Hirdetés
- ID&Trust létezik vagy csak álcég?
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Szabad e használt OLED televíziót venni?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
edeleny
őstag
Sziasztok!
Rövidesen, valószínűleg tulajdonosa leszek egy ilyen csodának.
Eléggé laikus vagyok a témában. A lényeg, a DLNA, és a torrent lenne így elsőre.Jelenleg egy WDR3600 router látja el ezeket a feladatokat, két USB-n rácsatlakoztatott vinyóva . Transmision a letöltő progi, és ami lekerül azt meg is osztja DLNA-n, valamint a meghajtókat látom a PC-ről hálózati meghajtóként!
Valami ilyesmit szeretnék vele elsőre.
A HDD-k most ext4-re vannak formázva. Ha bele teszem ujra kell neki formázni?
Két HDD megy bele. Az USB portokra ugyan így tehetek HDD-et, amiket esetleg elérek máshonnan?Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz RoyBatty #5117 üzenetére
Köszönöm, ez nagyon pozitív!
Tehát ha jól értem, akkor a kér belső HDD-t, és ha az USB portra teszek HDD-t azokat is meg tudom osztani!
Sacc/kb akkor 5 vinyó is lóghat rajta? Jó ez elég elméleti!
Az USB-re dugott vinyókat is formázni szeretné?
Ezt most csak azért kérdezem, mert a mostaniakról az adatot valahogy be kellene vinni, és az USB3 porton lenne a legjobb.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
Üdv!
Ma beüzemeltem a sajátomat!
Pozitív, és negatív meglepetések vártak.Pozitív, hogy úgy néz ki megy távolról is a MyCloud!
Negatív!
Beizzítottam a Transmissiont, le is szedte a filmet amit kértem, Viszont a DLNA szerver, TwonkyMedia server hiába steameli ki egyik TV-sem játsza le. Ugyan ezt a fájlt átmásolva a most még működő miniDLNA szerverre tökéletesen megy!
Mit baxok el?Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
Ezt a programot az ördögök írták!
1, hosszú szenvedés után a MetaRepository felment.
2, próbáltam a Plex szervert, ott a listában, a PC-n is van. telepítő csomagot kér, de az Zyxel 326 nincs benne a Plex NAS listájában, a Synology, vagy esetleg más jó lehet hozzá?
3, Uwsiteloader telepítése teljesen megfogott. A leírás alapján sehova nem jutok!
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
Na, Az LG elboldogul a beépített DLNA szerverrel, de a TCL nem. Pedig neki kellene lennie majd a médiás TV-nk. Qvantum LED, 8K, stb.
Szóval azt írja:
Az uwsiteloader(.sh)
Telepíteni és futtatni pedig így lehet:wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
uwsiteloader.sh
És ezt hová a manómárjába írjam be?
Egyébként egyenlőre beállt minden, ahogy szeretném!
Egyedül az okoz gondot, hogy nem tudom hálózati meghajtóként felrakni! Illetve felcsatolja, de akkor a mostani két meghajtó nincs!
Gondolom az IP-el van gond[ Szerkesztve ]
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
Próbálom a miniDLNA-t.
Ezt kapom. Mit jelent? Mir rontok el?
A miniDLNA pkg sehol sem találok a neten!admin@NAS326:~$ slacker -a minidlna
/ffp/bin/slacker: line 31: /ffp/funpkg/cache/sites: Permission denied
/ffp/bin/slacker: line 36: /ffp/funpkg/cache/sites: No such file or directory
FATAL: Empty cache
admin@NAS326:~$Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz krealon #5164 üzenetére
Dolgozom, este érek haza, majd kiprobalom.
Tehát a valahogy PC re feltett Putty ba, ne az usernév, jelszó, hanem a root, jelszó párossal jelentkezzek be, ahol a jelszó mindkettőnél ugyan az.
( lusta voltam, az usernév maradt admin 😁😁😁😁😁😁))Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz gyulazsolti #5163 üzenetére
Igen ezek mind jók!
Letöltöttem őket, már ami kell, de hogy lehet telepíteni?
Feelmásoltam de semmi!Ami a logout-ba van azok ezeréves dolgok, szerintem semmi nincs ott már.
Connecting to wolf-u.li (46.163.76.34:80)
wget: not an http or ftp url: https://wolf-u.li/downloads/4554-bff1e89e4cb361c3447f55661daa971a/uwsiteloader.shlogin as: root
root@nas326's password:
== Welcome at FFP version 0.7/arm, running on Unknown-B303 NAS326, firmware V5.21(AAZF.10) ==
root@NAS326:~# wget http://wolf-u.li/u/441 -O /ffp/bin/uwsiteloader.sh
Connecting to wolf-u.li (46.163.76.34:80)
wget: not an http or ftp url: https://wolf-u.li/downloads/4554-bff1e89e4cb361c3447f55661daa971a/uwsiteloader.sh
root@NAS326:~# chmod a+x /ffp/bin/uwsiteloader.sh
chmod: cannot access `/ffp/bin/uwsiteloader.sh': No such file or directory
root@NAS326:~# slacker -a minidlna
FATAL: Empty cache
root@NAS326:~# slacker -uiA br2:ffmpeg3 s:libjpeg uli:flac s:libexif uli:libid3tag uli:libogg uli:libvorbis mz:sqlite br2:gettext br2:libiconv.
FATAL: Empty cacheAz interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
Most kapok hülyét!!!
Valahogy bemókoltam, erre:
Please check your internet connection, cannot proceed!
root@NAS326:~# Please check your internet connection, cannot proceed!
-sh: Please: command not found
root@NAS326:~# root@NAS326:~#
-sh: root@NAS326:~#: command not found
root@NAS326:~#Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz edeleny #5169 üzenetére
Egész messze eljutottam, de most falakba ütközöm!
A hiba a következő:
root@NAS326:~# /ffp/start/minidlna.sh start
Starting minidlna.../ffp/bin/minidlna: can't load library 'libjpeg.so.62'
[ Fail!!! ] ERROR WARNING: minidlna can not start!!!Egy másik miniDLNA telepítés után. 'libjpeg.so.9' hiányol.
Valakinek van megoldása erre, a neten már nemtalálok!
A régrbbi hozzászólásokban van ilyen hiba, és lehet rá megoldás is, de nem írja senki!
csak hogy műxik!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
Köszönöm hogy segíteni akarsz.
Utoljára kb. 8 éve programoztam linuxal, amikor a routert mókoltam.
Feltettem ezt a libjpeg-9b-t, de most mást hiányol!Kellene a Slap-get, de a leírások szerinti Slacker - slap-get parancsra semmit nem csinál. Egy Goggle Drive-ből leszedtem, de a drive fájlját nem tudom betallózni!
NAS326/admin/ zy-pkgs mappába feltettem a slapt-get-0.10.2t-arm-2.txz nevű vájlt.
Milyen parancsal lehet rábírni, hogy települjön? Vagy esetleg az appok között lássam.Az Uwsloader elindul, de a második harmadik ok után Internet Connection fail hibával meg áll. pedig van net. A neten nem találtam egyértelmű megoldást rá, Az IP-k meg DHCP-k szent dolgok, nem pasztattjuk őket! Öröm, hogy így megy!
Még egyszer köszönöm az időt amit rám szántok!
-
edeleny
őstag
Még egyszer köszi a türelmed. Ha megengedett, lehet, hogy zaklatnálak még.
Dolgozom, de nem adom fel, ha otthon leszek csinálom.Az ismerőseim között senki nincs aki ertene hozzá. Anno a routert is távoli asztallal csináltak, állították be!
Két hét múlva, 40 megás ADSL helyett másik szolgáltatós gigabites net lesz. Most műxik minden ( távolról a Zxel Drive is) nem akarom az IP-t csesztetni. Majd akkor optimalizálom.
Kell lenni net nek a NAS- on.
1,frissítette a firmware t.
2,megy a Transmission. ( így zöldbe vagyok a trackeren, a routerrol pirosban)
3, a miniDLNA t úgy tettem fel, hogy a Logout egyik bejegyzéseben lévő Uwsloader parancsba kicseréltem az URL-t, es a fájl nevét, és így tette fel.Ja, még egy. Most valami Libid3tag.so fajlt hianyol, de sehol nincs,csak a lentebb linkelt Drive on. Onnan le tudom szedni, és az általad megadott paranccsal ha kell tudom telepíteni,sőt másik mappából is.
-
edeleny
őstag
Na most már szétkavarodtam rendesen.
Egyrészt a Transmission, nekem benne volt az App listában, a beállításokat meg átloptam a router-ből.
Viszont a miniDLANA teljesen megfogott!
Most 'libsqlite3.so.0'-t hiányol.
A slapget felment, hála a segítségnek. Kicsit faragni kellett a parancssoron, de felment!
Frissíteni nem tud, mert a beírt URL nem műxik már.
MiniDLNA fent van, indulásnál a fenti függőséget hiányolja. A gond az, hogy ilyen sehol sincs a neten!
Ha beírom:
slacker -uiA mrdini:ffmpeg br2:ffmpeg3/flac br2:gcc/gettext br2:libexif br2:libiconv br2:libid3tag mrdini:libjpeg-9 br2:ffmpeg3/libogg br2:ffmpeg3/libvorbis br2:sqlite br2:uClibc-solibs br2:uClibc mrdini:minidlna-A válasza:No packages found
Uwsloader:
Beírtam amit kértél, elindul, ugyan úgy megáll Internet Connection hibára.Frissítés ezt adja:
root@NAS326:~# slacker -U
Updating package lists...
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/lf'; wget -Nnv 'http://funplug.wolf-u.li/mirrors/s/0.7/arm/packages/CHECKSUMS.md5')
wget: invalid option -- 'N'
BusyBox v1.19.4 (2021-04-01 09:56:40 CST) multi-call binary.
Usage: wget [-c|--continue] [-s|--spider] [-q|--quiet] [-O|--output-document FILE]
[--header 'header: value'] [-Y|--proxy on/off] [-P DIR]
[--no-check-certificate] [-U|--user-agent AGENT] [-T SEC] URL...
FATAL: lf: No CHECKSUMS.md5
root@NAS326:~# FATAL: lf: No CHECKSUMS.md5
-sh: FATAL:: command not foundEgyenlőre meghaltam.
A Plexet, hogy lehet ténylegesen elinsítani, hogy a TV lássa is?Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz krealon #5190 üzenetére
Köszönöm, kipróbálom.
Pont ezért masoltam be, hogy a hozzáértők tudjanak segíteni.
Én erre a wget-re nem is kerestem.
Amit kerestem az a 'libsqlite3.so.0 kifejezés, és a nas326 minidlna problem összes változata.Buvana
Egyrészt megszoktam, a miniDLNA- t.
Másrészt vettem uj TV-t, és nem barátok a Twonky-val.
Amíg a Twonkyban ugyan azt a fájlt nem játssza le, nem lehet tekerni, gyorsítani benne, ja van hogy 10 perc után kilép, es kezdhetem elölről. Addig a minidlna ilyen nincs.
A miniDLNA most egy TP-LINK WDR3600 routeren fut, az a "házi NAS szerverem", Ezt kellene leváltani.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz krealon #5190 üzenetére
Hali!
Kis kutakodás után fent van az Uwsloader, meg a slapget. Elviekben telepítette a miniDLNA-tHa próbálom indítani továbbra is a 'libsqlite3.so.0'-t hiányolja.
Ez, a hiba, keresem , de nem tudom mit kezdjek vele:Installed: -
fetch: (cd '/ffp/funpkg/cache/mz'; wget -Nnv 'http://downloads.zyxel.nas-central.org/Users/Mijzelf/FFP-Stick/packages/0.7/arm/sqlite-3.8.1-arm-1.txz')
wget: unable to resolve host address `downloads.zyxel.nas-central.org'
md5sum: /ffp/funpkg/cache/mz/sqlite-3.8.1-arm-1.txz: No such file or directory
/ffp/funpkg/cache/mz/sqlite-3.8.1-arm-1.txz: FAILED open or read
md5sum: WARNING: 1 listed file could not be readEz a weboldal nem létezik, legalábbis böngészőből elérhetetlen.
-
edeleny
őstag
De, megcsináltam. Meg azokat is amik a linkben voltak!
Meg jó pár dolgot, amit itt találtam.
Az Uwsloader nem kér internetet, kijönnek a csomagok, menek a csilagok végigfut! Annyi, hogy olvasási hibával semmit sem telepít!
Ugyan ez a slapget!
Not libray or not read.
Mindenre ezt írja.Salcker - minidlna
Elindul, de nincs fájl, vagy nem tudja olvasni!
Függőségek ugyan az, nincs fájl, vagy nem lehet olvasni!
Slapget - U
Uwsloader u
Végigmegy de semmit nem tud telepíteni.
Mindenre ezt irja: FAILED open or read
file could not be readAz interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
OK!
Való igaz, elqrtam.
Adminnal voltam bent a fájlkezelőbe, és úgy nem mentette el.
Átírtam root-al, elmentette, de most 404-hibával nem csinál semmit.
Az a gond, hogy a slapget is ugyan azt csinálja.
A miniDLNA-t kézzel fel tudom tenni a függőségek csesznek fel.De lehet hagyom a francba, a Twonky is szépen fut. Ha valamit nem visz a TV majd leszedem máshogy!
-
edeleny
őstag
Reagálva privát üzire leirom ide hol tartok, és mit szeretnék.
Sajnos ezzel most nincs időm foglalkozni. (miniDLNA felrakása)Lett gigabites net.
Voda modem, Asus AX55 router, switch, NAS.
Az normális, hogy a transmission kb. 7 megával szed le?
Vagy valamit nagyon összecsomóztam?Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
Nem vártam tőle sokat!
Az előző NAS-nak használt router sebesség 1,7 mega volt, de a 40-es net max letoltési sebessege is 5 mega körül mozgott. Szóval a 12 - 14 az elég korrekt!Csak kíváncsi voltam mi az elmeleti maximum.
FTP - n NAS ről PC-re?
Mert a beépitett fajlkezelővel történő másolás elég gyalázat!Már csak azért is kérdem, mert lassan aktuális, hogy USB-n másoljam az idáig használt vinyók tartalmát a NAS-ra
"Vagy valamit nagyon összecsomóztam?"
Valami nem oké, a modem, router, NAS, régi router szerelmi négyszögben, de az egy másik topic témája!
[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
Bármivel másolok, TotalCommander, Windows fajlkezelő, a NAS fajlkezelője, mindenhogy 10 mega a le, és feltöltési sebesség.( szerintem wifin telefonra is kb) A Transmission 7 mega megállitja.
Első körben a Switchet cserélem majd, aztán a készülékek beállításai jönnek.
-
edeleny
őstag
válasz tirszin #5209 üzenetére
Az ajándékba kapott szutyok switch nem gigabites, csak 100-as ( nem százas ). Már rendeltem 21.századit! Idáig nem néztem!
A szép, hogy a Voda modemre direkt rákötöm a laptopot, az is csak 98. Ja, annak a modeme is csak 100-as
Holnap itt van utána játszunk tovább!Most az elülső USB3-ra kötöttem rá a volt RouterNAS ext4-es külső vinyóját, gyönyörűen eszi át az adatokat!
Inkább másik topicba való lenne, de először kinevettem a 8 portos switch-et! Tele van a 8 port! Jó az, ha ez csillagpontban van? A NAS-t nem lenne jobb a Modem-router-switch- NAS sorrend helyett aZ AX55 routerre kötni?
-
edeleny
őstag
De ha a külső portra teszed nem kell.
Legalább is a két ext4-t kintre téve megoldottam az adatmozgatast.
Sőt mivel a hátulra dugottat meg is osztotta egyből így maradt úgy ahogy volt.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
válasz tirszin #5209 üzenetére
A gyenge láncszem úgy néz ki maga a switch volt!
Le a kalappal!
Transmission 17-20 mega, de láttam rajta egy pillanatra 25-t is
NAS- PC 30 mega, ez már úgy jó!Akkor jöhet a finomhangolás!
(szerkesztve!
Kezdődik!
A Twonky nem lát egy fájlt se, pedig nem nyúltam hozzá, és idáig jó volt!)[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
válasz edeleny #5219 üzenetére
Ha valaki meg tudja mondani, mi a jóisten történt........
Szóval, a Twonky tökéletesen megy, majd gondol egyet, és összesen 2 fájlt lát.
5 mappa van neki megadva útvonalnak, de abból semmi nem megy.
Az alap három mappa: Video, Picture, Music. ezekkbe másoltam be, a dolgokat, és semmi!
Meg van neki még adva a Transmission mappája. Van benne vagy jó sok film! Egyedül a ma délután letöltöttet látja, a régebbieket nem. Ottvannak, mert a windowsból a hálózaton látom, le is játszom! Papíron van még egy létrehozott mappa, üresnek látja, pedig nem az!Kikapcsol bekapcsol újra indít, újraszámoltat! Végre jó lett a switch, most csak szopat mi?
Lehet e annak bármi köze a dolgokhoz, hogy a hátsó USB porton van egy terás vinyó, azt viszont látja! Nem kava be a címe? (i-data, és e-data)
-
edeleny
őstag
Noha a szoftver Linux alapú, de a Windows javítás itt is működött, kikapcsol, ujraindít
Amivel viszont bajom van!
NAS326 - TCL TV páros
Gyakorlatilag az összes 4K film megáll 15-16 perc környékén, és mivel tekerni nem lehet, ennyivel van ennyi! Sőt ujabban a 1080P-vel is bajai vannak!MiniDLNA a Twonky helyett?
-
edeleny
őstag
Na, akkor eddig voltam boldog tulaja egy NAS326-nak.
Már ismét boldogtalan vagyok!
Az elmúlt hetekben már tapasztaltam, hogy ha a Transmission szedett le valami torrentet, akkor a proci kiverte magát 100%-ra és belassult a rendszer.
Ma egyszerűen úgy megmerdt, hogy csak a totális áramtalanítás segített!
Illetve az se, mert letöltés indítás után kb. 30 mp és döglött lett!
Egy kb négy perces letöltésnek a harmadik áramtalanítás után negyedszerre indulok neki!Tapasztalt iylet bárki is?
idáig semmi ilyen nem volt, letöltés mellett még a 4K-t kiszolgálta a TV-k felé.
Most bírja. 6,5 mega-val jön, a proci 100%.
Szerintem sok. Nem fagyott meg, de nem lehet DLNA-t nézni, fájlt másolni! van mint ha nem is lenne![ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
Titkosítás eleve ki volt kapcsolva. A globális partnerkorlátot levettem 80-ról, 40-re, a sebességet 20 megára korlátoztam.
Tegnap hibátlanul leszedett egy 800 megás Sample-t, Most az egyik Discoveris kedvenc sorozatomat 1,6 giga, aztán bele állt egy 40 gigás filbe, és kb fél perc után kimerdt!
Sehol sem elérhető a NAS. Böngészőből, TV-ről, a Remote Guiból, teljesen eltűnt!
hagyom neki szenvedni, de szerintem áramtalanításig eltávozott a működő gépek sorából!Szerkesztve:
Van valami gyári visszaállítás? Ha ilyet csinálok, akkor a belső vinyót ujra fogja formázni? Mindent ujra kell állítani?
Esetleg ugyan ezt a firmvaret valahogy ujra rávarázsolni?[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
Hátha tudok adni egy kis segítséget!
Nos, határozottan emlékszem, hogy a Discovery-s film 100%-ban lent volt.Ujra indítás után szöszöl vele, Szerinte még nincs lent, pedig nincs az Incomplettek között, a kész dolgok között van.
Van egy fájl, amin adat és torrent törlése volt, az meg van, pedig tuti törölte. És persze bele se kezdett a 43 gigába, pedig jó pár százaléknál járt!.Nem tudom mi lehet!
-
edeleny
őstag
Semmire nem válaszol! Egyetlen készülékről sem érhető el! Magán a gépen folyamatosan ég (világít) az összes led! Csak a Torrentnél jön elő! Semmikor máskor. Ebből is ez a második.
A HDD-vel lehet esetleg kínja, mert úgy látom csak a nagy fájloknál van. A NAS szerint a HDD rendben van 100%-os 69% szabad. A tárhelykezelőben nézve!Nem tudom, valamit el csesztem, pedig semmit nem csináltam!
Ez az SSH melyik program, a PUTTY?
Allow encryption. Ez kell?
Annyira nem jó az angolom!
Prefer encrycion, és requiere encrypcion.[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
válasz edeleny #5254 üzenetére
Akkor még egy érdekesség. Elegem lesz belőletek!
Egyrészt a Transmission beállítások az eredetik voltak, nyoma sem volt ez én beállításaimnak, másrészt a port-ra a Port próba azt írja zárva, pedig most megint dolgozik!Ezt most a NAS-ba kellene nyitni, vagy a Vodás modemen?
-
edeleny
őstag
Másik táp? Pont ilyen dugóval? Nem mondom, hogy lehetetlen, de...... Majd széjjel nézek, van itt annyi lom!
Csak azért is kínoztam! 2,5 gigás tökmindegy mi, csak jöjjön. A PUTY-ban nézve a legkisebb CPU 9% körül, az átlag 18-25%, a legnagyobb kb 35%-volt. olyan 8 megával siklott le a cucc! Mindjárt nézek, valami nagy fájlt valahonnan.
Most akkor melyik titkosítás kell? Mert hogy az Allow encryption van. A RemoteGUI-ban ez a titkosítás tiltás néven fut!
UPnP! Őneki a NAS-ban kellene engedélyezni, a Routerben? Esetleg a Transmissionban? A Transmissionban uTP-van, az nincs engedve. A routerben igen, valahol pipáltam. A NAS is azt írja, hogy UPnP router megtalálva engedélyezve.
Az tiszta, hogy ha a transmissionba kézzel beállítok egy portot, mondjuk most a 59722-t, azt kell kinyitnom a routeren (és előtte van a modem!) Milyen belső IP? Most keresem, a routeren AX55, hol kell portot nyitni!
Profi vagyok nem? A kérdezésben!
-
edeleny
őstag
válasz warezandspam #5263 üzenetére
Szerintem en vagyok itt utánad a legnagyobb láma, pár dologra tudom a választ. Ha nem, majd kijavítanak.
4. Igen lehetséges,sőt hát ugy is kellene a gépeket összekötni. Nálam ugy van, hogy gigabites modem, router, switch. A switch a csillagpont, onnan megy szét minden. Saját tapasztalat, gigabites switch kell.
3, Igen azt teszel rá amit szeretnél.
2, Igen is és nem is. Ha bele teszed a HDD t, akkor ő azt csak úgy látja, ha leformázza. Viszont kintre, USB-re bármilyen formátumot elfogad.
1, Elmeletileg meg lehet csinálni. (nekem nem sikerült egyenlőre.) Biztonsagra nem tudom mire gondolsz, igazából az a biztonság, ha két merevlemez, RAID be kötve.
-
edeleny
őstag
Nem, nem a sorrend, és tényleg így van. Ha a GUI-ban Titkosítás tiltás van, a NAS Transmission - ban, az Allow encryption. Ha bármelyiket valtoztatom, változik a másik is vele.
Melyiknek higgyek?
Egyébként ez a GUI volt az előző WDR3600 on lévő Transmissionon is. Ott jó volt a fordítás.
-
edeleny
őstag
Na, ha már helyben vagyunk!
Én is 3 gépet szeretnék feltenni a hálózatra. Hálózati meghajtó!
Az én gépemmel nincs hiba. Win11
Viszont a két másik nem akarja a hálózati meghajtót! (win10)Látják a NAS-t, böngézőból tudok turkálni, látják a DLNA megosztást,tudok filmet nézni, de a sima mappa megosztást nem látják.
A windows nem tud csatlakozni írja normál esetben.
A parancssoros parancsra ez jött: "A munkahely vagy az intézmény biztonsági szabályzatai nem engedélyezik a megosztott mappák hitelesítetlen vendégként való használatát. Ezek a szabályzatok védik a gépet a nem biztonságos vagy kártékony hálózati eszközöktől."A neten sem találtam még idáig megoldást.
-
edeleny
őstag
Én ezt a port nyitást feladtam!
Ugyan az, mint a kollégánál, zárva, vagy nyitva attól függ, hogy honnan nézem, de mivel jön és megy az adat, így igy veszett.Amit viszont látok, Transmission olyan 60% krüli CPU terheléssel megy amikor 17-20 mega körül tölt le. 20 mega felett viszont gyordan nő a terhelés. Mivel a leállsok előtt láttam rajta 25-27 megás letöltést is, valószínűleg ez fagyasztotta meg!
Le van korlátozva 22 megára, remélem jó lesz! Amit még látok, és nem értek. A Transmission webes felületét nézve rettenetesen ugrál az adatforgalom. Akár 10 megát is mintavételezésenként!
[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
Megint teljesen idiótának érzem magam!
Letöltöttem a Transmission frissítését.
Ugye keresni kell egy FFP mappát, azon belül egy Bin, és egy Share mappát.
A Bin mappa megvan: /i-data/cef670c0/.PKG/Transmission/bin
Legalább is vannak olyan fájlok amiket felül tudok írni!!
Viszont Share mappa egy darab sincs! Itt-ott találtam Share mappát, de azokban még véletlenül sincsenek olyan fájlok amiket felül lehet írni!WinSCP-be root-al bejelentkezve.
A Nas webes felületén állítottam le a Transmissiont, mert a PUTTY-ban:
root@NAS326:~# /ffp/start/transmission.sh stop
-sh: /ffp/start/transmission.sh: No such file or directoryUgyan nem nekem szólt, de szerkesztve:
root@NAS326:~# ps aux | grep -i trans
root 927 0.0 0.0 1808 356 pts/0 S+ 12:44 0:00 grep -i trans
root 14330 0.3 1.5 69756 7880 ? Ssl 12:32 0:02 /i-data/cef670c0/.PKG/Transmission/bin/transmission-daemon -g /i-data/cef670c0/.PKG/Transmission/config/Transmission/[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
De a saját fájlkezelője is nagyon jó! Viszonylag gyors, és szokni kell!
Először nálam is ilyen tetű lassú volt. Aztán nem tudom mit csináltam, de windows alól is 100 mega körül másol. ( az az érdekes, hogy olyan mint ha fittyet hányna az USB szabványra) Ami kicsit lassabb az a NAS-on belül vinyóról vinyóra)
Ja, nálam a switch volt a ludas. Régi ótvar.
-
edeleny
őstag
válasz wwwolfman #5401 üzenetére
Nekem is ezt csinálta! Torrentnél elkezdte 25 megával leszedni a fájlt, és belehalt. Most 22 megára van korlátozva, és azt hiszem 40 kapcsolatra. Jó ideje nem volt vele gondom.
-
edeleny
őstag
Egyszer csak lett egy problémám!
tegnap este gond nélkül ment a hálózati szerverről történő film nézés.
Ma reggel már nem.
Ránézve 100% CPU használat.
TOP parancsal is ez jön ki.
Twonky azerver 40%
ffpmeg 60% ( vagy éppen most 94%)
Ez utóbbi mi, és hogy tudom kordában tartani?
Nem emgy semmi. Minden TV kikapcsolva, egyedül a PC amin most írok kapcsolódik a NAS-hoz!Szerkesztés:
Mire beküldtem normalizálódott a helyzet, de már vagy fél órája jártam TV-ről TV-re, és semmi. Ujraindítottam, és ez fogadott.Ez fut, a többi szál nulla:
1767 root 20 0 125m 11m 2228 S 1.7% 2.3 0:22.02 python
1021 root 20 0 0 0 0 D 1.3 % 0.0 0:15.44 kworker/u2:2[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
A két LG-nek kell a DLNA. Illetve, elméletileg már csak az egyiknek, mert a 3D-s idő közben okosból buta TV lett, és kapott egy MI Stick-et.
Az előzőekben a miniDLNA-t használtam. Most is pereferálnám, de két hónap után semmire nem jutaottam. Egyszerűen mindig hiányol valamit! Úgy, hogy marad a Twonky - Kodi kombó.
Reggel zakkant meg valami végett, aztán nem értettem miez az ffmpeg.Nálam azért kicsivel több dolog lóg rajta:
Videók : 1183 Dalok : 170 Fotók : 17787 Hangoskönyv fájlok : 0[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
Mindig valami libvalamit hiányol. Mikor széttúrom a Net-et, és ebben a galaxisban nincs olyan, akkor kicsit morcin feladtam!
Buvana: WDR3600 routert cseréltem fel rá.
Első sorban médiaszerver. Másod sorban, sor kütyü (telefon, PC, laptop) háttértára.Ha valamit át akarok tenni akkor csak megy fel a NAS-ra, és máris ott a másik kütyün, jó esetben a világ másik végén.
Harmadsorban tároló, mindennek is,
Negyedsorban a családi emlékek másolatát tárolja.Szóval igazi kis családi mindenes.
-
edeleny
őstag
Valami történt Twonkykámmal.
Ez fogad:
System will direct to package page, please press ok to confirm action.
a 9001-es címen nem nyílik ki semmi.Nem megy. Letiltottam, vissza engedélyeztem. Semmi.
Lehet valahol a webes felületen ujra indítani? nem akarok bebújni oda ahol vanNa még valami.
Ha a NAS főmenüjéből szeretnék a Photo mappába menni, nincs megjeleníthető elem. Ha a fájlböngészőből akkor ott vannak a képek. PC-ről Nincs Photo mappa, és a NAS-t sem látja, nem tudok hálózati meghajtót csatlakoztatni. De a felrakottak működnek.[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
válasz Ferrari fan #5542 üzenetére
Ja, ja. Ezt kérdeztem, hogy hol van a webes felületen?
-
edeleny
őstag
válasz Metalrat #5544 üzenetére
Na csak volt időm foglalkozni vele.
Kikapcs, bekapcs, ujra indít, de mindig ez fogad:"A(z) nas326 visszautasította a csatlakozást."
És egyébként nem is megy a Twonky
Mindez úgy kotlott meg, hogy hónapokig rá se néztem, egy családi rendezvényen akartam fotókat bemutatni, és kapufa.
-
edeleny
őstag
válasz edeleny #5545 üzenetére
A megosztásokkal lezs valami.
Ha bármelyik mappa megosztási jogát módosítani akarom, akkor nemvárt hibával vissza dob.
És ez is a gondja a Twonky-nak valószínű, hogy úgy van beragadva neki, hogy meg vannak osztva a mappák, pedig elvben nincsenek, mert valami blokkolja a megsoztást.Valami ötlet a kalapácson kívül?
-
edeleny
őstag
Hátha tudtok segíteni.
A Twonkynak megosztási bajai vannak, voltak. Ezt nem sikerült orvosolnom.
A PC/laptop/mobil látja a megosztott mappákat, a Twonky nem.Aztán jött az uj frimmware, és azóta a webes felületet nem érem el.
A nas326 IP címen ez fogad:
"Not Found
The requested URL /r51209,/desktop,/login.html was not found on this server."Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
edeleny
őstag
Igen tudom!
Twonky: megosztott mappa hozzáadása. megmutatom, alkalmaz, és nem történik semmi.
Illetve most végkép semmi, mert a NAS-ba se tudok bemenni!
Illetve böngészőből elő tudom varázsolni a Twonky-t, de ugyan az a helyzet, a mappa hozzáadásánál látom a könyvtárstruktúrát, de mikor kijelölöm mit adjon hozzá nem csinál semmit.Tudom miniDLNA, de mikor a 42. függőséget kéri, ami sehol nincs a neten, feladtam!
Marad a kőkorszaki módszer, NAS-ról PC-re leszed, (legalább jön mint állat), onnan mobilvinyó, az TV.-re rádug, és hajrá!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 8A 128GB Porcealin, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, 1 Év Garancia
- MSI Z370-A PRO
- Apple Watch Ultra 2 49mm Black Titanium Black TL M/L, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Apple Airtag 4 Pack Bluetooth Nyomkövető, Bontatlan, Új, 4 Darabos Csomagolás, 1 Év Apple Garancia
- Dell Optiplex 3010 MT,i3-3240,8GB Ram,500GB Samsung Evo SSD,Eredeti Win 10 Pro,számla,garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest