Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12390) Sk8erPeter válasza puttputt (#12389) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Huh, kicsit fárasztóan hosszan írtad le, amit már korábban is leírtál (és aminek még mindig nincs értelme, ezt próbáltam előbb kifejteni). A problémát az általam említett módokon lehet megoldani, nem hülye kiegészítő gombokkal, amik abszolút semmi értelmes funkciót nem látnának el.
"a felmerülő, legalkalmasabb lehetőségeket hivatalosítsuk, láttassuk" - mihez képest "legalkalmasabb"? Valakinek a logout.hu a legalkalmasabb, valakinek a prohardver.hu. Ha lenne még egy gomb a szerkesztőfelületen, amivel kiválasztanád, hogy szerinted a "legalkalmasabb" link a mobilarena.hu-ra mutató, akkor miért nem osztod meg a mobilarena.hu-s linkkel, és kész? :DDD
Akkor még egyszer: a problémát szerver- vagy kliensoldalon lehetne megoldani, pl. automatikus linkátírással, nem pedig mágikus funkciókat ellátó gombokkal.

És konkretizálva még egyszer: szerveroldalon a PH-lapcsalád bármely tagjára mutató linkek úgy lehetnének átalakítva, hogy relatív hivatkozások lennének, nem pedig teljes URL-ek, amelyek tartalmazzák az adott domainnevet. Pl. http://prohardver.hu/tema/... helyett /tema/.... Jelenleg a /tema/... kezdetű linkek automatikusan átírásra kerülnek szerveroldalon http:///tema/... kezdetű címekre, amelyek nyilvánvalóan helytelenek. Na, ezt a viselkedést lehetne megváltoztatni úgy, hogy a lapcsalád tagjaira mutató linkeknél ilyen ne forduljon elő. Elég egyszerű reguláris kifejezést írni ilyesmire.

Kliensoldali megoldásnak pedig jelenleg ott van, amit dqdb linkelt.

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.