- oriic: A TOP 10 legtöbb hozzászólással rendelkező PH! felhasználó
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Boss81: Halott Torrentek keresése, törlése egyszerűen.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
parandroid
félisten
Nem kell annyira sietni.
Szerintem most nyáron én is jártam arra, de nem is figyeltem, hogy van ott ilyen. Persze én újabban az útakadály-kategóriás autó vagyok a magyar utakon, megmételyezett a hanyatló nyugat, és hajlamos vagyok a megengedett legnagyobb sebességre belőtt tempomattal közlekedni. Hol vannak már azok a kis piros vannel száguldozós idők…
p
-
rétisün
veterán
így a képek alapján (szerintem) ez négyszögtengelyes hajtókar.
a csapágyakat kivenni ilyesmi körmöskulcs kell(ene) azt is tudok adni, de persze az ütésre meginduk, kihajtom módszer is jó lehet, főleg ha nem azt akarod visszatenni.
arra fugyelj, hogy a leggyakrabban (mert van többféle szabvány) mindkét oldalon hajtásirányba (amerre a pedált tekered) kell kihajtani a csapágycsészéket.
-
belaazallat
addikt
Lánc tisztítás többféle képen történhet:
Szerzel egy lánc bontót, meg egy olyan patentszemet, ami jó a láncodhoz(ahány sebességes) Láncot levesezd, be egy palackba, benzin/petroleum/gázolaj,/spéci tisztító folyadék adig áztatod/rázod, míg tiszta nem lesz.
Vagy veszel egy lánc mosót, rá kell tenni a láncra és feltöltöd a korábban említett tisztító szerrel, kefék segítségével megtakarítja a láncot. Én is ilyet használok. [link]de van itt a ph-n kerékpáros topic, az összefoglalóban minden benne van
-
belaazallat
addikt
Lidl/aldi szokott lenni kerékpáros szerszám készlet, abba szerintem minden van. Bár lehet inkább újabb kerékpárokhoz, az a 20+ éves bringa az még érdekes lehet.
Többféle szerszám kellhet, attól függ milyen alkatrészek vannak rajta, agyhoz lehet hogy villás kulcs, vagy spéci, ezt így látatlanba nehéz megmondani. Rétisün kolléga megnézi és megmondja neked mihez mi kell.
Olajozás megint egy érdekes dolog, mindenki másra esküszik, lehet szó műszer olajról, de az gyűjti a port, speciális lánc spay, vagy wax.
-
rover45
őstag
Szia!
Ezt vettem itt prohardveren pár hónapja. Aztán mire megjött, már nem kellett a családba, mert vettek egy másikat
Nem adtam el, hátha jó lesz még valamire, de csak porosodik, amúgy kipróbálva tökéletesen működik természetesen.
Szépséghiba, hogy jelenleg Fonyódon van, de posta megoldható ha érdekel
[link]
Üdv,
Gábor -
parandroid
félisten
Mindenhol vissza kell venniük, ahol árulják. És ez minden elektronikai hulladékra igaz, tehát gépekre, berendezésekre is (alkatrészek, komplett gép, monitor, háztartási gépek). Persze elvileg megkérdezheti, hogy nála vetted-e, de úgy tudom, megtagadni nincs joga az átvételt. Nagy mennyiséget egyben bevinni ettől még persze lehet pofátlanság. Én vissza szoktam vinni az eggyel korábbi garnitúrát, amikor a következő tartalékot veszem. Nagyobb üzletekben (tesco, media markt) szokott lenni a bejárat környékén gyűjtő is az ilyesmiknek (tonerek, elemek, kiégett világítótestek).
p
-
parandroid
félisten
Annak idején haverokkal terveztük, hogy a kb 70 cm magas chieftec dragon toronyba beépítünk felülre egy terráriumot hörcsögöknek, és kivezetünk előre egy ledet, vagy ledsort, ami úgy világít, ahogy tekerik a kereket. Sajnos mindig csak terv maradt...
