- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geller72: Az MS Seed szervert üzemeltet a gépeden és lehet hogy nem is tudsz róla?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Szekszárdi pumpa pálya
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 03:53 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
Volt itt vagy a microserver gen8 topicban egy srác, aki esxi alól futó xpeno vm-et frissített 6.1-ről 6.2-re automatán,
ő leírta a helyreállítást 6.1-re. A frissítés beleírt a penbe, az újraírt pen-nel pedig nem lehetett helyreállítani a köteteket. Leírta, hogy oldotta meg. Elég régen volt, talán 2018 febr-márc, akkoriban még nem ment az xpeno 6.2-vel. A telepítéskor beállított frissítési beállítások az első reboot után módosulnak automatára, ellenőrizd újra a beállításait. Az összefoglalóban van kép az ajánlott beállításokról.szerk:
nem gen8-volt, sajna arra emlékeztem.
proxmox környezetben volt, de esxi alatt is ugyazez a módszer.
[6.2->6.1 visszaállítás virtualizált környezetben][6.2->6.1 visszaállítás normál xpeno] - ez a megoldás törli a syno dolgait, de az adatok megmaradnak
a hdd-k neve változhat a konfigod szerint. Ha nincs még adat a köteteiden, elég pc-n leformázni, és újra elvégezni a telepítést. A második megoldást lehet virtualizálva is kivitelezni, én lemezenként formáznám az első partíciót, elbukva a konfigot, mert az mentésből visszaállítható a telepítés után.
-
kgymac
őstag
5.2-ről van leírás 6.1-re. Útmutató 6.1.4-re frissíteném, majd a frissítés beállítása után 6.1.7-re. Figyelj rá, hogy a telepítéskor beállított frissítési paraméterek első induláskor visszaállnak defaultra, inkább ne legyen internet kapcsolatod a frissítés utáni újraindításkor. Grub-ot be kell állítani, én rufus-szal írnám ki. Osfmount-tal le kell csatolni az image-et pen drive-ra írás előtt.
-
fogtunder
nagyúr
-
lafaty80
addikt
-
nemurea
aktív tag
-
Essejó
Topikgazda
-
DJ. Ru$y
nagyúr
-
poolbig
aktív tag
Nos, én csak a saját esetemről tudok írni. Nekem natívan volt fenn az Xpeno, majd beraktam Esxi alá, tehát kvázi új telepítés történt. Probléma nélkül átvette az új telepítés a régi raid-emet, igaz az enyémben volt egy nagyon kicsi csavar, de működik. De lehet, hogy ezzel könnyebb, még nem próbáltam, csak találtam: [link]
-
fogtunder
nagyúr
-
nlq
aktív tag
-
nlq
aktív tag
parkasz:
igen telepitheto gnoboot nelkul is de tudod no warranty loss data stb
en most csinalom a biztonsagi masolatot a 9TB-s nasomrol, utana teszem at a winyoimat a syno DS413 bol a EP45-DQ6 ba es tolom fel ra a nanobootos megoldastgerokrisz:
lepesrol lepesre nem irom le, mert mar masok leirtak:
kb igy tudsz ipkg-t telepiteni: http://xpenology.com/forum/viewtopic.php?f=14&t=1700&start=30gerokrisz: hopp jo hogy beszelunk mar akartalak keresni, elovettem a toled beszamitott N36L-et, es megdobbenve tapasztaltam, hogy ez a szerver kozeli baratsagba kerult nem keves vizzel...
de lehet hogy nem is viz volt, mert gyakorlatilag a horganyzott femlemezeket is megmarta... (a többit majd maganban)parkasz: ha HP microservered van es az esatat hasznalni akarod akkor bios hacket kell elkovetned, mert a HP a belso 5. es az esata porton nem engedelyezi az AHCI modot ha bios hackeled utana mar tudni fogja
ezen a forumon tutti megtalalod: http://prohardver.hu/tema/hp_proliant_microserver/friss.htmlall:
a belinkelt asrock alaplapon 2x gigabit van, a 3. ethernet az dedikált BMC (ipmi) port -
gerokrisz
tag
-
OberMotz
aktív tag
Szvsz ha csak a pendrive pusztul el, ahelyett nyugodtan betehetsz egy másikat és minden megy tovább mintha mi sem történt volna - ha nem így van akkor majd valaki kijavít. Nekem úgy tűnik hogy a konfig adatai nem a pendrive-ra, hanem az OS-t tartalmazó lemezre (amire a .pat file-t telepítetted az Assistanttal) kerülnek rá. Én már költöztettem különben lemezeket egyik XPEnology alól másikba és nem volt adatvesztés. Ha a DSM azt érzékeli hogy az egy "saját" HDD, akkor egyszerűen használatba veszi formázás nélkül, magyarul az adataid megmaradnak rajta.
-
larryking
senior tag
-
larryking
senior tag
-
Balage76
senior tag
Én is most akarom megcsinálni, talán lesz rá idő a négy nap alatt
A haver mindenféle más gépen már sikerrel próbálta a telepítést, de az N40L-en ez lesz az első próba, nekem meg teljesen az első. 
Nem kell teljesen külön vinyó, csak nem lehet az USB kulcson, amiről a boot megy.
Én úgy szeretném megcsinálni, hogy belül az USB kulcs a bootnak + az 5. SATA-n az SSD az oprendszernek, a torrent letöltő könyvtárnak, FTP-nek, meg ami még szükséges + 3 db WD40EZRX a fiókokban RAID5-ben a filmeknek, zenéknek, családi fotóknak, fontos dolgoknak. Ha elfogy a hely, akkor beleteszek mégegy vinyót és kibővítem a kötetet. (ez egyébként akkora feature, nagyon hiányzik a mostani win7 felállásból, gyakorlatilag az egyik döntő érv a váltás mellett.) 12TB még a család hangyatípusú tagjainak is elég kell hogy legyen.
Általában reggel és este kellenek a fájlok, így a vinyók éjszaka/napközben pihenhetnek, míg az SSD vígan dolgozik.
Bakker, mennyi eszed van! Ilyenem nekem is van, csak régóta nem használtam és le került a kincsesláda aljára...
De nagyon köszönöm a felajánlást! -
Balage76
senior tag
A tapasztalat azt mutatja, hogy kell egy eszköz a boothoz (pendrive) kell egy eszköz az oprendszerhez (vinyó vagy SSD), viszont ezek nem lehetnek azonosak, pedig milyen jó is lenne...
Ha a mókolt BIOS van a gépeden, akkor a pendrive lehet a boot, az 5. SATA port (ami gyárilag az optika portja) egy vinyóval/SSD-vel lehet az oprendszer (és mondjuk oda torrentezhetsz) és a fiókokba teheted a vinyókat (bármilyen konfigurációban) az adataidhoz, amik időnként pihenhetnek is amikor nincs szükség rájuk.
Ebben az esetben a pendrive csak és akkor "használódik" ha bootolni kell, nincs folyamatos írás/olvasásnak kitéve, nincs ami miatt elromoljon. A pendriveon csak a bootimage van, az oprendszer nincs azon.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- EU: senki ne használjon Huawei és ZTE hálózati berendezéseket!
- Nyomtató topik
- További aktív témák...
- Honor 200 Pro / 12/512GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- Apple iPhone 17 256GB White Karcmentes állapot 100% akku (10 ciklus)
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Xpenology Téma Összefoglaló

A haver mindenféle más gépen már sikerrel próbálta a telepítést, de az N40L-en ez lesz az első próba, nekem meg teljesen az első.
Essejó