Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2020-11-30 08:36:14

LOGOUT.hu

ide várjuk a Prohardver! lapcsaláddal kapcsolatos fejlesztési javaslatokat
a bugokat, hibákat ne itt, hanem a Bugok a PH! lapcsalád oldalain topikban jelezzétek!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#11701) Sk8erPeter válasza Phvhun (#11692) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ha az ignore-lista számodra nem megoldás, akkor nem megoldás a linkelt script sem (mivel az is egyfajta ignore-lista, csak kliensoldalon szűrve).
Egyébként meg ez a rangfüggő tiltás szvsz az utóbbi idők legrosszabb ötlete, nagyon sok olyan ősrégi tagot is látni a topicokban, akik még mindig csak spammelnek (pl. egy hírhez teljesen irreleváns és felesleges hsz.), vagy baromságokat írnak (igaz ez a szakmai topicokra is), mert nem ragadt rájuk semmi a fórumozás kultúrájából, vagy csak simán gyökerek, DE újoncoktól is olykor meglepően jó és üdítő hsz.-eket lehet látni (szakmai topicokban is; nyilván ennek az ellenkezője is igaz, ami épp a Te problémád). A felhasználói rang mondjuk annyit elárulhat, hogy annyira vadbarom csak nem lehet, ha még nem tiltották ki az oldalról, de ezenkívül max. annyit fejez ki, hogy mennyi hsz.-t írt már (ami nem biztos, hogy megfelel minőségi kritériumoknak), és mennyire függője az oldalnak.

A fejlesztésre kerülő ignore-lista viszont szerintem pont jó megoldás, mert így adott felhasználóról a korábbi hsz.-ei alapján el tudod dönteni, tartalmazhat-e egyáltalán számodra valami releváns infót, amit ő ír. Mondjuk remélem, azért úgy lesz kialakítva, hogy amennyiben adott hsz. mégis érdekel adott pillanatban (mert írtak rá), akkor meg tudjam jeleníteni. :D

Sk8erPeter

(#11702) Dinter


Dinter
addikt

Mobil nézetből a blogout-ról m.logout.hu-ra dob át, de ilyen oldal ugye nincs, és folyton ki kell törölgetni az elejéről a "m."-t.

(#11703) canniball válasza Dinter (#11702) üzenetére


canniball
nagyúr

Ezt korábban már én is jeleztem, gondolom a todo listán várja hogy sorra kerüljön. Most az új HA-val eléggé le vannak kötve az erőforrások.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#11704) Parci válasza canniball (#11703) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

lesz új logout szeptemberre, akkor ez megoldódik, mert lesz mobil logout is, ezért nem foglalkoztunk már a logoutos dolgokkal külön

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#11705) canniball válasza Parci (#11704) üzenetére


canniball
nagyúr

Méghogy nincs itt fejlesztés! :R

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#11706) Parci válasza canniball (#11705) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

sokkal lassabbak vagyunk évek óta, mint szeretnénk, de azért néha elkészül vmi. most elég sok van pipeline-ban, ha elkezdenek végre kirepülni, javul a helyzet

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#11707) canniball válasza Parci (#11706) üzenetére


canniball
nagyúr

Egy új HA és egy új logout azért szerintem elég jelentős meló, még akkor is ha esetleg a két nagy "falat" helyett a sok kicsivel többen is érezhetnének elégedettséget.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#11708) Parci válasza canniball (#11707) üzenetére


Parci
HÁZIGAZDA

ja, az új logout már az új rios-szal együtt jön :DDD

dicranum scoparium + genista pilosa = :)

(#11709) canniball válasza Parci (#11708) üzenetére


canniball
nagyúr

Nofene! Akkor most minden postban bejelentessz valami újdonságot? :D

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#11710) föccer válasza canniball (#11709) üzenetére


föccer
nagyúr

Már korábban is mondta, hogy jön a rios6. Le vagy maradva, mint a borra való ;p

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#11711) canniball válasza föccer (#11710) üzenetére


canniball
nagyúr

Az lehet... :D

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#11712) Phvhun válasza Sk8erPeter (#11701) üzenetére


Phvhun
őstag

Ja ez így logikus.

Viszont új ötlet: facebookban egész jól megvan oldva a hszek szerkesztés előtti állapotainak megnézegethetősége. Terveződik-e ilyen feature?

(#11713) Espla


Espla
aktív tag

Képes topikokhoz egyénileg kérhető topikszélesség hasznos lenne.
pl. itt nagyobb képek jelenhetnének meg.
A 480 pixel max. szélesség igencsak visszavesz az élményből.

(#11714) Phvhun


Phvhun
őstag

Még két dolog:
-lehetne csinálni egy api-t, ami csak annyit ad vissza, hogy jött e új privát üzenet vagy nem.
-megoldható-e az, hogy csinálok egy új felhasználót, ami valami szolgáltatást lát el, mint pl a ph térkép user. szóval ha kap egy privát üzenetet, akkor automatikusan meghív az oldal egy külső api-t a privát üzenet feladóját/idejét/tartalmát tartalmazva. Ez ugye megoldható lehet úgy is, hogy a külső oldal x időközönként nyitogatja a ph-t, de ez ugye pazarolja a sávszélt, másrészt nem lesz azonnali a reakció.

(#11715) Sk8erPeter válasza Phvhun (#11714) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

+1 a valamilyen szintű API-kra úgy általában! Nagyon hasznos lenne.

(#11712) Phvhun :
remélem, nem. :D Amikor valaki ír egy hsz.-t, amiben előtte az anyámat szidta, de végül kiszedte, mert rájött, hogy ez így túl durva lenne, akkor nem biztos, hogy jó, hogy látom a history-ban a korábbi állapotot is. :) Nagyon nagy különbség, hogy Facebookon ugye tudod törölni a saját kommentedet, Prohardveren viszont nem, csak kérni tudod, hogy töröljék. Szóval én arra szavaznék, hogy ezt a history-s megoldást inkább hagyjuk. Vagy ha már van, akkor tudjuk törölni a saját hsz.-einket, de az meg nyilván megint nem lenne jó. :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#11716) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#11715) üzenetére


Penge_4
veterán

Én szintén örülnék egy ilyen history funkciónak. Elvileg a moderátoroknak, házigazdáknak már biztos van ilyen szóval csak lehetővé kéne tenni szélesebb kör számára is.

Meg ha már itt tartunk, a moderált hozzászólások (kivéve spam, hirdetés) is maradhatnának összecsukott formában egy fejléc méretben, ami dupla hasznot jelentene. Egyrészt a felhasználók is jobban látnák, hogy ki mivel vetette el a sulykot, másrészt a moderátori túlkapásoknak is elejét lehetne venni.

(#11717) Sk8erPeter válasza Penge_4 (#11716) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Aha, tök hasznos lenne a history-funkció, úgy legalább egy év múlva is a fejéhez lehetne vágni valakinek, milyen hülyeséget vagy épp milyen stílusban írt először, még a szerkesztés előtt, miközben rájött, hogy nem kéne. :) Nyilván építő jellegű. Ja várj csak, mégsem.

A moderátori elszállások ellen viszont valóban lehetne valamit kitalálni.

Sk8erPeter

(#11718) DS39 válasza Sk8erPeter (#11717) üzenetére


DS39
nagyúr

szerintem sincs értelme ennek, pl vki ír egy sértő hsz-t, ami moderálást kíván, de rájön hogy ezt nem kéne, szerkeszti. de ha van history a sértő eredeti hsz továbbra is megtekinthető, akkor most a moderátor szankcionálja vagy sem? elvileg nem kéne hiszen magát moderálta, viszont ha továbbra is megtekinthető a régi, akkor balhé tuti lesz belőle. amit meg moderálni kell.

