Hirdetés

2024. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#48101) Scale válasza tomama (#48100) üzenetére


Scale
őstag

Ezt az oldalt szentkuti11 fórumtárs már említette :K

(#48102) bAtt001


bAtt001
addikt

ezt már csak úgy kíváncsiságból kérdezem hogy tudja valaki e10-et miért árulnak két fajta különböző csomagolásban? :D amikor megjött nomono-tol a csomag néztem is h furcsa mert youtubeon teljesen más volt a doboz meg a tok is amit adtak hozzá mint az enyémnek :) van ennek valami oka? :)

(#48103) szentkuti11 válasza bAtt001 (#48102) üzenetére


szentkuti11
addikt

Valószínűleg a régebbi széria kicsomagolását láttad. Annak a kábele is más volt egy hangyányit.

(#48104) bAtt001 válasza szentkuti11 (#48103) üzenetére


bAtt001
addikt

jah igen erre nem gondoltam, lehetséges, mondjuk ez jobb is már meg a kemény tok is jobb mint az a kis szatyor :D

(#48105) szentkuti11 válasza bAtt001 (#48104) üzenetére


szentkuti11
addikt

Most már tudtommal csak az ES18-hoz (és lefele) adnak szatyrot, a többihez rendes cipzáros keménytok jár. Követendő példa.

[ Szerkesztve ]

(#48106) Baga1983


Baga1983
senior tag

Sziasztok!

Ha valakit érdekel, akkor jövő hónap elején tudok szerezni 1 db AKG K3003-as fülest(ezüst), újat, garisat, bolti ár 60 százalékárt kb. Természetesen személyes átvéttel,kipróbálási lehetőséggel(hozott anyagból) illetve lehetőleg tag és ettől feljebb levő titulusban levő embernek adnám el. További kérdések jöhetnek pü-ben.

(#48107) SyMbioTe

Sziasztok!

Szeretnék venni egy fülhallgatót és ebben kérném tanácsotokat. Ha lehet legyen strapabíró, jól szóljon (Motorola Defy-vel használnám) ÉS hosszú legyen (nadrágszebemtől a fejemig érjen el minimum és ne feszüljön :D) Kb 4.000 Ft-ot szánnék rá (nagyon max 5.000). Kialakítással kapcsolatban lenne egy kérdésem: Melyik kialakítású a jobb? Clip-on vagy az "agybadugós" ? Ebbe a 2 kialakításúban gondolkodom csak nem tudom melyik szól jobban ill. melyik az ajánlottabb. Mikrofonra,távirányítóra nincs szükségem.
Előre is köszönöm :R :R

Üdv.

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#48108) randras_83 válasza SyMbioTe (#48107) üzenetére


randras_83
addikt

Az öregek már sokszor leírták de most én teszem meg, az összefoglalót elovastad?

https://www.flickr.com/randras83/

(#48109) bucsher válasza Baga1983 (#48106) üzenetére


bucsher
őstag

Nem tudod véletlenül szeptember 27-ig megszerezni? Megkönnyítené a dolgot.

In the pipe - five by five!

(#48110) Peat;)


Peat;)
veterán

Thinksound ms01-em végleg elamortizálódott, sokat adott így nem haragszom.

Olyan fülest szeretnék amit a hagyományos módon (is) lehet használni, külföldi rendelés nem gond, a vsd3 vsonic-ot nézegettem, de kizártam. Egyszerűen nem akarok fül mögött elvezetőset.
A vsd1 úgy látom hagyományos módon is használható, ebben meg tud valaki erősíteni, tapasztalattal? Illetve viszonylag egyben van, bírja 1-2-3 évig? EQ beállítással a vsd1s-ből is előhozható sok mélyhang ha épp olyanom van?
Illetve vannak még olyan modellek amik nem fül mögöttiek, ajánlottak és mondjuk 60$ körül megáll?

Egyébként itt van előttem egy ősrégi, megkopott, megfakult, sennheiser cx 55. Nem egy top kategória, amikor kijött anno még jónak volt mondható. De, ez a füles annyit kapott tőlem hogy ihaj, ennek ellenére semmi baja. Ezt csak a cserélhető kábelmánia miatt írom, ha akarnák meg tudnák csinálni masszívra a füleseket, nem akarják. Sennheiser sem csinál már ilyen tartósakat természetesen..

[ Szerkesztve ]

(#48111) SyMbioTe válasza randras_83 (#48108) üzenetére

Igen elolvastam és elnézést kihagytam pár kérdést. Leírom újra mindegyikre.
Pop-ot,rockot ill. rádiót szoktam hallgatni
A füles legyen strapabíró, és jól szigetelt mivel buszozás közben hallgatnám
Ár: Max 4000-5000ft (+- 500ft)
Kialakítás:
a) IEM vagy clip-on (amelyik szerintetek ajánlottabb)
b) hagyományos kábelvezetésűt
c) normál kialakítású ne nyak mögött elvezethető
d)mikrofon ill. távirányító nem kell.
Remélem semmit nem hagytam ki, ha mégis akkor szólj
Elnézést mégegyszer :B

Üdv.

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#48112) szentkuti11 válasza Peat;) (#48110) üzenetére


szentkuti11
addikt

A VSD1 hagyományosan elvezetett kábellel is használható. Azt senki nem fogja tudni neked megmondani, hogy biztosan bírni fog 1-2-3 évet, ugyanis 80%-ban a felhasználási szokások (tokban tartás vs zsebbe gyűrés, stb.) határozzák meg egy átlag fülhallgató élettartamát, a gyártási hibákra a kibontás után, vagy nagyon rövid használat után fény derül. Szerintem nem érdemes egy mobiltelefon szintjén EQ-val foglalkozni, leginkább csak rontani tudsz a hangminőségen, a VSD1 amúgy sem egy mélyhiányos füles.

(#48111) SyMbioTe Az ,,agybadugós" kialakítás mindenképpen jobb, kényelmesebb és jobban izolál. SoundMAGIC ES18 egy jó választás ebben a kategóriában.

[ Szerkesztve ]

(#48113) Narakh


Narakh
senior tag

No, a mai nappal minden előzetes figyelmeztetés nélkül elnémult a füles jobb oldala. Ránézésre nem látni, hogy bárhol meg lenne törve a kábel, és előtte sem mászogatott el vagy recsegett a hang. Most is hiába mozgatom a madzagot itt-ott.

A kérdés: érdemes vajon ilyen problémával kiküldeni LMUE-nek, vagy valószínű, hogy kontakthibára hivatkozva elhajtanak?

"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

(#48114) szentkuti11 válasza Narakh (#48113) üzenetére


szentkuti11
addikt

Veszteni nem veszhetsz, meg kell próbálni.

(#48115) Peat;) válasza szentkuti11 (#48112) üzenetére


Peat;)
veterán

A lejátszóm (cowon s9) eq-ját nem mobiltelefonhoz hasonlítanám. :)
A többi infot köszönöm, szerintem rendelek egy s végűt mert csak filmzenénél szeretem az extramélyet.

A tartósságot meg szerintem meg lehet ítélni. Pl. xears vagy mi a fene hírhedt hírű, kb ilyenre gondoltam. 1-2 év után meg sok fülesnek egyszerűen elengednek a ragasztásai. Elég alpári módon rövidítik le szándékosan az élettartamot sajnos. Mostani fülesem is 30k-ba állna meg kb és csak 1-2 évig bírja, ezért most visszább lépek árban inkább.

[ Szerkesztve ]

(#48116) pető bá' válasza pető bá' (#47951) üzenetére


pető bá'
őstag

válasz magamnak, és kérdés felétek:

Megjött a VSD3S. Ergonómia, illeszkedés rendben, a legnagyobb sima harangjával használom, kipróbáltam minden haranggal, amit adtak mellé + az Xears kellékekkel is, lényegi különbség nem sok volt.
A hangzásában nem tudom máshoz hasonlítani, mint az XE200Pro-hoz (mert csak ez az egy fülhallgatóm van/volt). Ami nekem feltűnt: sokkal kevesebb a basszus, és sok a magas. Vannak számok, ahol érzem, hogy részletesebb, van ahol egy-egy hangszer elveszik, pedig tudom, hogy ott kellene lennie. (Sansa Clip+-ról hallgattam.) A magasnál azt értem, hogy például szóvégződéseknél az 's', 'sz' hangzók bántóan sziszegnek, mint egy mikrofonpróbán. ezen kívül néhol a dobok is furcsán szólnak, de nem minden számban. ez bejáratás kérdése, vagy ez így van jól? A zenefájlok vagy FLAC vagy 320-as mp3-ak voltak.
A basszus hiánya pedig - amikor az Xears így szólt, akkor tudtam, hogy kicsúszott a helyéről, beljebb kellett nyomni, vagy rosszul illeszkedett a harang. A Vsonic-kal tényleg végigpróbáltam mindent, de sok változás nem volt.

Aki hallotta a VSD3S-t (és esetleg az Xe200pro-t is), az tudna valami okosat mondani nekem? :) :R

szerk.: EQ-val próbálkoztam, de a Sansa-n ha nyomkodom, akkor az egész hangkép teljesen szétesik, nem szoktam piszkálni..tehát Normal/Flat-ben hallgatom.

[ Szerkesztve ]

"... and I hope you have a great day!"

(#48117) Narakh válasza pető bá' (#48116) üzenetére


Narakh
senior tag

Én azt az okosat tudom mondani, hogy piszkosul meghallgatnám azt a fülest...

"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

(#48118) bucsher válasza Narakh (#48117) üzenetére


bucsher
őstag

+1
Egyébként ez úgy hangzik, mint egy nagyon bejáratásra váró, és ezzel párhuzamosan megszokást igénylő, vagy egy nagyon nem neked való füles.

In the pipe - five by five!

(#48119) pető bá' válasza bucsher (#48118) üzenetére


pető bá'
őstag

remélem, hogy bejáratás után jobban fogjuk szeretni egymást, meg tényleg lehet, hogy hozzá kell szoknom a hangzásához.. vagy lehet, hogy a rockot nem szereti? Bon Jovi, Bryan Adams számok nem tetszettek vele igazán..
U2 például (With or Without You, 880kbps, FLAC) basszusban teljesen oké, viszont itt érzem a sziszegő-susogó hangokat (s, sz, z, t -> with or.., see the stone set.., Through the storm a legrosszabb) bántónak. hangerőben olyan max 2/3-ig toltam fel, kussban ülök a szobában :)

szerk.: Narakh -> ha eljössz, meghallgathatod ;)

[ Szerkesztve ]

"... and I hope you have a great day!"

(#48120) Narakh válasza pető bá' (#48119) üzenetére


Narakh
senior tag

Pusztán az én VSD1-es élményeimet alapul véve, szerintem szelídülni fognak még azok a szibilánsok.

"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

(#48121) pető bá' válasza Narakh (#48120) üzenetére


pető bá'
őstag

azt sem tudtam, hogy erre is van szó :D

mióta írtam, csak ezt a számot hallgatom (U2) a különböző harangokkal, most a Vsonic "emeletes" harangjánál maradtam.. a basszus rendben, a "szibilánsok" változatlanok :) viszont engem nagyon idegesít.
de nem írok egyenként minden számról, próbálom hallgatni amennyit időm engedi, aztán meglátjuk. Csak kicsit kétségbe estem.. de most a Scorpions album megnyugtat, mert ez tényleg jól szól :))

"... and I hope you have a great day!"

(#48122) honfoglalo válasza pető bá' (#48121) üzenetére


honfoglalo
senior tag

A GR07-et akkor ki ne próbáld ;)
Nekem az nagyon zavaró, sziszegő volt, a VSD3S ehhez képest kellemes, sima hangú, de egy Sennheiser/Xears után ezt is szokni kell. :)

(#48123) Narakh válasza pető bá' (#48121) üzenetére


Narakh
senior tag

Szép dolog a fonetika, ugye? ;]

Az egyébként tény, hogy a Vsonic füles hangképe szokatlan első nekifutásra. Nekem is nagyon fura volt első egy-két alkalommal még a VSD1 is, pedig abban azért mély is van rendesen. Az új szériáról mondjuk speciel elképzelésem sincs.

"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

(#48124) Baga1983 válasza bucsher (#48109) üzenetére


Baga1983
senior tag

Sajna nem. :R

(#48125) bucsher válasza honfoglalo (#48122) üzenetére


bucsher
őstag

Fú mit kínlódtam a GR07-tel én is eleinte. Pedig nincs semmi baja.

In the pipe - five by five!

(#48126) raven12 válasza bucsher (#48125) üzenetére


raven12
senior tag

Hehe, én már elsőre imádtam, nem vagyok rá érzékeny! Vagy csak lehet, hogy félig már megsüketültem :D

(#48127) bucsher válasza raven12 (#48126) üzenetére


bucsher
őstag

Meg én már bejárattam neked. :U

In the pipe - five by five!

(#48128) tomama válasza pető bá' (#48116) üzenetére


tomama
aktív tag

Én most rendeltem vsd3-at,kb 2hét múlva tudok róla nyilatkozni :)
Remélem ez nem fog sziszegni,mert azt nagyon útálom :D

(#48129) #16820480 válasza bucsher (#48127) üzenetére


#16820480
törölt tag

A szép magasakat nagyon meg lehet ám szokni, utána meg már nehéz visszatérni olyanra, amiben nincsenek meg.

(#48130) Narakh válasza tomama (#48128) üzenetére


Narakh
senior tag

A VSD1-nél először iszonyúan bántó volt, azért akartam rá Sony hibridbogyót szerezni, hogy tompítsa. Aztán vagy megszelídült a sziszegés, vagy a fülem szokta meg, mert a bogyók semmit sem fogtak le, de mostanra már fura lenne másik füles.

[ Szerkesztve ]

"This was I, a sparrow. I did my best; farewell."

(#48131) kerekfej válasza Narakh (#48113) üzenetére


kerekfej
addikt

Milyen füles ez ami tönkrement és mennyi idő alatt?

[ Szerkesztve ]

(#48132) szentkuti11 válasza kerekfej (#48131) üzenetére


szentkuti11
addikt

Vsonic VSD1

(#48133) Maarki válasza kemcso (#48069) üzenetére


Maarki
aktív tag

oké köszi szépen már csak olyan boltot keresnék ahol még lehet lehet kapni soundmagic es18 ?

(#48134) kemcso válasza Maarki (#48133) üzenetére


kemcso
Ármester

Itt: Nomono

(#48135) alpihun


alpihun
senior tag

Hali!

Van egy soundmagic E30-am. Vagyis volt.
A probléma pontos leírása az, hogy nem szól. Gondolom, a jack fölött kontakthibás, mivel ha a merevítés fölötti részt csavargatom körbe, van pár hely ahol torzan- és egy nagyon kis, miliméternyi helyen tisztán szól.
Van valami gyógynövényes, házi megoldás erre?

Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.

(#48136) kemcso válasza alpihun (#48135) üzenetére


kemcso
Ármester

dudika10 kollégát keresd ezügyben

(#48137) kerekfej válasza alpihun (#48135) üzenetére


kerekfej
addikt

Ezek a SoundMagic-ek se valami tartósak, hiába ajánlott itt. :(

(#48138) kemcso válasza kerekfej (#48137) üzenetére


kemcso
Ármester

Mire alapozod ezt? Hány Soundmagic fülesed volt? (amúgy meg a kolléga kábeltörésre panaszkodott, mondj egy márkát, ahol ez garanciális vagy nem törik el)

De már mondtam, mondj jobbat azoknál, amit ajánlani szoktunk. Kérlek ne csak akkor írj be, ha valami koncot találsz amin csámcsogni lehet... :U

(#48139) Ati1979 válasza kerekfej (#48137) üzenetére


Ati1979
veterán

Ebben az árkategóriában más füles sem tartósak szerintem.

(#48140) kk831228


kk831228
addikt

Èn nem tudom mit jelent a tartósság, de nekem az mh1c amit kapott... :B Ha a soundmagic is kibír annyit akkor semmi gond vele... :)

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#48141) gyenesmartin válasza kemcso (#48138) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Haveromnak az E30 kibírt fél évet úgy hogy a macskája nagyon szerette rágni a vezetékét. A fém része tele volt fognyomokkal. Nálam meg 2 évet bírt úgy hogy szinte nem is volt meghajlítva a kábel mert otthon használtam gépen. És az lett a baja hogy megtört a vezeték valahol.

(#48142) kerekfej válasza kemcso (#48138) üzenetére


kerekfej
addikt

Az elmúlt fél évben, azért beírtak páran, de akkor szépen lapítottatok. :(

(#48143) Nigér


Nigér
őstag

Hú, mi lesz itt... ;]

(#48144) kk831228 válasza kerekfej (#48142) üzenetére


kk831228
addikt

"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317

(#48145) kemcso válasza kerekfej (#48142) üzenetére


kemcso
Ármester

Végignéztem a hsz-eket 2014-04-29 18:29:30-tól:
3 azaz 3 kifogás volt az E30-al: 1, 2, 3: ebay-es rendelés...

Ha ez neked sok, akkor sok... De mint írtam, mondj jobbat! Tényleg.

[ Szerkesztve ]

(#48146) Scale


Scale
őstag

Nem akarok hülyeséget kérdezni de az egyik Sony füles dobozára az van írva, hogy Frekvencia: 18 – 22 000 a másikra 8-22000 akkor most itt melyik a "jobb"? Azt hittem ezeknél a max frekvenciát adják meg nem a tartományt, ezért kérdezem hogy valaki felvilágosíthatna. :U

Előre is köszönöm! :R

(#48147) kemcso válasza Scale (#48146) üzenetére


kemcso
Ármester

Ez alapján egyik se. A dobozon lévő adatoknak semmi jelentősége (amúgy kb 20-20000 hz az emberi fül maximális hallástartománya)

(#48148) kerekfej válasza kemcso (#48145) üzenetére


kerekfej
addikt

És Soundmagic :F

[ Módosította: Qru ]

(#48149) pető bá' válasza honfoglalo (#48122) üzenetére


pető bá'
őstag

legalább megnyugodtam, hogy nem hibás, meg én sem vagyok süket.. Xears után valóban furcsa.
tényleg, ahogy egyre több számot hallgatok, már érzem, hogy melyiknél lesz gázos a sziszegés.. van még néhány dal, ami (egyelőre, számomra) élvezhetetlen emiatt, viszont a basszus ma megjött - sikerült talán helyesen beillesztenem a fülembe. Szokatlan még a fül mögötti elvezetés, meg a fülbe illő forma is :) De tényleg kíváncsi voltam, hogy ez a 'szibiláns' hangzás szokványos-e, mert elég rémisztő elsőre. :)

"... and I hope you have a great day!"

(#48150) Scale válasza kemcso (#48147) üzenetére


Scale
őstag

Rendben köszi, vettem egy 2k-s Sony fülest a juronicsban, szódával elmegy, ennél nekem jobb nem kell. :DDD

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.