Hirdetés

2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#19821) Meridian


Meridian
senior tag

Samsung HD103UJ 1TB SATA2 HDD, a HDD sentinel-nél a SMART infok nál a 195-ös sorszámú, Hardware ECC Recovery-nél 20 milliós nagyságrendben van esemény jelezve (napi szinten), ez okozhat váratlan leállásokat, rendszerwinyó esetén?

Jelenleg ismét fagy a gépem, és annyira rendszertelenül, hogy ötletem sincs mitől...

A fagyás csak annyiban jelentkezik, hogy pár pillanatra eltűnik a kép és helyette vagy színes-zajos-vízszintes csíkos kép jelenik meg - vagy csak simán fekete képernyő, majd a gép újraindul. Van amikor az újraindulásnál megakad, a BIOS képernyőig és a BIOS csippantásig sem jut el, hanem folyamatosan 2 másodpercenként reseteli magát a gép (áramtalanítanom kell - vagy egy ideig kikapolcsva hagyva)), de esetenként rendesen újraindul mintha misem történt volna....

Blue-screen nincs, amúgy win7 64 bit AMD 1100T és 3 hónapja volt a CPU cserélve, mert akkor a korábbi AMD 965BE CPU-nak az FPU része hibázott (az is hasonló módon fagyasztotta mega rendszert, de akkor volt blue screen és csak terhelés esetén fagyott - de akkor szinte azonnal - így a CPU cserélve lett, persze akkor már nagyobbra)

Most futattam prime95-öt, az előbb 5 perc után fagyott meg, mikro elérte az ilyenkor szokásos 52 fokot a CPU, de most meg kábé 30 perce megy és smemi... azóta már megállítottam másik teszttel újrainditottam, semmi... nem fagy... de lehet hogy a következő percben amikor semmit nem csinálok megfagy...!? Vajon ez mi...? Vinyó probléma, a fenti jelenség okán? Vagy más?

A rendszert időközben újratelepíttem egy rendszerpartició mentésből, de most próbaképpen vírust keresek bootolás előtt (AVAST internetsecurity tud ilyet), aztán linux lemezről memtest...

Csak a maradék hajamat ne tépjem már ki...

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  HDD probléma (nem adatmentés) (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.