(#11719) fatal`


fatal`
titán

Ha History lenne, akkor minek szerkesztés? Írod egymás alá a két kommentet aztán kész, ugyanaz.

(#11720) Sk8erPeter válasza DS39 (#11718) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Na igen. De mondom, ennek az egésznek max. úgy lenne értelme, ahogy FB-on van, hogy akár ha úgy döntesz, törölheted is a saját hsz.-edet a history-val együtt. De szerintem tök felesleges a history. Kit érdekel, hogy elsőre valaki milyen hülyeséget követett el, amit aztán javított? Vagy ez arra jó, hogy vissza lehessen élni azzal, hogy én láttam ám az előzőt is, amit írt vki? (Mondjuk ezeket a kérdéseket boncolgattam az előző hsz.-emben is.) Ráadásul Penge_4 feltételezésével szemben én nem hinném, hogy minden egyes nyomorult változatot eltárolnának a PH! adatbázisában, ami által a history-t lazán ki lehetne nyomni, mert elég komoly kapacitás kellene ahhoz, hogy akár az 5 perc alatt mondjuk akár 10-15-ször szerkesztett hsz. összes változatát eltárolják. De erről majd valamelyik házigazda beszámol, ha kedve tartja, ha nem, hát nem. :)

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#11721) Rimuru válasza Sk8erPeter (#11720) üzenetére


Rimuru
veterán

Simán elképzelhető a tárolásuk ha régen törölt logout írásokat is vissza tudnak hozni.

Vigyázat, csalok!

(#11722) Phvhun válasza Rimuru (#11721) üzenetére


Phvhun
őstag

Az más tészta, az db backupokból lett előszedve, itt meg a jelenlegi aktuális adatbázis lenne vele megterhelve folymatosan.

(#11723) otto14


otto14
senior tag

Szoval amikor írok valakinek privátot, akkor az üzi alatt ki kéne írni hogy a címzett elolvasta-e, és ha igen mikor. :R

asd

(#11724) Sk8erPeter válasza otto14 (#11723) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Ez most kérés volt? :DDD Amúgy fúj, ne már, ne kövessük már az idióta Facebookot, hogy még ezt a privátszférát is elvesszük, hogy azt is látja a másik, hogy mikor néztem meg.
Mondjuk Facebooknál is el lehet rejteni, mégpedig úgy, hogy egyszerűen olvasatlannak minősíted az üzenetet. :)
De ezt itt inkább ne vezessük be, én arra szavazok, hadd legyen a saját dolgom, mikor néztem meg. :) Max. abból lehet jelenleg következtetni, mikor látta a másik, ha írsz neki egy privát üzenetet, majd azt szerkeszteni akarod, és elküldéskor kiírja a hibaüzenet, hogy a másik fél már látta, úgyhogy már nem szerkeszthető.

===============

(#11721) colomb2 :
ahogy az is elképzelhető, hogy az adatbázisban ugyanazt a mezőt update-elgetik szerkesztéskor. De fingom sincs erről konkrétabban, így működik-e a PH!-nál.
A Logoutos írásnál nem tudom, arra gondolsz-e, hogy mondjuk Te töröltnek minősíted (nem is szerkesztettem még a Logouton semmit, úgyhogy ezt a részét a PH!-nak még nem is vágom, pedig egy ideje már itt rontom a levegőt :DDD), mert ha igen, akkor az lehet csak egy flag is, hogy az már törölve lett, de azt a flaget vissza lehet állítani. De ez is csak lehetséges megoldások boncolgatása. :D

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#11725) otto14 válasza Sk8erPeter (#11724) üzenetére


otto14
senior tag

Jóvanna, akkor csak azt hogy má elolvasta vagy nem

asd

(#11726) Rimuru válasza Sk8erPeter (#11724) üzenetére


Rimuru
veterán

Sima user nem tudja visszaállítani a törölt elemet, viszont még így is elképzelhető hogy csak egy zászlót kap, pl ha egy bejegyzést törlök és csinálok újat ugyan azzal a címmel akkor az kap egy számot is mellé szóval valahogy le van foglalva az eredeti cím annak ellenére is hogy töröltem. Adatbázisban simán tárolva maradhat a korábbi tartalma is attól hogy mi nem érjük el. Itt van ez is. Ettől a hozzászólások eltérhetnek de ezt nem fogjuk megtudni.

Vigyázat, csalok!

(#11727) Phvhun válasza otto14 (#11725) üzenetére


Phvhun
őstag

Megoldható.
De nem fogom a szádba rágni, nézz utána.

(#11728) Sk8erPeter válasza Rimuru (#11726) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

De pont erről magyaráztam, hogy a Logout-cikk gondolom kap egy törölt flaget, így nem látható a felületen, de az adatbázisból a rekord nem kerül kiirtásra. Ettől még nem kell, hogy a hozzászólásaid összes szerkesztését (amiből 5 perc alatt lehetne akár 30 is, ezt most számold ki a ~450k userre) is egyenként eltárolják, mint a revisionöket... :U A kettő teljesen más, így a linkelt példád pont azt igazolja, amit állítottam, hogy a Logoutos cikkek kapnak egy törölt flaget, vagy hasonló, de azt nem igazolja, hogy a hozzászólások (!!) összes szerkesztését (!) is tárolnák. Ettől még lehetne a háttérben revision logging, de a kettő nem összemosandó. Ha már erről beszélünk, azt sokkal inkább el tudom képzelni, hogy moderálás esetén tárolják az eredeti hsz.-t, meg a moderált hsz.-t is (hogy utólag lehessen tudni a moderálás okát), meg hogy a törölt hsz.-ek (moderálás vagy saját kérés miatt) ugyanúgy csak egy törölt flaget kapnak (ergo visszaállíhatók lennének, de az is lehet, hogy nem így van megoldva), de mivel csak feltételezésekről, lehetséges megoldásokról beszélgetünk, kezd értelmetlenné válni. :DDD Végül is a lényeg úgyis az, hogy a felületen inkább ne legyen látható a history, mert csak konfliktusokhoz, félreértésekhez vezethet, és nem kell a plusz kötekedési lehetőség a fórumra.

(#11727) Phvhun :
hümm? :) Hogy oldod meg, hogy most küldesz egy üzit, és pontosan tudsz róla, hogy valaki mondjuk egy hét múlva melyik napon, hány órakor nézi meg, vagy hogy egyáltalán biztosan megnézte (még ha a dátumot nem is tudod), még ha azóta volt is online (attól még, mert belekukkantott a fórumba, nem biztos, hogy privátokat is nézegetett)?

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#11729) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Nem törlünk semmit, history nincs, téma zárható. :P

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#11730) Phvhun válasza lezso6 (#11729) üzenetére


Phvhun
őstag

API :O

(#11731) lezso6 válasza Phvhun (#11730) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

R6 :O

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#11732) Phvhun válasza lezso6 (#11731) üzenetére


Phvhun
őstag

Lyuhhéj :DD

Lesz benne alyaxxos csicsamicsa is?

(#11733) lezso6 válasza Phvhun (#11732) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Belső megújulás nulláról, illetve kliensoldali kódtisztítás az elsődleges, a könnyebb, gyorsabb, hatékonyabb fejleszthetőség érdekében. Magyarul nem lesz szemmel látható változás az új logouton kívül.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#11734) Sk8erPeter válasza lezso6 (#11733) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Fasza! Jól hangzik. Még ha a felületen nem is lesz újdonság.
De API tényleg lesz, vagy csak arra céloztál, hogy most az R6 köti le az erőforrásaitokat?

Sk8erPeter

(#11735) lezso6 válasza Sk8erPeter (#11734) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

API-ról nem tudok nyilatkozni, egyelőre utol kéne érni magunkat, és igen az R6 most 140%-ban leköti az erőforrásokat. :D

De a lényeg ugye az, hogy a jövőben gyorsabbak legyünk. :)

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#11736) Sk8erPeter válasza lezso6 (#11735) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Akkor drukkolok. :)

Sk8erPeter

(#11737) Winner_hun válasza lezso6 (#11735) üzenetére


Winner_hun
félisten

Remélem a gyorsaság a privátoknál való keresésben is előjön, mert jelenleg még korlátozva is használhatatlan nálam a funkció:(

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#11738) BomiBoogie


BomiBoogie
MODERÁTOR

(#11739) Phvhun


Phvhun
őstag

Mégvalami: jó lenne ha a hozzászólás készítő nem nyelné be a tabokat, ha programkód módban írok.
Pl ez tök szét van esve, szövegszerkesztőben pedig jól néz ki ugye:

Felbontás 1280×800 60Hz
Tömeg 2,74 kg
Billentyűzet Magyar

(#11740) Sk8erPeter válasza Phvhun (#11739) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

A megoldás rendkívül bonyolult: helyettesítsd a tabokat szóközökkel...

Felbontás 1280×800 60Hz
Tömeg 2,74 kg
Billentyűzet Magyar

[ Szerkesztve ]

Sk8erPeter

(#11741) lezso6 válasza Phvhun (#11739) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog

Használj spacét. Tabot amúgy se lehet textareába írni.

[ Szerkesztve ]

A RIOS rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait.

(#11742) #81556480 válasza föccer (#11656) üzenetére


#81556480
törölt tag

Üdv!

Az előzményekben lévő probléma egy nap többször is elő jön. Szmájlik és hibás kirajzolások vannak mindenfelé. Ctrl+F5-el elmúlik.
Firefoxot használok és a sütik engedélyezve vannak.

Mitől lehet hogy ilyen gyakran előjön?

(#11743) Sk8erPeter válasza lezso6 (#11741) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Egy fura anomália az új, Blink-alapú Operában, hogy a window.prompt()-tal megjelenő "http://" szöveget nem jelöli ki a "Link" gombra kattintáskor (pedig a többi böngészőben a kijelölés az alapértelmezett viselkedés), itt leírtam a parát röviden, ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy marad a Ctrl+A a Link gombra kattintás után? Köszi!

Sk8erPeter

(#11744) Sk8erPeter válasza Sk8erPeter (#11743) üzenetére


Sk8erPeter
nagyúr

Lehet, hogy inkább jelezni fogom az Opera Desktop Team blogján, mert szerintem az a jobb, ha az új böngésző alkalmazkodik az elvárható, évek óta alapértelmezett viselkedéshez. :)

Sk8erPeter

(#11745) oriic


oriic
HÁZIGAZDA

Bár lehet volt róla szó, de megpedzegetem a témát. Mobil nézetnél a fórumon nem lehet kérni egy LINK gombot? :B

Live-Die-Respawn

(#11746) föccer válasza oriic (#11745) üzenetére


föccer
nagyúr

Nem valószínű, hogy lesz. Többször meg lett indokolva, hogy a mobilos nézet sosem lesz teljes értékű felület.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#11747) oriic válasza föccer (#11746) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Értem, köszi gyors választ. :) Marad akkor a teljes nézet. :)

Live-Die-Respawn

(#11748) DS39 válasza #81556480 (#11742) üzenetére


DS39
nagyúr

időnként törölni kell a gyorsítótárat, ennyi. :)

(#11749) dodopek


dodopek
addikt

Üdv!
Csak halkan merem megkérdezni, hogy él még az árazzuk be a házimozit topic? Több, mint egy hónapja nem volt benne árazás. Igaz, azóta csak kb 15 kérés került bele, de szeretném tudni, várjak(várjunk)-e választ... :B
Előre is köszönöm!
Dodopek
Ps: És bocs, ha nem ide kellene írnom...

[ Szerkesztve ]

(#11750) Winner_hun válasza dodopek (#11749) üzenetére


Winner_hun
félisten

[KLIKK] + [KLIKK]

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.