- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- talmida: Változások
-
LOGOUT
Végigmegyünk azokon a fontos információkon és kérdéseken amelyek a legtöbbeteket érdekelhet, valamint a készülékről szóló általános információkat vesszük sorra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akinek még nem volt elég, akkor itt egy újabb teszt: http://www.origo.hu/techbazis/20111114-zte-skate-kisse-ropog-de-korrekt-az-olcso-okosmobil.html
-
poisonborz
csendes tag
-
atillaahun
veterán
Hát a boltba otthagytam, hogy felküldjék Pestre, de hogy ténylegesen rendben találják-e az majd csak hetek mùlva derül ki, HAmikor küldik vissza az árát.
Kártyát nem használtam.(#874) rizso
Részletes értékelést írtam egy pár oldallal korábban, HD videòt OC-zva is csak diavetítemi tudja, de már a másfél GB-os avikat szépen viszi.
Minden másra megfelelő. -
Sommi
aktív tag
Srácok !
Akkor ugye az új szállítmány se androidos hátlapú ??
Nekem ma délben jött meg a készülék, elöl nincs ZTE felirat, de a hátlap a fényes kaki.
Ezt még csütörtökön rendeltem meg, anno kb az utolsó pillanatban mielőtt kiírták a készlethiányt.Azt meg lehet csinálni, hogy ezt visszaadom 8 napon belül egy tpontban, aztán megrendelek mégegyet a webshopon dominoval
? (ha esetleeg kijönne az új készlet másik hátlappal) -
kelzsoca
félisten
válasz
poisonborz #890 üzenetére
-
Kevin's
senior tag
Én is pont ezt kérdezem szerdán jön meg nekem is vmi rom van már hozzá egy linket adna vki ?
-
poisonborz
csendes tag
sziasztok,
szerintetek melyik jelenleg a legjobb rom Skate-re? Cyanogen-t nem is próbáltam, szerintem még ha stabil változat is lenne, sem érné el soha a gyárira épülő rom-okat. -
-
pacman789
aktív tag
-
unyadavid
senior tag
Heló,
a telónak milyen a hangminősége fülessel a blade-hez képest?
-
rizso
addikt
Sziasztok!
Melyik az "igazi" Skate fórum, ez vagy ez? Na mindegy, ott már feltettem a kérdésem, de hátha innen előbb kapok választ
"Sziasztok!
Mik az általános vélemények/benyomások a készülékről? Vannak szériahibák, amikre fény derült már? Páromnak szeretnénk venni egyet (most egész jó kis akció lenne rá T-nél). Amikre tudom, hogy használná:
- netezés/email lecsekkolása
- filmezés (általában kisebb felbontású sorozatok, de talán becsúszna 1-2 720p is)
- néhány fotó
- zenehallgatás
- telefon, sms, FB
- dokumentumok olvasgatása
- kis játék (múltkor kipróbálta a sensation-ömön a motoracinget, és neki is kell)"
-
xtr3m3
tag
Szia atillaahun!
Megirod, hogy visszavettek-e illetve a kartyat hasznaltad vagy sem.
Holnap az utolso napom de lehet visszaviszem, ez kibaszas. -
NoMagix
addikt
Lehet megint rendelni!
Most adtam le a rendelésem! -
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #870 üzenetére
Már megint egy Skate
Az lesz a nagy poén, ha tényleg lecserélték a hátlapot arra, ami eredetileg is volt+olcsóbb is lett.
-
atillaahun
veterán
válasz
kelzsoca #869 üzenetére
Valami leárazott kínai tepsit néztem ki.
Csak addig nem akarom megrendelni a következőt amíg ennek vissza nem adják az árát, mert a végén még valakinek feltűnik, aztán bukom a dolgot. Meg jó vóna már addig akkor a Blade-t is eladni, megyek hegesztek is hozzá egy hirdetést.(#871) kelzsoca
Hát mi más. Ennél jobb nincs.Legalábbis eddig még nem tudtak mondani.
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #866 üzenetére
Igazán nincs mit, a lényeg, hogy visszavették
A recovery-t pedig azért nem engedi cserélni, mert md5-öt generál a mentéshez, és ha bármi megváltozik, kidobja az eltérő md5 hibával, nyilván erre azért van szükség, hogy biztos csak hibátlan csomagot tudjon visszarakni a készülékre.
Mi lesz a következő telefon?
-
tboldi
nagyúr
válasz
atillaahun #866 üzenetére
Ha már átnevezed a fájlt, akkor megváltozik az MD5. Ha kicserélsz benne valamit, pláne.
-
atillaahun
veterán
válasz
kelzsoca #858 üzenetére
Mission completed, visszavették
persze azt még azért megkérdezték mérnemteccett
Mégegyszer köszönöm.
Egyébként szerinted miért dob a CWM restore-nál MD5 mismatch-et, ha a gyári ROM-ba belerakom az original recovery-t? Mert arra gondoltam, hogy a fentebb linkelt visszaállítós ROM-ban kicserélném, hogy másoknak könnyebb legyen úgy visszarakni, de nem megyen.(#863) Regiee
Hát visszaállítod rajta a gyári ROM-ot ha megváltoztattad, becsomagolod ahogy kaptad, fogod a papírokat és beviszed bármelyik üzletbe, kitölteted velük a visszárú nyomtatványodat, aminek majd megkapod a másolatát, majd türelmesen várod, hogy 30 napon belül hozza a postás a vételárat. Én tavaly valahogy 2-3 között kaptam vissza még az akkori hibás Blade-em árát.(#850) kelzsoca
A komoly az lenne ha mindezt azért csinálnák, mert egy páran lehúzták a telefont a tesztekbe a hátlap miatt. Bár valahogy én ezt sose gondoltam, hogy a vásárlói vélemények befolyásolnák az értékesítést. Mer az rendben van, hogy az eladók, meg a szervizesek unalmasak perceikben a mobilokról olvasgatnak itt-ott, de a sokszázezreket kaszáló marketingeseket, meg menedzsereket valahogy nehezen tudom elképzelni, amint a mobilarénát böngészik, hogy vajon jól árazták-e be a telefonokat.(#867) tboldi
Na jó, de az nem egy fájl, hanem egy mappa, azért nem értem. -
sfbukfenc
tag
Most rendeltem meg T-nél webshopban, 28710 pénzért.
Természetesen 2 év hűséggel (volt lejárt), és részletre. -
Indiant
addikt
Te valami másik képet néztél, mert eddig is ez volt fent. Még gondoltam, hogy lehetne reklamálni, hogy a képen nem az van mint a dobozban.
(#863) Regiee: ma voltam a T-nél, de nem vették el a telót, mert be kell vinnem a megye székhelyre. Szóval holnap megy vissza. Én nem módosítottam rajta semmit, szóval most nem kell izzadnom - hajrá attilaahun!
-
Regiee
aktív tag
Ha jól látom már van a webshopban, beszéltem velük, azt mondta a csaj hogy nagy valószínűséggel lecserélték a készletet és ez a hátlap van a telefonon ami most fent van képnek.
Érdeklődnék, hogy akkor hogyan is működik ez a visszaküldöm a telefont dolog?? -
giigz
veterán
Ma volt alkalmam egy kicsit megnyomkodni a telót. Az elején mondta a T-s csávó, hogy ne kapcsoljuk be, stb., de aztán mégis sikerült rávennem. Hát a jelenlegi Blade-emhez képest nagyon lassúnak tűnt, SDIV és 730 MHz, gyárival ez is olyan lassú volt, tehát ez még javulhat. A betűk nagyok szép nagyok voltak, könnyebb vele gépelni. A görgetés azért nem túl folyamatos. Kamera kis javulás a Blade-hez képest, de ugye gépen nem tudtam megnézni. Jól vettem észre, hogy a videó több képkockát vesz másodpercenként? Vagy csak odaképzeltem, ugyanis SGS-t akarok venni... Fizikai tulajdonságait tekintve brutálisan nagy első ránézésre, majd később még annál is nagyobbnak tűnik, főleg szélességre brutális... Összességében ezért a mostani 40k körüli árért jó vétel lehet.
-
atillaahun
veterán
válasz
kelzsoca #858 üzenetére
Hmm. Azt is néztem, hogy CWM-ből visszaraktam volna a régi recovery-t, de ugye a recovery csere menüpontot kispórolták belőle, restore-s megoldással meg MD5 mismatch-et dob ha belerakom valamelyik mentésbe. Nem értem miért, pedig ilyen ellenőrzés féléket sem lehet kikapcsolni benne.
Zippes megoldást csinálsz vagy hogy?(#858) kelzsoca
Köszönöm szépen az instant segítséget, kitűnően gurul így már. Most pedig megyek rálépek a gázra hátha odaérek még zárás előtt. -
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #855 üzenetére
Igen, teszteltem, semmit nem teszek ki tesztelés nélkül, többször is, oda-vissza ment, ezt ráadásul egy win7-es és egy xp-s gépen is megcsináltam.
Csináltam gyorsan egy recoveryből telepíthető ftm recovery-s megoldást, mindjárt adom is a letöltő linket....
mod: skate_ftm_recovery
Recoveryből telepíthető változat, majd írj vissza, hogy jó lett -e.
(#857) frozzyZTE
Érdekes, mert csak úgy nem szoktak képet változtatni.
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #855 üzenetére
Érdekes, mert ami egyszer felfelé ment, annak visszafelé is illene működnie...
Mindjárt nézem, mit tudok gyorsan tenni...
-
atillaahun
veterán
Kitudnátok segíteni adb-fastboot-driver témában?
Vinném vissza 5-re a boltba a telefont, de már 2 órája baszakodok vele, a ROM-omat már visszaraktam, de a gyári recovery az istennek se akar visszamászni rá, pedig a CWM hibátlanul felment a zsoca féle módszerrel.Most kézzel nyomogatom már egy ideje, ha fut az android rendes rendszerrel, USB debugging be van kapcsolva, és rákötöm gépre, akkor cmd-be mutatja rendesen a készüléket kód szerint az adb devices parancsra. Aztán újraindítom bootloader módban, ott adb devices-re már nem lát semmit.
Feldob közbe egy szimpla Android nevezetű telepítő ablakot, ami a továbbra kattintás után nem talál sehol semmit. Nem biztos, de gyanítom, hogy ez lehet a hibás.
Valami ötlet?(#856) kelzsoca
Te tesztelted egyébként a gyári recovery visszaállítást? Neked működött?Eszközkezelőben is kérdőjeles ez az Android cuccos az Egyéb eszközök alatt. A másik két része, meg az ADB felment rendesen.
-
Nem tudjátok, hogy ha rendelnék akkor mennyi időn belül kapnám meg? Féel tőle, hogy így hogy nincs készleten akár 3-4 hét is lehet
-
-
Frozzy
őstag
Most nézem t-mobilenál, hogy a képek változtak. nem a fényes hátlap van a képen, hanem az androidos mattosabb hátsó
Hátlap T-mob ez most véletlen vagy most tényleg ilyennel árulják a készülékeket?
-
Indiant
addikt
Lecsúsztam..... Mire kitöltöttem ,elfogyott.
-
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
hogy tudom megnézni, hogy mi tartja ébren a telefont? Repülő módban elég sokat merült egy éjszaka alatt. -
Frozzy
őstag
válasz
Depression #833 üzenetére
Hogy miii ?
15.000Ft-ért kártyafüggetlenül van neked ZTE skate? garanciával? végülis honnan ? kamionos dolog?
-
Indiant
addikt
válasz
Depression #835 üzenetére
Kösz, közben én is rájöttem, de jobb több forrásból tudni.
A visszaküldésnél ez mennyit jelent?
"Készülék és kártya együttes visszaküldése esetén az előfizetés árát is visszafizetjük minden esetben, viszont az esetleges forgalmi díjakat kiszámlázzuk." -
atillaahun
veterán
Whehehe, akkor ma jól visszaküldöm, aztán megrendelem megint, és azt már meg is tartom.
Ezekszerint nem fogyott eléggé. Mondjuk nem is csoda.
Már csak annyi kéne, hogy a Bladenek feljebb menjen az ára és akkor abszolút jó üzlet lenne a csere. Bár ez nyilván nem fog bekövetkezni. -
Frozzy
őstag
Láttátok, hogy nem feljebb hanem még lejebb ment az ára a Skatenak? most már Webshopon keresztül 40 491Ft Skate T-mobile
-
Arm0red
csendes tag
A Trénél olcsóbb lett a Skate, pedig én is azt hittem hogy drágulni fog. oO
-
vrsptr
aktív tag
válasz
atillaahun #828 üzenetére
Azzal nem elégszem meg, az működik a Tiny Flashlight + LED-el, de a LED nem akar menni, hiába kapcsolgatom :S.
-
vrsptr
aktív tag
Sziasztok! Létezik Skate-re működő zseblámpa progi ami a villanót kapcsolja? És letöltöttem az app2sd free-t, de nem tudok átpakolni az SD-re semmit, amit eddig nem tettem volna meg telefonon: beállítások-alkalmazások-alkalmazások kezelése-Az SD kártyán (itt már be van pipálva minden), de így is csak 23MB szabad hely van a Belső tárhely-en :S.
-
-
Sommi
aktív tag
Srácok !
Holnap hozza a GLS (vagy mi) futár a skate-emet, és Attilaahun elsősorban téged kérdeznélek hogy felhívtak előtte téged, hogy mikor jöjjenek ? Vagy esetleg aki tudja milyen mikor a webshopos rendelést kiszállítják. Mert ugye van dolgom és nyilván nem fogok egész nap itthon ülni a futár miatt.
-
kelzsoca
félisten
-
Depression
veterán
Méghogy a samut nem kell visszavinni! Galaxy spicám volt, olyan sok különböző hiba jött elő benne, hogy azt megszámolni sem tudom, és ez nem egyedi eset.
Mellesleg meg a galaxy mininél nemcsak az a baj a kijelzővel, hogy csúnya a felbontása, hanem a felbontás appokbeli támogatottsága is gyalázatos. -
Joshi
titán
válasz
#40993792 #817 üzenetére
Az ár/érték arány fogalomban van a megoldás. Senki nem mondja azt hogy rossz telefon a Skate de a Defy újabb architektúra tehát az a +15k nem olyan sok többletet jelent, ráadásul egy strapabíró készülék aminek a nyomába sem érhet a Skate. Ha meg a pénz számít akkor mondhatnánk azt is hogy valakinek a 40k is elérhetetlen akkor inkább egy Galaxy Mini.
(#818) Depression: szerintem meg pont a galaxy mini az egyik legolcsóbb és legjobb vétel amit Androidos telefonok között el lehet érni. Az hogy a kijelző felbontása botrányos az egy dolog de a belső tök ugyan az mint a Blade-be csak a samut nem kell visszavinni ezzel-azzal a szervizbe.
Remélem a Skate minősége már elfogadható lesz, ha az lesz akkor nem lesz az rossz de nem 35k előfizetéses áron. Én olyan 25-30k-t tudok elképzelni mint elfogadható összeget ezért a telóért.
-
Depression
veterán
Akkor én is kifejtem az én véleményemet: a blade és a skate az a telefon, ami alá nem érdemes android vonalon menni. Erre a kettőre mindenképp érdemes még gyűjteni, mert ami ezek alatt van, az mind szemét mint pl. a galaxy mini és társai. Alulról közelítve ez a kettő angy ugrás. És idehaza az olcsó telefonoknak hatalmas piaca van. Volt olyan ismerősöm, akit a blade-re sem lehetett már rábeszélni, pedig határozottan jobban járt volna. Tehát részemről inkább ezek a legolcsóbb 'még jó' telefonok.
-
Joshi
titán
válasz
Depression #801 üzenetére
Nem akartam de mégis kifejtem hogy én hogy gondolom ezt az egészet. Feltöltőkártyásan nem is vennék telefont mert alig néhány ezressel többért már függetlenül is megkapható az adott készülék. Nyilván a ZTE nem árul független telót, nem véletlen ugyanis így tudja aránylag alacsonyan tartani az árakat. Dobálózunk itt a gyártó nevekkel de egyet ne feledjünk, egy ZTE névnek még nagyon sokat kell bizonyítania ahhoz hogy egyáltalán egy lapon lehessen említeni mondjuk egy Motorolával. Anno a Blade-et öten vásároltuk meg és hárman cseréltettük gariba ami nem túl biztató arány.
Visszatérve az árakra én az előfizetéses árra gondoltam amikor összehasonlítottam a két telefont. Sajnos sima Defy már nincs mert jön helyette a Defy Plus armv7 1Ghz-es procival és 2.3.4-es Androiddal nyilván magasabb áron. Na ez már nem annyira ellenfél a Skate-nek ezt aláírom. Mondjuk a ZTE Arizona is jó lehet habár semmilyen infót nem találtam a specifikációjáról. -
lsc
nagyúr
Egy kis fejlemény akku ügyben, szerdán egész éjjelre felraktam töltőre, ma még mindig több mint fele töltöttséget mutat. Minden nap ment wifin legalább fél órát, pár hívásom is volt /mondjuk az nem sok és nem túl hosszú/, ha így marad akkor az már elviselhető lesz.
-
kelzsoca
félisten
válasz
atillaahun #808 üzenetére
Most akkor mégis megtartod a Skate-et?
-
xtr3m3
tag
válasz
Nem, ez a dpropbox szerverein van es bongeszovel vagy progival tudsz csatlakozni user/pass es barhonan elerheted. Windows alatt felcsatolja meghajtokent a tarhelyet es csak huzogatod a cuccokat bele.
-
gabe96
aktív tag
egy kis érdekesség:[link]
-
domerator
veterán
válasz
Ejjj... mesterem... igaz, hogy én könnyen beszélek, mert defy-om van, dehát akkor is tudtad, hogy valójában egy 800MHz-es telót veszel...960MHz az arányaiban kb. annyi, amennyit a blédek nagy átlagban bírnak túlhajtásilag. Emellett ha ezt az értéket a navi mellett simán bírja, akkor szerintem nincs ok panaszra.
-
baliii
senior tag
Sziasztok!
most vette egy ilyen telot elöfizu mellé, eddig nagyon bejön, de nem akarom h random 3g forgalmat generáljon... kikapcsoltam a settingsben a data enable módot, akkor ezzel el is intéztem a dolgot? -
atillaahun
veterán
De most ez a megosztás csak akkor él, ha be van kapcsolva a géped vagy hogy? És csak olyan láthatja akinek szintén van Dropbox-a? A webes felületen ilyen miért nincs?
Más.
Akadt ma még egy fuvar, úgyhogy ránéztem a Navira, 980 Mhzn 1 perc alatt ferborult, de 960-ra visszavéve már bírta végig a félórás utat. Szóval úgy tűnik az enyémnek ez a vége. Hát nem vagyok éppen elragadtatva. -
kelzsoca
félisten
Akkor viszel egy másik SD kártyát, és nyilván nem a sajátod fogod nélkülözni arra az időre, ameddig ismerősnél van a kártya
A kártya csere pedig hátlap le-akksi ki-sd csere, akksi vissza-telefon bekapcsol, ez nem visz el 1 percet sem, nem éppen kényelmes megoldás, de nyilván nem folyamatosan fogsz ilyen tevékenységet végezni.
-
xtr3m3
tag
Hat termeszetesen vannak hianyossagai de hasznalhato es neha jol jon.
Mappat is meg lehet osztani, a megosztast asztali gepen allitottam be. A menyitott dokumentumokat lehet menteni nem kell le es feltolteni. -
SkyLaci
őstag
válasz
kelzsoca #800 üzenetére
Ami pendriveon elfér az microsd-n is, ez igaz, nekem ezértnincs is pendriveom, mindig csak kikapom (ehhez jól jön a hotswap) a kártyát valamelyik telefonomból, beleteszem az usb adapterbe és ott a pendrive, amit vissza is tehetek a telefonba, és akár használhatom is.
Én pl olyan esetre gondolok amikor valamit ráteszek (vagy akár már a telefonnal töltöm le az egyetemi wifiről) a teló memória kártyájára (mert ezt használom pendriveként) és azt a fájlt napközben valakinek oda szeretném adni úgy hogy számítógépes segítséget nem tudok igénybe venni, ilyenkor nagyon jó lenne ha egy pendriveot rá kapcsolhatnék, de még az is elég lenne ha a telefonba betéve egy másik microSD-t arra másolhatnám, de ez kényelmetlen a hotswap híján, valamint meglehetősen lekorlátolt a telefonba épített memória méretére.
Összegezve az hiányzik nekem a skateből hogy nem lehet vele más segédeszköz (egy pc, vagy telefon) nélkül 1 adathordozóról egy másikra másolni, és ez szerintem ma egy okos telefonnál már alap lehetne.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
● tilos a warez!
● tilos a függetlenítés!
- Apple Iphone 15 Pro Max 512Gb
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3323
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- Samsung S23+ 256GB Állapot: 10/10 6 hónap jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest