Hirdetés

2024. május 18., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16302) Shufny válasza slfln (#16299) üzenetére


Shufny
őstag

De ezt meg telepakoltad mindennel, mint egy tenger gyümölcsei pizzát. Ha így teszi fel a kérdést, akkor már lényegtelen. Mellesleg első fülesnek meghallgatás nélkül soha nem ajánlottam a K601 -gyet, pontosan ezért, mert a legtöbben nem erre számítanak. Viszont az hogy goa meg az rnb nálad egy szint, azzal megint nem tudok mit kezdeni. Psytrancre bátran ajánlom a K601 -gyet, ha valaki tényleg azt hallgat, és nem csak szétcsapni szokta rá magát. Tehát, ha valaki azt kérdezi (és van is rá példa), hogy csak metált hallgat, és imádja ahogy a Logitech 2.1 -ével ugrálnak a poharak az asztalon, az se lesz elégedett vele. Pedig hangszeres zenét hallgat. Baromira nem függ össze, csak általában aki úgy kérdez, hogy mi jó "elektronikus zenére", az hasonlóan szűklátókörű, és rövidebb ajánlani neki valami döngetőset, mint elmagyarázni, hogy az elektronikus zene nem annyiból áll, mint amennyit ő ismer.

A baj még a feltevéssel, hogy sokszor csak azért hallgat így zenét, mert nem hallott még máshogy, és ez formálta az ízlését. Innentől meg nagyon szerteágazó a dolog, de van olyan, amikor kiderül, hogy például a K601 neki való.

(#16304) Xabi78 válasza (#16301) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Ez van benne:

http://www.wolfsonmicro.com/products/audio_hubs/WM8994/

Itt megtalálod a leírását is.

Mit értesz HD zene alatt?

X.

[ Szerkesztve ]

Cave canem!

(#16308) zack válasza ThorsHUN (#16300) üzenetére


zack
nagyúr

Ha idegenkedsz tőlük, és csak a zene a fontos, akkor SE W995 ill. SE W890-et ajánlanám bár ezek nem okostelefonok. Viszont zenében nagyon jók.
A HTC-ket kifejezetten nem ajánlom, nem csak zenére, de multimédiára sem.
i4-hez nem feltétlen kell jb, csak ha warezolni akarsz, akkor van értelme, egyébként nem sok. Mondom ezt úgy, hogy jelenleg használom a jailbreaket, de sokáig használtam jailbreak nélkül is, és valószínűleg jb nélkül fogom használni hosszú távon.
Ha lényegében a zene a legfontosabb feature amire szkséged van, akkor 100x inkább egy W995 mint egy SGS. Nem tartom jó telefonnak az SGS-t. Miondom ezt úgy, hogy i4 előtt 3 csúcskategóriás Samsungom is volt (i8910, Omnia2, Wave).

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#16309) válasza Xabi78 (#16304) üzenetére



őstag

Erre már régóta kiváncsi vagyok, de nem tudom letesztelni, mert nincs se HTC se Samsungom és ha az Android annyira buherálható akkor megoldható lenne a dolog. Kopizzál be valamejlyik lejátszódba 24bit/192kHz-es kódolású zenét. Ezek vagy Flac vagy Wav formátumok SACD-ből.
Letőltéshez: felhnév HD jelszó 2L

[ Szerkesztve ]

(#16310) wolfman


wolfman
veterán

Írnék egy kis tesztet az Xears TDIII-omról amit themebuilder-től vettem.

Először is, volt már egy pár fülesem előtte is, de csak egy nevezhető minőséginek ezekből. Az összes körül ez szól a legtisztábban és legszebben. A szép hangzás hátránya, hogy tudni is kell beállítani hozzá az EQ-t, na akkor teszi a dolgát. Mélyek nem a leg erőteljesebbek, de még így is több van benne mint eddig bármelyik fülesemben volt. Egyedül a korábbi Sennheiserem tudott többet, de az fejhallgató volt, ellenben halk és magasa se sok volt.

Sandisk Sansa+ al hajtottam meg, tényleg szépen szól, csak ma meghalt a lejátszóm így most a füles pihen egy darabig. :(

A zsírt összeszedi pikk pakk a fülemből, pedig sűrűn takarítom a hallójáratom. Mélyen nem pucolom ki, csak a bejáratát, de azt naponta, ennek ellenére mindig cuppan ki vele valami.
Behelyezéssel a kezdetben voltak gondok, de aztán rájöttem hogy picikét csavargatva kell behelyezni. Finoman kell vele játszani, meg kell találni vele azt a pontot amikor a külső zajok már nem jönnek be, a mélyek jobban előjönnek, de a magasak még nem nyomódnak el. Pár mp. mire ezt eltalálom, de akkor aztán tökély!
A kábelét úgy kell elvezetni hogy semmi se kezdje el huzigatni, mert pikk pakk kilazul a fülből.
Eddig nagyon tetszik, megérte az árát, már csak abban reménykedem, hogy a vezetéke nem fog elszakadni sehol sem. Mindig nagyon szoktam vigyázni minden fülesem vezetékére, de előbb vagy utóbb eddig mind elhallgatott egyik oldalon! :(

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#16311) válasza (#16309) üzenetére



őstag

Ja hogy link is kell :D [link]

(#16312) Xabi78 válasza (#16311) üzenetére


Xabi78
aktív tag

A beépített zenelejátszó nem, de a poweramp simán megszólaltatja :)

X.

Cave canem!

(#16313) TaylorPro


TaylorPro
addikt

Vettem egy Senheisser CX55-öt, új, bontott, bemutató darab volt. 4000Ft. Még jó pár éve vettem 16-ért és azóta is hűségesen szolgál.

Pixel 8 Hazel

(#16314) válasza Xabi78 (#16312) üzenetére



őstag

Gondolta, mert a converter tudja. Akkor jön ki igazán a hangja, ha hifire kötöd. De ugye nem laggol? Szélesebb nyugodtabb hangkép.

(#16315) Xabi78 válasza (#16314) üzenetére


Xabi78
aktív tag

Nem laggol. A hangjáról nem tudok nyilatkozni, mert munkahelyen vagyok, és egy mx200 árválkodik csak a fiókban :)

X

[ Szerkesztve ]

Cave canem!

(#16318) ThorsHUN válasza (#16317) üzenetére


ThorsHUN
őstag

Zenehallgatas szempontjabol kell egy jo (es itt tenyleg csak jot ertek, nem hiszem, hogy akar fulesben tudnek a kozepesen jonal tobbet aldozni ra, valamint a hallgatott mp3ak minosege szempontjabol sem szukseges a jonal jobb) zenelekazszaso minoseget biztosito kostelefon.
Termeszetesen szamit a gyarto, a rendszer, a felhasznaloi elmeny is. Ezert nem mindegy mennyivel jobb az egyik a masiknal:)

Az android elonye szamomra a sokkal testreszabhatobb felulet, az olcsobb ar, a tetszetosebb UIk, a meg nem szurt market, a nagyobb szabadsag, a flash lehetosege.
Az iOS elonye a kiforrottabb, jobban optimalizalt szoftver, a szurt market, az igenyesebb appok, a 2 eves tamogatas.

Az iosben leginkabb az ara az ami zavar es a sznob tulajdonosi reteg (nem felreerteni).
Ja persze es az ismeretlen. Nem ismerem, sosem hasznaltam, csak informalodtam rola.

(#16319) themebuilder


themebuilder
senior tag

Monster Miles Davis Trumpet :U

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#16321) themebuilder válasza kessudio (#16320) üzenetére


themebuilder
senior tag

Nem esek hanyatt a Monster termékektől, de ennek és a sima Turbine dizájnja nagyon tetszik. :)

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#16322) raven12 válasza (#16311) üzenetére


raven12
senior tag

úristen ez nagyon durva XD
Ha van még ilyened küldj már pls!

(#16324) hablatyka


hablatyka
csendes tag

pont egy hete kaptam meg themebuildertől a TDIII-am. Az adásvétel gyors volt, meg vagyok vele nagyon elégedve, ahogyan a fülessel is.
Nagyon jól szól a füles (3G-s Ipod Touchal hallgatom), de rájöttem, hogy ez nagyban függ a gumiharangtól. Kipróbáltam az összeset, de legjobban a sennheiser cx400ii-m legnagyobb sima gumiharangja jött be. A külső zajokat zene közben egyáltalán nem hallom, számváltásoknál hallom egy picit a külvilágot, de ez belefér bőven.
2-szer végigjárattam az összes bejáratóhangot (alkalmanként 8 órán át kb) - 48 órát járattam kb. Az EQ-t kikapcsoltam a touchon, de majd még próbálgatom sztem milyen EQ-val lehet jobb hangzást elérni. Esetleg vmi tipp az iphonosoktól?

Lényeg az, hogy imádom a fülest, megéri az árát :D

(#16327) wolfman válasza kessudio (#16325) üzenetére


wolfman
veterán

Lehet hogy az én fülem van "elcseszve", de nekem az alap ami már a legelején is rajta volt mikor kaptam is kényelmes. Beledugom a fülembe, pont elnyomja a kinti zajokat, nem fedi le a füles hangkimenetét és ki se csúszik a fülemből!

„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei

(#16339) Bici válasza kessudio (#16338) üzenetére


Bici
félisten

Ez nem OFF. :D

Egyébként szerintem, neked nem a gumikkal van bajod, hanem azzal, hogy nagyon vastag a csöve a Xears füleseknek. Nekem sem voltak kényelmesek emiatt, bár komoly problémát nem okoztak.
Füljárat kérdése az egész.

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#16340) philoxenia


philoxenia
MODERÁTOR

Nyomatékosan kélrem, hogy a továbbiakban a topik témájáról folyjon itt eszmecsere!

Különösen vonatkozik ez az Apple vs. mindenki más esetére és SÖ fórumtársunkra....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#16341) ThorsHUN


ThorsHUN
őstag

Sry megegyszer a tema felhozatalaert, de a fulhallgato valasztasnal nem csak a fules minosege es ara szamit, hanem a lejatszo es a hallgatott zene minosege is.
Ezert tettem fel a kerdest es probaltam szolni, hogy nem akarok apple vs android vitat szitani, foleg nem zenelejatszason kivuli osszehasonlitasban... aztan nekem is sikerult beleesni a duplan OFF csapdajaba. Sry.

Szoval a lenyeg, hogy az androidos telefonok kozul a SGS (szoftveresen) megbuheralva hoz olyan minoseget kb mint az i4? Meg a meizu m9.
A tobbi androidos telefonrol van valami info, hir? (Amugy sajna nagyon ugy nez ki, hogy a sgs2 fele kacsintgatok... persze jo lenne, ha kiderulne, hogy milyen hardver kerul be (zenelejatszas szempontjabol) es az SGShez hasonlo avagy annal jobb szoftveres tamogatast fog elvezni?

A kapacitiv kijelzos nehezsegek(?) az arra valo androidos reagalas es a chipek kitargyalasa tenyleg tullepte az OFF hatart es atment dupla OFFba. Sry erte.

(#16342) need válasza Bici (#16339) üzenetére


need
addikt

én ezt már elég sokat ragosztam... nem hogy vastag de még hosszú is a csöve...

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#16344) philoxenia válasza ThorsHUN (#16341) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Az a gond ezzel, hogy nem a témához kapcsolódik, a készülékek topikjában kellene érdeklődni. A másik az, hogy minden relatív, a drágább készülékek jobb hangzást produkálnak általában, ez tény, azonban, hogy kinek melyik jön be, nagyon szubjektív.
Persze nagyon vájtfülűnek kell lenni hozzá, hogy a mai egészen elektronikus vonalra terelt hangzásképeket úgy hasonlítsuk össze, hogy kihagyjuk a szoftveres buherációt....
Nem is beszélek most a fizika alapozta problémákról, hiszen egy FÜLhallgató méretéből adódóan komoly hátrányból indul a FEJhallgatókkal szemben, amik még mindig elég messze esnek egy jó terem akusztikájában szóló sztereo rendszertől is, a többhangszórós verzióktól meg pláne.
Azonban véleményem szerint sokkal több múlik a fülhallgatón, mint a telefonon így is. Azonos kategóriákról beszélve...
Az viszont, hogy itt érdeklődj a még meg sem jelent telefon várható minőségéről végképp felesleges, hogy a lehető legenyhébb szót használjam ....
Érdeklődj az SGS vagy SGSII topikban, de ott is csak találgatást kaphatsz....

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#16345) Bici válasza philoxenia (#16344) üzenetére


Bici
félisten

Ezzel nem értek egyet. :N
A telefonos topikban mindenki az appokra meg a sebességre izgul, itt többen vannak, akik érdemi infóval szolgálhatnak a hangminőség szempontjából.
Szerintem, nem kellene ennyire szigorúan venni a témát, vagy ha igen, akkor létre kell hozni egy külön telefonos hangminőség topikot, mert igény lenne rá.
Amíg ez nincs, addig ennél (és az mp3 lejátszós topiknál) jobb hely sztem nincs a téma megbeszélésére - fórumon belül.
Meg sem jelent telefonról persze tényleg felesleges bárhol érdeklődni. :D

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#16346) ThorsHUN válasza philoxenia (#16344) üzenetére


ThorsHUN
őstag

Koszonom a valaszt. Eredetileg a mar meglevo keszulekek kozul igyekeztem valogatni es tapasztalatokrol informaciot gyujteni, ezert is tettem fel a kerdest, csak valaki javasolta a meg meg nem jelent keszulek bevarasat.
A sajat topikjaba pedig pont a szubjektiv velemenyek miatt nem akartam menni, mert altalaban a "nagyonkiralyveddmeg!" szoveget kapnam, amivel egy centivel sem lennek elorebb.
(A szoftveres buheralas alatt nem az eq-t ertettem, hanem konkretal a lejatszo eszkoz gyari alap szoftverenek lecsereleset, modositasat, hogy kihasznalja a hardverben rejlo lehetosegeket)
A Hangfal - fejes - fules hierarchia oke, csak kint az utcan nem szivesen viselnek egy fejest, barmennyire is jo hangzasu...

Az viszont meglepeteskent ert, hogy a fules fontosabb mint a lejatszo eszkoz minosegileg. Akkor nem folosleges megvenni egy sima atlagos telefonhoz egy xears kategoriaju fulest?

Bici:
Ezert pofatlankodtam be ide az ominozus off kerdessel.
A hetvegen a mobile meetingen az SE standnal kerdeztem a sracot, hogy a telefon zenehallgatas szempontjabol mennyire allja meg a helyet... erre elkezdte mondani, hogy milyen grafikus gyorsito chip van benne... koszi:S

[ Szerkesztve ]

(#16347) philoxenia válasza Bici (#16345) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Nem mindenki izgul a sebességre és az appok más irányú tulajdonságaira, ott sem, legfeljebb az olyanok többet írnak , de ha megkérdezi ott, az eddig csak olvasók közül is beírhat bárki...Ez itt ellenben azért nem megbeszélhető, mert SÖ kollega például bevallottan nem rendelkezik semmilyen androidos telefonnal, de mindegyikről eleve tud mindent...
ebből csak flame lehet...[link]
Természetesen megbeszélhetnénk itt az időjárást is, csak nem lenne értelme.... :)
Javaslom a kérdezőnek, hogy keressen meg olyan kollégát, aki iPhone4-el és SGS -sel is rendelkezik , rendelkezett, és kérdezze meg a tapasztalatokról...
Egyébként egy nem szakmai topikot bármikor érdemes nyitni a Milyen telefont zenehallgatásra címmel például, sok off topikban nagyon jól meg lehet beszélni a szubjektív benyomásokat...
Szakmai próbálkozásról már le lett beszélve a próbálkozó, mivel az általános topikban is simán meg lehet vitatni a témát és már megtették sokan...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#16348) philoxenia válasza ThorsHUN (#16346) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Konkrétan a saját kereső is sok találatot dob ki az általános topikban:[link]
Ha ellenben tényleg csak a két típus érdekel érdeklődj privátban Nála, neki most épp SGS-e van, de amúgy sok-sok almás készüléke is volt és gondolom lesz is...

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#16349) Bici válasza philoxenia (#16347) üzenetére


Bici
félisten

A flame-es részével egyetértek, az tényleg nem jó.
Azért gondolom, hogy egy külön topik jó lenne rá (tök mindegy hova), mert egy zenehallgatásról szóló topikban könnyebben csoportosulnak az igényesebb zeneszeretők, akiktől hamarabb, és részletesebb infókat lehet kapni erről - nem hígul fel annyira, mint egy telefonos topikban.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#16350) Shufny válasza Bici (#16349) üzenetére


Shufny
őstag

Szerintem itt nincs helye. Sokkal inkább az mp3 lejátszós topicban, hiszen ott helyettesítő termékekről van szó.

Mellesleg a fejhallgatókkal jelengleg nagyon kevés esetben jársz jobban hangminőségileg.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.