Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
-
LOGOUT

Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
Sziasztok!
Került hozzám egy ilyen eszköz, még nem tudom, hogy működik e.
Kérdés:
Tehetek bele olyan vinyót, amit eddig usb-s rackben használtam és vannak adatok? (Mégha kipróbálásképp nem is azt tenném bele).
Masképpen: kell a nasnak újraformáznia, hogy kezelni tudja a vinyót? -
Bloksma
aktív tag
Sziasztok
NSA320-ról váltok NAS326-ra. Ha csak átrakom a meglévő HDD-t, azt meg kell formázni, vagy felismeri a korábban létrehozott kötetet? -
Ferrari fan
tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Én lefrissítettem, nálam minden működik ami eddig is(MiniDLNA, TM stb.), gyorsabbnak tűnik a felület, eddig mást nem vettem észre.
-
Tonyk
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nincs ilyen nasom.
-
opeter70
senior tag
Sziasztok!
Kinőttem a HDD-ket a NAS-omban, ezért szeretném kicserélni nagyobbra azokat.
(Nincs RAID kötet, 2 különálló lemezként van konfigurálva)
A kérdésem az lenne, hogy hogy tudnám mind a 2 HDD-t klónozni az újakra adatvesztés nélkül?
Az asztali gépemen van Macrium Reflect, az esetleg alkalmas lehet rá?
Köszönöm! -
Tonyk
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem erre gondoltam, de ha megy, akkor ok.
A gond valószínűleg az volt, hogy a szolgálatói dns nem volt jó.
Ezért kérdeztem, hogy a nas kifelé ip-re rálát-e. tehát kifelé látja-e a 8.8.8.8-as címet (google dns-e). Mert ha igen, akkor a dns (névfeloldás) nem ok.
Ennek ellenére te beállítottad gyorsan DNS-nek. Ezzel egy szerencséd volt, mégpedig, hogy ez egy public DNS szolgáltatás. (De ha a 193.41.47.210-t írtam volna, akkor is beírod a nasba DNS-hez? -> Ugyanúgy nem menne...) -
Tonyk
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Ping az dns névfeloldással nem megy? Ip-vel megy? Pl.: 8.8.8.8 ?
-
Tonyk
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Portforward hiányában még ki kellene látnia a netre. A forward csak a befelé jövő (esetedben a torrent) forgalom miatt kellene. Ha se ping, se semmi nem lát ki, akkor nézd meg, hogy DNS és az átjáró jól van-e beállítva a nason.
-
[w]
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
hát ha nem volt portforward, akkor az még gázabb, mert az UPNP annyira ördögtől való, hogy most leírás közben is vetettem negyven keresztet
amúgy meg nem tudom, a te rendszered, most akkor volt forward vagy nem?
-
[w]
őstag
válasz
DonThomasino
üzenetére
esetleg a belső IP-címe változott meg, ami miatt viszont nem megy a port forward, ezért nem mászik ki az internetre
-
DonThomasino
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Update:
Olyan mint ha nem látna ki a NETre.
Nem megy a GUI ból a frimware ellenőrzés, és a ping se.
Localból tudom pingelni, a NAS t.
A megosztott dolgokat elérem.
Tudtommal semmi nem változott. -
DonThomasino
veterán
Transmission nak van valahol logja ha igen hogy lehet megnézni?
-
DonThomasino
veterán
Április óta nem használtam a NAS t.
Tegnap bekapcsoltam és a torrentnél nem akar elindulni a letöltés.
Semmi hibát nem ír, hozzá tudom adni a filet ,
a státusz letöltés csak épp nem indul el.
TM remote 5.18 al használom, a régi gyári TM et ami 2.84.
Ötlete valakinek? -
gabka86
csendes tag
Szia!
Ezzel kapcsolatban én is rákérdezek már. :)
Évek óta használom, felcsatolt meghatóként, Tc-be törlök-másolok, stb. Minden jó, kivéve ha valami korábban torrenttel letöltött dolgot törölnék. Ilyenkor látszólag kitörli de pár mp múlva megjelenik ismét a törölt könyvtár immáron fájlok nélkül de az üres könyvtár mindig visszatér hiába törlöm újra.Emiatt egy könyvtárba töltök le mindent és onnan pakolom szét majd időnként putty-al belépek a nasra és ott fájlkezelővel kitörlöm az üres könyvtárakat. Ekkor nem térnek vissza.
Ilyesmi miért lehet? 2 éve nem babráltam a beállításokat, hirtelen még a fájlkezelő neve sem jut eszembe, nem vagyok guruja.
-
dananaj
csendes tag
Sziasztok,
Évekkel ezelőtt még telepítettem a MetaRepository a NAS326-ra. Emlékeim szerint 2018 környéken valami volt a szerverekkel és nem töltöttek be az alkalmazások már. Most újra ránéztem mert elővettem a kicsi NAS-t. Most sincs rá még megoldás vagy altnatív app könyvtár? Mert most sem töltenek be az app-ok csak az alap.
-
gerdei26
csendes tag
Sziasztok!
A bekapcsolást követően hallható "beep" hang kikapcsolható/megszüntethető valahol?
Köszönöm, ha valaki tud segíteni!
-
Metalrat
csendes tag
V5.21(AAZF.11) -re frissítés után mintha pörgősebb lenne a felület. Vagy csak jót tett neki a restart 2 hónap után
-
Tonyk
veterán
Talán mert a 326-os topicban vagyunk, gondoltam, hogy 326-ról van szó...
És még mindig áll, amit mondtam...
Megnyitod az "számítógépet" vagy "ez a gépet" a windowsban ami ugye a windows explorer (nem internet explorer), és beírod hogy \\nasneve vagy \\nas-ip (pl. \\192.168.1.54 , de ezt neked kell tudni, melyik mi.
Kikeresed a megosztást és a windowsban megszokott módon törölsz. -
padi68
senior tag
Sziasztok, vagy pár ezer letöltöt filmem, hogyan lehet gyorsan törölni több kiválasztott filmet?
Milyen program, vagy egyébb kell hozzá? [kép]
-
bomizo
csendes tag
Köszönöm!
Megnézem ezt a klienst.
Akkor jól gondolom, amit írtam:
A Peer figyelő port hoz írt értéke kerül be a setting.jons "peer-port" értékéhez, így ezt a portot kell kinyitni, pl.:
192.168.0.15 külső port: 1234 belső port: 1234
Illetve a 9091 -es portot érdemes átirányítani
192.168.0.15 külső port: 4567 belső port: 9091
?
ennél többet lehet/kell még beállítani, hogy jó legyen a TM? -
bomizo
csendes tag
ok, akkor beletörődöm

A Peer figyelő port hoz írt értéke kerül be a setting.jons "peer-port" értékéhez, így ezt a portot kell kinyitni, pl.:
192.168.0.15 külső port: 1234 belső port: 1234
Illetve a 9091 -es portot érdemes átirányítani
192.168.0.15 külső port: 4567 belső port: 9091
ennél többet lehet/kell még beállítani, hogy jó legyen a TM? -
Buvana
aktív tag
válasz
bunnyhu
üzenetére
Amúgy nem ajánlom mégsem. Venti nélkül a cpu és a hdd-k 49 fokosak, ventivel 38 fokosak. HDD a leállítás után kiszedve süt. Inkább ventit szerezz. Én visszaraktam, annyira nem zavar, és fontosabbak a winyók

Max ha 18 fok alatti helyiségben van a nas, akkor nem kell venti.
-
Tonyk
veterán
"Értem, hogy a torrentezés erőforrásigényes alkalmazás, de nekem kevésnek tűnik a kb. 10% sávszélesség-kihasználás"
Akkor mégsem érted.
Máshogy mondva: CPU-limitbe ütközöl. Ezek a processzorok nem erre vannak tervezve. Tudsz rajta torrentezni, de kb ennyivel. Csökkentsd a szálak számát, vedd le a titkosítást, ezzel még nyerhetsz keveset.
portnyitás: TM-ben a random port és a portforward elől kivetted a pipát ugye?
-
bomizo
csendes tag
válasz
krealon
üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Értem, hogy a torrentezés erőforrásigényes alkalmazás, de nekem kevésnek tűnik a kb. 10% sávszélesség-kihasználás
(különösen úgy, hogy nálam max 5 torrent fut egyszerre)Port-nyitás:
Írtam, hogy 2 portot is nyitottam / továbbítottam (a NAS ip-címe: 192.168.0.15)
192.168.0.15 külső port: 2222 belső port: 9091
192.168.0.15 külső port: 3333 belső port: 51413
A telekomtól kapott ip címem publikus (legalábbis a https://www.whatismyip.com/ip-address-lookup/ alapján)Ezen kívűl még kell valamilyen port a TM -nek?
-
krealon
veterán
"1000 Mbit/s -es a sávszélességem, viszont a letöltéseim 3.0 -ás TM -el, csak max:10 MB/sec
[...]
Mit/hol/hogyan kellene át/be -állítanom, hogy legalább:
1. közelítsek az elméleti 1GB -es sebességhatárhoz"PC-vel tudsz elérni nagyobb sebességet.
A torrent protokol összetett, számításigényes műveletek összessége.
A NAS-ban a folyamatos üzem miatt, a fogyasztás minimalizásárra van tervezve a processzor, a torrenthez kevés."2. tudjak visszatölteni"
Portot kell nyitnod, hogy aktív lehess.
Ehhez először is nyílvános (szakkifejezéssel publikus) IPv4 címre van szükséged, majd a peer-port-ot továbbítanod kell a NAS IP címére (port forward).
A telekomos topikban kaphatsz további segítséget a szolgáltató eszközének beállításában. -
bomizo
csendes tag
Sziasztok!
Segítenétek:
1000 Mbit/s -es a sávszélességem, viszont a letöltéseim 3.0 -ás TM -el, csak max:10 MB/sec
A Telekomos Sagemcom F@st 3890V3 -nál a NAS520 -as ip ciménél továbbítottam a portokat:
192.168.0.15 külső port: 2222 belső port: 9091
192.168.0.15 külső port: 3333 belső port: 51413
A settings.json -ban is ez áll:
"peer-port": 3333,
"rpc-port": 9091,
És a "legjobb": nem is tölt vissza, csak letölti a torrenteket, de a feltöltés el sem indul...
Mit/hol/hogyan kellene át/be -állítanom, hogy legalább:
1. közelítsek az elméleti 1GB -es sebességhatárhoz
2. tudjak visszatölteni
A telekomos modem, és a nas között egy új TP-Link TL-SG1008P -van (nem hinném, hogy ő lenne a ludas....)
Köszönöm! -
Metalrat
csendes tag
twonky-t kapcsoltam ki elsőnek, minidlna helyette, androidra vlc vagy valami, ami eszik dlna-t. kodi nekem nagyon túltolt erre az egy funckióra, és sokkal lassabb
tud valaki transmission helyett valami igénytelenebb, vagy cli-s torrent klienst ami fut NAS326-on?
-
NoNick
tag
válasz
edeleny
üzenetére
Konkrét tippem nincs, max. ötletelek, hogy minidlna a Twonky helyett.
Mostanában nekem is sok gondom van vele. 2-3 évig hiba nélkül ment, aztán elkezdte eldobálni a megosztásokat. Másra nem tudok gondolni, csak arra, hogy túl sok neki a 2x3 Tb kép film zene egyszerre. Hiába nyomok rá az újraszkennelésre, vagy sikerül, de inkább nem. Akár ki is lehetne kapcsolni, de a régi LG okos tv-m nem kezeli az SMB megosztásokat sajnos.
-
edeleny
őstag
válasz
edeleny
üzenetére
A megosztásokkal lezs valami.
Ha bármelyik mappa megosztási jogát módosítani akarom, akkor nemvárt hibával vissza dob.
És ez is a gondja a Twonky-nak valószínű, hogy úgy van beragadva neki, hogy meg vannak osztva a mappák, pedig elvben nincsenek, mert valami blokkolja a megsoztást.Valami ötlet a kalapácson kívül?
-
edeleny
őstag
válasz
Metalrat
üzenetére
Na csak volt időm foglalkozni vele.
Kikapcs, bekapcs, ujra indít, de mindig ez fogad:"A(z) nas326 visszautasította a csatlakozást."
És egyébként nem is megy a Twonky
Mindez úgy kotlott meg, hogy hónapokig rá se néztem, egy családi rendezvényen akartam fotókat bemutatni, és kapufa.
-
edeleny
őstag
válasz
Ferrari fan
üzenetére
Ja, ja. Ezt kérdeztem, hogy hol van a webes felületen?
-
edeleny
őstag
Valami történt Twonkykámmal.
Ez fogad:
System will direct to package page, please press ok to confirm action.
a 9001-es címen nem nyílik ki semmi.Nem megy. Letiltottam, vissza engedélyeztem. Semmi.
Lehet valahol a webes felületen ujra indítani? nem akarok bebújni oda ahol van
Na még valami.
Ha a NAS főmenüjéből szeretnék a Photo mappába menni, nincs megjeleníthető elem. Ha a fájlböngészőből akkor ott vannak a képek. PC-ről Nincs Photo mappa, és a NAS-t sem látja, nem tudok hálózati meghajtót csatlakoztatni. De a felrakottak működnek. -
Metalrat
csendes tag
innen:
https://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/
persze root-tal telepítve
/opt/bin/opkg install http://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/transmission-cli_3.00-18_armv7-2.6.ipk
és
/opt/bin/opkg install http://bin.entware.net/armv7sf-k2.6/transmission-daemon_3.00-18_armv7-2.6.ipkezek vannak most fent:
root@NAS326:/i-data/95527b39/.PKG/Entware-ng/opt/etc/init.d# /opt/bin/opkg list-installed | grep transmission
transmission-cli - 3.00-18
transmission-daemon - 3.00-18
transmission-remote - 3.00-18
transmission-web-control - 2021-09-25-4b2e1858-2 -
bunnyhu
senior tag
Ez egy ventilátor amiről semmi se tudunk, pláne a hangját. Nem az a cél, hogy másikat rakjak bele, hanem hogy HALK hűtésem legyen. A fan simulátor jópofa
Tonyk: Az a baj, hogy nem a szélzaj a gond, a morgást nyekergést inkább a tengely vagy a motor adja ki. Ezen nem hiszem, hogy segít a lapátlevágás.
(külföldön voltam ezért a késői válasz)
-
passat77
tag
Kicsit orosz rulettnek tünik ez nekem.
Nem biztos, hogy ér a domoticz ennyit.
Az SSH-t nem kéne kockáztatni.
Most még a raid tömböm szinkronizálását végzi, mert belefagyott a legutóbbi újraindításba. (Kénytelen voltam a tápkábel ki-be dugást alkalmazni, be is sértődött érte a raid tömb)
Utána hátha, nátha...
Még egyszer köszönöm a fáradozásod.
-
Tonyk
veterán
-
passat77
tag
Egyik probléma megoldása után mindig jön a következő probléma.
Tessék:
"root@NAS326:~# /ffp/start/domoticz.sh start
Starting /ffp/opt/domoticz/domoticz -www 8181 -sslwww 8443 -sslcert /ffp/opt/domoticz/server_cert.pem -log /ffp/var/log/domoticz.log -loglevel 1 -daemon
2022-05-09 12:29:54.792 Domoticz V3.3.5877 (c)2012-2016 GizMoCuz
2022-05-09 12:29:54.798 Build Hash: b97777b, Date: 2016-11-09 11:33:42
2022-05-09 12:29:54.799 Startup Path: /i-data/28f49d62/.PKG/ffp/ffproot/ffp/opt/domoticz/
domoticz: Domoticz is starting up....
/ffp/opt/domoticz/domoticz: can't resolve symbol 'SSL_COMP_free_compression_methods'
root@NAS326:~# domoticz: Could not lock PID lock file /var/run/domoticz.pid, exiting
/ffp/opt/domoticz/domoticz: can't resolve symbol 'SSL_COMP_free_compression_methods'"
Lehet el kellene engednem ezt a domoticz kérdést
-
passat77
tag
Közben nem a libusb kellett neki, hanem a libusb_compact, ami már felment.
Sorban írogatja a függőségeket, amiket telepítgetek...
De itt megállt a tudomány:
"
root@NAS326:~# /ffp/start/domoticz.sh start
Starting /ffp/opt/domoticz/domoticz -www 8181 -sslwww 8443 -sslcert /ffp/opt/domoticz/server_cert.pem -log /ffp/var/log/domoticz.log -loglevel 1 -daemon
/ffp/opt/domoticz/domoticz: symbol 'posix_fallocate64': can't resolve symbol
root@NAS326:~#" -
passat77
tag
Egyszerűen nem tudom a libusb függőséget megoldani...

Hiába frissítem más verzióra.
Mindig ezt a hibaüzenetet kapom:
"root@NAS326:~# /ffp/start/domoticz.sh start
/ffp/opt/domoticz/domoticz: can't load library 'libusb-0.1.so.4'
root@NAS326:~#"
Tudnál még ebben az egyben segíteni?
THX
-
passat77
tag
Sziasztok,
Domoticz telepítésében szeretném kérni a segítségeteket.
A "domoticz-3.5877-arm-1.txz" fájlt letöltöttem (mivel már nem él Barmalej repo-ja). Hova kell pontosan bemásolnom és milyen parancsot kell kiadnom, hogy fel legyen telepítve? Addig eljutottan, hogy funpkg -i, de inkább rákérdeznék tőletek... -
Buvana
aktív tag
Vagy [fan simulator] milyen lehet?

-
bunnyhu
senior tag
továbbra se tudtok ajánlani HALK ventilátort, ami jó a NAS-ba? Ugye 20mm széles kell bele, a szabvány 25mm. Vagy olyan megoldást, hogy lehet kikapcsolni, hogy sikítozzon a ventilátor leállás miatt, mert most jelenleg kivettem a 'csába belőle, de áramszünket vagy más újraindítás után mindig sípol amíg be nem lépek adminként. Mert amúgy a laptop winyót nem kell elhűteni igazából.
-
Buvana
aktív tag
Tud valaki smtp szervert a gépre? Entwarem van, ott telepíthető az xmail, de itt áll meg a tudományom. Konfigurálni, futtatni....
-
-
gardener
senior tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
igen válaszol a pingre
igen úgy is próbáltam. semmi :-( -
Tonyk
veterán
válasz
gardener
üzenetére
Advanced port scannerrel nézz rá, milyen portok vannak nyitva (TCP 1-65535)
Kábelt nézted már? Switch portot cseréltél már? Tápegységgel minden ok? -
gardener
senior tag
válasz
DonThomasino
üzenetére
Routerben manul beállítottam neki az ip-t.
Firefoxban és Chromeban is próbáltam
Sima és privát lapon és ablakban is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Linux kezdőknek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Gyúrósok ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple asztali gépek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- Remek áron dobozos új Asus Tuf Gaming FX507VV/i7-13620H 16GB 512 SSD Nvidia RTX 4060 144Hz garancia
- 24"-os Philips 246V Full HD monitor akciÓÓ!
- 14"-os 5.gen core i5 Dell notebook kiárusítás! AkciÓÓ
- Dobozos ÚJ Lenovo Legion 5 2.5K OLED i7-13650HX 32gb ddr5 1 TB RTX 5070 Garancia
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- Dell Latitude 7420 Core i7-1185 G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar, szép állapot
- Bomba ár! HP ProBook 450 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4307, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ötlet? így szeretném használni, hogy naponta 9:00-kor bekapcsoljon majd este 22:00 ki.

Most hogyan tovább?