Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Rowon

nagyúr

válasz hevepapa #466 üzenetére

Nem tudom milyen adatokat küld haza. Ott vannak a M$ honlapján a telemetriával kapcsolatos tudnivalók: [link]

Már önmagában viccnek érzem, hogy mennyi dolgot végig kell túrni, hogy kikapcsolhasd, aztán kíváncsi lennék, hogy tényleg működik-e valójában? [link] Registry, group policy, stb. Őszintén, melyik felhasználó fog ezzel foglalkozni? Mennyivel egyszerűbb és emberbarátabb lenne, már eleve a rendszer telepítése előtt közölni az OS-sel, hogy NEM, semmilyen telemetriát nem kérek, pont. Ennek ellenére ilyen lehetőség nincs benne, mert valamilyen adatot (pl. diagnosztikai) mindenképpen kérni fog a rendszer. Ez megérthető is lenne, ha tényleg fejlesztésre használnák fel, de aztán meg ki tudja, hogy a színfalak mögött mi zajlik.

Nekem ez a videó nagyon tetszett. [link] Összehasonlítja, hogy az XP óta hogyan változott a telemetria Winben. Aztán azon is filozofálhatnánk biztosan, hogy ezek bagatel dolgok-e vagy sem, meg, ha már eleve be van kötve hozzád az internet, akkor MÁR nem létezik olyan, hogy privacy. Milyen irányba megy ez a világ? Normális ez? Szerintem nem. Legalább annyi hátránya van ennek is, mint előnye.

Új hozzászólás Aktív témák