Hirdetés

2024. május 6., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#55651) szkutyi


szkutyi
őstag

Sziasztok.

Lenne egy problémam...adott egy win10 rendszer, usb 3.0 külső hddvel...azt vettem észre ha van egy masszívabb olvasás rajta, akkor össze fossa magát a rendszer.magyarul sajatgép-ben elerhetetlen lessz, a pc távoli elérése is elerhetetlen mindaddig amíg a hdd-t újra nem csatlakoztatott.kezzel...

A masszívabb olvasás: torrent ellenorzes, plex könyvtár scan, torrent nagyobb seed...

Hdd hibátlan, irást bírja...100/100as, gyors ön teszt is hibátlan....hdd sentinel észre sem veszi ezt....egyszerűen ott marad a betű jel stb, de a hdd szépen lassan kihül....

Eddig egy laptopon és egy mini pc-n is ugyan ez a helyzet....köszi.

(#55652) King Unique válasza szkutyi (#55651) üzenetére


King Unique
titán

Nem derült ki a leírtakból, hogy pontosan (modellszám és / vagy termék weboldala) milyen külső merevlemezről van szó.
Ha 2,5" külső HDD, akkor nem derült ki a leírtakból, hogy USB-n a tápellátás rendben van-e, azaz USB 3.X porthoz van-e csatlakoztatva a PC-ken.
Ha 2,5" külső HDD és a gyárilag mellékelt rövid USB-kábel helyett túl hosszú kábellel van használva, akkor az okozhat adatkapcsolati és tápellátási problémákat.
Érdemes lehetőség szerint másik USB-kábellel is kipróbálni az eszközt, mvel a kábel hibája is okozhat különféle anomáliákat.
Ha van másik külső HDD is kéznél, akkor lényeges információ lehet, hogy annak használatánál is a leírt probléma van, vagy csak a most említett külső merevlemeznél.
Ha SMR HDD van a külső házban, akkor az belassulhat, bár normál esetben annak írásnál kellene és nem olvasásnál, meg az előbbinél sem feltétlen azonnal, hanem X 10 / 100 GB másolása után.
Ha kevés a HDD-n a szabad terület és nagyon töredezett a fájlrendszer, akkor egy CMR HDD is drasztikusan belassulhat.
A HDS programnál az alaposabb tesztelés nyilván nem szimplán csak egy gyors önteszt futtatásából áll.

[ Szerkesztve ]

(#55653) szkutyi válasza King Unique (#55652) üzenetére


szkutyi
őstag

Bocsánat írom a többi infót
Ez egy WD blue ezrz 4tb 3.5" hdd külső házban...eredeti kábellel használom...volt dokkolóban is, ugyan ez volt koppra a hiba...
A falu rendszer totál tiszta 0% toredegettség van benne, és 900giga szabad hely. [kép]

[ Szerkesztve ]

(#55654) King Unique válasza szkutyi (#55653) üzenetére


King Unique
titán

Ja hogy ez még a korábbi eset. Akkor lehet mégsem lett teljesen töredezettségmentesítve a HDD, vagy pont a 3rd party defrag program kutyulta össze a dolgokat, volt már példa az utóbbira is.

(#55655) szkutyi válasza King Unique (#55654) üzenetére


szkutyi
őstag

Nulla perces korától fogva ez van. :). Amióta nálam a hdd :).az írás olvasás probléma helyre jött a toredegettseg mentesitessel, de ez a lecsatlakozas vagyis hogy lehal az egész rendszer, megmaradt
Szerinted hdd probléma ez?

[ Szerkesztve ]

(#55656) King Unique válasza szkutyi (#55655) üzenetére


King Unique
titán

Az nem éppen normális, meg pláne hogy még csak nem is feltétlen SMR, amire rá lehetne fogni a korábban leírtak szerint. :N
Itt nem derült ki, hogy most csak USB-s külső házban és dokkolóban van a leírt probléma, vagy a PC-be téve SATA-n is. Ha csak az előbbi, akkor ott rá lehet fogni USB-s csatlakozási problémára, akár eszközhibára (külső ház / dokkoló) is, viszont ha SATA is, meg törlés + újraparticionálás + újraformázás után is, akkor lehet a HDD-vel nem stimmel valami, hiába 100/100-as a HDS szerint. De lehet akár az adott hardver- és szoftverkörnyezet hibája miatt is, viszont ha több PC-n is ki lett próbálva és mindenhol a leírt probléma jött elő, akkor inkább az előbbiek reálisabbak, meg ha más belső / külső HDD gond nélkül működik ugyanazon PC-vel és operációs rendszerrel.

[ Szerkesztve ]

(#55657) szkutyi válasza King Unique (#55656) üzenetére


szkutyi
őstag

MiEgy laptopon, egy mini pc-n lett próbálva win10 és win11el is..dokkoloval és külső házzal is... :)most indítottam egy olvasás tesztet...teljes formázás csak legvégső esetben csinalnám .. :D
Teljesen tanácstalan vagyok, szinte új hdd, kevés írt adattal,(nyilván benne van a pakliban itt is hogy hibás)
Esetleg még ami eszembe tud jutni az hogy be van kapcsolva a hdd sentiinelben a parkolás tiltása ...(mintha úgy emlekeznék hogy anno próbáltam nélküle is) :W :W :W

[ Szerkesztve ]

(#55658) King Unique válasza szkutyi (#55657) üzenetére


King Unique
titán

Tehát akkor a PC-be téve SATA-n nem lett kipróbálva?
Nem ártana ha van rá lehetőség, mert akkor lehetne szűkíteni a kört, hogy csak USB-s csatlakozásnál van gond, vagy alapból, SATA-n is.

Mi az hogy "szinte új hdd", most vadonatújan, vagy használtan lett megvásárolva? Ha az utóbbi, akkor ki tudja milyen rejtett hibája lehet, amit elfelejtett megemlíteni az eladó.

A HDS programnál a fejparkolást a fejlett energiagazdálkodás (APM) értékének módosításával és a lemezek leállásának akadályozása funkció használatával lehet mérsékelni / tiltani, ahol normál esetben egyiknek sem kellene olvasási / írási problémákat okozni, hacsak az adott HDD esetleg nem reagál rosszul ezen beállításokra.

[ Szerkesztve ]

(#55659) szkutyi válasza King Unique (#55658) üzenetére


szkutyi
őstag

Hddt használtan vettem, kb 10 üzemóra volt benne, filmek hosszú távú tárolására volt vasarolva. minden prémium volt abban a házban, meg az asztalra sem lett letéve a hdd alátet nélkül.
Nem próbáltam még sata-n...
Most már 75 perce megy gond nélkül az olvasás teszt....
Már meg kellett volna állnia...szóval nem tudom tényleg mi okozhatja...:/

(#55660) szkutyi válasza King Unique (#55658) üzenetére


szkutyi
őstag

Mivel usb A kapcsolat így az nekem szürke...lemezfigyelés opcióban tudom beállítani, így nem engedi parkolni....lehet ez a gond..

(#55661) King Unique válasza szkutyi (#55659) üzenetére


King Unique
titán

Az egy dolog, hogy kevés üzemórával lett vásárolva a HDD, de ha másodkézből használtan, akkor ki tudja annak milyen "előélete" volt. Persze akár egy vadonatúj HDD is lehet gyári hibás, de egy használtnál még inkább lutri...

Le lett már írva, hogy külső HDD-ként használva lehet hibaforrás maga a külső ház / dokkoló vagy annak USB-kábele, az adott hardver (PC)- és szoftverkörnyezet (operációs rendszer), valamint akár maga a HDD is. Ezért célszerű ilyenkor másik PC-n, másik operációs rendszerrel, külső házat / dokkolót másik HDD-vel, USB mellett SATA-n, stb. is kipróbálni, hogy lehessen szűkíteni a kört és megtalálni a hiba forrását.

A fejlett energiagazdálkodás értéke nyilván USB-s csatlakozásnál is módosítható, ahol nem, ott lehet a HDS próbaváltozata miatt nem (ha az van telepítve), mivel az korlátozott funkcionalitású, lásd az összehasonlítást.

[ Szerkesztve ]

(#55662) szkutyi válasza King Unique (#55661) üzenetére


szkutyi
őstag

Pro triál van és szürke az energia gazdalkodás dokkolonal és kulso háznál is...na mind1...windowson belül állítottam ennyit hogy ne engedje aludni a hdd-t...így nem pörög le...sajnos sátán nem tudom tesztelni napokig:/.....nincs itthon géphazam....
Jajj jut eszembe....ezelőtt 2.5" hdd-k voltak, ott is pontosan hogyan ez a hiba volt....pont ugyanígy..minden éjjel lehallt amikor a plex elkezdte olvasni masszivabban...

(#55663) scream


scream
veterán

Hali!

Adott egy régebbi Seagate 2.5"-s 1 TB SATA disk. A jelenség az, hogy SMART infók alapján 100/100 a meghajtó, viszont kegyetlen lassú minden olvasási művelet róla.

Több gépben/több interfésszel volt próbálva, de mindnél ugyan ez volt a jelenség.

Van még remény számára vagy ez ennyi volt?

[ Szerkesztve ]

(#55664) King Unique válasza szkutyi (#55662) üzenetére


King Unique
titán

A trial = próbaváltozat, annál nem meglepő ha nem érhető el minden funkció, vsz azért inaktív a fejlett energiagazdálkodás is.

Hát nem világos mit csinál az a Plex "olvasás" címszó alatt, hogy így kiakaszt minden HDD-t. :D

(#55665) szkutyi válasza King Unique (#55664) üzenetére


szkutyi
őstag

Jaj bocs nem triál hanem fizetett na.xd.
Igazából a plex média scannar, és a qbittorrent torrent ellenorzes is kiakasztotta...de nem biztos hogy a hdd...inkább maga a kapcsolat...mondom még a távoli elérés sem megy...(olyam mint a teamwiever)
[kép]

[ Szerkesztve ]

(#55666) King Unique válasza scream (#55663) üzenetére


King Unique
titán

A "Seagate 2.5"-s 1 TB SATA disk" alapján nem derül ki, hogy pontosan milyen HDD-ről van szó, célszerűbb modellszámot írni (pl. ST1000LM024), akkor már inkább.

Az csak egy dolog, hogy a HDS éppen 100/100-as állapotot mutat, de mélyreható és alapos vizsgálat eleve a teszteléssel végezhető. Ha az utóbbiak lefutnak hiba nélkül, akkor lehet igazán azt mondani, hogy oké a HDD.
Egyébként lehet egyik-másik olvasófej nem működik megfelelően és azért az irreális mértékű lassulás, amivel sok mindent nem lehet kezdeni, max. ha van rajta fontos adat, akkor azt minél előbb megpróbálni lementeni.

(#55667) szkutyi válasza King Unique (#55664) üzenetére


szkutyi
őstag

mindig ez az első esemény: [kép]

(#55668) King Unique válasza szkutyi (#55665) üzenetére


King Unique
titán

A torrentkliens ellenőrzése eleve ki tudja akasztani, magas lemez- és processzorterheléssel járhat, az nem újdonság, ha több torrentnél fut egyszerre, akkor meg pláne nem meglepő. Ilyen téren a HDD-nél eleve előnyösebb az SSD, + nem árt ha a hardverkonfiguráció is erős.

A mellékelt screeenshoton pont a lényeg nem látszik, mert maga az ikon lehet látszólag inaktív ha pl. az akusztikai jellemzők állítása nem támogatott, ellenben a fejlett energiagazdálkodás módosítása attól még működhet.

(#55669) szkutyi válasza King Unique (#55668) üzenetére


szkutyi
őstag

Rá sem tudok nyomni.
Este szét buzeraltam a hddt olvasással...először csak az olvasás teszt ment...aztán mellé engedtem a torrent klienst...aztán mellé a plexet...semmi!.aztán mellé a hdd sentinelt... semmi.... :W :W :W
Patt helyzet.xddd

(#55670) Pikari válasza szkutyi (#55669) üzenetére


Pikari
őstag

A haldokló WD blue vinyók (különösen az erzr) szeretik azt csinálni, hogy a szektorokat 1 kbyte/sec és hasonló sebességekkel kezdik visszaadogatni, vagy pedig 20-30 másodpercig olvasgatják a szektort, mire vissza tudják adni a tartalmát.

Ezek a szektorok tömegével szoktak keletkezni, több megán keresztül. Ha ilyenre futsz rá, akkor látszólag megfagy az egész, de olvasási hibákat, rossz szektorokat, relokált szektorokat nem fogsz észrevenni, és a kondíció se fog csökkenni. Nem tudsz vele mit csinálni, a firmware is szándékosan limitálva van.

Nekem is van egy ilyen, olyan dolgokat tárolok rajta, amiket 5 évente max 1x nyitok meg.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#55671) szkutyi válasza Pikari (#55670) üzenetére


szkutyi
őstag

Hűha..akkor lehet emiatt dobja el a kapcsolatot végleg?igazából stress teszt, olvasás teszt szépen ment gond nélkül .igaz nem futtattam végig.

(#55672) Pikari válasza szkutyi (#55671) üzenetére


Pikari
őstag

Lehet, de nem biztos. Csak leírtam a tapasztalataimat a sajátommal. Igaz, az nem 4-es, hanem 6 terás ezrz.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#55673) szkutyi válasza Pikari (#55672) üzenetére


szkutyi
őstag

Köszi!

(#55674) szkutyi válasza King Unique (#55668) üzenetére


szkutyi
őstag

Csak ha kikapcsolom a lemez figyelest, torrent mellett ennyit produkál naponta.: [kép]

(#55675) szkutyi válasza szkutyi (#55674) üzenetére


szkutyi
őstag

Ezt nézd: [kép]

(#55676) ooloo


ooloo
őstag

Üdv ,

Van egy WD Elements 2TB os külső adattárolóm . Újabban - már több tucatszor - halk kattogó hang kíséretében lefagyott .... Gondoltam ráküldöm a töredezettség mentesítést , talán attól abbahagyja a kattogást . Így is tettem ma délelőtt 11 körül elindítottam , de még most is fut a program .. Azt írja "3. menet". Létezik , hogy egy töredezettség mentesítés akár 10+ órát igénybe vegyen ? Vagy itt van valami bibi?

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#55677) King Unique válasza ooloo (#55676) üzenetére


King Unique
titán

A leírtakból nem derült ki, hogy ez a "WD Elements 2TB os külső adattárolóm" most a 2,5" WD Elements Portable, vagy a 3,5" WD Elements Desktop.
Hasznos információ lenne, hogy mit mutat a külső meghajtó állapotára pl. a HDS program, vannak-e rajta szektorhibák, stb.
Kattogás lehet 2,5" típusoknál elégtelen USB-s tápellátás, akár az USB-s kábel miatti adatkapcsolati hiba, valamint rossz esetben eszközhiba, azaz maga a külső HDD (benne lévő HDD) hibája miatt is.
A teljes töredezettségmentesítés sokáig, egy több TB-os, közel teljesen telemásolt belső / külső meghajtónál akár órákig is eltarthat, ha nagyon töredezett a fájlrendszer és sok fájlt kell átmozgatni. Ha lemezhiba is van, pl. gyenge / hibás szektorok, akkor pedig még tovább növekedhet a művelet ideje, akár irreálisan sok is lehet ez egyre lassuló olvasás / írás miatt.

[ Szerkesztve ]

(#55678) ooloo válasza King Unique (#55677) üzenetére


ooloo
őstag

Szia ,

Elnézést ... 2.5-ös
Majdnem napi használatban van ... arra másolom a sz.gépről a sorozatokat , filmeket ... onnan a tévére . Igen .. nem sok szabad kapacitása maradt .

Ez megy lassan 12 órája ....

Gondolom a Sentinelt ne engedjem rá amíg a töredezettségmentesítő fut ! (?)

[ Szerkesztve ]

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#55679) King Unique válasza ooloo (#55678) üzenetére


King Unique
titán

Tehát 2,5", aminél kapásból adja magát a kérdés, hogy USB 3.X porthoz van-e csatlakoztatva a stabil tápellátás érdekében, USB-kábel rendben van-e, szükség esetén ki lett-e próbálva másik rövid kábellel, stb.

A leírt problémánál először eleve a már említett HDS programmal kellett volna megnézni a külső HDD állapotát, nem világos miért rögtön a töredezettségmentesítés - ami ugye sokáig eltarthat - lett futtatva, de mindegy. :))

+ Ha újabb típusú WD Elements Portable és SMR HDD van benne, akkor amiatt is szüttyöghet, bár annál leginkább íráskor kellene, de ha közben rendezgeti a felmásolt fájlokat, akkor átmenetileg leakadhat.

[ Szerkesztve ]

(#55680) ooloo válasza King Unique (#55679) üzenetére


ooloo
őstag

Már máshol is leírtam , hogy átlag felhasználó vagyok és annak is a legalja ... :DDD

Amúgy a "menetek" száma adott , vagy az adott adattárolótól függ ?

[ Szerkesztve ]

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#55681) ooloo


ooloo
őstag

Nahhh...

Lefuttattam az "ingyér" verziót , és ezt dobta ki .
Amúgy érdemes beruházni egy Pro verzióra?

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#55682) King Unique válasza ooloo (#55681) üzenetére


King Unique
titán

Tehát 100/100-as a külső HDD állapota és nincsenek szektorhibák a program szerint, ellenben maga a külső házban lévő HDD SMR típusú a The HDD Platter Database szerint, aminél nem meglepő a belassulás, adatok rendezése miatti átmeneti "szüttyögés", stb..

A HDS programnál a teljes funkcionalitás a megvásárolt, regisztrált változatnál biztosított, az hogy kinek elég a standard és kinek szükséges a Pro kiadás, az alábbi összehasonlítás alapján el lehet dönteni.

[ Szerkesztve ]

(#55683) szkutyi válasza ooloo (#55681) üzenetére


szkutyi
őstag

Mennyire van tele a hdd?ha napo használatban van, filmek le-fel,már lehet nagyon töredezett is...illetve 10% szabad hely maradjon mindig...

(#55684) ooloo válasza King Unique (#55682) üzenetére


ooloo
őstag

Szia ,

Köszönöm a segítséget !! :R :R

Habár nem tudom eldönteni , hogy érdemes e egy mezei felhasználónak állandóra egy ilyen program ? Ami a gépemben van az gyakorlatilag egy 0km-es 2TB Samu 990 Pró ( M.2 ). A Windowsban beállítva a heti 1 töredezettségmentesítés .

szkutyi: Igen , arra figyelek , hogy 10% szabad hely az maradjon ...
Köszönöm Neked is a segítséget ! :R :R

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#55685) szkutyi


szkutyi
őstag

Hát nálam továbbra sem oldódott meg a probléma...kisfiú nézi a 720p mesét plexen, erre lecsatlakozik a hdd....ilyenkor még a sajatgepet sem lehet megnyitni mert fagy a Windows....de a seed az ment....ahogy kikapcsoltam a hddt, Windows össze szedte magát...tanácstalan vagyok:/ lehet csinálok egy újra formazast...csak attól félek nem oldja meg...és azért 3terra adatrol van szó....ha még veszek 80k-ert egy ssdt és ugyan ezt csinálja, akkor tökön szurom magam:/

(#55686) ooloo válasza szkutyi (#55685) üzenetére


ooloo
őstag

Nekem van 4 merevlemezem ami az utóbbi 1 évben ment tönkre .. összesen 7TB . Rengeteg film , köztük nagyon sok UHD ment a kukába ... ilyen az élet . :U

Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!

(#55687) szkutyi válasza ooloo (#55686) üzenetére


szkutyi
őstag

Csak az a baj hogy nem köthető ehhez a hdd-hez. Voltak előtte 2.5" hdd-im ahol ugyan ezt produkálta a gép...csak akkor még laptop volt...most mini pc.

(#55688) szkutyi


szkutyi
őstag

Mit jelent ez a két bekarikazott dolog?köszi.
[kép]

(#55689) szkutyi


szkutyi
őstag

Sziasztok!
Van egy ilyen a Laptop hdd-m. [kép]
csinaltam egy lemez újra inicializálast, kb 9ora volt az egész.
Hdd szerint 100/100 semmi hibát nem lát, se elérés teszten, sehol.
Ami a problémam.ha masolok rá akkor indul a másolás 50MB/s-ról, és gyorsan le is esik kb 20-25 re...
Most indítottam egy írás tesztet hds-el ami grafikon szerint 90 és 55 MB/S között ugrál ...
Most van hiba ezzel a hddvel, vagy ez ilyen?
Köszi a segítséget.
Képek: [kép] [kép] [kép] [kép]

[ Szerkesztve ]

(#55690) Pikari válasza szkutyi (#55689) üzenetére


Pikari
őstag

SMR

[ Szerkesztve ]

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#55691) szkutyi válasza Pikari (#55690) üzenetére


szkutyi
őstag

Köszi ez nagyon gagyi így..

(#55692) Pikari válasza szkutyi (#55691) üzenetére


Pikari
őstag

Már évek óta minden oem hdd ilyen. Ha van rá lehetőséged és igényed (a kérdésből ítélve van), akkor válts SSD-re.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#55693) M0ng00se


M0ng00se
őstag
LOGOUT blog

hi all
van egy enterprise hdd-m amit használnék az asztali gépemben, de mivel ezeknél nem szempont elég nagy hangja van
létezik még olyasmi hogy hdd "silencer"?

V6

(#55694) King Unique válasza szkutyi (#55689) üzenetére


King Unique
titán

Egy SMR-es notebook merevlemez hátránya

Vagyis az SMR miatt ilyen lassú az írási sebesség, ahol ha támogatja a HDD a TRIM utasítást, akkor a Windowsban egy meghajtóoptimalizálás javíthat az írási sebességen.
Egyébként normál esetben az SMR HDD-nek sem feltétlen kellene egyből ilyen szinten belassulni, hanem csak X GB - ami a linkelt blogbejegyzésben kb. 70 GB volt - másolása után, majd ha utána elrendezgette az adatokat a "media cache" területről, akkor újból visszagyorsulhat, + a már említett meghajtóoptimalizálás (TRIM futtatása) után is ha támogatja azt.

[ Szerkesztve ]

(#55695) szkutyi válasza King Unique (#55694) üzenetére


szkutyi
őstag

Köszi szépen...megy a kukába :)

(#55696) Pikari válasza szkutyi (#55695) üzenetére


Pikari
őstag

Ne szemetelj. Add el hardveraprón, vagy ajándékozd valakinek, esetleg használd backupolásra.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#55697) szkutyi válasza Pikari (#55696) üzenetére


szkutyi
őstag

Mennyit lehet érte kérni? :D.

(#55698) Pikari válasza szkutyi (#55697) üzenetére


Pikari
őstag

2-3k körül.

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

(#55699) Carasc0 válasza Pikari (#55650) üzenetére


Carasc0
őstag

Szia!

Nos 1 hétig nem produkálta a hibát! Viszont ma újra. Leakartam futtatni egy Rövid-Ön-Tesztet és motor/szervó hiba miatt nem futott le (asszem statuszkód 0x86 volt!) Oké, egyből eszembe jutott a te ajánlásod. Most bent van a lemez a gépben. A teszt lefutott, de a bizalmam egyenlőre még nincs! Küldök azért HDS képeket a lemez állapotáról:

Ja apropó! Tegnap előtt a teljesítmény lement 96%-ra.
Vélemény?

Gondolkodj globálisan és tegyél lokálisan!

(#55700) Pikari válasza Carasc0 (#55699) üzenetére


Pikari
őstag

Az önteszt hibája ott van a naplóban?

A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.