Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:42:29

LOGOUT.hu


Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez, és megtaláljátok az aktuálisan ajánlott modelleket is. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan. A

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#16151) themebuilder válasza kpetyke (#16150) üzenetére


themebuilder
senior tag

(#16152) katonam válasza Shufny (#16147) üzenetére


katonam
tag

De jó, hogy linkelted, ha jól olvasom: itt azokat a telefonokat listázzák (oprendszertől függetlenül), amik NEM kompatibilisek az iPhone-nal, ezért szükség van a konverterre az új Xears-ekhez, illetve a többi iPhone pin kiosztású fülesekhez.

(#16153) ntomka válasza themebuilder (#16148) üzenetére


ntomka
nagyúr

Talán ideje lenne most már Thomasnak a minőségre is rágyúrni, nem csak a mennyiségre. :)

ツ Headphones on - World off

(#16154) ThorsHUN válasza katonam (#16152) üzenetére


ThorsHUN
őstag

Nincs ott a Desire sem. Raadasul ez egybe is vag azzal amit az egyik mobilosboltban az elado mondott, hogy a Desire csak a sajat headsetjevel mukodik, mert a tobbivel nem akarja az igazsagot (iphone megoldas) + az egyik androidos forumon is irta az egyik srac hogy neki is iphoneos headsetje van es mukodik.

(#16155) Speeedfire


Speeedfire
nagyúr

Üdv!

kb 5k-ig érdekelne valami agybadugós füles. AKG-kat nézegettem mert. Kis Joe ezeket olcsón betudja szerezni, de akár más füles márka is játszik. Egy ZTE Blade telefonhoz lenne a füles, sajnos a gyári elég gyatra. Az SE fülesemmel meg csak valami hosszabbítóval tudnám megoldani, de azt sem valami szépen. :(

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#16156) sti10p


sti10p
senior tag

Az új CX400/II-m nagyon jól izolál (legalábbis az eddigiekhez képest), aminek persze megvannak a mellékhatásai is: néha azon kapom magam, hogy magamban beszélek, mert azt hizsem, mivel én nem hallok kintről semmit, akkor a külvilág se hall engem :U :DD !

Amúgy nem tudja valaki, hogy a hozzá kapott kábel tartóba hogyan kell bele tenni a kábelt. Mert gondolom van valami értelme, de én nem jöttem rá hogyan kell bele tenni! A képen középen az a kis izé lessz az: [link]

XY

(#16157) themebuilder válasza sti10p (#16156) üzenetére


themebuilder
senior tag

Talán így:

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#16158) sti10p válasza themebuilder (#16157) üzenetére


sti10p
senior tag

Kösz.

XY

(#16159) sagit


sagit
addikt

sziasztok

van egy 2 éves akg fülesem és ez most off lesz:

lehalkult az egyik fele, másik fele hibátlan.. tuti nem kontaktos. olvastam valahol hogy a fülpiszoktól lehet és csak csap alatt ki kell mosni simán aztán hagyni kiszáradni... megcsinálhatom ezt a műveletet?

Előre is köszi a helpet :R

Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||

(#16160) themebuilder válasza sagit (#16159) üzenetére


themebuilder
senior tag

Hol olvastál te olyat, hogy csap alá kell tenni és megjavul :F

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#16161) sagit válasza themebuilder (#16160) üzenetére


sagit
addikt

nem megjavul , csak kimosni a fülzsírt ami az évek során beragad a fülesbe és asszem logouton.. de ráfexem és most már megkeresem

Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||

(#16162) sagit válasza themebuilder (#16160) üzenetére


sagit
addikt

tessék!

Philips 65OLED803 || iPhone 15 Pro Max || Macbook Air M1 ||

(#16163) themebuilder válasza sagit (#16161) üzenetére


themebuilder
senior tag

Azt kellene megvizsgálni, hogy egyértelműen fülzsírtól halkult -e el, ha igen akkor érdemes ezt olvasni: In-ear fülhallgatók tisztítása. De ha visszaolvasol itt ez ügyben akkor több fontos dolgot is meg fogsz tudni.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#16164) Luissimo válasza themebuilder (#16157) üzenetére


Luissimo
veterán

:C :C :K Úgyúgy, pontosan olyaténféleképpen, ahogy ottvan a képen :C :DDD

(#16165) raven12


raven12
senior tag

Ezekről az új Xears-ekről mikor lesz teszt? Nem csak a 2 új iPhone fülesről, hanem az előtte megjelent 2-ről is.

(#16166) slfln


slfln
senior tag

Vsonic GR07 - első benyomások

2 órája folyamatosan a fülemben van és egyáltalán nem akaródzik kivenni. Van egy olyan régi kedvenc felvételem, amit most hallgatok meg vele hetedjére, és annak ellenére, hogy azt hittem minden gitárriffet, felütést, csörrenést jól ismertem, meglepődve konstatáltam mennyi tartalék van még benne.
Azt hiszem a tervezés 3 éve és 3 hónapja a lehető legjobb eredményt hozta, és ezennel szeretnék gratulálni -mégha nem is értik és sosem olvassák- a Vsonic mérnökeinek az elért eredményért, ami egyszerűen kiváló.
Miért is?
A mélyek feszesek és gyorsak, eddig soha nem hallott textúrával jelentkezik a basszus. Az ütősök, mély effektek minden számban újdonságokkal lepnek meg. A nyomatéka kicsivel nagyobb a DBA-nál, és a részletek terén is lekörözi azt. A középtartomány kissé száraznak tűnik egyelőre. A Vsonic mérnökei szerint a füles 100 óra járatás után kezd üzemi állapotba kerülni, addigra remélhetőleg ez, és a mérsékelt sziszegősség elmúlik. Ahogy a tesztekben is írták, igen, vannak felvételek amikkel sziszegnek a lányok. Disappear, mouth, us, bites, stay... ha az 's'-en, 'sz'-en van a hangsúly a szóban akkor kiérződik. Engem speciel annyira nem zavart, és csak akkor vettem észre amikor különösen erre akartam figyelni.
Az 'erre akartam figyelnit' szó szerint kell érteni, mert itt arra figyelsz, amire te akarsz. Nem kerül semmire több hangsúly, nincsenek az együttesben jobban fizetett tagok akik kitolakodnak a sorból. A DBA arcodba vágja a magas tartományt és a felvételek azért tűnnek részletesnek, mert itt mutat másokhoz képest szélsőségesen jó textúrázottságot - mondhatjuk ebben rejlik az újdonság ereje.... Amíg GR07 ezt az EGÉSZ tartományban tudja!
A csengők, csilingelések, harangok, hegedűk a DBA részletességét mutatják, de attól sokkal relaxáltabbak. Nincsenek háttérben, csak ott mutatja őket és annyira ahol a helyük és szükségességük kívánkozik.
Most pedig jöjjön az a rész, ami miatt nem akaródzik kivenni a fülemből: a PREZENTÁCIÓ. Igen, csupa nagy betűvel, mert erről csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. A színpad nyitottsága, terjedelme, bensőségessége engem a HD650-re emlékeztet a legjobban. Úgy érzem nem fülhallgatót, nem is fejhallgatót, hanem sokkal inkább élőzenét hallgatok. Amikor fordítom a fejemet, együtt fordul velem a zenekar is, mindenki őrzi és tartja a színpadon a pozícióját. A hátulról jövő hangok miatt már többször is hátrafordultam. A szeparáció fergeteges, a hangszerek külön rétegeken szólnak és sok levegő van közöttük.
A pozicionálás magabiztos és hihetetlenül precíznek találom. A Nirvana - Unplugged in New York koncertjét hallgatva a cselló, a gitár, az ének, vokál helyét pontosan be tudom azonosítani erőlködés nélkül.
Azt, hogy a füles hátul ülős e vagy első sorban tombolós csupán a felvétel milyensége határozza meg. A helyem a színpadhoz képest mindig ott van, ahol a mikrofon van. Se nem előrébb se nem hátrébb.
Kíváncsian várom, ha a kissé érces, sarkos hangok és a sziszegés csillapodik, milyen élményekkel varázsol még el a GR07, mert megéri várni rá...
A képek aláírásával ellentétben a GR07 a szorítógyűrűs változat, nem az R04. Ez egyelőre semmilyen hátránnyal nem járt :).
A füles nagyon kényelmes a cső állítható szöge miatt, ezért a legkényesebb fülűek is könnyedén be tudják varázsolni maguknak. A kábel rideg és folyton kiegyenesedik, nehéz a helyén tartani fül mögötti vezető nélkül, a szállított kábelzaj a legnagyobb rángatás mellett is = 0.
Teljes csomagot, hangot tekintve nekem két leheletnyivel többet nyújt már most hangban mint a DBA, és az elkért árat tekintve nagyobb bulinak tartom az orosz technikánál is...

"This is a beginning of a beautiful friendship"...

ui.: nem volt VAT :P

[ Szerkesztve ]

(#16167) slfln válasza raven12 (#16165) üzenetére


slfln
senior tag

A Resonance-ról én írom a tesztet és legkésőbb jövő hét kedd estig megpróbálom megírni és kipakolni a logoutra.

(#16168) themebuilder válasza themebuilder (#16146) üzenetére


themebuilder
senior tag

Ilyen Sony iPhone kompatibilis átalakítót is kapni amibe mikrofon van beépítve:
Viszonylag még olcsó is és akármilyen hagyományos 3,5mm-es Jack-es szabványos fül és fejhallgatót lehet segítségével iPhone és más hasonló (4-pin) mobiltelefonhoz csatlakoztatni és Headset-ként használni.

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#16169) matyiGo válasza slfln (#16166) üzenetére


matyiGo
aktív tag

mennyit kérnek el egy ilyen kis jószágért?

mod: :) milyen mp3 lejátszóval hajtod?

[ Szerkesztve ]

(#16170) themebuilder válasza matyiGo (#16169) üzenetére


themebuilder
senior tag

$158~30eFt körül van és erre jön rá gondolom még a szállítás.

Luissimo szerintem ha sokszor így van feltekerve akkor hamar megtörhet a kábel.

[ Szerkesztve ]

♫ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇

(#16171) Shufny válasza themebuilder (#16170) üzenetére


Shufny
őstag

155... nem mintha számítana, DE lejjebb adta az Xcape v2 árát 76 USD -re! Szóval, ha valakinek úgy kell részletes füles, hogy kicsit ki van emelve a mélye, az ne habozzon elkapkodni tőle.

(#16172) need


need
addikt

Sziasztok...

Megjegyzésem elsősorban azoknak szól akik terveznek venni normális gumiharangot
Én eredetileg az Xears II vettem és nagyon jól szigetelt és kényelmes volt..!

Most próbáltam ki másik füleshez a Hybridet számomra furcsa hogy az eredeti gumi harangja ennek a másik fülesnek mennyire nem az igazi hiába van legalább 6 külömböző belőle ebből kettő a szivacsos de még a szivacsos is olyan kemény és kényelmetlen és persze nem is szigetel!
Aki teheti ruházzon be egy Sony Hybrid gumiharang vásárlásba..!

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#16173) zack válasza slfln (#16166) üzenetére


zack
nagyúr

Lehet bepróbálom majd én is, bár kicsit félek az 50 Ohm-tól...Jó lenne kipróbálni i4-el mit tud egy 32 Ohm-nál nagyobb ellenállású füles.

SÖ!

Te még nem próbáltál nagyobb ellenállású fülest? Lehet telefonnál ill. mp3 lejátszónál 32 Ohm-nál feljebb felesleges nézelődni. :U

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#16174) Bici válasza zack (#16173) üzenetére


Bici
félisten

Lejátszótól függ.

A Nokia N8, és a Clip+ (rockbox-szal) lazán elbír a 64Ohm-os RE0-lal is, és utóbbi az atomrossz hatásfokú ER4S-t is elég jól meghajtja, ha nem is tökéletesen (100 OHm).

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#16175) zack válasza need (#16172) üzenetére


zack
nagyúr

Pont most tettem vissza próbából, az Xcape gyári "M"-es szilikon harangját...Amíg nem volt Hybrid, ez volt a favorit nálam. De így Hybrid után...Mit mondjak. Finoman szólva, a hangzás egy fos lett. Valahogy a gyári szilikon tompítja a magasakat és a közepeket, és nem érzem azt a dinamikát amit a Hybrid-ben. Valószínű ebben szerepet játszanak a jobb és erősebb mélyek is.
Egy dologban jobb csak a gyári. Ez pedig a kényelem. Nagy különbség nincs, de azért kényelmesebbek a szilikon párnák. De a dinamikusabb hangzás azért kárpótol.
Tényleg jó cucc a Hybrid! :K

Bici:

Akkor valószínű i4-el se lenne gond. ;)

[ Szerkesztve ]

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#16176) sittes79


sittes79
addikt

Sziasztok,

Szert tettem egy ilyenre Xears Turbo Devices TD II BLK, xears oldalán van 20 euro-s akci+8euro posta...kiváló a cucc mondhatom. Szóval csak ajánlani tudom.

ja és jönnek az új cuccok:

textil bevonatús kábel :)

[ Szerkesztve ]

(#16177) Bici válasza zack (#16175) üzenetére


Bici
félisten

Nem tudom, de az N8 izmosabb erősítőt tartalmaz, mint az i4.
Az N8 nem is szereti az alacsony (<20Ohm) impedanciájú füleseket, mert torzítani kezd kissé (magasabb IMD). Pont az i4 ellentéte ezen a téren.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#16178) válasza zack (#16173) üzenetére



őstag

Nem. Nálam az M1 is lényegesen halkabban szól, mint a volt TDIII 124dB-és érzékenységgel . Ha magas az érzékenysége 120dB akkor hallgatható 64Ohm-ig de vékonyabb hanggal. Teljesen máskép szólna rendesen meghajtva. 100-150 Ohm-tól már halk. Én a Xears-nál tettem volna egy kisérlettet 100 Ohmos sönt adapterrel mert nagyon érzékeny volt, de miután nálam is megadta magát a jobb oldal, nem foglalkozók többet vele. Nincsen olcsó jó mínőségű füles ami jól is szól 25-30K alatt. Amúgy az iPhonban elég bika erősítő van, de ha magasabb ipedanciájú fülest dugsz rá, a mélyek csak puffogni fognak, és az érzékenysége is visszaesik 10-20dB-t szvsz. Nekem a 16-32 Ohmos fülesek is teltebben szólnak, ha a Mac-re dugom. Ezekben a telefonokban a SOC CPU-ba integrált dig. erősítő van ami a D/A része. csak pár mW-ra képes. Hangerőt a füles impedanciája, és érzékenysége határozza meg, de ha még megfelelő hangerővel is szólna a hangképe dinamikája lényegesen rosszabb lesz mint ahozzá illeszkedő erősítővel hajtanád.

(#16179) Bici


Bici
félisten

Off topic, de nem tud valaki olcsó USB-s DAC-ot?
Nekem elég 16 bit - 44/48kHz, de azon belül legyen nagyon jó hangja.
Lehet használt is, sőt, sima panel is bőven elég, mert úgyis beépítem az erősítőmbe.
Eredetileg saját építésűt használtam, de rá kellett jönnöm, hogy nem siekrült jobbra, mint egy jobb-közepes hangkártya. Még fejlődnöm kell Digitális technikában.. :B

Másik kérdés, hogy nem tervez valaki hangkártya tesztet a jövőben?
Szívesen kölcsönadnám az SB128-amat a teszt erejéig. Kiváncsi vagyok, hogy a jó öreg Ensoniq chip mit tud a mai modern karikkal szemben. Én a korábbi rendszeremen nem hallottam nagy különbségeket, de az nem mérvadó.

Köff!

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#16180) Piwi válasza (#16178) üzenetére


Piwi
addikt

Sziasztok.
Tudnátok ajánlani nekem max 10 ezerig valami fülhallgatót a Galaxy S készülékemhez?
mikrofon nem kell,csakis zene hallgatásra használnám.
Nem vagyok márkabuzi,így igazából minden ajánlatot elolvasok és megfontolok :)

Köszönöm

[ Szerkesztve ]

Aki az ördöggel cimborál, az a pokolban ébred ;]

(#16181) Bici válasza Piwi (#16180) üzenetére


Bici
félisten

Én ennyit tudok javasolni, hogy 10k alatt Xears, vagy Brainwavz márkák közt keress.
Előbbivel jársz a legjobban szvsz.

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#16182) need válasza Piwi (#16180) üzenetére


need
addikt

jó választás a Xears nekem is van/volt.. pár hónapig használtam ár/érték arányban és hangzásban is jó választás lehet..

[ Szerkesztve ]

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#16183) Shufny válasza need (#16182) üzenetére


Shufny
őstag

Majd írhatnál pár szót a TF10 -ről. Szabad tudni, hogy mennyiért adta végül?

(#16184) válasza Bici (#16179) üzenetére



őstag

Ha DAC-ot akarsz építeni akkor ajánlom figyelmedbe a következő instrukciókat.
1. Csöves analóg A oszályú kimenet (hibrid DAC)
2. Hőmérséklet vezérelt kvarcoszcilátor ( nagypontosságú órajel)
3. 0.5%-os diszkrét elemek
4. Alacsony jitter
5. Szinte lépcsőmentes sínuszhullám
6. Strímbit kompatibilis rendszer

Magas mintavételezési frekvencia, mert a HD zenék úgy fognak elterjedni ahogy az iTunsba bekerülnek. Lásd iPad/táblagépek.

(#16185) need válasza Shufny (#16183) üzenetére


need
addikt

Te SAS szem... :Y :R

majd privátban írok... ;)

D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73

(#16186) Bici válasza (#16184) üzenetére


Bici
félisten

Ezek közül az órajeles problémák jelentették eddig a gondot.
A jitter sem volt elég alacsony, és az órajel sem volt stabil... hosszabb hallgatás során elmászott. Távoli lövésem sincs, hogy miért. :D

A magas mintavételezés egyelőre nem izgat, a jelenlegi zenéim úgyis mind CD-n vannak, azokat szoktam .ape formátumba konvertálni.
iTunes-hoz közöm nincs, életemben kétszer láttam messziről. :DDD
Más webes zeneletöltős rendszert sem próbáltam még, és ha ezentúl minden zeném ilyen minőségű lenne akkor is a rendszerem többi része a limitáló tényező.
Mire lesznek jobb minőségű cuccaim, addigra majd beszerzek (építek?) jobb DAC-ot. :)
Egyelőre a HD2 (16 biten vett) szintjét szeretném elérni sokkal olcsóbban.

Azért, köszi az infókat! :R

[ Szerkesztve ]

Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html

(#16187) Dave™ válasza (#16184) üzenetére


Dave™
nagyúr

Szerintem nem fognak elterjedni. Az SACD meg a DVD Audio sem terjedt el. Hiába lesz flacben vagy apple losslessben, az emberek 98%-ának bőven elegendő az mp3. És egy 320-asról elég kevesen tudják megmondani, hogy az most flac vagy mp3-e. CD-nél nagyobb felbontásnak lehet értelme, de abszolút réteg igény, a többséget nem mozgatja meg. 1-2 százalékért meg nem éri meg bevezetni rá az infrastruktúrát sem. Szerintem - de majd idővel eldől. Nehéz lesz az mp3-at kirobbantani a helyéről, az ingyenes és hatékonyabb ogg vorbisnak sem sikerült. Ami viszont király lenne, az a sávonként tárolt zene. Volt már infó egy ilyen tervezett formátumról, na az az, ami nagyot szólna, de ahhoz is évek kellenének.

(#16188) Shufny válasza Dave™ (#16187) üzenetére


Shufny
őstag

Nagyon nem érné meg sávonként kiadni. Amúgy meg úgy mondod, mintha az Apple -nek soha nem sikerült volna valami fölöslegeset, nagyon drágán, tömegtermékké változtatnia.

(#16189) Dave™ válasza Shufny (#16188) üzenetére


Dave™
nagyúr

Tudom, hogy nem érné meg, de az akkor is szuper lenne :D Amúgy nem minden sávra lebontva volt az a formátum, hanem max. 7 sávig és leginkább arra szolgált volna, hogy pl. a vokált le lehessen némítani (vagy éppen kiemelni), meg hasonlók. Az apple sem annyira nagy király, hogy mindenkit átszoktasson egy sokkal nagyobb adatforgalommal járó formátumra, amikor ők nem vennének észre érdemi előnyt a fülük vagy a rendszerük miatt. Egyszerűen felesleges erőpróba lenne, lásd SACD meg DVD Audio. Persze digitálisan terjesztve jobbak az esélyek, de ez nem olyan, mint egy 1080p HD film. A többségnek itt magyarázni kell, hogy ez miért jobb, és itt már borul a bili. Szerintem legalábbis. Aztán majd jönnek a terrás flash alapú lejátszók, útközben amúgy is rengeteg értelme van még a flacnek is :D

[ Szerkesztve ]

(#16190) zack válasza (#16178) üzenetére


zack
nagyúr

Ez kimerítő válasz volt. Köszi. ;) Valószínű akkor 32 Ohm-os fülesnél nem fog kelleni nagyobb, ez a biztos. Viszont ez a paraméter igen csak le fogja szűkíteni a lehetőségeimet. Ha jól emlékszem a Pro Gold, és a Pro Copper 32 Ohm-os...
Nincs véletlen infód, mitől drágább 200 dodóval a Copper? Mert az hogy a Pro Series-be más a driver mint a Turbine-ban az ok, de nekem nem érne meg ennyi felárat ha csak az anyagát tekintve különbözik a Gold és a Copper.

"Nincsen olcsó jó mínőségű füles ami jól is szól 25-30K alatt"

Mióta ezt mondom már...Idejét se tudom. Aztán jött a lehurrogás, hogy mennyire jó az Xears, és 10k alatt nincs párja. Kíváncsi lennék, akiknek összefosta magát, most is így gondolják e, és akiknek esetleg XR-jük van, amivel eddig nem volt tömeges gond, azok mennyire hallgatják nyugodtan, ill. fogják nyugodtan hallgatni ezek után, ha esetleg lejár a gari. :U
Nem véletlen, hogy egy Monster Turbine szinte a triplájába kerül, és nem a hangzás miatt, mert a TD az Turbine koppintás ugye. :U Ennyit számít a megfelelő minőségi ellenőrzés, és a Lifetime garancia. Persze így is van hiba, de azért be kell kalkulálni, hogy a Monster nem annyit ad el mint Thomas, és mennyiségi termelésnél elkerülhetetlen a hiba.
A Monster csak egy példa volt, mert mindenkinek az az első reakciója, milyen fos az ár/érték aránya, de el van felejtve az örökélet gari, ami szinte biztos be van építve az árába.
Hány olyan füles van, ahol nincs több 1 évnél a gari, mégis az áraik igen elrugaszkodottak.
De tényleg a 150 dodó az a szint, amitől érdemes nézelődni (Xcape-et kivéve).

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#16191) Shufny válasza Dave™ (#16189) üzenetére


Shufny
őstag

Ja igen, mert nem jön elég olyan kérdés, hogy "flac -hez ajánljatok valamit 5.000 Ft -ig"... biztosan azért mert ki AB -zi... Na meg az 1080p is. Az emberek nagy része azt sem tudja, hogy a full HD csak egy felbontás. Meg mivel az asszony csak úgy engedi elrendezni, erzért 5 méterről nézik a 40" -os TV -t. Nyílván sok pluszt nyújt úgy a full HD... Szóval már most is úgy adják el a nagyfelbontású anyagokat, hogy jobban masterelik, vagy lebutítják a másikat. Ráadának mélyet stb. De még ha nincs is különbség, akkor is "náluk az apple lifestyle" majd "a 24/96 -nál kezdődik"

[ Szerkesztve ]

(#16192) Dave™ válasza zack (#16190) üzenetére


Dave™
nagyúr

Én halál nyugodtan hallgatom továbbra is az XR-t, és szerintem nincs jobb 10 alatt :) De ha tudsz, akkor szerintem írd ide be, sokat segítesz vele azoknak, akik fülest keresnek 10k-ig :) Ha TD-m lenne, akkor viszont erősen aggódnék, mert nagyon úgy fest, hogy ez szériahiba (a TD II-t sem érinti a jelek szerint, pedig ua. a driver).

Shufny: én konrétan szarok az iÉletérzésre, engem nem tudnak meghatni :D Aki flacet hallgat útközben, zajos környezetben szíve joga, nála tényleg működik a placebo.

[ Szerkesztve ]

(#16193) válasza Dave™ (#16187) üzenetére



őstag

Konkrétan arra gondoltam amit megszellőztetett az Apple. Állítólag az iTunes Store-ba a közeljövőben bekerülnek 24/96-192 zenék, albumok. Ez önmagában elég ok feltételezni, hogy végre elterjed.

Ha visszaemlékszel az iPad megjelenése előtt egy gyártó sem foglalkozott, vagy profitált a saját gyártású táblagépéből. Ma már ismert, ismeretlen cég piacra dobta saját megoldását.

Ennek igazán otthoni hifi rendszeren van értelme. Már most is lejátssza az iTunes, de még az iP4-em is lejátssza ezeket a formátumokat.

Mi az előny az SACD/DVDA-val szemben? Nem kell hozzá külön asztali lejátszó 80k-ért, elég csak betenni egy dokkólóba az iPhont. Most lehet azt mondani, hogy az SACD 5 csatornás térhangzást biztosít, de az iP4-el letőltöttem egy sokcsatornás fájlt, és lejátszotta. Mivel nincs 5ch lehallgató rendszerem, ezért azt nem tudtam ellenőrizni.

Összegezve az alábbi nagyfelbontású formátumokat próbálva játszotta le:

Flac 24bit/96kHz 3 perc 51MB
Flac 24bit/192kHz 3 perc 106MB
Flac 5.1 surround 24bit/96 3 perc 135MB

Wav 24bit/96
Wav DXD 24bit/352,8kHz Ezen már akadozott, laggolt, de tisztán szolt, nem hallatszott a jitter. Valószínű ha megfelelő méretű puffert kapot volna ezzel sem lett volna probléma.
Amivel nem birt az a streembites DFF (kontener) DSD64, ami 2,8Mbit/s

Mind ezt az A4-gyel. Most képzeld el az iP5 ha kijön az A5-tel ami kétszer gyorsabb az A4-nél de még a Tegra2-nél is, és 9szer nagyobb a GPU teljesítménye. Csak érzékeltetni szerettem volna, hogy hardwerwsen semmi akadálya a HD zenék elterjedésének az Apple-nál.

[ Szerkesztve ]

(#16194) ntomka válasza Dave™ (#16192) üzenetére


ntomka
nagyúr

A TD III-ak, ugye? Milyen jellegű is a hiba?

ツ Headphones on - World off

(#16195) Dave™ válasza (#16193) üzenetére


Dave™
nagyúr

Elterjedni szerintem nem fog, ha mégis, akkor tényleg a Shufny által említett marketinggépezet hatására, a többség tök igénytelen. Hányan hallgatnak youtube-ról zenét. De telefonon is 128-192 mp3 a zöme, sokszor mixekből kivágott számok, live felvételek stb. Úton - szintén szerintem - tök értelmetlen a 16bit/44kHz flac is, mert a környezeti zaj, illetve a füles is korlátoz. Otthonra meg a többségnek nincs olyan rendszere, amiben érdemben kijönne a különbség, de miért is lenne, ha igénytelen rá, és bőven jó a CD vagy az mp3. Persze lesz egy szűk réteg, akinek igénye lesz rá - a jelek szerint neked is - de nem ez lesz az átlagos, erre fogadni mernék. Vaktesztet próbáltál-e már? lame-el tömöríts egy wave-et 320-as mp3-ba, flacbe, meg hagyd meg wave-ben is. Ha 10-ből 10x eltalálod melyik kettő a lossless, akkor piszok ügyes vagy. De ne csalj :D

ntomka: igen, 1 kivételével mind TD III. Idáig 7-8 darab van, amiről én tudok. Mindnél ugyanaz, elnémul vagy csak kihagy az egyik oldal. Leáll a driver amint bedugod a hallójáratodba.

Azért ez is marha érdekes, hogy mindig max oldal rossz, teljesen k.o. még nem volt.

[ Szerkesztve ]

(#16196) slfln válasza matyiGo (#16169) üzenetére


slfln
senior tag

Ahogy írták is 155$, ingyen posta Szingapúrból, 1.5 hét várakozás, vám+áfa nem volt.

A forrás egy Cowon iAudio7 volt erősítés nélkül. Erre amúgy nem volt szükség, mert a 40es skálán, 17-18-as hangerőn már nagyon hangos volt nekem. Összehasonlításként a Beyer a 12ohmjával és 102db-s érzékenyésével 13-as hangerőn szól kb. ilyen hangosan.
Erősítővel, más forrással még nem próbáltam.

Közben kész lett a Xears Resonance teszt. Megszültem. Holnap némi lektorálás után remélhetőleg ki bírom tenni a logoutra. Még a képek hiányoznak.

[ Szerkesztve ]

(#16197) válasza Dave™ (#16195) üzenetére



őstag

Én merem remélni, hogy a többség nem igénytelen, inkább tapasztalatlan. Generációk nőnek fel az MP3-on, vagy az asztali PC hangszóróik előtt. Miért? Mert nincs pénz megvenni a 100-200k álló hangfalat ami még mindig csak a jó hifi alsó szegmense, a többi komponensről nem is beszélve. Ráadásul sok a félreértés, félreértelmezés. Sokaknak a hangsugárzó mérete, csak a hangerősséget jelenti. A másik véglet, meg a hangkártya őrület. Beruháznak egy olyan hangkárában ami a legtöbb formátumot ismeri, talán még az analóg része is válogatott alkatrészekből áll, és mind ezt 10x10cm dobozokkal hallgatják egy aktív mélynyomóval aminek az akusztikus csatolása az tőle független többi hangsugárzótól, kizárja a jó hangminőséget eleve. De a hangkártyára hivatkozva Ők jóminőségű zenét hallgatnak.
Most ez a HD zene létjogosultsága azokat az időket juttatja az eszembe, amikor betört a CD, és az analóg kazettás orsós technológia kezdet kikopni.
Az elterjedésnek egy akadálya volt van, egyenlőre, a zenei anyagok tömeges elérhetősége, és az ára. Most is sok HDzenét áruló online bolt van, de a kutya sem foglalkozik velük. Ha az Apple ezen tud segíteni - infrastruktúrája megvan - akkor nem kell félni. Minden sznob :DDD velem az élen a HD-ra fog kattintani, ha ugyan annyiba fog kerülni mint az MP3.

[ Szerkesztve ]

(#16198) norbitális


norbitális
tag

Sziasztok!
Megnéztem az Eli könyve c. filmet és ugye ott az Elinek egy elég tetszetős fülese van (nekem nagyon tetszik) és egy kicsit utánajártam, hogy mi is ez a füles.
Meg is találtam ez az.
Esetleg valakinek van róla véleménye?
Magyarországon 40k körül lehet kapni, de az amazonon olcsóbb.
Bocs az offért. :R

(#16199) matyiGo válasza norbitális (#16198) üzenetére


matyiGo
aktív tag

olyan kegyetlen időkben nem lehet a véletlenre bízni a kábel minőségét :D jó masszívat csináltak neki

(#16200) norbitális válasza matyiGo (#16199) üzenetére


norbitális
tag

Hát igen, a kábel minősége vitathatatlan. :D

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.