hogy örüljetek!

-
TrollBalint
addikt
Úgy látom kicsit meghalt a topik, mióta annyira nem kapni a LG-t

Helyette tudtok ajánlani egy hasonló tulajdonságú monitort? (egyenlőre ár nélkül) Legalább 26-ost, annyira beleéltem magam, lejjebb nem akarom adni
-
igor556
csendes tag
Sziasztok!Az LG W2753V-PF-rol tudna valaki véleményt mondani?Játékra,film-nézésre kellene.
-
Bababobi
csendes tag
válasz
eladohardver
üzenetére
Szerintem nem rossz a Samsung bár én lg párti vagyok.Elég sokat tanultam/láttam/hallottam a Samsung koreai mérnököktől mivel velük dolgozok.
Az meg hogy hol van a gyár (Románia/Cseh/Kolumbia/) teljesen mind1 mivel összeszerelés szabvány megy.
A samsung és az lg is összeszerelő cég tehát ők nem gyártással foglalkoznak.
A gyártó kína.Én az lg-t tudom ajánlani de sok különbség nincs.Mind a 2 koreai...mondhatnám 1 cég...
Ugyanazt a szabványt használják csak a körítés más hogy eladható legyen.Valószínű hibás sorozatot fogtál ki.Lehet akik végezték a selejt próbát 16óráztak

-
Remiel
őstag
bocs tudom nem a legjobb monitor de lenne egy kérdésem:
van valami különbség a HannsG HG281DJ és a HannsG HG281D között?
persze a J betű hiányán kívül

-
fgordon
senior tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Jó kis teszt Zsozsooooo, én is a paraméterek alapján majdnem Samsung T260HD-t vettem. De szerencsére nem.
Egyezik a véleményünk, és köszönetet szeretnék mondani az itt forumozóknak, hogy rátalálhattam az ő ajánlásuk alapján erre a W2600HP-BF-re, és sikerült legyűrnöm az előítéleteimet az LG termékekkel szemben, mert volt más téren sok negatív tapasztalatom ( DVD író, legolcsóbb, vagyi LCD, stb... )
Külön köszönet Brekk-nek, hogy tesztelhettem náluk ezt az LCD-t, aminél még mindig nem láttam számomra megfelelőbbet ár/érték arányban.
-
TrollBalint
addikt
válasz
old_artist
üzenetére
köszönöm a választ, elkapkodni semmiképpen nem lesz, mert már egy éve tervezem (sőt! tavasszal volt egy éve), hogy új monitort veszek
De ezzel a kérdéssel én is úgy vagyok, ahogy te, nem akarok vackot venni, mivel ezt nézni fogom, feltehetőleg évekig. (Így viszont azzal fogom nyugtatni magam, hogy addig jönnek ki új videokártyák, és majd egyszerre meg fogom tudni venni őket
)
az érdeklődést pedig köszönöm ;) -
old_artist
addikt
válasz
TrollBalint
üzenetére
Üdv!
szvsz nem vesztel vele, ha még vagy "10-15 napot is alszol rá" (s lehet, hogy a párnád alatt gyarapodik majd a persely - talán egy jobbra is), és lehet, hogy jobban jársz majd, de szvsz ez az egyetlen olyan hardver, amit nem szabad elkapkodni
, mert nem 1-2 hónapra vagy akár 1 évre vásárolja az ember!Ha minden képpen 26"-ost akarsz, akkor arról nincsenek híreim, de utána érdeklődöm, s legközelebb megírom!
-
old_artist
addikt
Üdv!
Meg tudom erősíteni "Windex" hsz.-ét ...
... ha csak a betekintési szögét nézed, ami 170°x160°-os, akkor rá lehet jönni, hogy csak TN panelesről lehet szó, mivel a jobb panelesek már 178°x178°-osak!
Az LG W2600H-PF csak TN paneles, de az LG W2600HP-BF már S-IPS paneles, sokszor a kereskedők is előszeretettel (néha megtévesztésből is), rosszul írták, de itt a linkelt oldalon kivételesen helyes az adat - és TN panelessel szembesülhetünk, ezért is "baráti" az ára!
-
Dave46
tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Köszönöm szépen a kimerítő válaszodat!
Ezt találtam: http://www.shop.bt.com/products/lg-electronics-26--wide-5ms-dvi-lcd-black-63FY.html
Itt azt írja a típusra, hogy LG W2600H, nem pedig LG W2600HP-BF. Szerinted van a kettő között valami érdemleges különbség?
A képen ugyanannak tűnik, persze az csak illusztráció...Szerk: ott írják fent, hogy: mfr#: W2600H-PF na akkor most mi van?
Elég baráti ez az ár. -
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
jaja, értem én már...
Hátőőőő, félő, ha sokat halogatsz tényleg esélyed sem lesz ilyen monitort venni, aztán kitudja később milyen lehetőségeid lesznek... Persze ez magban hordozza azt is, hogy lehet jobban jársz végül, mert kijön valami nagyon jó monitor a VGA-k utáni időben... -
TrollBalint
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
azért akartam/akarok várni, mert akkor lemegy talán a monitor ára, és olcsóbban hozzájutok, ráadásul, jönnek ki új videokártyák is. Mert a mostani videokártyámra nem akarom bekalibráltatni, mert ez nem sokáig lesz. Igazából anyagi okai vannak/lennének. (Ráadásul ha egyszerre venném meg a videokártyával, Pesten bekalibrálják, utána én hozom le Pécsre)
remélem most sikerült érthetően írnom
és nem kapkodnom 
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
Igy sem teljesen értem

Érdemes-e várni? Én részemről sosem voltam a várakozás híve. Nem szeretem. Mindig lehet valamire várni, mindig fog jönni valami új. -
Zsozsooooo
tag
Hali ! Én samsung T260HD(TV)-ról váltottam LG W2600HP-BF-re ! Na most, tapasztalataim azok vannak nem is tudom hol kezdjem ! Monitor beszerzése: nem egy egyszerű dolog mivel úgy néz ki Magyarországra már nem hoz egyik nagyker sem és az LG Magyarország is megszüntette a termék forgalmazását ! Ennek ellenére valószínű be lehet még szerezni Brekk-től vagy Hexaa-tól !
A monitorról röviden :Monitor állvány :
T260: mondhatnám elég szegényes, előre hátra buktatható, függőlegestől kb hátrafelé 15 cm-t, plusz forgatható talp.
W2600HP: előre hátra dönthető kb 15cm-t itt is megtalálható a forgatható talp, magasság állításra is van lehetőség kb 12 cm ami szerintem nagyon hasznos !
Beállítások opciók:
T260: három előre bekonfigurált üzemmód közül lehet választani kis szöszmötöléssel elfogatható minőségű képet lehet beállítani persze csak úgy ha a VGA driverrel is rásegítünk amúgy esélytelen ! Távirányítónak köszönhetően a kezelése kellemes !
W2600HP
elet egy kis idő mire rájöttem mi mire is való, de miután kiismertem így már pofon egyszerű a kezelése. Négy előre beállított üzemmód közül lehet választani. A beállíthatóság szempontjából már elsőre látszik, hogy jóval több opció közül lehet választani T260HD-hoz képest ami rendkívül testre szabhatóvá teszi a monitort ! A gombok kezelése is nagyon jóra sikeredett alig kell az újat hozzáérinteni a panelhoz már reagálnak is ami néha idegesítő
de ugye 1x kell belőni !Megjelenítés:
T260HD: ha skáláznom kéne egy tízes skálán én 10/5 ha adnák neki ami szerintem elég tragikus se élénk színek se kontraszt se semmi kb ennyi ezt látni kell ! Ez volt a fő szempont amiét lecseréltem
!W2600HP: Ez pont az ellentéte, élénk és telt színek érezni a kép mélységét, jól beállítva én azt mondom tökéletes
na jó 10/8 Hozzáteszem megnéztem egy jóval drágább H-IPS panelos monitor mellett is. És csak azt tudom mondani, nem vettem észre sok különbséget. Még azt is megkockáztatom, hogy a panelbevonatnak köszönhetően tisztább színeket produkált a S-IPS LG !Játék:
T260HD 26"-hoz képest nagyon jó nem volt vele bajom egyedül a színei voltak fakók, ennek köszönhetően megjelenített képe kicsit felületes egysíkú volt !
W2600HP A szintelitetségének köszönhetően ragyognak a színek, játék közben is ha belenézek a tájba valahogy jobb a látvány kontrasztosabb részletgazdagabb !
A gyorsaságban a két monitor körülbelül ugyan úgy szerepel.
Tesztek:
Jó pár tesztet lefuttattam, hát mit mondjak, beláthatósági szögei az S-IPS panelnak semmivel sem voltak jobbak mint a TN panelnak, színmegjelenítésből mindenképp a S-IPS panel jött ki jobban, színátmenet tesztben meglepően a TN panel szerepelt jobban, után húzás tesztben változó volt, attól függött épp melyik panel melyik színeket szerette jobban de kb hasonlóan teljesítettek !
Röviden ennyi !
-
TrollBalint
addikt
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
A kérdésemet kicsit rosszul tettem fel, kihagytam belőle azt, hogy szeretném bekalibráltatni. Ami ugye videokártya függő, jövőre tervezem, hogy lecserélem a gépem, és ha már úgyis kalibráltatni akarom a monitort, gondoltam a videokártyát megelőlegezem. A topikban azt mondták, hogy várjak, mert most jönnek ki az újak, itt is azt olvastam régebben, hogy érdemes várni, mert most ősszel. jönnek ki új monitorok és lehet lejjebb megy az áruk.
-
Dave46
tag
A Samsung T260 tényleg nem jó? Olyan vegyesek a visszajelzések róla, hallottam jót és rosszat is.

-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
old_artist rászoktatott itt mindenkit, hogy lehet jövőbe látni. Ő tud, én nem
Azt tudom, hogy kis szerencsével most még találsz ilyet itt-ott. Később franc se tudj ami lesz. De hasonló sincsen jelenleg. Később lehet hogy lesz,de az is lehet, hogy ma elüt a busz aztán mindegy 
-
TrollBalint
addikt
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
TrollBalint
üzenetére
Nagyon úgy néz ki, hogy nem.
-
TrollBalint
addikt
válasz
old_artist
üzenetére
hali,
ez a "nem érhető el" dolog, ugye csak átmeneti? Nekem is úgy néz ki, októberben lenne meg a pénz erre a monitorra és már nagyon beleéltem magam

-
Nyugdíjas
nagyúr
Gondolom sosem próbáltál még meg 32'-on dolgozni.

-
Dave46
tag
AZ LG W2753V-PF nem hangzik rosszul, de nem tudok róla semmit. (gyakorlati tapasztalatra gondolok) Viszont ez is TN paneles sajnos.
Tetszene még a Samsung T260HD is, de az is TN paneles.
LG W2600HP-BF meg egyszerűen tényleg nincsen sehol sem. (nem Magyarhonban élek)
Lenne még alternatívaként egy Samsung LTM270M1 (S-PVA panel), de ezt sem lehet kapni.
Egyet találtam, ami van és jó áron is adják: Dell 2707WFP (S-PVA)
Hát nem lettem okosabb... de nem akarok rosszul választani.
-
Rick4
félisten
Nekem egy 94 centis van itthon, amire a gép köthető, én meg nem azt mondom, hogy javulnak, hanem rég ott vannak, a képe pont olyan, ha nem jobb, mint a 22"-os Samsung monitoromé. Ez se nagy ász, de egynek jó, mostanában cserélném, és nem vagyok hasra esve a 26"-okoktól, főleg hogy ami elfogadható lenne, az 80K-nál kezdődik, és ez még mindig a legalja. A "kommersz" 22-24"-os 40-50 ezres monitorok a legócskábbnak számító panellal készülnek, ami jobb, az se 80ezer. A jófajta kijelzővel szerelt 32-os tévéknél te mibe tudsz belekötni?
-
fgordon
senior tag
Hallod, ezt a M2794DP típust én is számításba vettem (most 85e Ft nagykerben), de mivel már láttam és használtam TN paneles LG-t, Samsung-ot, Benq-et, ... ... és mást is TN panellel, így én kizártam a TN-t.
Ha TN paneleset vennék, vennék 24-25-26 körüli Samung-ot, az most nagyon olcsó, és olyan mint a többi... Kb 40-80e nagyker áron, extráktól függően. Ennél többet nem ér nekem a TN paneles 24-26" LCD.
27": LG W2753V-PF - ez 90e,
26": LG W2600H-BF: 89e
24": már van 36e-ért is... Acer, Benq, Samsung 50-től. Samsungnak a legjobb a képe / műszakija szerintem ebben a kategóriában, TN-ben, legolcsóbb szegmensben... De lehet, hogy van más cégnek jobb, csak nem jutott el hozzám és ismerőseimhez...
Szóval, én vagy vennék 24-est olcsón (kb 40-50-ért), vagy 27-est ami nem TN panelos, ezért van nekem most W2600HP-BF, mert nekem ez a legjobb LCD ár/érték arányban, és nekem megérte.
Sajnos nagy butaság extrával telerakott TN panelosért akár 200e Ft-ot kifizetni... De kevesen tudják, hogy van nem TN panelos is...

-
Dave46
tag
Hello! Sajnálattal tapasztaltam, hogy a LG W2600HP-BF modellt már gyakorlatilag nem lehet kapni, kénytelen voltam helyette tehát másikat keresni. Találtam is egy másikat, de több óra guglizás után sem találtam érdemleges felhasználói tapasztalatokat.
Ez a modell lenne az: LG M2794DP
Kicsit meglepődtem, hogy TN paneles... Van valakinek ezzel a modellel személyes tapasztalata?Szívesen veszek bármilyen tanácsot, 26"+ feletti monitorokról.
A legfőbb szempontom értelemszerűen a gyönyörű képminőség, telt és ragyogó színekkel.Köszönöm előre is.
-
fgordon
senior tag
Én pld láttam egy jó kb 32"-osat Samsung volt, ha érdekel megkérdezem a pontos típust, volt benne DVI/HDMI bemenet, külön kezeli a számítógépet, meg van benne még sok extra. Úgy tudom, több száz ezer Ft volt, és nem 150. A képe jó, de nem estem hasra azért...
Annyiban igazad van, hogy a TV-k minősége kezd javulni az utóbbi időben...
-
fgordon
senior tag
válasz
feketebirka
üzenetére
Hát, az a vicc, hogy nagyon látszik a 24" és 26" között a különbség. Sokkal jobb a szemnek a 26" nézni. Az tuti, én többet nem veszek ennél kisebb kijelzőt. Főleg 1920x1200-ban. De mindenben látványos ez. Még ha 640x480-ban játszom, akkor is!

Azt javaslom, nézzed meg élőben amit megveszel. Ne vegyél paraméterek alapján monitort, ha még nem láttad.
Gondolom nem vennél feleségül egy nőt, mert jó fénykép és adatok vannak róla és jó véleményt hallottál...

-
Windex
tag
válasz
feketebirka
üzenetére
Én is ezt a monitort néztem ki. Jövő hónap közepén akartam/akarnám megvenni, mert akkor lesz meg rá a pénz, de most így elgondolkodtam. Ennyire nem lehet már kapni?
-
Rick4
félisten
válasz
old_artist
üzenetére
Akkor ennyi erővel elmegy az ember, és vesz a boltban egy 32"-os fullHD tévét S-IPS vagy S-PVA panellal, és meg van oldva, nem? Hol az előnye innentől egy 24"-os monitornak?
-
old_artist
addikt
válasz
feketebirka
üzenetére
Üdv!
Igen, sajnos már nem nagyon érhető el ez az LG W2600HP-BF S-IPS paneles, de sok-sok jó monitor jön majd év végéig, többek között 24"-os FullHS-s S-IPS panelesek is, amik 80-90e-es árkategóriában kaphatóak majd, s amik lényegesen jobbak lesznek a TN paneles monitoroknál (köztudottan) - esetleg ebben is gondolkodhatsz!

Esetleg még ezeket ajánlanám, ha 150e körüli árban gondolkodsz, és FullHD felbontásban, akkor szóba jöhet - esetleg:
- EIZO S2242W (150-160e)
- HP LP2475W (160-165e) - BestBuy
- Dell 2408WFP (130-135e) -
feketebirka
csendes tag
Sziasztok!
Monitor vásárlás előtt vagyok, s az LG W2600HP-BF egy nagyon szimpatikus választásnak tűnt, de sajnos valahogy nem lehet kapni már mostanság. Monitort viszont keresnék, a plafon 100 000 ft, de ha nagyon megbízható, és 3+ évig nem kell cserélnem, akkor rááldoznék 150-et is. Az abszolut minimum 23", de inkább 24-27"-os legyen. Amire használom:
1. internet, office
2. játék (nem hard core FPS)
3. filmnézegetésNem zárkózom el a jobb panelektől. Egyébként gondolkodtam azon, hogy külföldről behozatom ... kérdés megéri-e? vajon ilyenkor is érvényes a pixelgari?
Köszönöm,
FB
-
-
bolcsodal
addikt
válasz
old_artist
üzenetére
Köszi megnézem. Mondjuk ilyen információkat (paneltípus) szinte lehetetlen megtalálni. Vagy van trükk? Igazából betekintési szöget sem közöl az LG. Az MPEG4-et tudja..

De ez már nagyon off..átnézek inkább az LCD-TV topicba...
-
old_artist
addikt
válasz
bolcsodal
üzenetére
Üdv!
Ha jól tudom, akkor 32"-os TV-kben van IPS paneles is LG-kből, de ha jól emlékszem, akkor ~120-140e-tól indulnak, de majd megkeresem őket (ha hirtelen megtalálom), szvsz azok közül válassz, mivel gondolj csak bele, egy 22"-os vagy feletti TN paneleseknél már nagyon sok kompromisszumot kellene elviselned egy TN panelessel (bevilágítás, homogenitás, betekintési szögek, fekete mélysége, stb.)!
Ja, és nagyon fontos, hogy MPEG4 (H.264)-es legyen (digitális adásokhoz), mint a linkelted is, s látom, hogy ez betekintésileg jó lehet, ha hinni lehet az adatokban, de minden képpen nézd meg a gyártói oldalát is, mivel ezzel nagyon sokat szoktak trükközni a kereskedők a honlapjukon!
-
bolcsodal
addikt
Végleg bedöglött a 25 éves CRT TV. Harmadszor már nem viszem szerelőhöz.... Vennénk TV-t, de ha már veszünk akkor egy időtálló megoldásra gondoltam.
A kérdés nagyon egyszerűnek tűnik. Mindenképpen tartalékhoz kell nyúlnom, ami pénzügyeket illet sajna, de.
Vagy veszünk egy 32"-os HD-ready Noname/Orion LCD TV-t 100K-ért. Vagy, amit most ideologizálok magamnak...
Van ez a 26"-os Samsung T260HD (1920x1200) TV-tuneres monitor (2x HDMI, RCA, DVI, VGA bemenetek....) 115K-ért. Igaz hogy kisebb...de:
1: oda, ahová kell nem kell nagyobb
2: ha mégis meggazdagodnék valamikor és vennék egy nagyobb LCD-TV-t filmezésre, akkor erre átköltözhetnék a desktop PC-mmel a jelenlegi 22"-ost pedig eladnám...
3: valamit rosszul gondolok, és veszek egy szart ami monitornak sem és TV-nek sem lesz jó....Szerintetek?
-
HoloPainen
csendes tag
Egy w2600hp-bf monitorom van és a problémám az hogy baromi intenzív, irreális színei vannak, szinte fluoreszkálóak főleg a zöld meg a piros. Brightness, színhőmérséklet vagy gamma nem segít rajta. Ez Vista alatt van, XP alatt ok volt mert ott szaturáció beállítással tudtam korrigálni az ati CCC-ben de itt nincs ilyen. Tipp? Segítségeteket előre is köszönöm.
-
fgordon
senior tag
Hát, az enyém az tökéletes, enyém is LG W2600HP BF. Több mindenki látta, 2 grafikus is, és kb abba kötöttek bele, hogy miért érintő gombosak a monitor vezérlői, miért nem látszódnak a gombok...

Nagyon kellemes használni, számomra ez a legjobb ár/érték arányú nem gagyi LCD.
Hozzá nem értő reakciók, ahogy nézték ezt az LCD-t: "ilyen szép színeket még soha nem láttam" meg "hú de jók a színek ebben a filmben, amikor még otthon néztem, nem ilyen volt!"
Hogy mindenhonnan éles a kép, ha oldalról is nézik, azt volt a reakció, hogy "ez a normális, nem?"

Egy hátrányát tudok mégis: alapból nem tudja az 1152x864-es felbontást, csak kézzel kell felvenni az nvidia driver grafikus menüjében, és akkor már a Windows arra is tud váltani, meg a játékok is. Az, hogy miért kell nekem ez a felbontás, nem magyarázom el, hosszú lenne, de meg tudtam oldani, az a lényeg!

-
Nyugdíjas
nagyúr
Én nem vitatom ezt, de akkor legyen szives közölni a teóriáját azügyben, hogy lehet, hogy a másik monitor is pont olyan volt? Talán te lennél a világ legpechesebb embere? Véletlen? Vagy valami ördögi konspiráció folytán visszakaptad a volt monitorod? Esetleg csak simán az egész világ azért jött létre az Úr kegyelméből, hogy a te létedet nehezitse?
Ugyanmár...
Szerintem sem fér bele,de sokat látok ilyeneket, és hidd el, inhomogenitás szinte minden monitoron van egy bizonyos mértékben. Az, hogy a szervizek mindent megtesznek, hogy neked rossz legyen szintén sújos szociopatikus jellemvonások kezdeti jele lehet, ajánlom, hogy keress fel egy szakembert![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
eszembe jött még egy-két dolog:
Az NEC2690WUXi2-ben ha jól emlékszem 16, vagy 18ccfl van megvilágítás gyanánt, pont a jó homogenitás miatt. Sikerült is nekik. Egészen valószinü, hogy az LG ennek egy törtrészével "büszkélkedhet", cserébe az ára is pont a fele. Továbbra is minduntalan oda vagyok kénytelen kulyukadni, hogy ezért a pénzért túl sokat vársz. Akármennyire is próbálod azt kommunikálni, hogy 150ezer ft drága egy monitorért, nem az. Nem egy ekkora, és ilyen panellal szerelt készülékért. Drága neked/nekem, sok embernek, akiknek ezért a pézért sokat kell dolgozni,de a piaci viszonyokat nézve nem drága. Következésképpen ezt ugy hivják belépőszintű termék, amiből következik amiről már beszéltünk/tem alant. -
PNP
őstag
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Nem folytattam ádáz csatát a képviselettel, odavittem hogy szerintem ez szar, nem vitatkoztak. Jellemzően a szervizek mindent megtesznek, hogy ne kelljen garanciális javítást/cserét végezniük, ehhez képest fel sem merült hogy túl igényes volnék, vagy esetleg baj van a szememmel. Ha szerinted az belefér, hogy a kép egyik fele (tehát még csak nem is szimmetrukusan) sötétebb/más színt mutat egy 150 ezres monitornál, akkor szerintem a hiba nem az én készülékemben van

-
Weaver
senior tag
erről valami vélemény ?
HannsG 281DJ TFT-LCD monitor. 1920x1200 FullHD felbontás, 28", 3ms válaszidő, beépített hangszórók, HDMI és VGA kimenet...
láttam az elmúlt pár hétben több ilyen eladó moncsit is az oldalon 70-80E körül. az ára az jó, a hozzászólók véleménye pozitív volt. már akinek szintén ilyen van. nem sok infót lehet róla találni.
-
Nyugdíjas
nagyúr
Egészen sokféle dolgot le lehet tuszkolni a gyártók torkán, mint hiba, ha az ember kicsit élelmes, ezt szerintem te is érzékeled.
Másik felvetésedre pedig annyi, hogy a "bestbuy" szó pont azt jelenti, amit mondasz, hogy jó ár/érték arányú a termék, tehát a gond az ön szótárában leledzik. -
Nyugdíjas
nagyúr
Egészen elképzelhető, hogy van egy bizonyos mértékű inhomogenitása a kijelzőnek (mindnek). Ez elég gyakori dolog, sajnos nehezen tudnak/akarnak a gyártók igazán jót csinálni. Nameg szerintem te is tapasztaltad már, hogy viszonylag egészen kevés dolog sikerül tökéletesre ebben a világban (persze rajtam kívül pl.
).
Én alapvetően abban látom a problémát, hogy te (tudom, hogy nem könnyű ezt hallani) túl sokat vársz. Gondold végig... Ilyen árban 2"-al kisebb minőségi panellal szerelt monitort sem kapsz, nem hogy 26"-ost. Egyszerűen te egy belépőszintű dologtól tökéletest vársz.Mintha nemtom... Opel Astra-tól várnád a rózsagyökér kormányt, és műszerfalbetéteket...
Van az EiZO-nak kifejezetten homogenitásra kigyúrt monitora, aminek igen komolyan megkérik az árát, cserébe garantálva, hogy 1, vagy 2%(nemtudom most pontosan) eltérésnél nem lehet több a kijelző bármely két pontja közt. Nade ezt elvárni 150ezerért szerintem kissé meredek.
Vagy megbékélsz azzal, hogy ennyiért nem kapsz tökéletest (magát az elvárást meg lehet érteni,de ugyanakkor belátható, hogy hülye lenne a gyártó ennek eleget tenni, hiszen akkor hova lenne a piaci szegmentáció, amiből élnek...), vagy tessen áldozni többet.
Akinek Astra-ra van pénze, nem hüppög, hogy nincsen benne V12-es motor, meg rózsafa műszerfalbetét. Ennyi pénzért ez jár. -
PNP
őstag
Folytatódott a szpssorozatom LG témakörben, tegnap megjött a cirka másfél hónapja megrendelt W2600HP az egyik budapesti üzletbe, ahol már többször lemondóan nyilatkoztak a típus beszerezhetőségéről, helyette TN paneles monitorokat ajánlgattak, mondván "nem értik a ragaszkodásomat ehhez a panelhez". El kellett magyaráznom. Ma kibontattam velük, és direkt hoztam magammal még egy embert, több szem több pixelt lát. Pixelhiba az nem volt, ahogy az előző példányomnál se, ellenben ennek is enyhén sötétebb volt a bal oldala. Az eladó persze hülyének nézett, de ez megbocsátható neki, ez a dolga ha nem tud eladni valamit. Most ebből két dolog következik (sajna a sorozatszámot nem jegyeztem meg): vagy sok ilyen hibájú monitor van, és csak kevesen érzékenyek rá (mert nem ordító hiba, film nézés, játék közben például észrevehetetlen), vagy az LG volt olyan kedves, hogy az általam régebben visszavitt monitort újra bedobta a kiskereskedelembe. Egyelőre feladom, várok az errefelé gyakran meglebegtetett őszi csodára.
-
old_artist
addikt
válasz
eladohardver
üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy januártól, ami LG W2600 TN paneles monitort kalibráltam (kb.5-6db), azoknál nem volt még sub-pixel hiba sem, de az ördög sohasem alszik - ezért is érdemes a gyárilag garantált pixel hiba garanciális monitorokat előnybe részesíteni, s a 3 nap alatt kijött hibákat cserélgetni addig, amig nem kapsz a számodra megfelelő minőségű terméket!
Az is igaz, hogy pl. a távol keleten a csodájára járnak, hogy ha véletlenül sub-pixel hibás egy monitor, de nálunk valahogy a balkáni szférába, minha nem ezek lennének a jellemzőek!
- sőt, mivel egyre jobban terjednek és veszik az IPS paneles monitorokat, (már nem igazán árusítanak TN paneles ipari hulladékokat, a korszerűtlen és fejleszthetetlen, elavult technológia miatt sem), ezért annyira lementek az árak az IPS paneleseknek, hogy szinte TN-es árban juthatnak hozzá a leendő tulajok!
Ha ezt meg tudnánk valósítani hazánkban is, hogy ha egy "picit" igényesebbek lennénk, akkor egyre jobban juthatnánk olcsón jobb és kiválóbb monitorokhoz!
Na, de nem sokára változhat a helyzet, s változni is fog, mert erről már gondoskodnak páran - remélhetőleg sikerrel, most ne menjünk bele, hogy milyen úton-módon, majd ősszel meglátod és tapasztalhatod!
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
eladohardver
üzenetére
"Ugye az lg-ket nem a románok gányolják?"
Nem mintha ennek bármi köze lenne a végtermék minőségéhez,de szived joga véleményt formálni
-
eladohardver
őstag
válasz
old_artist
üzenetére
köszi!
és az jó? 
-
old_artist
addikt
válasz
eladohardver
üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy a mai monitoroknál egyre gyakrabban tapasztalható a pixel/sub-pixel hibák, ezért is érdemes olyan monitort választani, ami gyártói pixel hiba garanciával rendelkeznek, és a 3 nap alatt, ha tapasztalsz hibákat, akkor annyiszor viheted vissza, ahányszor találsz rajta kivetni valót!
"Ugye az lg-ket nem a románok gányolják?" - nem, hanem csehbe gyártják őket!

-
eladohardver
őstag
Hali! Gyakorlati tapasztalat valakinek? LG W2600H
Előzmények: - Eddig 3db Samsung 2443BW típusu monitor járt nálam, mind 3 fél napnyi használat után pixelhiba jelentkezett.... legutóbbin 6 nál abbahagytam a számolást

Esetleg ez az lg-már nem lessz ilyen Sz*r?
Annyit tudok róla hogy romániából hozták a monitor szállítmányt
Ugye az lg-ket nem a románok gányolják?
DD -
i are robot
senior tag
Ez még az elődmodell, de a teszt alapján ez is faja, hát akkor milyen lehet az 2-es…

-
Brekk
addikt
válasz
i are robot
üzenetére
Természetesen tudjuk kalibrálni, és nem gond, ha nem egyutt jottok.

-
i are robot
senior tag
Azt bizony lehet hogy én is megnézném magamnak.

Anno még ilyenen is törtem a fejemet, de 1 éve még nem lehetett kishazánkban beszerezni. Azóta ráadásul kijött a 2-es verzió, úgyhogy biztos mégjobb lett.
Majd írok privátot időpont miatt, de előtte lehet hogy egyeztetek old_artisttal, ha egyszerre mennénk, gyorsabban letudnátok minket. Az már csak hab lenne a tortán, hogyha tudnánk egy próba kalibrálást is csinálni.

-
Brekk
addikt
válasz
old_artist
üzenetére
Ez az NEC 2690WUXI2 elképesztoen nez ki, es valami hihetetlenul komoly a tudása! Akit érdekel szivesen megmutatjuk neki, raktáron van!

-
old_artist
addikt
Üdv!
szvsz ha nem sürgős a számodra jobb/kiválóbb monitort választani, akkor várj, mert ősszel sok monitor fog megjelenni, amiből jobban válogathatsz, és még az is előfordulhat, hogy a leendő választottadnak le fog esni az ára is, az újabbak megjelenésével!
Az LG W2600HP-BF S-IPS paneles most egy kiváló 26"-os monitor, a ragaszkodás érthető, mivel nagyon jó ár/érték/tudás színtű monitor, viszont az is igaz, hogy hasonló 26"-ost hozzá képest még hírből sem hallottam, ami árban is megfelelne Neked!
Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Arc Raiders
- Hobby elektronika
- Eredeti játékok OFF topik
- Apple MacBook
- MWC 2026: nézni szabad, megérinteni nem
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Házimozi belépő szinten
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- LG 24ML600SP IPS Monitor! 1920x1080 / 1ms / FreeSync / 75Hz
- 49" Odyssey OLED G9 G95SC QHD 240 Hz smart gaming monitor - LS49CG950SUXDU
- HP Prodisplay 22" monitor
- LG 32MR50C-B. 31.5 hüvelykes ívelt 1500R, 1920x1080 Full HD, 100Hz, AMD FreeSync, VA, Dönthető
- LG UltraGear 27GP850-B IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- iPhone 14 Pro 256GB 88% (1év Garancia)
- Apple iMac 27" 5K 2015 Late / 16GB DDR3 / 512 GB SSD / Bill+Egér 6 hó garancia, számlával!
- AKCIÓS CSÍKOS! MacBook Pro 16" M1 Pro 16GB 512GB Gar.
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- iKing.hu Apple iPhone 14 Pro Silver 128GB használt szép állapot 95% akku 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nagyon olcsónak tűnik nekem. Vagy nem a Samsungra gondolsz itt?

- talán használd a "válasz" gombot! 

!
na jó 10/8 Hozzáteszem megnéztem egy jóval drágább H-IPS panelos monitor mellett is. És csak azt tudom mondani, nem vettem észre sok különbséget. Még azt is megkockáztatom, hogy a panelbevonatnak köszönhetően tisztább színeket produkált a S-IPS LG !