Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• atillaahun

veterán

válasz agressor12 #2532 üzenetére

A vírus egyik legfontosabb feladata, hogy a fertőzött mobil készülékekről adatokat szivárogtasson ki. Ennek érdekében összegyűjti a telefonhoz tartozó azonosítókat (például az IMEI (International Mobile Equipment Identity) számot), a SIM kártyán található információkat, valamint rögzíti a mobil eszköz aktuális földrajzi pozícióját, majd az adatokat öt percenként feltölti előre meghatározott távoli szerverekre.

- aztán mit csinál az IMEI számommal? Letilt a hálózatról?
    - SIM-en nem tartok adatokat, de ha lenne is rajta pár szám, telefonbetyárkodnának nagyanyámmal Amerikából? Szerintem ők járnának rosszabbul.
    - a földrajzi pozíciók rögzítéséről és tárolásáról, meg közel köztudott, hogy alap Android funkció, amit a Google épített be, és üzleti célokra használja. Egy pipa kikapcsolni.

Szerintem az Android vírusok színtiszta baromság. Én pl. tartok titkos adatokat a telón, de azokhoz csak jelszóval lehet hozzáférni. Ezenkívül meg nem vagyok sem bűnöző, sem fejes, úgyhogy nincs mitől tartanom.

A Lookout kutatói a kártékony programra ingyenes és fizetős játékokban találtak rá.

Meg legfőképpen nem játszok hülye játékokkal. :D

(#2509) Indiant
    Erre bizony én is nagyon kíváncsi lennék. Bár elől járóban annyit, hogy ha jól tudom ez valami Telenoros csoda, ami még akkor is kurva drága lenne, ha valóban korlátlan volna. Így szerintem nem sokan agyaltak még rajta hogyan lehetne kijátszani.
    Egyébként én gyanítom, hogy vannak olyan lusta disznók, hogy csak néhány népszerű oldal (mondjuk kategóriánként az első 5 legnagyobb adatforgalmat bonyolító) adatait tiltják ha eléred a kvótát.

(#2501) Regiee
    Sehol. Viszont 3G helyett érdemes 2G-t használni. Beállítások > Vezeték nélküli hálózatok > Mobilhálózatok > Hálózati mód > csak GSM/2G.

(#2495) blueMerle
    Egyenlőre vágjuk fel a tortát.

Ha már így mondod, egyenlőre sem lehet felvágni a tortát, csak szeletekre. :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés