Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:49:35

LOGOUT.hu

Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
Kérdezés előtt, kérjük olvasd el az alábbi összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#5901) jksx válasza kocsiska15 (#5900) üzenetére


jksx
senior tag

Most fogtam be a második AXAGON-t, ugyanolyan 2TB-os WD Red+ HDD-vel. Teszi ez is a dolgát. Nekem mindkét AXÁ-ban ASM1153 chip van, nem a 1153E jelű. Támogatja a HDD Smart info kiolvasást. Leválasztás után leállítja a HDD-t, bár az az ocsmány kék lámpa továbbra is világít a házon. Melegedésről nincs tapasztalatom, bár az általam használt WD-k amúgy sem melegedős fajták. Összeszerelésnél figyelni kell arra, hogy a HDD-t tartó műanyag lapok kissé nagyobbak a házon kialakított vezető síneknél.

(#5902) TechN7ne válasza jksx (#5901) üzenetére


TechN7ne
nagyúr

Nálam is leválasztás után rögtön leállítja a benne lévő hdd-t ,nem úgy mint a foss Sharkoon swift case.

(#5903) kocsiska15 válasza jksx (#5901) üzenetére


kocsiska15
tag

Értem (nagyjából.. :D )
Megrendeltem, remélem nem lesz gond az összeszerelésével vagy ilyesmivel, de bízok benne, hogy meg tudom oldani - bár ez lesz az első ilyen kütyüm. Köszi, hogy megosztottátok a tapasztalatokat, ilyesmire volt szükségem. :K

(#5904) jksx válasza kocsiska15 (#5903) üzenetére


jksx
senior tag

Csak arra figyelj, hogy amikor tolod bele a házba a HDD-t a műanyag lapok kicsit szorosak. Célszerű a ház másik oldalát is leszedni a művelethez.

TechN7ne:
Vezérlője válogatja. Először Gembird házat akartam venni, de azt JMS578 vezérlővel szerelik ami nem támogatja a Smart kiolvasást, pedig arra szerintem nem árt néha ránézni. Így esett a választás az Axagonra. Egyenlőre nem bántam meg.

(#5905) King Unique válasza jksx (#5904) üzenetére


King Unique
titán

Hol írtak olyan "okosságot", hogy a JMS578 vezérlő egyáltalán nem támogatja a SMART-ot? :B
Nyilván támogatja, amit egy itteni beszámoló is szemléltet, meg ez kb. alap funkció szokott lenni az ilyen USB-s külső házaknál. + Itt nem szimplán a vezérlő, hanem annál a firmware a lényeg, az utóbbi függvénye hogy támogatja-e pl. az UASP, UNMAP (TRIM), készenléti (alvó) mód, OS-ben az eszköz szoftveres leválasztása után a HDD leállítása funkciókat, valamint 512e vs. 4Kn (4Ke) logikai - fizikai szektorméretet használ, stb.

[ Szerkesztve ]

(#5906) jksx válasza King Unique (#5905) üzenetére


jksx
senior tag

Hát a neten :)
Viszont van ilyen vezérlővel szerelt külső tokom (több darab) és nem férni hozzá a SMART-infóhoz, sem Win10, sem Linux op.rendszer alól, sem USB2, USB3 porton, más más számítógépen. A firmware-t nem néztem.

(#5907) King Unique válasza jksx (#5906) üzenetére


King Unique
titán

Azt gondoltam, viszont a pontos forrás az nem derült ki, de mindegy.
Az egyes régebbi USB 2.0/3.0 chipeknél, régi USB - IDE tárolóeszközöknél szokott olyan gond lenni, hogy nem támogatott a S.M.A.R.T., ami pl. a HDS weboldalán is le van írva. Ellenben a JMS578 eleve egy viszonylag új USB 3.0-s vezérlő, annál nem éppen reális ez. Na meg eleve más dolog, amikor az adott OS, az abban lévő xy program nem támogatja rendesen az adott USB-s tárolóeszköznél az állapotinformációk kiolvasását, meg más amikor maga az eszköz, az abban lévő chip nem teszi ezt lehetővé. Az előbbire jó példa Linuxon egy korábbi bejegyzés, ahol a rendszer és a programok újabb verziói esetén már a támogatás is javult, valamint ha terminálban a smartctl nem ismeri fel az adott külső házat illetve az abban lévő USB-vezérlőt, akkor a -d kapcsoló segíthet (példa). Windowson a HDS esetében meg javasolt mindig a legújabb stabil vagy szükség esetén béta verziót használni, valamint szükség esetén riportot küldeni a fejlesztőnek + más programmal (pl. CDI) is ránézni a külső merevlemez állapotára, ha esetleg az előbbi nem kezelné megfelelően (példa). ;)

[ Szerkesztve ]

(#5908) kocsiska15 válasza jksx (#5904) üzenetére


kocsiska15
tag

Na, kis helyzetjelentés, ha érdekelne bárkit is... :D
Két napon belül nálam volt az AXAGON Aline Box 3.5 (EE35-XA3), ma értem rá beüzemelni - az összerakása kicsit tényleg szöszölősebb volt, mint ahogy azt én elméletben gondoltam (nyilván mindenféle háttértudás nélkül) persze egyáltalán nem volt bonyolult. A műanyag sínekről lecsiszolódott egy kis forgács, valóban szűkös volt a dolog - de mivel ugye említetted ezt, számítottam valami ilyesmire és nem gondolkodtam túl a dolgot szerencsére, innen is köszi ezért. :K
Végül minden a helyére került stabilan, és miután csatlakoztattam a PC-hez azonnal felismerte a Windows mindenféle probléma nélkül. Igaz, közben kiderült, hogy már voltak a HDD-n dolgok, 1-2 éve tehettem rá biztonsági másolatként, csak elfeledkeztem róla... :DDD Persze ez nyilván nem probléma, minden fájlt sikerült olvasni is simán.
Másolgatni még nem értem rá, de leválasztás után magától leállt, nem tapasztaltam problémát ezzel sem.

Szóval úgy tűnik működni fog ez a dolog, köszönöm a segítséget, útbaigazítást! :)

(#5909) jksx válasza kocsiska15 (#5908) üzenetére


jksx
senior tag

Örülök, hogy működik.
Én rendesen nyúzom mind a kettőt, eddig probléma nélkül.
Én új hdd-vel raktam össze, így a hdd inicializálást a mobilrack vezérlője "követte el". Nem tudom, hogy nem kell-e letörölnöd a meglévő partíciót és újat létrehozni. Ehhez King Unique fórumtárs sokkal jobban ért.

(#5910) tvamos


tvamos
nagyúr

Sziasztok!

Bocs, ha off-topic a kerdesem, remelem, segitetek eligazodni.

Szuksegem lenne egy adapterre, (es lehetoleg csak 1-re,) aminek a segitsegevel a laptopomhoz tudnek kotni 3.5"-es, 2.5"-es, es M.2 HDD / SSD-t is. Csak alkalomszeruen hasznaltam, fontos lenne, hogy kis helyen elferjen!

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5912) King Unique válasza tvamos (#5910) üzenetére


King Unique
titán

Egy eszközön belül ezek támogatása mind egyszerre nem feltétlen reális. Olyan USB-s adapter van, ami kezel 2,5"-os és 3,5"-os IDE + SATA HDD valamint 2,5"-os SATA SSD meghajtókat (példa), ellenben ezeken felül még M.2 - ami ráadásul lehet M.2 SATA és M.2 PCIe NVMe - formátumú SSD-ket is már nem feltétlen. Az utóbbihoz egy másik egységre, pl. ilyen / ilyen külső házra lehet szükség, mármint ha mindkettő típus támogatása kell egyszerre, mert alapesetben a két formátum támogatása külön-külön adapterrel, vagy külső házzal oldható meg.

[ Szerkesztve ]

(#5913) tvamos válasza King Unique (#5912) üzenetére


tvamos
nagyúr

Ertem. Akkor nekem most egy M.2 NVME USB kellene, ami kicsi, es olcso, es nem faj, ha csak a fiokban pihen. Gondolom van ra kulon topic...

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5914) King Unique válasza tvamos (#5913) üzenetére


King Unique
titán

Az M.2 formátumú SSD-hez való külső házakkal az egyik társtopik, a külső 2,5'' mobil rack-ek topikja foglalkozik, ahol annak téma összefoglalójában van "Milyen külső házat SSD-hez?" fejezet konkrét M.2 PCIe NVMe példákkal is, valamint a topikba írt hozzászólások között szintén.

(#5915) tvamos válasza King Unique (#5914) üzenetére


tvamos
nagyúr

Köszönöm!

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5916) SpaceJam


SpaceJam
aktív tag

Hi! 2 db HDD-hez milyen dokkolót tudtok ajánlani?

A RaidSonic IB-123CL-U3-kal szemeztem, de nem teljesen győztek meg a különféle vélemények. Klónozó funkcióra egyébként nem lenne szükségem (megoldom Macriummal), viszont előny lenne valami alu kivitel, illetve a legalább 4 TB kezelése.

Eddig úgy láttam, csak a mindenféle hibával küzdő műanyag hulladékok vannak 20 ezer alatt.

neszetools.hu ● pc360.hu

(#5917) tvamos válasza King Unique (#5914) üzenetére


tvamos
nagyúr

Talaltam a gepem hatuljan egy esata aljzatot. Ehez vasaroltam egy esata-sata kabelt. Igy most mukodik a dolog, csak eleg maceras 2 labortaprol etetni a hdd-t. Abban tudnal / tudnatok segiteni, honnan vehetek olyan tapot, ami 12V-rol, vagy a halozatrol meg tudja tapolni a drive-okat? Szoval szabvanyos molex a kimenete.

[ Szerkesztve ]

"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János

(#5918) King Unique válasza SpaceJam (#5916) üzenetére


King Unique
titán

Az ICY BOX IB-123CL-U3 kétlemezes dokkolóval van itt a topikban tapasztalat és nyilván kezel 4 TB-os, sőt tárolókapacitásra vonatkozó limit híján akár pl. ≥ 16 TB-os HDD-ket is, ami egy másik esetnél már le lett írva.
Ha egyéb kétlemezes HDD dokkoló is érdekel, akkor lásd ugyancsak egy másik esetnél ajánlott, linkelt modelleket, ahol pl. az AXAGON ADSA-ST többeknél bevált ide a topikba írt beszámolók alapján (példa), részben fémházas, szintén nincsen limitálva a HDD-k tárolókapacitása, olcsóbb is az előbbi dokkolónál, stb.

[ Szerkesztve ]

(#5919) SpaceJam válasza King Unique (#5918) üzenetére


SpaceJam
aktív tag

:R A kávéfőző.

[ Szerkesztve ]

neszetools.hu ● pc360.hu

(#5920) ledgeri


ledgeri
nagyúr

Van olyan 3,5-ös rack ami használaton kívüli leválasztott állapotában tud nyujtani egy pl SP Armor A80-85, és hasonló külsőlemezek féle víz és porállóságot, szakszerű összeszerelése esetén?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#5921) King Unique válasza ledgeri (#5920) üzenetére


King Unique
titán

Mivel az ilyen külső hatásokkal szembeni védelem általában hordozható külső merevlemezeknél merül fel leginkább pont a mobilis használat miatt, ezért ilyen téren értelemszerűen a 2,5"-os méretkategóriára fókuszálnak inkább a gyártók, ott vannak is ilyen USB-s külső házak (példák), ami a linkelt társtopik témája.
3,5"-os fizikai méretnél viszont kevésbé jellemzők az előbbi megoldások, max. pl. az ioSafe kínálatában vannak olyan külső merevlemezek, lásd pl. a Solo G3 Desktop sorozatot, de az is gyárilag készre szerelt kivitelben.

(#5922) ledgeri válasza King Unique (#5921) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Ohh, jóféle! :R

De akkor inkább egy Pelican doboz, és dockoló, és a remény, hogy tűz nem lesz :) (vagy rack és aköré egy pelican...)

[ Szerkesztve ]

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#5923) Roxkex


Roxkex
senior tag

Sziasztok !

Van egy laptopom amibe sajnos már a csati meghalt ahova betudnék rakni egy 2,5-es vinyót.
Az SSD-t meg nem áldozom fel :P Még akkor se ha nagyon ritkán használom a gépet, csak lokál média szeróként van hostolva.
Ehhez a géphez kellene még + 1TB külső tárhely.
Ezért kinéztem [WD blue 1tb] vinyót amihez egy házat kerestem és hát ezt találtam [Axago EE35 XA3 ALINE] ami nekem szimpi. Viszont a mesterek véleményét kikérném ! :)

Alapvetően a házzal kapcsolatban nincsen semmi extra elvárásom, mivel úgyis egy helyen lenne mindig, kb csak akkor mozdítom meg ezt a lokál cuccot amikor takarítok :D
Javarészt filmek, videók (1080p, 4k) amik lennének rajta és lennének streamelve más eszközökre smb-vel, dlna-val vagy plexszel.

Esetleg ha tudtok jobb házat, vagy akár dokkolót amibe több vinyó is beleférne az már csak előny. Mert akkor készen állok a bővítésre.

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#5924) Roxkex válasza Roxkex (#5923) üzenetére


Roxkex
senior tag

Időközben maga a vinyó az inkább egy 2TB-os Seage SkyHawk lesz de a ház az továbbra is Axagon EE35-XA3 lenne hozzá, ha jó szerintetek is. Nem igazán kell továbbra se semmi "brutál nagy extra" :D

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#5925) King Unique válasza Roxkex (#5924) üzenetére


King Unique
titán

Egy laptop mellé praktikusabb lenne egy 2,5"-os külső merevlemez és 5 TB-ig az is opció, viszont ha célirányosan 3,5"-os külső HDD kell, meg abból is a külön vásárolt külső ház + belső merevlemez = külső merevlemez megoldás, akkor az utóbbi is oké lehet.

A célra technikailag megfelelhet az említett külső ház is, meg ha egy olcsó, USB 3.0-s modell kell 3,5"-os SATA HDD-hez. Ahol ez a külső ház és ahhoz kapcsolódóan egyéb témák nem olyan régen lettek itt kitárgyalva, mások megosztották a tapasztalatukat, stb.

[ Szerkesztve ]

(#5926) Roxkex válasza King Unique (#5925) üzenetére


Roxkex
senior tag

Igazság szerint, azért tervezem a 3,5-et mert hordozhatóság semennyire sem számít ! És akkor már inkább legyen egy picit nagyobb de gyorsabb, jobb és olcsóbban - hacsak nem igaz valamelyik kijelentés -.
Igen külön vett ház és lemez lesz végül. A már fentebb említett Seagate SkyHawk mellé a Axagon EE35-XA3-as házzal.

Köszi szépen a tippet elolvasom a "tárgyalást" :D

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#5927) jksx válasza Roxkex (#5926) üzenetére


jksx
senior tag

Én kettőt ilyen Axagon házat használok 2TB-os WD RED NAS HDD-vel. Eddig semmilyen problémát nem tapasztaltam vele. A HDD berakásnál kicsit ügyeskedni kell, mert a műanyag távtartók elég passzentosak. Hordozásra nem éppen jó mert nagy és relatív nehéz, bár én szoktam hordozni is. Ebből a célból egy 7"-os tablet tokban tartom. Nem kell sokat vissza görgessél ezen az oldalon a véleményekkel kapcsolatban.

(#5928) Meza


Meza
tag

Sziasztok,

Egy Dune HD media lejátszóra szeretnék kötni 3,5-es rack-ben lévő 10TB -os Winchestert USB-n. Van ehhez egy régebbi Sharkoon Rapid Case USB 3.0-s rack-em, ebben lenne a HDD, de úgy szeretném, hogy ha a Dune-t lekapcsolom, kapcsolja le a winchestert is.
Elolvasva a bevezetőt, két kérdésem lenne:
1. Ez tud-e ezzel működni alapból, vagy frissítenem kell a fw-t (JMS539 chip van benne). Vagy vennem kell új rack-et (Pl. a listában 1. helyen álló Axagon-t?)
2. Gyári leírás szerint 8 TB-ig kezeli a HDD-ket, de lehet, hogy nagyobbal is boldogul, hogy megtudjam, csak próbáljam ki és meglátom és ha nem, akkor fw frissítés?

Ehhez a vezérlőhöz bonyolultabb a frissítési folyamat, azért kérdezem, mert csak akkor vágok bele, ha nagyon muszáj.

Előre is köszi!

[ Szerkesztve ]

"Olvashatatlan aláírás"

(#5929) Roxkex válasza jksx (#5927) üzenetére


Roxkex
senior tag

Szerencsére a hordozhatóság szinte nem számít semmit nekem. Vagyis nagyon nagyon minimális és akkor már amikor hordozom - ami nem sok lesz - úgyse számít xd

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#5930) hunaqua


hunaqua
addikt

Adott egy Asus VivoPC ebben egy SSD-n Openmediavault + Qbittorrent van telepítve,más nem. (0/24-be üzemel) Ehhez kapcsolódik usb3-on egy kétlemezes Orico tároló. Egy 3 TB és egy 4 TB WD Purple lemez van benne "összeadva". Nagyon jól működik,gyakorlatilag letöltésnél kihajtja a Digi Gigabit netet.

Egy gond,hogy ez egy műanyag Orico ház ,a tetején van csak egy vékony borda.Félek nagyon melegük lesz a HDD-nek. Esetleg tudtok ajánlani olyan kétlemezes házat aminek jó hűtése,szellőzése van? Az Orico márka prioritást élvez.

[ Szerkesztve ]

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#5931) King Unique válasza Meza (#5928) üzenetére


King Unique
titán

1. Ha a médialejátszó teljesen kikapcsol, akkor normál esetben az USB-n csatlakoztatott külső meghajtó is. Legalábbis egy 2,5"-os, csak USB-s tápellátású külső merevlemez biztosan, ha a készülék kikapcsolással megszűnik az USB-porton a tápellátása. Ellenben egy külső tápos 3,5"-os külső merevlemeznél már kérdéses lehet, de normál esetben az utóbbinak is ki kell, ha a gazda hardverrel megszűnik az adatkapcsolat, + ugye az említett külső házon eleve van fizikai be/ki kapcsoló is.
A firmware inkább a készenléti (alvó) mód működését érintheti, amit a Sharkoon Rapid-Case 3.5" SATA USB 3.0 a specifikáció alapján támogat, ellenben ennek + az előbbinek a működése már az adott hardver- és szoftverkörnyezettől (médialejátszó) is függhet, lásd az egyik fórumtag eseteit + egy társtopik példáját.

2. Igen, az eszköz specifikációjánál valóban 8 TB van megadva a HDD max. tárolókapacitását illetően, viszont ez lehet csak névleges és nem feltétlen tényleges limit, mármint hogy korábban lehet max. 8 TB-os HDD-vel tesztelte a gyártó és azért adták meg azt limitként. Ahol ha majd ténylegesen ki lesz próbálva 10 TB-os HDD-vel, akkor értelemszerűen kiderül, hogy kezeli-e rendesen vagy sem.

A firmware frissítése, módosítása legyen az utolsó opció, ami amúgy is csak és kizárólag saját felelősségre javasolt, meg pláne ha a gyártó hivatalosan nem biztosít firmware-t az eszközhöz (külső házhoz), hanem úgy kell egyéb, nem hivatalos forrásból beszerezni!

+ Ha már Dune HD médialejátszó, akkor nem derült ki - ha még nem lett kipróbálva, akkor a téma topikjában kellene érdeklődni - , hogy az kezel-e egyáltalán USB-n 2 TB-nál nagyobb tárolókapacitású külső meghajtókat, illetve ehhez kapcsolódóan GPT partíciós séma szerinti lemezeket. Ha igen, akkor oké, ellenben ha nem, akkor nyilván nincs miről beszélni és érdemlegesen max. 2 TB-os HDD-vel fog működni a mutatvány.

[ Szerkesztve ]

(#5932) Meza válasza King Unique (#5931) üzenetére


Meza
tag

Szia!

Köszönöm válaszodat! Azért kérdeztem, mert az összefoglalóban lévő táblázatban épp erre a típusra van megadva, hogy bizonyos chip csak frissítés után állítja le.

A kapacitáspróbát és a kikapcsolást hétvégén fogom kipróbálni.
Az utolsó felvetésre: a Dune biztosan kezeli majd, mert előtte is ugyanez a 10TB-os volt rákötve, csak SATA kábellel. Ott működött a lekapcsolás is értelelemszerűen. A Dune topikban is érdeklődtem a lekapcsolásról és onnan érkeztem ide! :)

A kérdés még az, hogy ha ezzel nem működik a leállítás (és ez nem a Dune lejátszó oldali probléma) van-e olyan 3,5 rack ami bizotsan tudja ezt (pl. az említett Axagon)?

"Olvashatatlan aláírás"

(#5934) King Unique válasza Meza (#5932) üzenetére


King Unique
titán

A kérdés először az, hogy az elsődlegesen támogatott hardver- és szoftverkörnyezetben, vagyis PC / Mac & desktop OS (pl. Windows / macOS / desktop Linux) esetén működik-e a leállítás, mármint hogy a PC kikapcsolása után kikapcsol-e a külső ház is. Ha igen, akkor a Sharkoon külső ház felől nyilván rendben van ennek támogatása és megfelelően működik ez a funkció.

Ha a médialejátszóhoz csatlakoztatva is működik a leállítás / kikapcsolás, akkor oké, ott is rendben van. Ha nem működik, ellenben a PC-nél igen, akkor az viszont egyértelműen a médialejátszó illetve az azon futó OS hibája és nem pedig a külső házé - pont ezért ilyenkor nem feltétlen megoldás másikat ajánlani, használni helyette - , ahol ilyenkor a problémát is értelemszerűen a médialejátszó felől megközelítve kellene megoldani, lásd az előző válaszban már linkelt példát.

[ Szerkesztve ]

(#5935) Meza válasza King Unique (#5934) üzenetére


Meza
tag

OK, köszönöm, így már érthető nekem is. Amint végigpróbáltam, megírom az eredményt.

Azonban az már biztos, hogy a Sharkoon nem megy a 10-es HDD-vel, a Windows azt írta ki, hogy probléma van az eszközzel. Kisebb winchesterrel pedig ment.

"Olvashatatlan aláírás"

(#5936) King Unique válasza Meza (#5935) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki hogy pontosan mit írt ki a Windows, a lemezkezelőben megjelenik-e a 10 TB-os HDD reális (teljes) tárolókapacitással, máshol volt inicializálva és particionálva a HDD vagy a Sharkoon külső házba téve lett, ha máshol akkor nem-e az eltérő logikai szektorméret a gond mint a másnál, stb.
+ Ha nem kezeli megfelelően a külső ház az adott tárolókapacitású HDD-t, akkor pl. a HDS kiírhat ehhez / ehhez hasonló figyelmeztetést.

[ Szerkesztve ]

(#5937) Meza válasza King Unique (#5936) üzenetére


Meza
tag

A lemezkezelő nem látja egyáltalán. A Windows azt írta, ki, hogy probléma adódott a csatlakoztatott USB eszközzel, és nem működik megfelelően (a szokásos kis felugró ablak a jobb alsó sarokban). A HDD egyébként korábban már Windows alatt partícionált eszköz (igaz nem ezzel a Sharkoon házzal), adatokat is tartalmaz (Sharkoon USB dokkolóból ugyanezen a gépen megy hiba nélkül). HDS-el nem próbáltam, hiszen a rendszer sem látta a Lemezkezelőben.

[ Szerkesztve ]

"Olvashatatlan aláírás"

(#5938) King Unique válasza Meza (#5937) üzenetére


King Unique
titán

A Windowsnak alapesetben akár még üresen, HDD nélkül is fel kell ismernie a külső házat, meg kell jelennie az eszközkezelőben, + ha benne van a HDD és nem kezeli megfelelően a külső ház az adott tárolókapacitású HDD-t, attól még a lemezkezelőben + a HDS programnak is az előző válaszban linkelt módon. Vagyis ha egyáltalán nem ismerte fel semmilyen szinten az operációs rendszer a külső házat, akkor az lehetett USB-n pl. csatlakozási, adatkapcsolati probléma miatt, ahol ilyenkor érdemes másik USB-porthoz csatlakoztatva és akár másik USB-kábellel is kipróbálni, valamint a Windows újraindítása után újrapróbálni, stb.
Ha máshol lett Inicializálva és particionálva a 10 TB-os HDD, akkor az eltérő logikai szektorméretnél (csak akkor) olyan problémát okozhat, ami az előző válaszban linkelt esetnél van, de ott is magát a külső házat és abban a HDD-t nyilván felismeri az OS (Windows), megjelenik a lemezkezelőben, stb.

(#5939) hunaqua


hunaqua
addikt

Pár napja kérdeztem,hogy dupla lemezes házakról van ajánlott modell? Nem érkezett rá válasz,így beneveztem egy ilyenre :

Orico 9528RU3-EU-BK-BP

Első tapasztalatok egyelőre kedvezőek,teljesen hűvös a ház.és a venti hangja is elfogadható.

SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi

(#5940) ledgeri válasza hunaqua (#5939) üzenetére


ledgeri
nagyúr

Van valami extra dolog 2.5-ös meghajtók jobb rögzítésére, vagy csak annyi a kompatibilitás, hogy Sata, és elfér...?

// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

(#5941) Roxkex válasza Roxkex (#5929) üzenetére


Roxkex
senior tag

Végül meglett az Axagon EE35-XA3 ház egy 2tb seagate skyhawk vinyóval teljesen jól teszi a dolgát. Kicsit talán "ha gos" ahogy az fa asztalon van lerakva mert be rezonálnak a dolgok - mmint csak a hang na értitek biztos "korán van"...
De majd úgyse a hálószobába lesz...

Köszi a tippeket ! :)

Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"

(#5942) vond


vond
MODERÁTOR

Hali!

Olyan külső merevlemez házat keresek, amiben gond nélkül el tud pörögni a 14 terás WD Red Pro, vagy hasonló, nagy kapacitású HDD.

Olvastam a topikban, hogy van, akinek megy a Sharkoon Swift Case-ben, hiába csak 12 TB van megadva a leírásban. Jómagam is ilyet akartam venni, mert már üzemel a cégben 3 darab, de szomorúan látom, hogy már nem kapható.

Mit tudok venni helyette? Jó lenne, ha nem kerülne négyszer-ötször annyiba.

Köszi szépen! :R

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#5943) King Unique válasza vond (#5942) üzenetére


King Unique
titán

Hasonló árkategóriában pl. az USB-C fizikai interfészes ORICO 3588C3 külső ház is szóba jöhet, azzal van itt tapasztalat és összességében jókat írtak róla, kapható a hazai webáruházakban is az árukereső találatai alapján, stb. Viszont a termékspecifikáció alapján max. 10 TB-os HDD-t kezel, bár az ennél is lehet csak névleges - csak akkorával tesztelte a gyártó és azért azt adta meg - és nem tényleges limit, ahogyan pl. a Sharkoon Swift Case Pro esetében a 12 TB, holott volt akinél 16 TB-os HDD-t is gond nélkül kezelt. Ahol az utóbbi külső ház jelenleg valóban nem érhető el a hazai webáruházakban, de ez nem feltétlen jelenti azt hogy maga a termék forgalmazása szűnt meg végleg globális szinten, mivel a gyártó weboldalán még EOL minősítés nélkül szerepel a termékkínálatban.

Ha olyan egylemezes (1 db HDD-t fogad) külső ház kell, aminél nincsen a HDD tárolókapacitása limitálva, akkor pl. az AXAGON EE35-XA3 Aline Box ilyen szempontból jó választás lehet, ami ennél és ennél az esetnél lett itt a topikban mostanában kitárgyalva, kapható a hazai webáruházakban és még olcsóbb is mint az előbbi két külső ház, stb.

Következő lehetőség pl. a RaidSonic (ICY BOX) egylemezes termékkínálata, azoknál szintén nem szokott limitálva lenni a HDD tárolókapacitása, legutóbb pl. az ICY BOX IB-377-C31 modellről készül itt a topikban beszámoló, ami alapján 12 TB-os HDD-t gond nélkül kezelt, stb. Viszont ez USB 3.1 Gen 2 Type-C interfészes külső ház és már csak emiatt is drágább az előbbieknél.

[ Szerkesztve ]

(#5944) tibaimp válasza King Unique (#5943) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Üdvözlet!

Csak egy kérdést ha szabad: az amúgy miért van, hogy bizonyos külső házak nem kezelnek nagyobb kapacitású HDD-ket? Vagy ilyen korlát nem is létezik, csak a gyártók csak azzal a bizonyos x TB méretű HDD-vel tesztelték, és azt garantálják?

szerk:
OK! :B

[ Szerkesztve ]

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#5945) King Unique válasza tibaimp (#5944) üzenetére


King Unique
titán

Ez a külső házban lévő USB-s chiptől, illetve annál a firmware-től függ, amit pl. a téma összefoglalóban lévő táblázat is szemléltet USB 3.0-s ASMedia chipek esetén. Ahol korábban a 2 TB-nál nagyobb tárolókapacitású HDD-k támogatása volt téma, mivel egyes külső házak csak 2 TB-ig kezelték megfelelően, de ez is inkább az USB 2.0-s típusoknál szokott gond lenni, ellenben az USB 3.X változatoknál már rendszerint nem.

Az, hogy egy USB 3.X külső ház a 2 TB-on felül pontosan max. mekkora tárolókapacitású HDD-t kezel, nem feltétlen határozható meg mindig egyértelműen. Egyes gyártók feltüntetnek egy konkrét értéket TB-ban megadva, de ott is kétesélyes, mivel vagy max. akkora tárolókapacitású HDD-vel tesztelték csak a külső házat és azért azt adták meg névleges limitként majd utána már nem tesztelték tovább nagyobbal és ezért a specifikációban sem frissítették az értéket, vagy esetleg a firmware-ben az van beállítva tényleges limitként. Más gyártók viszont azt írják oda a specifikációnál, hogy nincsen limitálva (firmware szinten) a HDD tárolókapacitása, vagy legalábbis a manapság kapható pl. max. 18-20 TB-os HDD-ket elvileg gond nélkül kezelni fogja a külső ház. A harmadik eset meg az, amikor semmilyen erre vonatkozó információt nem közöl a gyártó, vagyis lehet találgatni vagy / vagy alapon.

Ha pl. az iménti esetnél olyan külső ház kell, ami biztosan kezel 14 TB-os HDD-t, akkor elsődlegesen értelemszerűen az olyan külső házak a nyerők, amelyeknél a gyártó vagy feltünteti a ≥ 14 TB-os limitet, vagy azt írja oda hogy nincsen limitálva a HDD-k tárolókapacitásának kezelése.

[ Szerkesztve ]

(#5946) tibaimp válasza King Unique (#5945) üzenetére


tibaimp
nagyúr

Nagyon szépen köszi a kimerítő választ :R

A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...

(#5947) vond válasza King Unique (#5943) üzenetére


vond
MODERÁTOR

Köszönöm szépen a segítséget! :R

VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT

(#5948) tasiadam


tasiadam
veterán

Udv

Valami egyszerubb raid1 kepes, 2 disket befogado (mindegy, hogy 2.5 vagy 3.5) hazat keresek ha van, felteve ha: USB-n keresztul tud a TrueNAS vele kezdeni valamit. Tervezem, hogy egy kisebb vekony klienset hasznalnak NAS es VM hostkent. Igy nem kene nagy gephazat keresnem.

[ Szerkesztve ]

Gyermektelen, nem házas, másodrangú állampolgár

(#5949) King Unique válasza tasiadam (#5948) üzenetére


King Unique
titán

Lásd pl. ezekben és ebben a hozzászólásokban említett, linkelt kétlemezes külső házakat.

(#5950) hcl válasza King Unique (#4001) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Hello,

Ugyan elég régire válaszolok, de
az létezik, hogy újabb FW-el az ASM1051 tud kezelni 2TB-nál nagyobb meghajtókat? (Illetve mit jelent a 2TB beállítás a cuccban?)

Lenne egy ilyen chipes illesztőm, meg egy 3T-s winyóm... látja, de nem olvassa, és persze a winyó másik SATA-USB illesztővel jó.

Köszi előre is :R

Mutogatni való hater díszpinty

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.