Hirdetés

2024. június 19., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu

Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#74732) coco2 válasza growler (#74731) üzenetére


coco2
őstag

Nem igazán tudom, mi lesz a különbség.

Az ubuntut azért választottam, mert blogok szerint annak van legnagyobb közössége. Reményeim szerint legalább elfogadható szintig dokumentáltak a scriptjei. Ha ebben tévedtem volna, egy jelzésnek örülnék. Desktop csak annyira kell, hogy tudjak konzolt meg szövegszerkesztőket indítani. Maximum egy desktop háttér kép, és slussz. Nem igénylem, hogy 3D csicsa egye a gpu-t és fűtse fel a laptopot.

Használatát tekintve egy website prototípus fejlesztésének fog otthont adni. Kicsi teljesítményen kellenek mysql, apache, php7, gcc (lamp környezet elemek + script építéshez minimális bináris cuccok adat áradat szerkesztéshez, arra kell az ansi c). Szerverrel kompatibilis környezetet be kell tudjak állítani rajta (hogy utána mozgatható legyen az eredmény), de konkrétan ezen a laptopon nagy teljesítménnyel soha semmi nem fog futni.

Aztán ha google chrome (youtube), torrent (filmsorozat részeket leszedni), vlc player (meg is nézni azokat a sorozat részeket) meg egy oracle virtual box is fel tud települni rá (win xp image-et futtatni), már szórakozásra is jó lesz.

Apropó gondoltam adni 60 gigát rendszer alapnak a fenti elvárásokhoz. Blogok szerint bőven elégnek kell lennie, de ha át kellene gondolnom, egy jelzésnek örülnék. Mellé 150 gigát adnék adatoknak (sorozat évadok fognak legtöbbet elvenni, talán 20 giga lesz összesen használatban, meg az "apraja"). A laptopban van 8 giga ram, blogok 16 gigát javasolnak swap-ra (ram x2).

Összességében jó lesz nekem az az image, vagy valamivel nagyon mellé lőttem?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Linux kezdőknek (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.