Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#53151) kicsigeri


kicsigeri
senior tag

Sziasztok, szétszedtem a gépet, nagytakarítást tartani, összraktam minden faszán a helyén és nem ad képet Z97 giga lap, 760 gtx giga vga 16 giga ram mi a franc lehet vele, tegnap az adatlapomon lévé gép ugyan ezt jácotta, de az adott képet 4-5 próbálkozás után. Ventik felpörögnek. Hdmi kábellal van összekötve a monitorral

[ Szerkesztve ]

(#53152) kovacsroli válasza Livius (#53149) üzenetére


kovacsroli
senior tag

Szia,

igen akkor volt, ez egy viszonylag friss rendszer.
Most beraktam az E8400-at, nem mondanám hogy látványos a javulás, de ezt legalább felismeri a CPU-Z (habár ez is leginkább csak 2Ghz-en ketyereg):

Illetve le tudtam tesztelni az Intel Diagnostic Tool-lal is, ami az E5200-zal nem sikerült, mert egyből hibát dobott. Szóval a proci elvileg már rendben(?).

Megpróbáltam IDE-ről AHCI-ra állítani (jelentsen ez bármit is :) ), de valóban nem indult el a gép. Ez segíthet a HDD-n? Még mindig kerreg mint a nyavaja.
Illetve ha segíthet, azt hogy csináljam? A reinstall az megy, de mikor állítsam át a BIOS-t? A telepítés előtt, és akkor a jelenlegi már nem indul el, de a telepítő az igen és már a beállításnak megfelelően fogja telepíteni?

Hálásan köszönöm a türelmed és a segítséged! :R

Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.

(#53153) kicsigeri válasza kovacsroli (#53152) üzenetére


kicsigeri
senior tag

Nem 2 GHz-n megy, csak leveszi mikor nincs terhelve a szorzó 6-9 közt ugrál elvileg

(#53154) Livius válasza kovacsroli (#53152) üzenetére


Livius
őstag

Az AHCI-t mikor beállítod, akkor más drivereket kéne betöltenie a win 7-nek ha jól tudom, de mivel azok még sose voltak fent, így meghal olyankor a windows 7. Ha már AHCI-re állítva kezded el a win 7 telepítést, akkor normálisan minden működni fog. Ezzel a SATA HDD tudása elvileg jobban kihasználható, akár gyorsabb is lehet, de legföbbképpen energiagazdálkodási dolgokat tud jobban.

Amúgy szerintem most az E8400-al teljesen jól kéne majd menjen a gép, szerintem egyszerűen csak a hülye win 7 fogja a gépet. Én az utóbbi időben minden frissen telepített win 7-nél szívtam a windows update lassú keresgélésével, ami ugyan így a HDD túlzott kihasználásával járt kb mindig.

[ Szerkesztve ]

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#53155) MrDerekas válasza kovacsroli (#53152) üzenetére


MrDerekas
addikt

Bios-ban beállítod a sata mode-ot AHCI-ra, mentés és restart és akkor indítod a telepítést. A merevlemez elérés, és lemezműveletek lényegesen gyorsabban fognak történni. Ha a szolgáltatásoknál kikapcsolod a windows search-öt, akkor nem fog napokig tekerni a vinyó az indexelés miatt.

(#53151) kicsigeri Első körben érintkezési hiba. Második körben valamit nem dugtál a helyére. Ha ezek kiszűrve, marad a proci-lap-ram-táp négyszög. (Feltételezve, hogy a vga rendben van és a kábelei is jók.) Esetleg rommá szeded és újra összerakod.

(#53147) nanorambo Lehet kicsit összetettebb a probléma. Az akadást okozhatja a cpu throttling, vagy a merevlemez, illetve annak vetérlő elektronikájának, de akár a fejegység hibájának a hozománya is. A VGA túlmelegedése is okzhat ilyet, az elégtelen psu szintén. Elsőre egy alapos takarítás a gépben, főleg a cpu és vga hűtőt. Esetleg mindkettőt pasztázni. De muszáj lesz cserealkatrészekkel kitesztelned melyik is okozza a problémát, ha a takarítás nem vezet eredményre. (A tápegységet sem árt kifújkálni amennyire lehet, mert brutálisan meg tud rakódni benne a porcica család)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#53156) nanorambo válasza MrDerekas (#53155) üzenetére


nanorambo
őstag

Ma csináltam még egy stressztesztet és 100 fokot is elérte a CPU, úgyhogy lehet hogy az újraindulás amiatt van. Holnap kitisztítom a hűtőt és újrapasztázom, hátha.
A szaggatás kérdéses, főleg, hogy ha alvó állapotból felébresztem utána az a probléma megszűnik. :F

(#53157) MrDerekas válasza nanorambo (#53156) üzenetére


MrDerekas
addikt

Igen a szaggatás az érdekes. A merevlemez táp és adatkábelének kontakt hibája is lehet. Viszont a hővel túlterhelt proci is okozhatja és az altatás alatti visszahűlés miatt megy gördülékenyebben eleinte. Viszont a 100 fok az igazi killer kategória... Elismerésem a proci gyártójának :R Örülhetsz hogy még nem égett ki.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#53158) #83381760 válasza kovacsroli (#53152) üzenetére


#83381760
törölt tag

CPU Multiplier x6.0-án van (6 x 333MHz (FSB) = 1998MHz)

Más néven talán CPU Clock Ratio

BIOS-ban be kell menni és az CPU Multiplier-t át kell állítani x9.0-ra (kilencszeres) mivel E8400-nál az is lenne a normális. (9 x 333MHz = 2997MHz)

Próbáld meg ezt

Üdv. :)

(#53159) nanorambo válasza MrDerekas (#53157) üzenetére


nanorambo
őstag

Ez a gép már roncs kategória, fél éven belül cserélem, de vicc, hogy néha haverokkal játszanánk valamit, és ahhoz alvó állapot+ébresztés kell :D

(#53160) kicsigeri válasza MrDerekas (#53155) üzenetére


kicsigeri
senior tag

Köszi
Megtörtént, de nem értem mi lehet vele. Bekapcsolt nagy nehezen, egy rammal, utána visszatettem a másik ramot is, nem indúlt. Kimentem elszívtam egy cigit, megpróbáltam újra és elindult, ki se kapcsoltam :D De ez fekete mágis, egyszer megy egyszer nem ugyan az a konfig :D

[ Szerkesztve ]

(#53161) Sunsetjoy


Sunsetjoy
tag

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem. Adott egy Asus p5wd2-e premium lap. A procit nem tudom mi van benne, mert nem tudtam még beindítani a gépet.
Az a probléma, hogy bekapcsoláskor felpörögnek a ventik (amúgy az alaplapon látható led jelzi, hogy kap delejt), de semmi kép, semmi pittyenés nincs. Ellenben bekapcsoláskor azonnal elkezd villogni a billentyűzeten mind a három LED, folyamatosan, fél másodpercenként villog.

Akár van benne memória (ide-oda rakva), akár nincs, ugyanaz. Próbáltam már elemet kivenni, reset jumper, csatlakozók újra behelyezése, stb.

Mi lehet a hibája vajon? Érdemes vele küszködni, így, hogy ingyen volt?

Amikor évekkel korábban használták, 4x512 mb volt benne, de táp nélkül adták oda az ismerősnek, így nem tudom, hogy milyen állapotban lehetett anno.

A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/

(#53162) MrDerekas válasza kicsigeri (#53160) üzenetére


MrDerekas
addikt

XXI. századi misztikum ;) A HD6850 vga-mat minden takarítás után négy vagy ötször kellett berakni mire indult és adott képet. A vége felé már indítás nélkül kivettem meg visszaraktam párszor, oszt jó' van azúgy :D Működött, mint a háromszor sarkon fordulni, majd lehajolni északnak kétszer és a ball vállam felett hátraköpni :D Lényeg, hogy sikerült működésre bírnod ;)

(#53159) nanorambo Van ilyen nálam is. Volt hogy összehánytam valami gépszerűséget, hogy ünnepek alatt legalább lan-on nyomjuk a NFS Most Wanted-et. Istenkirály idők voltak. Csak hát a luxushoz undorítóan könnyű hozzászokni, aztán normális gépeken pötyög mára a család.

Szerk:
(#53161) Sunsetjoy Rommá kell szedned és megnézni milyen állapotban van a proci és a foglalata. Alapos takarítás az alaplapon, kiszáradt, kifolyt, felpúposodó kondikat, égésnyomokat keresve tüzetesen szemügyre venni. Utána lehet indítgatni ha mindent rendben találsz látszólag. Így, jelen pillanatban három ures falu hét öregsszonya sem mondja meg, hogy érdemes-e időt feccölni bele.

[ Szerkesztve ]

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#53163) M0ng00se


M0ng00se
őstag

Üdv!
asrock g41m-vs3 r2.0 lapom van, és szeretném a pwm-es ventit nagyobb fordulatszámra bírni. Van hogy a magok nyaldossák a 70c°-t de a venti az istenért sem akar gyorsabban forogni mint 2000 rpm. Speedfan-t már próbáltam , semmi változás.

V6

(#53164) Tibroo válasza anarchic (#53143) üzenetére


Tibroo
aktív tag

Köszi!
Igen közben meg találtam az alaplap leírásában! :R

Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!

(#53165) #83381760 válasza M0ng00se (#53163) üzenetére


#83381760
törölt tag

2000rpm elég sok biztos vagy benne ,h bír többet is?
Volt nekem antec 92mm ventim pwm-en 2200 írt rá a gyártó de csak 2000-et tudott.

Legújabb bios van a lapon?

[ Szerkesztve ]

(#53166) MrDerekas válasza M0ng00se (#53163) üzenetére


MrDerekas
addikt

Ha 2000rpm mellett 70 fok van, igencsak alulméretezett a hűtőd, vagy rossz a ház szellőzése. Gyári hűtővel, egy húzott proci nem jó párosítás. (Ez ugye kérdéses, mert nem írtad mi-micsoda.) Első lépés takarítás, majd pasztázás, ház hűtés újragondolása, proci hűtő cseréje.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#53167) quailstorm válasza kovacsroli (#53137) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Amennyiben a szorzó a BIOS-ban 9x, nagyon nem kell félni. Meg ha POST-nál 2,5GHz-et ír.
Ugyanis lehet benézel egy energiatakarékos módot és azt hiszed hibás. Közben csak nem csinálsz semmit és lesed az órajelet.
Indíts valami zabálót és úgy nézd a freqvenciát. Valamint megnézheted más programmal, Aida64, mert semmi sem tévedhetetlen.

Na meg futtathatsz egy Aida64 benchmarkot, vagy egy LinX-et (IntelBurntest) és megnézheted mi az eredmény. Ha ott annyi pont mint a netes 2,5GHz értékek, akkor megint nincs gáz.

AHCI csak SSD-hez kell, meg ha GPT-t akarsz UEFI-vel és Hackintosh-sal mondjuk. Magyarul ezzel a géppel csak SSD esetén.

(#53163) M0ng00se: porszívót csinálni a gépből max 1-3°C-ot segít, been there dona that. Szerezz be apróról egy CM Hyper T2-T4 TX modellt, vagy ekvivalenst (miniNinja), az majd lehűti.

[ Szerkesztve ]

(#53168) M0ng00se


M0ng00se
őstag

0,6 amperes a hűtés motorja, nemhiszem hogy 2000 rpm lenne a maximum neki.A legnagyobb rézmagos lga775 hűtő van rajta ezért sokallom a hőfokokat.

V6

(#53169) kicsigeri válasza MrDerekas (#53162) üzenetére


kicsigeri
senior tag

Most ott járok, hogy nem a VGA a gond, az biztos. Giga Z97 H3D a lap. produktum, egy memóriával elindít, betölt winfos, kikapcsol betesz második ram, elindul betölt winfos, viszont ha leállítom és újraindítom már nem indul. Újra ki kell venni a ramot és ugyan ezt eljátszani. Sose volt tuningolva benne semmi se, AUTO-n van minden a biosba. Nincs a procinak normális hűtése így nem húzom. (munkagépem a stabilítás a fontosabb)
De hogy mi a gyász lehet vele :(

(#53170) quailstorm válasza M0ng00se (#53168) üzenetére


quailstorm
nagyúr

4500-ig fel tud pörögni a gyári Intel, de abban sok köszönet nem lesz, mintha fúrnának melletted egész nap, volt benne részem
egyébként attól, hogy rézmagos még sehol sincs egy hőcsöveshez képest
nekem anno pár hónaposan, dobozosan a T4 volt 5k, aztán viheted következő gépre... nehogy ne legyen annyi se

(#53171) Tibroo válasza M0ng00se (#53168) üzenetére


Tibroo
aktív tag

Szerintem tegyél rá egy nagyobb hűtőt,az,hogy rézmagos nem hűt úgy mint egy hőcsöves! :N

Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!

(#53172) Casanova* válasza Casanova* (#52963) üzenetére


Casanova*
veterán

ma írtak a garancia szervízből. nálam nem működik sehogy sem. érti ezt valakit??

Tisztelt Ügyfelünk!

A tesztek folyamatban vannak a tesztelést végzők a megadott hibát eddig nem tapasztalták.
A tesztek lezárulásakor a tesztelést végzők értesítik majd annak az eredményéről.

Tisztelt Ügyfelünk!

A mi internetünk 30/30 Mbit, amit a hálózati tűréshatáron belül teljesített is a termék!

A tesztelést végzők pár kérdést adtak, amire kérnénk a válaszát:
Milyen internet előfizetése van? Mekkora a névleges és mekkora a tényleges vállalt sebesség?
Milyen routert használ?
A routernak melyik firmware verziója van fent?

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#53173) Hegyirabló


Hegyirabló
veterán

Sziasztok!

ASUS alaplapnál (M5A97 EVO R2.0) hogyan kell BIOS-t frissíteni? Egyáltalán szükséges? Ha igen, miért?

Köszönöm!

Aquila non captat muscas.

(#53174) Sunsetjoy válasza MrDerekas (#53162) üzenetére


Sunsetjoy
tag

Köszönöm a tanácsot, de mint kiderült, én voltam a kezdő hülye. :W
Nem dugtam rá a plusz 4 pines csatlakozót.

Megzavart az, hogy a nagy ATX12V csatlakozó mellé dugható 4 pines kiegészítő bedugásával elintézettnek láttam a dolgot. Ugyanakkor az alaplapon van még egy 4 pines csatlakozó a proci környékén is. Azt rádugva pöccre indult az egész hóbelevanc :)

Kösz még egyszer a gyors tanácsot, folyton tanulok valamit (hardverben nem vagyok otthon).

A Google csak akkor az igazi barátod, ha értesz angolul :) | http://sunsethungary.atw.hu/

(#53175) MrDerekas válasza kicsigeri (#53169) üzenetére


MrDerekas
addikt

Kéne csinálnod egy memtestet. Merthogy nem jól van ez így. Amivel gond lehet ez alapján: a modul (valamelyik), a slot, a processzor memvezérlő területét érintő lábak (pontosabban azok elhajlása, görbülése, törése) amelyek a melegedés/kihűlés után produkálják a kontakthibát és magát a "memória" hibát.

(#53172) Casanova* Nem egyedi a problémád. Sajnálatos ugyan és nem vigasz neked. A szolgáltatód által használt protokoll/titkosítás/vezérlés/sáv/izé/akármi nem működik együtt ezzel a killer szutyokkal. A szervizben ezt nem fogják tudni megoldani.

(#53173) Hegyirabló Jutub, gugli ;) Kismillió leírás, videó, szakirodalom, akár kimondottan a lapodhoz egy az egyben másolható tutoriál létezik.

(#53174) Sunsetjoy Elég hézagos tanács volt az, de lényeg hogy megoldva ;) Egyébként itt jó pár oldalon jöttem a szokott hülye kérdésemmel, hogy "A cpu tápcsati is a helyén?" Erre most pont kellett volna. :D Vigasztalódj: Nem vagy az első, az egyetlen és az utolsó sem :)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#53176) kicsigeri válasza MrDerekas (#53175) üzenetére


kicsigeri
senior tag

És egy modullal, vagy a két modullal csináljam meg? Mert megy kettővel is, csak ugye elötte el kell indítanom egy modullal, de bármelyik modullal bármelyik slotba megy, csak a kettő együtt, nem indul el leállítás után :(

(#53177) MrDerekas válasza kicsigeri (#53176) üzenetére


MrDerekas
addikt

Mindkettőt teszteld le. Ha másért nem, azért hogy kizárjuk.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#53178) nanorambo válasza MrDerekas (#53157) üzenetére


nanorambo
őstag

Úgy tűnik a processzorhűtő volt a baj. Kiszáradt a paszta. Kitakarítottam újrapasztáztam egyelőre most nem megy 65-67 fok fölé, és nincs újraindulás sem. Az akadozásos dolog még mindig megvan.

(#53179) Casanova* válasza MrDerekas (#53175) üzenetére


Casanova*
veterán

igen sajnos. a fránya killer szutyoknak köszönhetően. :W veszek bele INTEL Gigabit CT Desktop Adapter hálózati kártyát. ez az egyetlen megoldás.

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#53180) MrDerekas válasza nanorambo (#53178) üzenetére


MrDerekas
addikt

:C Az már normális érték.

(#53179) Casanova* Mindez a plusz költség egy "prémium" lap miatt... Menjenek a francba. Már nem emlékszem mi a lapod pontos tipusa, de gondolom tudod, hogy pci-e csatis a lan kártya amit veszel ;) PCI slotba nem lesz jó. Nem kioktatás, csak súgom, ne legyen bosszúság a vége.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#53181) Casanova* válasza MrDerekas (#53180) üzenetére


Casanova*
veterán

MSI H97 GAMING 3 ez az alaplap. jó ebbe a lan kártya? vagy milyet ajánlasz?

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#53182) Årpi válasza Casanova* (#53181) üzenetére


Årpi
őstag

Van rajta PCI meg PCI-E port is így nem lesz gond.

 iPhone 15 Pro |  MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC | 

(#53183) Casanova* válasza Årpi (#53182) üzenetére


Casanova*
veterán

:R :C köszi

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#53184) Årpi válasza Casanova* (#53183) üzenetére


Årpi
őstag

Nem is kevés! :R

• 1 x PCIe 3.0 x16 slot (PCI_E2, supports x16 speed)
• 1 x PCIe 2.0 x16 slot (PCI_E4, supports x4 speed)*
• 2 x PCIe 2.0 x1 slots
• 3 x PCI slots

 iPhone 15 Pro |  MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC | 

(#53185) Casanova* válasza Årpi (#53184) üzenetére


Casanova*
veterán

láttam,mondtam is jó sok van ebbe. :D remélem ez a lan kártya megéri az árát!

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#53186) Årpi válasza Casanova* (#53185) üzenetére


Årpi
őstag

Nem lesz gond vele szerintem..a gyártók meg leállhatnának már az ilyen killer-féle """csodákkal""" :K

 iPhone 15 Pro |  MacBook Air M3 | 7800X3D / 4070 Super PC | 

(#53187) Casanova* válasza Årpi (#53186) üzenetére


Casanova*
veterán

igen! nagyon sokan szidják ezt a szar szutykot. :W

[ Szerkesztve ]

"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ

(#53188) Doblós


Doblós
aktív tag

Sziasztok!

Következő lenne a problémám:
Kb.2 hete bekapcsoltam a BIOS-ban az integrált videókártyát,azt szeretném használni,mert sajnos meg kell válnom a vga-tól :((
Le is töltöttem az intel drivert,de sehogyan sem akar a gép az alaplapi videókártyával képet adni.Ami a legszebb az egészben,hogy mióta engedélyeztem,azóta nem tudok belépni a BIOS-ba.Bekapcsolás után hiába nyomom a megfelelő gombot,nem csinál semmit a gép,felvillan a monitor,és utána már egyből a windows fogad.Azelőtt ugye kiírta,hogy Asus,meg hogy melyik billentyűvel léphetek be.
Alaplapom ASUS Z170P-D3,proci i5 6600k
A tálcán megjelenik az integrált vga beállítás,viszont nem reagál,mintha nem is lenne feltelepítve.

[ Szerkesztve ]

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#53189) Doblós


Doblós
aktív tag

Csak Cmos resettel tudtam belépni a BIOS-ba,beállítottam az időt,illetve elsődlegesre állítottam az igp-t.
Nem hajlandó azzal képet adni,ugyanazt produkálja,mint eddig,a drivereket vírusosnak ismeri fel,nem is teszi fel,kikapcsolt vírusírtóval sem.
Második indításnál már nem lép a BIOS-ba,csak ha kiveszem az elemet.
Ja,hab a tortán,hogy eltünt a tuning lehetőség.
Konkrétan nem tudom állítani a ramok feszültségét,illetve a procit sem lehet húzni.
Ötlet?

[ Szerkesztve ]

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#53190) Gabe123


Gabe123
aktív tag

Sziasztok.
Vettem egy Msi b150m mortar lapopt egy i7 6700 -at szeretnék beletenni. Ahogy elindítom a cumót a cpu debug led pirosan folyamatosan világít és nem megy tovább. Van egy pont ugyan olyan procim próbáltam a procit a másik alaplapban megy, most is arról írok. Próbáltam memóriát cserélni és az új memória is megy ebben a gépben. Esetleg valakinek valami ötlet? :R

Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "

(#53191) Tibroo válasza Gabe123 (#53190) üzenetére


Tibroo
aktív tag

Nézd át a lábakat,nem sérültek,hajlottak el véletlenül mikor ki-és be- szerelted a processzort?

[ Szerkesztve ]

Mindent meg lehet oldani,csak igazán kell akarni.......!!!!

(#53192) Gabe123 válasza Tibroo (#53191) üzenetére


Gabe123
aktív tag

Hi. Nem mind csont egyenesen áll:S gyanitom alaplap probléma de azért rákérdeztem itt .

Mark Twain once said that "If voting made a difference, they wouldn't let us do it. "

(#53193) MrDerekas válasza Doblós (#53189) üzenetére


MrDerekas
addikt

Ötlet: Rakd újra, vagy frissítsd a bios-t. Utána cmos, vagy elem ki 15 percre és táp is lecsap. Írnám, hogy esetleg bios hiba miatt visszaállt az utolsó mentettre, de ettől sem kellene eltűnni a tuning felületnek. Egész véletlenül nem állítottál mást is el? Úgy összességében nekem hibás beállításnak tűnik, de még nem olvastam utána, sőt a kézikönyvét sem. Azt lehet érdemes lenne végig túrni. (Amit a support oldalról lehet letölteni) Illetve lap hiba is lehet, de ezt korai lenne így kijelenteni. A monitorod kábele az rendben van, működik mással?

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#53194) Doblós válasza MrDerekas (#53193) üzenetére


Doblós
aktív tag

Az újrarakás nekem is eszembe jutott már.Semmit nem állítottam el,csak a memóriák feszültségét vettem vissza 1.30-ra,mert nem akarom kinyírni a procit,sajna nem DDR4-es a lapom és DDR3L ramokat meg nem vettem.
A lap és a proci nincsenek 2 hónaposak,bár ez nem jelenti azt,hogy nem lehet lap hiba.
4-5 darab kábelem is van itthon,mindegyikkel végigzongoráztam,és egyikkel sem akaródzik képet adni az igp.
Holnap,ha lesz rá időm,újrateszem az egészet,és írok a fejleményekről.
Férfiasan bevallom,BIOS-t még sohasem frissítettem,nem is tudom,hogyan kell csinálni.

Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó

(#53195) MrDerekas válasza Doblós (#53194) üzenetére


MrDerekas
addikt

Bios frissítés manapság sokkal egyszerűbb, mint a fénykorban ;) Jutubon rákeresel a lapra és végig is nézheted, hogy kell. Én sem úgy születtem, hogy tudjam :)

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#53196) Zicky válasza Zicky (#53109) üzenetére


Zicky
tag

Nos, sikerült megfejteni a hiba okát!

Borzasztó egyszerű: Nem kielégítő cpu support információ az ASUS részéről.

Ez úgy derült ki, hogy vettem egy H97-es Asrock alaplapot és ránéztem a cpu support listára a rendelés közben, és már adta is magát a dolog.

:C Az Asrocknál gyönyörűen meg van különböztetve a Haswel és a Haswell-R (Refresh) processzor :C
[link]

Ez az ASUS H81M-A alaplap csak "régi" Haswell Core i procikkal indul el, vagyis a 2013-as gyártásúakkal.
:((( :((( De ezt az ASUS sehol sem írja le konkrétan :((( :(((

A Hardveraprón vásárolt i3-4160 is Haswell-R és az új i5-4590 is Haswell-R (ami a i5-4570 -nek 0.1GHz-el emelt órajelű továbbfejlesztése) és ezek nem kompatibilisek alapból a H81M-a alaplappal.

Mint feljebb említettem ASUS-nak van egy ÚJ 4. generációs Core i procikhoz és 8-as chipsethez való frissítő alkalmazása amit az Intel Management Engine Interface irányít. [link]
De ez csak akkor működik, ha egy "régi" azaz 2013-as gyártású Core i proci van benne az alaplapban! Ezután már betehetjük a Haswell-R-t is.
:O :((( Könyörgöm, ezt miért nem lehet ilyen egyértelműen leírni itt is és a support listában is! :((( :O
És miért kell ehhez a IME Interface :F ,miért nem oldható meg ez egyszerű bios frissítéssel :F
... és honnan könyörögjek ki egy 2013-as Haswell Core i procit? Igen tudom, fizessek egy bios frissítésért a szervízben...

Köszönöm ASUS, csalódtam benned, ez az információ hiány nekem 25 ezresembe került :((( :((( :(((

(#53197) mokus1 válasza Zicky (#53196) üzenetére


mokus1
addikt

Itt mi nem egyértelmű? :F Minden gyártónál a CPU supportból kell tájékozódni, nem várhatod el, hogy minden egyes alaplap a legfrissebb biossal jöjjön.

Cpu support
Itt látszik, hogy új bios kell hozzá.

(#53198) MrDerekas válasza Zicky (#53196) üzenetére


MrDerekas
addikt

Asrock favorizálóként, ráadásul úgy hogy én, teljesen szubjektíven nem szeretem az asust.... Kimeríted a hitelrontás fogalmát. Nem mondom, jó kis történet, van benne dráma és fordulat, csak épp fikció vagy tézis marad még ettől. A nem kielégítő tájékozódás miatt egy hardveraprós életét is megkeserítetted, és megszabadultál egy rakat pénztől. Ha úgy gondoltad, hogy a proci, az proci, akkor nem a gyártó a hibás. Viszont jár a pirospont - ha ugyan kissé későn is - mert alaposan utánajártál a dolognak. Illetve köszönet a szakmai összefoglalóért :R

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

(#53199) chester91


chester91
senior tag

Sziasztok!

Akadt egy problémám. Egymás után kaptam 3 kékhalált, kétszer memória gonddal, egyszer pedig mással. Kivettem a régebbi modult, majd elindítottam, onnantól kezdve kalap kabát, ciklikusan újraindul, az UEFI DUAL BIOS egyszer bejött, és ennyi, akkor is csak ennyit irt ki. Mi lehet a gond, és ha lehet, hogyan tudom orvosolni szerintetek?

Szerk.: Gigabyte H61M-S2PV

[ Szerkesztve ]

„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville

(#53200) MrDerekas válasza chester91 (#53199) üzenetére


MrDerekas
addikt

"Kivettem a régebbi modult" akkor lehet, hogy az újabb modul a hunyó....
A szokásos javaslat: modulokat egyesével minden slotban végigpróbálni, lehetőség szerint másik (kölcsön) modullal próbálni a lapod, vagy a te moduljaid kipróbálni másik gépben. Csere/másik táppal próbálni. Ha kicsit bátrabb vagy magabiztosabb vagy, akkor a processzort kivenni és ellenőrizni a lábak épségét, elhajlását. Az hogy eddig működött, nem zárja ki teljes mértékben az esetleges processzor láb hibáját. Ha megvan a hiba forrása, akkor jövünk orvoslási tanáccsal ;) Pluszban: Ha elindul a konfigod egy memtest-el nem árt ellenőrízni az adott memória modul állapotát. Magát a kékhalált sok minden okozhatja, viszont a memoriás hibaüzi szűkíti a kört.

www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.