Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:03:45

LOGOUT.hu



Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37039) CoDWaW07


CoDWaW07
őstag

Üdv mindenkinek!
Egy elég zavaró problémával állok szemben.
Tegnap óta az alaplapom (ASUS M5A97 EVO R2.0) hálózati kártyája, és hangkártyája nem működik.
Mivel 2 darab vga-m van, így tegnap kicseréltem letesztelni a másikat,( ami eddig hibátlanul működött mindig is) de miután behelyeztem, és miután betöltött a Windows, először azt vettem észre hogy a Windows azt jelzi hogy nincs kábel bedugva(piros X-es kismonitor a tálcán).1-2-szer restartoltam a gépet, visszaraktam a régebbi vga-t (amúgy mindkettő kiválóan üzemelt), de ugyan az, majd többször is próbáltam újrarakni a drivert de nem volt hatásos és azt írta ki a telepítő után folyamatosan hogy nem található lankártyaeszköz, és megfigyeltem hogy már gépindításnál sem villog egyáltalán az internetkábel csatlakozójánál a zöld állapotjelző led. A Biosban megnéztem, engedélyezve van a lankártya, letiltottam majd vissza, de semmi változás.
Majd észrevettem hogy hang sincs, csak ilyen fuvallatszerű hang szól a fejhallgatóból, ezért megint nyomtam egy restartot, szintén semmi, letöröltem az audio drivert majd felraktam másikat, és miután beállítottam és restartoltam a gépet utána pedig elkezdett ilyen nyöszörgő hangot adni. Ha ki-be dugom a headsetet akkor felismeri , viszont nem változik semmi, sőt már folyamatosan előhozza hogy új fejhallgatót dugtam be mintha másodpercenként ki-be húznám de csak simán rá van kötve.
Windows újratelepítés is volt, ugyanaz, szerintetek mi lehet a probléma és hogy lehetne megoldani?
Lehetséges hogy történt vele valami vga csere közben? Sokat csináltam már, sok gépben, ebben is többször szóval nekem már rutinmunka, és mindig nagyon óvatos vagyok, megnéztem magát az alaplapot de semmi külsérelmi nyom nincs rajta.

(Az alaplap maga 1.5 éves, van rá garancia, viszont egyrészt többszáz km-re van a bolt ahol vettem, illetve ki tudja mennyi idő mire bevizsgálják és kicserélik..)
Elnézést a hosszú szövegért, és köszönöm előre mindenki segítségét :R

●ASUS M5A97 EVO R2.0 ● AMD FX8320 ● 8 GB Corsair Vengeance 1600 Mhz ● MSI R9 280X 3GB ● Samsung 850 EVO 120 GB ● 1.5 TB ● Cooler Master Silent PRO 600W ● iPhone 6 Space Gray ● iPhone Xs 64GB Silver Galaxy Z Fold 4

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.