Hirdetés

2024. május 19., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47201) gubabela válasza honfoglalo (#47200) üzenetére


gubabela
senior tag

Nekem az 1949deal.com-tól van, kb 10 nap volt rendes postával. sm e30al tudtam összehasonlítani, a piston köröket ver rá hangzásban. Sokkal tisztábban szól és a tere is fantasztikus. Mondjuk más karakter a kettő. Izolációval sincs baj, nekem tökéletes, flex a kialakítás miatt nincs.

[ Szerkesztve ]

(#47202) honfoglalo válasza gubabela (#47201) üzenetére


honfoglalo
senior tag

Igen, én is csak jót olvastam róla, VSD1S szintje elvileg, csak sok benne a mély - kíváncsian várom, 4k-ért nem hiszem, hogy rossz vételnek fog bizonyulni Androidos vezérlővel :)

(#47203) gubabela válasza honfoglalo (#47202) üzenetére


gubabela
senior tag

Nem annyira vészes a mély, de ugye ez egyéni függő, tény, hogy van bőven, de nem tolakodóan sok, viszont pontos és nem nyomja el a többi hangot. 4k-t bőven megér, még ha 20e-ért adnák akkor is jó vétel lenne szerintem. A vezérlő része is jól működik, kicsit zavaró a gombok elhelyezkedése (könnyen mást is megnyomsz), a mikrofonja is rendban van, nincs se gerjedés se viszhang. A hívó sem panaszkodott soha, hogy rossz lenne a hang. Ja és ennél nincs az az érzésed, hogy szét akar hullani, nem műanyag házas vacak, viszont ahoz képest nem nagy a súlya.

[ Szerkesztve ]

(#47204) honfoglalo válasza gubabela (#47203) üzenetére


honfoglalo
senior tag

Oké. Remélem, miután megkaptam én fogom folytatni a hype-ot :)

[ Szerkesztve ]

(#47205) gubabela válasza honfoglalo (#47204) üzenetére


gubabela
senior tag

Nem fogsz csalódni! Egyszerre rendeltem meg az e30-al tartaléknak, de ennek a hangzása jobban bejön. Az e30 azóta nincs használatban (meg az flexel is).

(#47206) honfoglalo válasza gubabela (#47205) üzenetére


honfoglalo
senior tag

Azt én is hallottam flexelni, sőt a húgom ES18-a is flexel, ami engem eléggé zavar :S

(#47207) gubabela válasza honfoglalo (#47206) üzenetére


gubabela
senior tag

Azért én e30tól jobbat vártam hangzásban. Tudom nem egy top kategória, de azért nem is a legalja. Számomra csalódás a hangja. (meg mellé a flexelés) Aztán lehet, hogy csak az enyém hibás, nem tudom.

[ Szerkesztve ]

(#47208) hobbyone válasza gubabela (#47207) üzenetére


hobbyone
aktív tag

Az sem véletlen, hogy a "fórum kedvence" E30 7.1-et kapott hangra ljokerl-től, a Piston 2 pedig 8.1-et. Persze a karakterük eltérő, de..

Ennyit számít a ..

(#47209) raven12 válasza hobbyone (#47208) üzenetére


raven12
senior tag

Ahogy az sem véletlen, hogy az ie8-at felmagasztalta az egekbe ljokerl őfőhatalmasságossága, míg mi többszörösen túlárazott gagyinak tituláljuk..

Ennyit számít a ..

(#47210) gubabela


gubabela
senior tag

Nem szidni akartam az e30at, de pont amiket olvastam róla, hogy tiszta hangzása van és jó tere, na nálam pont ez nem volt. Mintha egy vastag függöny mögül szólt volna. Eredetinek biztos eredeti volt (az ellenőrzés alapján), de persze attól még lehetett hibás.

(#47211) raven12 válasza gubabela (#47210) üzenetére


raven12
senior tag

az árához képest szerintem jó is, már amire emlékszem. De bevallom, a Piston-t pl. nem hallottam. Meg még sok mást nem. Pár mást meg igen.
Egy Q701-hez képest a GR07 is lapos, dobozhangú, hallgathatatlan vacak.

Egyébként sok olcsó márkánál, pl. szerintem az SM-nél általánosan, igen nagy a gyártási szórás, valaki talán 3-at rendelt ebay-ről, és harmadikra jött neki olyan, ami szerinte jó hangú volt. Ez nyilván lehet egyedi eset is, de lehetséges, hogy az aktuális darabbal van baj, és nem a modellel általában.

(#47212) kemcso válasza raven12 (#47211) üzenetére


kemcso
Ármester

Sztem a Pistont kevesen halloták, pl én se. Így meg nem ajánlom (csak mert ljoker aztmondajó...).
Az E30 (meg az E10) nagy előnye, hogy itthonról is rendelhető. (tudomásom szerint az e-bay-es, külföldről rendelt darabokkal voltak a problémák is, úgymint a flex, nem szól jól stb) És ez a tulajdonsága az, ami miatt ajánlott a sh (vagy s, senn, kinek mi tetszik :P )-val, olcsó AKG-val, stb-vel szemben.

(#47213) gubabela válasza raven12 (#47211) üzenetére


gubabela
senior tag

Nekem sem volt még e30, így nem tudom, hogy hogyan kellene szólnia, de pár olcsóbbat már hallgattam. (sony-k, panák,...) Ennek a hangja kb az 500ft-os tescósra emlékeztetett. Simán lehet hibás is, már visszaküldtem garanciába, hogy nézzék meg, mert nekem nem stimmelt vele valami. (a flexen kívül elég halk is volt) Ez is e-bayes rendelés volt :(

[ Szerkesztve ]

(#47214) honfoglalo válasza raven12 (#47209) üzenetére


honfoglalo
senior tag

Ajánlottként még nem láttam tőle IE8ast se headphonelist-en, se máshol évek óta, pedig elég aktívan követem.

Tanácsolta már ellenben a GR07-et, MA-750-et és nagyjából azokat mind, amik itt vannak az összefoglalóban... De ebbe már belementem egyszer, aki szenvedni szeretne: link

Továbbá az igazság kedvéért meg lehet talán említeni, hogy az ominózus IE8 tesztje - amit olyan szívesen hoztok elő, mint leplet lerántó leleplezést - több mint 4 éve született. Akkor a mostani ajánlottak legtöbbje nem is létezett még, más volt a viszonyítási alap :)

Olvass vissza, akkor itt Sennheisereket, AKG-at és Klipsch S4-et ajánlgattak, de ez nem azt jelenti, hogy azok hülyék lettek volna, csak azóta megváltozott a piac.

Ma az az IE8-as értékelés valóban túlértékelt lehet (bár én sosem hallottam az IE8-at), de gondolom nincs kapacitása újraértékelni 300+ fülest, így ilyen jellegű hibák maradhatnak a rendszerben - és lesznek is. Én megbocsátom neki, így is sokat segítenek a tesztjei a tájékozódásban - és eddig nem találtam elfogultságot bennük.

Minden tesztben vannak szubjektív szempontok is, és nem lehet semmilyen ilyen jellegű összehasonlítás tökéletes, de eddig az övé a legjobb, amivel találkoztam.

(#47215) Nigér


Nigér
őstag

Hali!
Ezt találtam:
[link]
Azt írják, csomagolás nélkül, és ennyiért....
Na meg ezek a színvariációk.
Jól érzem hogy ez egy ordas nagy kamu?

[ Szerkesztve ]

(#47216) kemcso válasza Nigér (#47215) üzenetére


kemcso
Ármester

Dehogy, biztos eredeti :DD Vicc volt, persze, hogy kamu kb 60eFt az Amazonon...

(#47217) Nigér válasza kemcso (#47216) üzenetére


Nigér
őstag

Ezt mondjuk gondoltam... csak kellett a megerősítés :P
Sportcipősben már láttam ilyesmi oldalakat a sosemvolt colorway Jordan-lépőkkel, de hogy műszakiban is van ilyen...

(#47218) kemcso válasza Nigér (#47217) üzenetére


kemcso
Ármester

Miért ne lenne? Hamis SD-kártyát is lehet rendelni Mo-n, hivatalosan, számlával. Ha reklamálsz, hogy nem jó (class 10 helyett class 4-et se tud sebességben) visszaadják a pénzt és kész...

(#47219) Nigér válasza kemcso (#47218) üzenetére


Nigér
őstag

Kártyák rendben, bár én még nem futottam bele.
Csak ez a fülhallgató-másolás nekem új, így szembesülni vele...
Bár olvasom itt a topikokat, szóval tudok a jelenségről.
Keresgéltem ilyen Sony armatúrás cuccokat, a sokadik google oldalon futottam bele, addig semmi csak eredetiek :DDD

(#47220) #71562240 válasza Nigér (#47217) üzenetére


#71562240
törölt tag

Én már egyszer telefonon is érdeklődtem ezekről az egyik üzletben, amelyik forgalmazza (Mobilász), de nem tudtak semmit mondani róla, csak hogy a nagyker szerint eredeti. Az persze már a gagyi csatlakozók meg csicsák miatt sem lehetséges, de kíváncsi lennék, milyen driverek vannak belül. Már elmentem volna kíváncsiságból mvghallgatni, ha nem Dunavarsányban lenne az üzlethelyiség. Valahonnan Indiából eredhet, én legalábbis csak indiai oldalakon láttam hirdetni OEM-ként.

Mindazonáltal egy-két helyen 28ezerért lehetett kapni bizonyosan eredetit nemrégen, ami nem rossz ár a nettó 350 dolláros listaárhoz képest.

(#47221) Nigér válasza #71562240 (#47220) üzenetére


Nigér
őstag

Én már lemaradtam arról, ahol te vetted.
És igen, nem ér meg egy sétát Dunavarsányba, csak úgy hogy ha nem eredeti a cucc, márpedig gyanús, akkor a benzinköltséggel megegyező árú ilyen fülhallgatót megetetni a helyszínen a forgalmazó képviselőjével :D

(#47222) kerekfej válasza honfoglalo (#47206) üzenetére


kerekfej
addikt

A driverflexet valahogy elfelejtették megemlíteni az itteni "szakik".

[ Szerkesztve ]

(#47223) ad4m1337


ad4m1337
aktív tag

Üdv!

Lehet meg kell váljak a Vsonic VSD1 -től (ha csak nem találok ki valamit), mivel rájöttem, hogy elég kényelmetlen az év fülemhez. Nyom, ki akar csúszni, stb. A gyári gumi illesztékek abszolút nem jók, a gyári szivacsot használom. Maga a füles baromi profi, részletes, szeretem csak hát nekem elég kényelmetlen...

Valami olyasmi fülest keresek, mint a Galaxy S3 gyári fülese. Tehát a ház formája, tömege hasonló legyen. Eddigi füleseim közül egyébként ez a legkényelmesebb. Mi jöhet szóba aminek hasonló a formája, és 10k alatt van?

(#47224) Ati1979 válasza kemcso (#47186) üzenetére


Ati1979
veterán

Igen. Nagyon kevés hozzá a gr07.

(#47191) sheratan

Igen, igen! :))

(#47225) royalka


royalka
őstag

Szép estét, ha már úgy is gagyi dolgoknál tartatok, ma megjöttek az occsó Hybrid Replacement Earbuds Eartips for Sony XBA MDR DR Series bogyók [link]. (Mostanában nagyon gyorsan jönnek a cuccok, ez is 10 nap alatt itt lett. :Y )
Lehet más is volt már vállalkozó szellemű és kipróbálta, de én is leírnám hogy:
- Iszonyat kényelmes. ( kb 2 percnél tovább nem bírtam a fülembe tartani, kényelmetlen volt már a közepes is)
- Precíz formatervezés (egyiken kisebb lyuk van mint a többin... )
- Iszonyat jó izolál ( kb mint a szokványos gumi dugók)

Szal mindenkinek ajánlom hogy: semmi esetre se költse rá a pénzét :N

Légy megértő és tapintatos mással, hogy más is ilyen legyen veled.

(#47226) raven12


raven12
senior tag

LMUE:
"To celebrate our store reopening, we will be having a 18% store widesale that will be valid till 10th August 2014 2359 Hours Singapore Time). Please use this coupon code to enjoy the discount- hellolmue "

Ezzel már $102-ért (24k) megkapható a GR07 :DDD
Ha lesz stock VSD3(S)-ből, akkor az pedig 11k-ért valszeg a legeslegjobb ár/érték arány, ami előfordult. Lassan én is elgondolkodom rajta...

[ Szerkesztve ]

(#47227) honfoglalo válasza raven12 (#47226) üzenetére


honfoglalo
senior tag

Aug. 20-áig biztos nincs VSD3S-ből új szállítmány (facebookon írták), az árakat meg eléggé elnézted :)

(#47222) kerekfej: a gáz inkább a több mint 4 éves teszt újbóli felemlegetése volt - szerintem.

[ Szerkesztve ]

(#47228) szentkuti11 válasza ad4m1337 (#47223) üzenetére


szentkuti11
addikt

SoundMAGIC E10

(#47229) jookomak válasza ad4m1337 (#47223) üzenetére


jookomak
őstag

Próbáltad állítani a vetőcsövet? Nekem egyszer elmozdult, és éreztem, hogy valami nem okés. Aztán megigazítottam, és jó volt.

(#47230) ad4m1337


ad4m1337
aktív tag

Persze, minden pozíciót kipróbáltam már... Van egy pár Comply Foam illesztékem is, azzal se volt tökéletes. De hozzá teszem előző füleseim: Xears XR120Pro, Xears XE200, Brainwavz M4 sem voltak az igaziak (még talán a Brainwavz M4 volt a legkényelmesebb).

Érdekes, hogy a telefonokhoz járó fülesek viszont általában mind kényelmesek voltak: a régi klasszikus Sony Ericcson füles, Galaxy S3, LG G2 gyári fülesei mind teljesen beleülnek a fülembe és szigetelnek.

(#47231) kemcso válasza ad4m1337 (#47230) üzenetére


kemcso
Ármester

Soundmagic E10, de hangban nem a VSD1 kategóriája, sok benne a basszus... Vagy a Hifiman re400, de azzal meg minőségi problémák vannak, viszont eddig a legkényelmesebb füles, amivel találkoztam.
Idővel sztem hozzá lehet szokni, fül fölött, alatt is próbáltad? Esetleg a Sony hybrid illesztékkel jobb lehet, de az sem garancia.

(#47232) ad4m1337 válasza kemcso (#47231) üzenetére


ad4m1337
aktív tag

Kösz a segítséget, de megoldódott a probléma, így nem adom el :)

Sikerült a csövet egy pontba úgy belőnöm, hogy kényelmes, illetve az egyik szilikon brainwavz illeszték jónak bizonyult. A foam illesztékekkel baromira kiállt a fülemből mind1, kicsit nevetségesen :D

Amúgy fül fölött nem próbáltam, nem tudtam úgy megszokni...

[ Szerkesztve ]

(#47233) mihione


mihione
őstag

En meg ajanlom az awei es-q3 fulest is 1500ft ebayrol nagyon brutal basszus van benne de nem az a puffogos fajta hanem tenyleg ereje van.ennyiert sztem sokkal jobb vetel mint az e30 azt is probaltam mar de nekem nem jott be.fem hazas ez is.

Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B

(#47234) #16820480 válasza ad4m1337 (#47232) üzenetére


#16820480
törölt tag

Ha nem próbáltad, akkor hogy nem tudtad megszokni? :B

(#47235) Ekkosh válasza ad4m1337 (#47232) üzenetére


Ekkosh
tag

Nekem sem jött be a VSD1S-el kapott tip-ek egyike sem. A foam illesztékben nagyon bíztam de használhatatlan. Túl nagy a lépés a legnagyobb szilikon és az egyel kisebb között is szóval azsem jó. Találtam egyet otthon ami tökéletes volt. Azt ugye tudod hogy a tipet tartó kis kivezetés szöge állítható? Én második nap jöttem rá :) belőttem és azóta teljesen kényelmes.

(#47236) szentkuti11 válasza Ekkosh (#47235) üzenetére


szentkuti11
addikt

Pont azt írta, hogy vetőcső állítás és egy BW illeszték felhelyezése után kényelmes lett neki.

(#47237) Ekkosh válasza szentkuti11 (#47236) üzenetére


Ekkosh
tag

Ja, hogy az a vetőcső... :) sorry

[ Szerkesztve ]

(#47238) szentkuti11


szentkuti11
addikt

Van itt budapesti Shure SE425 tulaj? Most, hogy megvan a forrás, jöhet az új füles, egyelőre a 425 a legnagyobb esélyes.

(#47239) Vëro


Vëro
csendes tag

Udv mindenkinek!
Kivancsi lennek mi a velemenyetek, melyik gumiharangos fulhallgatot valasszam.
Legfokepp rappet, hip hoppot, trappet, nagy ritkan dubsteppet, esetleg rockot hallgatok.
Szerintetek ??

AKG K375-ot vagy
AKG K376-ot vagy
Sennheiser CX 985-ot vagy
HARMAN KARDON AE-t valasszam ??

(#47240) kemcso válasza Vëro (#47239) üzenetére


kemcso
Ármester

Az összefoglaló elolvasásának hiánya látszik a kérdésedből ;) Kérlek tedd meg :))

(#47241) Vëro válasza kemcso (#47240) üzenetére


Vëro
csendes tag

Nem igazan ertem, hogy mit kene ott olvasnom. :(
Ha arra gondolsz hogy nem ajanlottak az akg-k meg a sennheiser-ek, haat sok helyen irtak, hogy jo, ha meg "tularazottak" is. :) Nem kimondottan tipust keresek, hanem, hogy ezek kozul, ki melyikat ajanlana jobban. :D
Azert is ezeket kerdezem mert most hozza tudnek jutni marha olcson ezekhez a tipusokhoz. :DD

[ Szerkesztve ]

(#47242) MPeter87 válasza Vëro (#47241) üzenetére


MPeter87
őstag

Ha nem rendes üzletből származnak, akkor szerencsére még hamisak is, nem csak olcsók! :DDD

(#47243) kemcso válasza Vëro (#47241) üzenetére


kemcso
Ármester

Ezek közül amelyiket akarod :U

(#47244) Ati1979 válasza Vëro (#47241) üzenetére


Ati1979
veterán

Felejtsd el ezeket. Egy tizesért már elég jó fülest kapsz. (lásd ajánlottak)

Ha nagyon olcsóak akkor meg tuti hamisak. A legtöbbet hamísított típusokhoz tartoznak...

(#47245) raven12 válasza honfoglalo (#47227) üzenetére


raven12
senior tag

valóban, $-val volt írva, aszittem USD.
Így viszont 19k a GR07 és 8500 lenne a VSD3.
VSD1S meg 7300, emberek, kapkodjatok utána! :D

(#47246) Alg


Alg
veterán

Bedugtam a VSD3S-t. Egyik felét a J3-ba, másikat a fejembe. Skillet, 30sec hajrá.

Jó cucc, de ez az icipici sibilance remélem eltűnik majd bejáratással.

Szivacsot majdnem lehámoztam mikor először le kellett szednem.

Egyébként teccik ;] hasonló a hangja az A161-hez és ez jó :K csak kicsit nyersebb, meg szellősebb

"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO

(#47247) BigBlackDog válasza Alg (#47246) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Teljesen nem fog, de:
1. finomodik
2. hozzászoksz
3. egyébként is nincs azzal gond, csak van magas benne (Westone W4R-et hallottad már?). :DDD

(#47248) Herczi válasza Alg (#47246) üzenetére


Herczi
senior tag

Nekem is a sibilance a gondom vele, rohadtul tud zavarni néha.

(#47249) ricsiii01


ricsiii01
tag

Sziasztok!
10 ezer ft körül mi a legjobb agybadugós füles, ami itthon könnyen beszerezhető, garanciáztatható? Örülnék, ha mindenféle zene menne rajta torzítás nélkül is és lehetőleg hangerőben is legyen jó. Ha nincs ilyen akkor 15 ezerig elmegyek, de jó lenne, ha nem kéne.
Köszi a segítséget! :R

.

(#47250) szentkuti11 válasza ricsiii01 (#47249) üzenetére


szentkuti11
addikt

SoundMAGIC E10, nomono-nál kapható 10k-ért.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.