Pedig megvoltak a hörcsögök is.
p
-
Khaal
őstag
Elég egyszerű darab, egy gomb, pár led. Használtan vettük így még használati útmutatóm sincs hozzá. Gondolom valami hibát érzékel és azért állítja le magát automatikusan. Tartályával voltak gondok, de azt kiékeltem, meg arra máshogyan sípol. Szűrő ki takarítva nyáron mikor megvettük.
-
emre
veterán
Sarokszelepnek hívják, ebből mofémet, golyós zárásút javasolnék, valószínűleg 1/2" külső-külső menetű kell.
(#8015) rétisün
Kell tömítő anyag (kóc, loctite) Kell egy vízpumpa fogó, vagy megfelelő méretű villáskulcs.
Meg kellene némi információ miért is kell cserélni a tartály. Bélánál nem túl rég azért kellett mert leszakadt a helyéről, és a rögzítő füleket nem lehetett külön beszerezni, meg a lefolyó részénél is elment a tömítés. És ha nem zavartam volna el boltba vásárolni amíg újrafúrtam a tartályt akkor most ő is tudna segíteni. -
rétisün
veterán
egy részével alighanem boldogulnék, viszont a wc tartály cseréje így, hogy a szaki félbehagyta, mindenképpen valami hozzáértő(bbe)t igényelne sajnos. mivel már 3x is vártam rá hiába, lassan nekem lesz kínos, hogy rátelefonálok, inkább keresnék mást, bár tudom, hogy a félbahagyott munka befejezésének se örülnek. igaz legaláb lehet szidni a korábbi szakit, milyen munkát végzett
-
ZS3NI
őstag
-
vacs
veterán
Szia(sztok).
Egy Makita fűnyírót vásároltam, a tapasztalataimat itt olvashatjátok!
-
Kuruc2
senior tag
Pl erről a greekhoodies-ről rendeltem kb 7k-ért ilyen félrecipzáros pulcsit, paypallal.
Úgy november elején. Mivel átlagosan 8 napot írtak, és mivel december elejére sem jött meg, ezért szóltam paypalnak, akik szintén nem tudták elérni az eladót, így visszautalták a teljes zsét.
Aztán megláttam ugyanezt a pulcsit 3k-ért máshol(ebay), onnan rendeltem meg.
Közbe megjött a greek-es.
Aztán a másik is.A greek-esektől kéket kértem, és ilyen f.szöld színű szákszerű műanyag valami jött.
A másik már jobb lett, szürkét nehéz elrontani. Az csak lyukas volt. -
Ah....Hogyne lett volna(aki azt kihagyta azt nagyon sajnálom)
valahogy ily jöttek sorba:
-Tvc
-c64
-amiga 500
-amiga 1200
-amiga cd 32....majd Sx1 hozzá(istenem többe került mint maga a gép és itt M.o. fehér holló)
-utána már csak poénból is szórakoztam:
-Primo
-C+4
-Zx spectrum
-és nemutolsó sorban a másik nagy kedvencem:Enterprise -
Khaal
őstag
Ezek netes webshopok, néha elég érdekes árképzéssel, de kurrensebb cuccokra elég sok mindent tartanak raktáron.
A templommal szembeni szervizes viszont mindenképpen megér egy próbát. Régebben a centrumban is volt egy mobilbolt, ők is sok mindent be tudtak szerezni, de már évek óta nem jártam arra, lehet azóta megszűnt.
-
Imy
veterán
Okés.
Illetve nagy egyenes fáktól mentes területen. Mert felakasztani nem nehéz sehova sem. Én már háztetöről, és fáról is szedtem le. Azóta kimegyek a széntóföldekre, ott nincs semmi, csak egy pár KÖF vezeték, arra meg nehéz feltenni. Igaz onnan nem szedem le.
X380 csak majd tavaszi projekt lesz, illetve legyen EU raktáron, mert ezt tuti megfognák.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Autós topik
- Suzuki topik
- Dark Souls sorozat
- Le Mans Ultimate
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- VoLTE/VoWiFi
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 13600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 7 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest