Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#56051) kemcso válasza Tulku (#56048) üzenetére


kemcso
Ármester

Én :) de nem azt, hogy nincs basszus, hanem hogy bizonyos zenekhez kevés. Jazz-re, akusztikusra, klasszikusra tökéletes, de tegyél be egy Dream Theatre-t...

(#56052) Luissimo válasza kemcso (#56051) üzenetére


Luissimo
veterán

Kiaz aki itt DreamTheatert hallgat rajtamkivul ? 😃
Jo jo, koltoi volt a kerdes, valaszold azt mint az elobb 😃

A Dreamet GR07-el kell hallgatni (ez olyan mint a gasztroblog, melyik hushoz milyen bort kell inni 😃)
De halgathatsz rajta Jethro Thullt is, az is pazarul szol (marmint azon amit mondtam)😃

(#56053) PR0JECTNR56 válasza Luissimo (#56052) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Dream Theater nálam megfordul időnként. :)

(#56054) vicze válasza Luissimo (#56052) üzenetére


vicze
félisten

Mi az hogy hallgat? ;] Esetleg átél. :P

(#56046) Tulku: Mit tud pontosan pl. egy XBA-C10, hez képest? :)

[ Szerkesztve ]

(#56055) #16820480 válasza kemcso (#56041) üzenetére


#16820480
törölt tag

Nem is gondolnád, hogy milyen kreatív módokon próbálják meg betenni a fülükbe az emberek a füleseket... Múltkor itt láttam a metrón egy csávót, akinek fordítva volt benne a fülében egy Se215(!!), úgy, hogy a vezetéket alulról indulva körbecsavarata a fülkagylóján. Le kellett volna fotózni, mert ezt azért nem egyszerű összehozni :D

superecneB: Akik szoktak járni fülessel futni, azok általában úgy vélekednek a dologról (innen a topikból), hogy futásra nem nagyon érdemes drága cuccot hordani. Egyik oka az, hogy ha valamibe beleakad, vagy belefolyik az izzadtság, és tönkremegy, akkor kár érte, ráadásul ezek nyilván nem garanciális problémák. A másik ok, hogy sport közben a zene általában nem arra kell, hogy az ember minden szólam minde egyes rezdülését elkülönítse, hanem inkább arra, hogy adjon egy ritmust, amire könnyebb futni/súlyzózni/bringázni. Ehhez pedig elég egy alap füles is általában, azért nem is annyira kár, ha tönkremenne. Ott van a Meelec M6/S6, nem nagy szám hangban, de szokott lenni rendszeresen akciózva, annyiért bőven megéri sportra.

Luissimo: Ki az, aki nem hallgat? :DDD

vicze1: Mit tud a C10-hez képest? Például azt, hoyg jó a hangja :B

Amúgy én is szeretném átélni, de nem azt, amit az utóbbi két albumon produkáltak, mert az siralmas lett :( Szeretem az új dobost is, nagyon jól tolja, de kellene Portnoy, hogy felpofozza őket, és ne engedjen annyi Rudess szintézést a számokba, meg leginkább hogy visszatérjenek a ToT meg Systematic vonalra...

(#56056) benfolds


benfolds
őstag

2 hét után meguntam a piston 2-őt. korrekt, élvezhető meg minden, de valahogy végig úgy voltam vele, hogy pont egy kicsit elkentebb a basszus a kelleténél, pont egy picivel fülsértőbb a magas rendes hangerőn, mint amit hosszú távon tolerálnék, pont egy picit nem elég tiszta az ének. mindenből egy nagyon picit kevesebbet nyújt, mint amit szeretnék. de mondom, az árához képest teljesen jó, kb. azt kaptam, mint amire számítottam. a kérdésem az lenne, hogy mi lehetne a következő lépcsőfok? (távirányítóra továbbra is szükségem van)
(amúgy nem szakértő véleményem szerint elektronikus zenéhez okés, pophoz a gyenge vokálok miatt csak elmegy, black metalhoz kevés. :DDD (a vájt fülű black metálosok, ugye :))))

[ Szerkesztve ]

(#56057) benfolds válasza benfolds (#56056) üzenetére


benfolds
őstag

talán azzal kiegészíteném, hogy htc one-nal hallgattam, beats audio "on"-nal (bár nem tudom miért, szerintem csak a hangerőt nyomja fel), poweramp pop presettel.

(#56058) #16820480 válasza benfolds (#56056) üzenetére


#16820480
törölt tag

Szerintem első körben próbálj meg megszabadulni a szoftveres EQ-tól (poweramp meg beats). De amúgy az a helyzet, hogy a Piston után felfelé nem sok mikrofonos van az ajánlott kategóriában az MA750-ig, ott van az E10, de nem biztos, hogy az hangra bejönne. Még a Sony EX750-et kedvelték páran, ebből szerintem van mikrofonos, de nem tudom, hogy mennyire jó a hangja, érdemes lenne kipróbálni vásárlás előtt.

(#56059) benfolds válasza #16820480 (#56058) üzenetére


benfolds
őstag

próbáltam flat módban és beats audio nélkül is, de szó szerint nagyon lapos volt a hangzás. egy-két műfajt kivéve képtelen lennék flat-en használni. az előző sony fülesemmel is egyértelműen a poweramp előre beállított pop hangzása jött be.
a piston 3 nagyon közel lenne hangzásban, vagy azért előrelépésként élném meg? nem akarok egyből gr07-et venni (ráadásul nem is távirányítós), apránként szeretnék felfele lépkedni. :)

(#56060) Nigér válasza benfolds (#56059) üzenetére


Nigér
őstag

Pedig az jóval többe lesz mintha egyből meglépnéd a GR7-et, meg ott lesz a frusztráltság, idegeskedés ha a kis lépés nem hozza a várt eredményt.
Hosszúlépést mindenkinek!!! Egészségetekre! :))

(#56061) #16820480 válasza benfolds (#56059) üzenetére


#16820480
törölt tag

Az a baj azzal a telefonnal (többek közt), hogy a Beats audio kikapcsolása nem flat helyzetbe teszi az EQ-t, hanem egy inverz V karaktert ad neki (basszus és magasak lehúzva), hogy még élesebb különbség legyen a kettő közt.
Egy normális lejátszó/telefon esetén nem lenne szükség ilyenekre, csa ront a hangon.

Szerintem a P3 nem biztos, hogy annyira nagy előrelépés lenne, de ha izgatja a fantáziádat, akkor próbáld ki, hátha bejön.

(#56062) Zanik


Zanik
addikt

Sziasztok!

iPhone 5S-hez keresek jó minőségű in-ear füllhallgatót, lehetőleg mikrofonos kábellel, hogy headset-ként is tudjam használni. Főleg klasszikus rock-ot és pop-ot hallgatok, de néha jazz, soul és rnb is kerül a repertoárba. V karakter jöhet, mélykiemelést hanyagolnám. Árkategória kb. 15-25ezer HUF között, de hajlandó vagyok 30e-ig is elmenni akár.

Amiket néztem:

- Soundmagic E10M (DD, V karakter, egyenes kábel, sima/mikrofonos) - ezzel az a gondom, hogy jelenleg nincs a nomono.hu-nál, azt meg nem tudom külföldi beszerzéssel hol érdemes ezzel a márkával próbálkozni (ebay, aliexpress?).

- VSD3S (DD, V karakter, fül feletti kábel*, sima /de kapható hozzá mikrofonos kábel/) - itt ugye a külföldi beszerzés és a mikrofonos kábel plusz költsége ami visszatartó tényező. Bár ha ajánlotok egy jó beszerzési forrást, akkor lehet bepróbálkozom vele.

- RHA MA750(i) (DD, mélykiemelt, fül feletti kábel, sima/mikrofonos) - ez lenne talán a legegyszerűbb, de ez a legdrágább és nem tudom megéri a pénzét, valamint a mélykiemelés miatt félek túlságosan bass-heavy lesz minden zene vele.

Ti a három lehetőség közül melyiket ajánlanátok? Vagy valami mást esetleg? :F
Előre is köszi.

[ Szerkesztve ]

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#56063) bucsher válasza #16820480 (#56055) üzenetére


bucsher
őstag

Én úgy látom, hogy sokan még mindig a fehér zsinór miatt vesznek fülest futáshoz :D meg a lihegve sétáláshoz sem tudom, minek ordíttatja a dzz-dzz-t :D

Zanik:GR07 vagy VSD3. Vagy Piston3 :)

[ Szerkesztve ]

In the pipe - five by five!

(#56064) #16820480 válasza Zanik (#56062) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ár/értékben én a VSD3S-t mondanám, de nem tudom, hogy még mindig lehet-e mikrofonos kábellel kapni. Az új szériában már nem cserélhető a kábel, és így kikerült a mikrofonos opció. Egyébként a 750i sem rossz, főleg a 3 év cseregaranciával.

bucsher: Hja, ez a lihegve sétálás nagy divat. Felénk is a céges konditeremben csomóan csinálják ezt a futógépre támaszkodva két kézzel, és próbálnak lépést tartani szalaggal. Dícséretes a próbálkozás, de minőség a mennyiség helyett jobb.

(#56065) Tulku


Tulku
veterán

Nno..eddigi tapasztalatok (Vsonic VC1000)

...először is csak megerősíteni tudom, hogy lejátszók low gain állásban (DX90 is, bár Age-T más hangzást részesít előnyben) sokkal kiegyenlítettebb hangot produkálnak. Miért írtam le ezt az elcsépelt szlogent? Mert a DX90 meghallgatásakor T. átkapcsolta high-ra és úgy maradt..ez - mint ma kiderült - adott neki egy közép mély-magas kiemelést, amitől előbb utóbb elfáradok....és persze terjengős, másra ráülő hangokat hallok...tegnap úgy feküdtem le ugyanis, hogy szép-szép, de túl hangsúlyos középmagas és középmély, ami hosszú távon fejvakarásra ad okot. Ha mindemellett beleszámítom az armatúra "más" hangzásvilágát, könnyen visszatáncolok a GR07-hez, ugyanis a kicsike igen kiegyenlített, mindenhol jómunkásember, igen hallgatható hosszú távon (bárkinek ajánlom a GR07-et, nagyon hallgatható füles az áráért - reklám helye).

Viszont low gain-en megváltozott a helyzet, helyreállt a hangkép, most vált kiegyenlítetté a VC1000 és érdekes módon egyre jobban hasonlít a GR07-hez (transzparenciában különösen).
Két jelentős eltérés a mélyek és a közép magasak "erejének" felcserélése illetve a középtartomány hangjainak részletessége...persze ezt kerestem, de most sokkal közelebb érzem az előző füleshez, így még jobban fáj hogy eladom, de egygazdás kutya vagyok, nem hallgatok két fülest...

(#56066) superecneB válasza #16820480 (#56064) üzenetére


superecneB
őstag

Szia,
Ezekről a webshopokról lehet rendelni ezt a fülest? - Szállítanak Magyarországra?
Logout
Tudunk olyan webshopról ahol mikrofonos kábelt is tudok hozzá rendelni?

(#56067) Zanik válasza #16820480 (#56064) üzenetére


Zanik
addikt

VSD3S-ből találtam ebay-en detachable verziót és hozzá kábelt. Csak nem tudom mennyire hamisítják a Vsonic-ot, vagy csak a lendmeurears-től szabad rendelni?

Közben tervezem, hogy rákérdezek a nomono-nál, hogy várható-e az E10M-ből új szállítmány.

Aztán még szembejött velem ez: AKG K375. Nem tudom 16e-ért mennyire jó vétel? :F

bucsher: a Piston3 szabályzó része ha jól olvastam nem működik 100%-osan az iPhone-okkal. :(

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#56068) f4lcon válasza superecneB (#56066) üzenetére


f4lcon
őstag

a lendmeurears tuti megbízható, onnan rendelhetsz nyugodtan :)

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#56069) bucsher válasza Zanik (#56067) üzenetére


bucsher
őstag

AKG-t felejtsd el nyugodtan. Légyszi. :B

In the pipe - five by five!

(#56070) #16820480 válasza superecneB (#56066) üzenetére


#16820480
törölt tag

A lendmeurears a Vsonic tulajdonában van, szóval tekinthető lényegében hivatalos webshopnak.

Zanik: Szerintem az AKG nem fogja megérn az árát. Volt több AKG-m is, alig győztem megszabadulni tőlük, pedig akkor még nem is hallottam komolyabb füleseket :N

Gondolom ebay-en megmaradt készlet lehet még, mert azt hiszem már nem gyártják cserélhető kábellel. Nem nagyon láttam még hamis Vsonic-ot.

Ha kísérletezni van kedved, akkor esetleg Fidue A65?

A Piston amúgy emgy szifonnal, de csak a középső gomb működik, ha jól emlékszem.

(#56071) AGE-T válasza Zanik (#56067) üzenetére


AGE-T
senior tag

Ebayről is mehet szerintem, amiket linkeltél 10e+ pozitív értékeléssel árulnak...

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#56072) f4lcon válasza #16820480 (#56070) üzenetére


f4lcon
őstag

mindkét Piston csak a középső gombra reagál - egy nyomásra a zene megáll, kettőre előre, háromra hátra léptet. Illetve a videó lejátszó programban (nPlayer) megállítja egy gombnyomásra, majd a következőre elindítja a videót.
de a hangerő szabályzó sem iPad-en, sem iPhone-on nem működik.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#56073) Zanik válasza AGE-T (#56071) üzenetére


Zanik
addikt

Köszi a tanácsokat mindenkinek! :R

Most még megvárom a nomono válaszát. Ha nincs esély az E10M-re, akkor Vsonic VSD3S lesz ebayről.
Köszi mégegyszer. :B

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#56074) HUTCHDB válasza f4lcon (#56072) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Érdemben (hangzásban) mi a különbség a piston 2 és a 3 között?

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#56075) f4lcon válasza HUTCHDB (#56074) üzenetére


f4lcon
őstag

nem volt időm érdemben próbálni sajnos
már megrendeltem a hármast, mert eddig csak kölcsön volt egy nálam, de utána referálok.
voltak már amúgy a fórumban, akik direktben összehasonlították, keress rá.
az általános vélemény szerint más a hangja, de nem egyértelműen jobb.

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#56076) xmaas válasza Zanik (#56073) üzenetére


xmaas
őstag

Az a ebayes elado amit linkeltel a bigbargain az pont a penonaudio.com hoz tartozik nyugodtan rendelhetsz toluk 100% eredeti lesz

(#56077) bucsher válasza Zanik (#56067) üzenetére


bucsher
őstag

Kösz a tippet, rendeltem is gyorsan innen egy W40 kábelt :DDD

In the pipe - five by five!

(#56078) HUTCHDB válasza f4lcon (#56075) üzenetére


HUTCHDB
nagyúr

Igazabol a melyekkel volt gondom a 2-esnel.
Disco-t hallgatok, amely zenen nekem nem nagyon jott be...

" Ha húsz évesen nem vagy liberális, akkor nincs szíved, ha nem vagy konzervatív negyven évesen, akkor nincs eszed." - Winston Churchill -

(#56079) endeneu82


endeneu82
csendes tag

Üdv!
4-5k-ért mit érdemes venni?

(#56080) AGE-T válasza endeneu82 (#56079) üzenetére


AGE-T
senior tag

Téma összefoglaló... (Szerintem semmit)

For SALE: http://bit.ly/1aepGxI

(#56081) #16820480 válasza endeneu82 (#56079) üzenetére


#16820480
törölt tag

Decathlonban láttam akciós rövidnadrágot 4990-ért, az még pont belefér.

(#56082) xmaas válasza endeneu82 (#56079) üzenetére


xmaas
őstag

Annyiert tudsz rendelni Kinabol Piston 3 ast , Magyarorszagon nem kapsz semmi ertelmest annyiert

(#56083) f4lcon válasza #16820480 (#56081) üzenetére


f4lcon
őstag

kár, hogy nincs "like" gomb, ez giga like-ot érne :D

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#56084) Bodz


Bodz
nagyúr

Hű de lassan postáz a Lend Me. 5 nap alatt még nem sikerült feladni egy fülest. Először és utoljára rendeltem tőlük.

(#56085) kemcso válasza Bodz (#56084) üzenetére


kemcso
Ármester

Mit rendeltél? :))

(#56086) PR0JECTNR56 válasza Bodz (#56084) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

Pillanatnyilag 3 emailt írtam nekik és facebookon is egyet, de még semmi reakció 4 nap alatt, nálam VSD5 gariztatás a téma.

(#56087) Becksman válasza endeneu82 (#56079) üzenetére


Becksman
őstag

nemrég vettem egy TDK Sie30at nekem elég jó .TÉNY nem a legjobb.. (de én pl 3000ért vettem szállítással együtt annyit sztem simán megért..)

Samsung A54 5G 8+256GB

(#56088) Bodz válasza kemcso (#56085) üzenetére


Bodz
nagyúr

Semmi nagyon érdekes, csak VSD2S. :)

(#56086) SHiZUOKA: Ajaj. Mi baja?

[ Szerkesztve ]

(#56089) kemcso válasza Bodz (#56088) üzenetére


kemcso
Ármester

Azért ha megjön, pár szóban beszámolnál róla? Ugyan rég volt, de a VSD1S-el összehasonlítva akár.

(#56090) PR0JECTNR56 válasza Bodz (#56088) üzenetére


PR0JECTNR56
addikt

A jack dugó borításának a végénél megtört a kábel, külsőre teljesen jól néz ki, viszont a legkisebb mozdításra is kontakthiba.

(#56091) Don't Panic


Don't Panic
senior tag

(#56092) benfolds válasza #16820480 (#56061) üzenetére


benfolds
őstag

igen, elég nagy parasztvakítás htc-n ez a beats audio, de amúgy jól szól (persze nem egy profi audiolejátszó), pl. olyan probléma nincs, mint sony-n, hogy csak a 100% hangerő elég, mert már 75%-on is brutális.
szerintem kipróbálok következő körben egy p3-at, vagy várok egy kicsit, hátha kijön egy távirányítós vsd3s, tudom, hogy lehet hozzá kábelt venni, de külön-külön elég drága.

(#56093) Zolly444


Zolly444
aktív tag

Teljesen OFF: Geekbuyingról szeretnék rendelni, de a címem kitöltésénél elakadtam. Ha jól értelmezem, 1.Nevem, 2. Utca, Ház, Elemet, Ajtó, 3. Opcionális(nem kell) 4. Város 6. Hungary 7. ? 8. Irányítószám 9. telefonszám. De sajnos nem miden egyértelmű. :U

(#56094) darvinya válasza Zolly444 (#56093) üzenetére


darvinya
titán

7 Hungary, 8 irányító szám

Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke

(#56095) benfolds válasza Zolly444 (#56093) üzenetére


benfolds
őstag

7-hez nem kell írni semmit.

(#56096) fericske válasza Zolly444 (#56093) üzenetére


fericske
addikt

A Megyét írd be a 7-hez.

(#56097) bucsher válasza Zolly444 (#56093) üzenetére


bucsher
őstag

7.-est üresen hagyhatod, nálunk nem használja a posta a megyét/régiót a kézbesítéshez. Esetleg írd be, hogy Budapest (ha az. Vidéken semmit).

[ Szerkesztve ]

In the pipe - five by five!

(#56098) bucsher válasza #16820480 (#56081) üzenetére


bucsher
őstag

Az nekem nem jött be, kidörzsöli a combom :DD

In the pipe - five by five!

(#56099) f4lcon


f4lcon
őstag

hivatalosan ugye a State/Province/Region az állam/megye/régió szóval beírhatod a megyét nyugodtan (Budpest Pest megye ;) ) de ha üresen hagyod, akkor is ide talál a csomag

“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell

(#56100) kemcso válasza f4lcon (#56099) üzenetére


kemcso
Ármester

Magyarországon a címzésben nem használjuk a megyét, ez pl az USA-ban van. Tök fölösleges beírni. (Budapest nem Pest megye, önálló közigazgatási egység a tudomásom szerint)

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.