Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A ZIDOO médialejátszó topik célja, hogy segítsük egymást
a minél jobb moziélmény elérésére
és a problémák megoldására.
Feltöltés folyamatban.
Ötleteket és segítséget Pü-ben várok.
Zidoo is not streaming player.
AZ új PRO boxok már
rendelkeznek
DRM L1
támogatással.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
Sajnos én két filmbe is belefutottam, amit nem hajlandó lejátszani a Z9S.
Semmi extra, huszonvalahány gigás remux, 1080p, dts hd hanggal, külső hdd-ről.
(Midway, Edge of Tomorrow).
4K-t ezek után meg sem merek próbálni...
Hibaüzenet nincs, egyszerűen nem indul el.
Nem igazán erre számítottam, a 30 dolláros box röhögve fossa ki magából mind a kettőt, meg a pc-m is.A box 3 napos, semmi nem lett mókolva rajt, frissítettem a legutolsó verzióra usb-n, meg feldobtam egy YT-ot, ennyi.
Én elfogadom, ha ez user error, ebben az esetben megköszönöm a segítséget ha lesz.
[ Szerkesztve ]
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
sixpak
nagyúr
Kipróbáltam a sokat fikázott Eminent-el is, gond nélkül eszi őket.
Esetleg egy Kodi megoldaná a dolgot vajon?
A Z9S-nek amúgy is full fapados a kép/hang settings menüje...mondjuk gondolom azért, hogy ne okozzon gondot senkinek (30mp. alatt be lehet állítani), végül is elég ami van, de a Kodi azért jobban bejön nekem.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
blakey
titán
Zidoo-n csak a Mediacenter kadenciahelyes és jó, a többi nem, a Kodi meg főleg nem oldja meg a problémádat, vagy azt igen de lesz másik.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
sixpak
nagyúr
Akkor ez ilyen?
Mitől kerül 3-4x annyiba, mint noname társaik...biztos az alumínium ház, meg a világítós távirányító.
Na mindegy, még próbálgatom, aztán ha tényleg ennyire gyenge a beépített lejátszója, akkor túladok rajt.Szerk.: egy kicsi mókolásra hajlandó vagyok, ha máshogy nem megy...
1.7-ről frissítettem a rendszert a legfrisebbre, van valami, amit még megtehetek annak érdekében, hogy a lejátszási képességei megközelítsék, neadjisten elérjék egy 5000 forintos box-ét?[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
Akkor ez ilyen? - Gondolom igen, nem tudom, hogy pontosan milyen anyag nem megy, de ha nem sikerül működésre bírni és mással simán működik akkor feltehetően ilyen.
Mitől kerül 3-4x annyiba, mint noname társaik...biztos az alumínium ház, meg a világítós távirányító. - pl. azért, mert amit egyesek hobbiból más munka mellett csinálnak és ingyen addig a Zidoo-nak szerződéses, pénzért dolgozó egyének készítik így ennek ára van. Már korábban is írtam, most is írom, a Zidoo nem jobb egy CE-képes Amlogic boxnál, sőt, ha azt nézed, hogy 4K-s lejátszó de egy Netflix, HBO GO, stb. nem megy az elérhető maximális minőségben akkor az kompromisszumos lejátszó, elég erősen. A saát médeicentere maga a lejátszó, minden más kiegészítés és a droid semmivel sem több mint egy 10e Ft-os lejátszón, nem arra fókuszál a Zidoo.
Szerk.: egy kicsi mókolásra hajlandó vagyok, ha máshogy nem megy...
1.7-ről frissítettem a rendszert a legfrisebbre, van valami, amit még megtehetek annak érdekében, hogy a lejátszási képességei megközelítsék, neadjisten elérjék egy 5000 forintos box-ét? - azért vetted, hogy ne kelljen mókolni, de itt csak annyit tehetsz, hogy frissíted a firmware-t, átnézed a beállításokat esetleg más formátumban szerzed be az anyagot.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Nem biztos, hogy belenyúltál, lehet, hogy valamit még be kéne állítani.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
s7evcsenko
addikt
Hi
Küld el légyszi privátban a pontos címet vagy linket, hogy melyik az a 1080p film amit nem játszik le.
Én még nem futottam bele olyan tartalomba, amit ne játszott volna le a z9s.
Pedig mostanában inkább 4k-t szedek le ha van."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
-
Beni2360
Topikgazda
Szerintem meg valami beállítási hiba lehet a gond. Nézd meg eezt a videót. nekem is van egy videóm fent.
Én se találkoztam még olyan 1080p anyaggal amit nem játszott volna le. 4K/60 fps a régi fw-vel volt gond de már most az is megy csak az az egy film amit emlegetnek nem 100, de ott valami elkészítési gubanc van. Igaz amlogic simán vitte. másik 4K 60 fps film simán megy rajta.
Ui: Azért még az egyebek beállítás ami az androi beállításokhoz visz ott is vannak beállítások.
itt ilyen gond nincs, tényleg fél perc, resolution/frame rate, meg a hang, ennyi. - Azért vannak még ott beállítások a HDMI fronton is .
megjelenítések, stb. de egy sima fhd filmnek mennie kellene. Mi anno megnéztük vagy 2x is a filmet és semmi gond nem volt vele.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
embe
nagyúr
Használ valaki RTLMost aplikációt? A + tartalmakat nem játssza le. Maga az alakalmazás írja ki, hogy csak RTLMOST+ előfizetéssel lehet. Pedig az van, be is vagyok oda jelentkezve.
A nem plusszos tartalmakat lejátssza. Olyan mintha nem érzékelné az alkalmazás, hogy beléptem a fiókomba. -
sixpak
nagyúr
válasz Beni2360 #8515 üzenetére
Igen, a hdmi még belefér a fél percbe.
Ugyanolyan formátumú más filmeket simán eszi, akár nagyobbakat is, nincs semmiféle beállítási probléma.
Szerk: android beallításokban mire gondolsz?
Én ott nem lattam semmi olyat, ami jelen esetben megoldás lehetne.[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Én csak a magyart használom, eddig nem is volt ilyen gondom.
Eszembe jutott valami...egyszer filmnézés közben (nyilván nem a fent említett kettő, azok el sem indulnak) eldobta a külső hdd-t, megpróbálom délután egy másik hdd-re rakni, hátha....
Mondjuk sok reményt nem fűzök a dologhoz, mert minden más (amit eddig próbaltam) simán megy arról a hdd-ről.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Beni2360
Topikgazda
Mivel 1080p-ben remux csak ez van kint a kölcsönzőben amit én is kikértem anno.
Edge.of.Tomorrow.2014.1080p.REMUX.AVC.BluRay.DTS-HD.MA.7.1.HUN-C4
Kodek semmi különös nincsBéni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
Topikgazda
Nálam most nem megy semmi mivel nincs ZIDOO-m
Mérgembe rendeltem egy 6. Amlogic boxot.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
sixpak
nagyúr
Asszem megvan a hiba!!!!
Szerk.: de még nem biztos, nemsokára mondom.
Elég banális, ha az, amire gondolok...
Szerk 2.: megy már amúgy itt is, már csak azt akarom kideríteni, hogy az a hiba, amire gondolok.
Meg letöltöm újból a Midwayt, azzal is megpróbálom.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
Nincs semmi gond. Volt aki már vissza akarta küldeni a boxot mert a kimenő HDMI-be dugta a kábelt és nem volt semmi kép a TV-n.
Tévedni emberi dolog, mondta a sündisznó és mérgesen leszállt a drótkeféről.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
sixpak
nagyúr
Na, itt vagyok, csak eddig szarakodtam, 32 giga újból leszed, külső hdd, egyik másik, projektorról leszed, elvinni az egyik tévéhez, etc...
Az van, hogy a Kodi-s időkben megszoktam, hogy ha leszedek egy filmet, akkor szépen átnevezem (mármint a filmcím marad, csak a sok egyebet a kilométer hosszú névből), hdd-re rárak pc-ről, lesétál az alsó szintre, hdd-t rádug a boxra, bekapcsolja, örül.
Ugyazezt csináltam most is, azért nem indult el (szerintem), mert átneveztem, az eredeti fájlnévvel megy mind a kettő...ami azért érdekes, mert a többi film, az már régebben rajt van, ugyanígy átnevezve, azokkal nincs baja.Érdekes mindenesetre...
Na mindegy, most megy.
Közben kipróbáltam saját családi videókkal, 64mb/s 4K videókkal (mp4 és mov, Sony Vegas-sal vannak megdolgozva) nagyon szépen mennék azok is.2 problémám még lenne:
- minden film indításnál az első 1-2 másodpercben lemerevedik a kép egy pillanatra és megy tovább, utána már nincs ilyen.
- zenehallgatásnál (usb) rendesen melegszik a doboz, filmeknél csak alig, ez normális?Köszönöm az együttműködést mindenkinek.
-
tomp
félisten
Az átnevezés nem gond neki. Én is átneveztem minden filmemet. Esetleg nem törölted ki a ".mkv" elnevezést? Én arra tippelek.
A kép lemerevedés azért van mert ilyenkor állítja be a megfelelő képfrissítést. Azaz egy filmnél ilyenkor áll meg 23,976-ra.
A családi videó 64Mbps-el semmiség neki. Megeszi reggelire.Zenehallgatást passzolom. Én nem boxon hallgatom a zenét. De hogy érted a melegedést? USB 2.0 vagy 3.0-ról megy? Utóbbinál esetleg a melegedő pendrive miatt átveheti az alu ház a melegét.
-
sixpak
nagyúr
Nem, a kiterjesztést meghagyom... nem is értem.
Ilyenkor eszembe jut, hogy mennyire gáz ez a hdd-s szarakodás, főleg hogy elvileg hálózaton elérném a pc-t, de sajnos hülye vagyok a beállításához. Elolvastam a gyártó honlapján a smb konfigurálást win10-el, de egy büdös szót nem értettem belőle, inkább nem piszkálom.Köszi, értem.
Usb3, de nem a pendrivetól melegszik, inkább a ház teteje meleg...nem vészes, nem forró, csak melegebb, mint filmeknél.
-
sixpak
nagyúr
Köszi... pedig más ötletem nincs.
Tegnap nem ment egyik sem, ma meg igen... mondjuk mindkettőt töröltem és újból töltöttem és raktam a hdd-re.
Mondanám, hogy a hdd a szar, de mindkettő?
És mással nem?
Vagy a másolásnál lehetett gebasz?Más: lassan egy órája Kreator-t hallgatok, de hideg a box, tegnap rendesen melegedett.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
Topikgazda
sixpak
Öröm olvasni, hogy rendeződtek a dolgok és mennek a videók.
Már gondoltam féláron megveszem, hogy ne legyél elkeseredve.
Szeretem a 2. világháborús filmeket de sajna nem találok hozzá Hu feliratot. De azért letöltöm és felveszem fejhallgatót.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
Pedig a samba nem nehéz.
Én is így csinálom. Oké van a boxon 2db merevlemez de azokon csak a kevésbé nézett filmeket tárolom. A fő forrásom a PC ami eleve 7/24-ben megy vele együtt ez a páros is ami USB 3.0-s. A benne lévő 2 HDD-t amúgy vehetjük 1-nek is mivel gyakorlatilag klónozva vannak.Ha USB 3.0 akkor azért melegszik! A 3.0-s pendrive melegszik. Te nem érzed mivel a fém csatlakozáson keresztül szépen átadja a hőt a portnak az pedig az alu háznak. Nem kell aggódni. Gyakorlatilag hűtőtest lesz ilyenkor a box. Láttam már megsült 3.0-s pendrive-ot.
-
sixpak
nagyúr
Uccsó kérdés (ami már régóta foglalkoztat), utána kussolok egy darabig:
Tehát van a box, rajt lóg 2 hdd és egy pendrive (zene).
Hdmi megy az erősítőbe, onnan a másik a projektorhoz.
Zenét sokkal többet hallgatok, mint amennyit filmezek, ezért volt fontos a mobil app, hogy képmegjelenítő nélkül tudjak zenét hallgatni.
A kérdés: van-e mód arra, hogy ha beiktatok egy optikai kábelt a Zidoo és az erősítő közé, akkor zenehallgatásnál az optikain menjen a hang, filmezésnél hdmi-n.
Van erre valami beállítás?[ Szerkesztve ]
-
Gabesz87
veterán
Reggel megjött az X88 Pro X3 is, most azzal bíbelődöm.
Hálózaton keresztül nem lehet formázni a lejátszóra kötött HDD-t? Olvastam, hogy jobb az ext4 a CE-nek, mint az NTFS. Nem emlékszem már miért, de az NTFS-el úgy rémlik, akadhatnak gondok CE alatt!?Másik problémám ma, hogy valamiért nem működik a telón a Zidoo remote app. Pedig most még a szokásos, "elvesztem a hálózatot, és lefagyok" jellegű hiba sincs, úgyhogy nem tudom a távnak mi a kínja, miért nem látja a lejátszót.
-
sixpak
nagyúr
válasz Beni2360 #8538 üzenetére
Köszönöm, féláron valóban kiváló vétel lett volna.
Feliratot nem is néztem hozzá, a sztorit úgyis ismerjük.
Ehhez kapcsolódik az utolsó (utáni) kérdésem:
Láttam, hogy a Kodi-hoz hasonlóan, itt is van lehetőség feliratok letöltésére, melyik adatbázist használja és hogy lehet felirat nyelvre szűrni, nekem csak angolt dob.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Beni2360
Topikgazda
válasz Gabesz87 #8541 üzenetére
jobb az ext4 a CE-nek - igen főleg ha torrentnek akarod.
Formázást lattalanba nem tudom. Nézd meg a media centerben mivel az a fájlkezelője is.
Ha az X88-ra volt a kérdés azt is OFF-ba kelett volna rakni.
Egyazon hálózaton vannak?
Nem kapott másik ip címet a box?
Más nem ugrik be hírtelen.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
sixpak
nagyúr
-
Beni2360
Topikgazda
Igazából nem a zidoo-n nehéz a megosztás mert ott egyszerű, hanem a sz.g-n az engedélyezésnél buknak el sokan. Ha azt sikerült belőni akkor már gyerekjáték a megosztás a boxokon.
-
sixpak
nagyúr
"...van-e mód arra, hogy ha beiktatok egy optikai kábelt a Zidoo és az erősítő közé, akkor zenehallgatásnál az optikain menjen a hang, filmezésnél hdmi-n?"
Erre van valami okosság?
Egyáltalán valós igény ez vagy én akarok túl sokat?
[ Szerkesztve ]
-
sixpak
nagyúr
Közben egy óriási (és teljesen logikus) ötletet adott az egyik kedves fórumtárs, mégpedig, hogy társítsam az optikai kimenetet az erősítő egyik szabad csatlakozójára és zenehallgatásnál azt a kimenetet válasszam.
Az orrom előtt volt a dolog, mégsem láttam meg ...köszönöm innen is junior19 kollégának.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Tomp fórumlakókn összefoglalója miként készítsünk Dolby Vision videót a ZIDOO X szériás lejátszóhoz.
Egy cikk egyik fórumtársuntól a
ZIDOO UHD200 lejátszóról.
Hang rendszer
oldaláról.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest