Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hcl: Amúgy mi a terv?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- arabus: 256GB-os DDR5 memóriamodul 5700 USD.
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is.....
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArGab
őstag
A 24p-t a valódi 24p-s tévék (amik nem csak fogadni tudják) 3:3 vagy 5:5 pulldownnal szokták megjeleníteni, azaz előbbinél 72 utóbbinál pedig 120 Hz a képfrissítése. Az egyetlen ami ilyenkor embereket zavarni szokott az a kép "lassúsága".
De akkor meg már inkább ez, mint a folyamatos rángás 50-60 Hz-re konvertált képpel vagy a szappanopera-hatás az interpolációs csodákkal. -
Tomix24
addikt
24p. Így veszik fel ezzel a sebességgel a filmet. Ha így is nézed meg, valódi 24p-t tudó media playerrel ,nem intel pc-vel, vagy Blu Ray lejátszóval, akkor az oldalasan mozgó kamerakezelésnél nem észlelsz pl kissebb akadásokat, vagy pl 40 másodpercenként nagyobbakat. Az hogy fáj a szemed nem az "alacsony" képkockasebességnek köszönhető, vizsgáltasd ki magad

A 24p valóban jó, illetve jobb mintha 50 vagy 60p-n játszanád le...
-
tabu3x
tag
Épp az imént olvastam itt a Samsung 59D6900 tv tesztjét, amiben említésre került a tv 24p képessége, innen az ötlet.
A 24p mindenki tudja miért jó -elvileg-, ezek ugye az "eredeti képsebesség és képritmus" (idézet a tesztből) megtartása.
Na, de a lényeg, amiért azt gondoltam, hogy jó lenne beszélni róla: a 24p a fentiek miatt ELVILEG jó képet fest, de a gyakorlat is ilyen rózsás?
Én azt tapasztalom, hogy a Blu-Ray filmek nézesekor megfájdul a fejem, és fárad a szemem.Én ezt az alacsony framerate-nek tudom be (jobb ötletem egyelőre nincsen), mert sem a lejátszó (néztem már PS3-on is, és asztali, nem noname blu-ray lejátszón is), sem a TV nem gagyi...
Másnak hasonló tapasztalata?
Új hozzászólás Aktív témák
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kedvenc zene a mai napra
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Indul a ChatGPT Health
- Gumi és felni topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Xiaomi 14T 25,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 179 - 180 - 189 - 190 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i7-13650HX, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest