Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT.hu
Üdv minden érdeklődőnek.
Ebben a topicban várok mindenkit, aki zenelejátszót szeretne építeni, összerakni, a magas hanghűség figyelembe vételével.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonCosta
tag
válasz
DonCosta #4909 üzenetére
Sziasztok!
Már régóta keresgéltem és az egyik kérdésemre most megírom a választ, hátha mást is érdekel.
"Multiroom audio házilag" volt a cél.
Többféle hardvert és többféle szoftvert próbáltam. Végül a picorePlayer lett a befutó mind szerver mind lejátszó oldalon. Szervernek beállítottam egy RPi 1B+ -t, vezetékes hálózaton rákötve a routerre (Logitech Media Server fut rajta picorePlayer alapon). Lejátszónak beszereztem néhányat itt a hardveraprón árult RPi 1A+ v1.1 -ből. (az A-s sorozat kisebb mint a B-s, csak egyetlen USB portja van, amibe egy wifi dongle került) Tápot szintén innen a hardverapróról szereztem. Hibátlanul működnek együtt.
Mindegyik lejátszón picorePlayer fut, automatikusan csatlakoznak a szerverre. Squeezer -alkalmazással tudom irányítani mobilrol/tabletről. A Logitech Média Server (LMS)-re telepíthető Spotify addon, Spotty néven ha jól emlékszem. (Sajnos csak prémium előfizetéssel működik) Ilyenkor azonban a telefonról a Spotify alkalmazásból is látszik az LMS szerver így onnan direktben is lehet a zenét küldeni a lejátszókra.
Számomra nagyon fontos volt, hogy ez a megoldás végre jól kezeli a szinkronizálást. Ez valószínű az azonos hardver és szoftver kiépítésnek köszönhető. Szabadon lehet csoportokba rendezni a lejátszókat, vagy külön külön más tartalmat lejátszani. További pozitív érdekesség, hogy ezt annak ellenére megoldja, hogy minden lejátszó a spotify-ról szedi a zenét. Látszanak a különböző szálak, de mégis egyetlen lejátszóként érzékeli az LMS szervert ezért egy sima előfizetéssel működik.
Squeezeren keresztül időzítő állítható be hogy mikor induljon el és lejátsza az éppen bent lévő lejátszási listát, majd mennyi idő múlva álljon le stb...
Hangkimenetre mindenki azt köt amit szeretne/tud/megengedhet magának. Nálam egyik RPi A-n egy Cirrus Logic kártya van ezen keresztül kötöttem aktív hangfalra, a többi a saját beépített jack kimenetén adja le a hangot. (tudom ez nem egy profi szint de kezdetnek, meg pl fürdőszobába megteszi és szépen bővíthető tetszőleges hangkimenetekre)Ha valaki még hozzám hasonlóan érdeklődik olcsón, házilag kialakítható Multiroom Audio rendszer iránt bátran merem javasolni a picorePlayert + raspberry Pi-ket lejátszónak és LMS szervernek egyaránt (LMS szerver eredetileg nálam a synology NAS-on futott, de az megakadályozza a HDD-k leállítását, ezért inkább egy dedikált RPi lett kinevezve erre a feladatra)
Bocs hogy hosszú lett, remélem van akinek ötletet/segítséget nyújt a továbbiakban.
-
DonCosta
tag
válasz
DonCosta #3805 üzenetére
Közben feltettem a kérdést a Raspberry Pi topicban is, ahol az egyik javasolt megoldást a Dual Audio Kodi release használata (pl Libreelec DA, Openelec DA).
Belinkeltem ide is, hátha valaki még keres hasonlót.Illetve van másik megholdás is pl egy ADDON ha nem egyidőben kell a két hangkimenet, csak gyakran váltogatod.
-
DonCosta
tag
válasz
DonCosta #3801 üzenetére
Kipróbáltam az előzmény leírt Cirrus Logic kártyát RPi B+ Libreelec kombinációval. Szépen szól, de van egy kis problémám: nem lehet a felületen úgy beállítani, hogy a HDMI és a kártya valamelyik kimenete (pl analóg) egyidőben adja ki a hangot. Eddig így használtam magában az RPi- t. Zenehalgatáskor a hifit, filmnézéskor a tévét kapcsoltam be. Van lehetőség szerintetek a config.txt -ben, vagy valahol parancssorból ezt beállítani?
-
Patice
Topikgazda
válasz
DonCosta #3801 üzenetére
A gyártó leírása szerint (11. oldal):
"The Cirrus Logic Pi Audio Card contains an on board Class D power amplifier, capable of delivering up to 1.4W per channel, directly to external loudspeakers.
It is necessary to supply auxiliary power to the Audio Card in order to drive external loudspeakers. An external power supply with output voltage of 5V, current delivery capability of 2,000mA, a centre positive power plug of internal diameter 2.1mm, and external diameter 5.5mm.
Note that in this configuration, and with a substantial enough power supply, the Cirrus Logic Audio Card will power Raspberry Pi with a single power input."
Értelmezésem szerint a beépített 1,4 W-os erősítő használható úgy is, hogy a Málnát tápolod meg megfelelően erős (min. 5V, 2A) külső adapterrel, vagy ha nincs ilyened, akkor külön a kártyát is lehet tápolni megfelelő (2,1 + 5,5 mm csatlakozójú) szintén 5V táppal. Ebben az esetben a kártyáról kapja a Málna az áramot.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ Strix G614JVR/16.0"(2560x1600) 240 Hz/i9-14900HX/1TB SSD/16GB/4060 8GB/Wi11/Garanciális még
- Gigabyte GA-H87M-HD3 rev: 1.0 LGA 1150 alaplap
- ACER SWIFT 5 970 gramm,Érintős FullHD IPS,core i5 (8X3,4Ghz)Vil.bill,16GB RAM,256-512GB SSD,jó akku
- HP játékra is,corei5 7200u,R5 2GB videokártya,8-16GB RAM,120GB-1TB SSD,jó állapot
- Sapphire Radeon HD 5670 1GB GDDR5 PCI-E VGA
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple Watch Series 9 45mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest