Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- Gurulunk, WAZE?!
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
borlaci
újonc
Sziasztok!
Nem nagyon találtam a választ a kérdésemre, segítsetek plz.
Meglévő Magic Home-mal mennek jelenleg a wifis ledszalagjaim otthon, és nemrég rendeltem egy Xiaomi Gateway-t, meg hozzá egyéb dolgokat.
A kérdésem az lenne, hogy van-e bármi megoldás arra, hogy beillesszem majd a Xiaomis rendszerbe a Magic Home-s szalagokat?Előre is köszi
L -
-
Ezt nézted?
"Ami a csatlakozási gondokat illeti: ha több wlan háló van otthon, figyelni kell, hogy a telefon biztos arra kapaszkodik-e vissza, amire magát az eszközt fűzöd fel, mert a beállítás közben a mi home megszakítja a telefon wlan csatlakozását. Nálam például külön guest hálóra mennek ezek az eszközök, és ha újat állítok be, mindig törlöm az elsődleges wlan hálómat a telefonon, hogy a beállítás közben mindenképp a guestre csatlakozzon vissza."
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Blizzardking #787 üzenetére
Főként átflashelt Sonoff reléket használok lámpákhoz, egyetlen Xiaomi Yeelight mennyezeti lámpám van: az átállítás nélkül is elérhető a helyi hálón, mert magától fölismeri a Home Assistant (de nyilván a Domoticz is) és lehet fényerőt ill. színhőmérsékletet állítani szoftverből.
-
-
Blizzardking
őstag
Olvasgatom a fórumot amíg jönnek a Yeelight-jaim.
Írtad valahol, hogy ha bekapcsolsz valami dev módot a xiaomi gatewayben, akkor kiadja a helyi hálón a begyűjtött érzékelők jeleit, amit el lehet fogni. De ha van egy helyi vezérlőd, pl a raspberry egy domotitz-zal, akkor az hogy fog izzókat kapcsolgatni? A Yeelight nem valamelyik saját szerverére van rágyógyulva? Mitől fog elfogadni parancsokat egy tök más rendszertől? Vagy ahhoz ugyanúgy kelleni fog a német vagy kínai szerver? Na én ezt nem értem. -
Sziasztok Urak!
Vettem a Lurdy-ban egy Smart Home szettet, ehhez szeretnék még plusz kapcsolókat rendelni. Na most ha jól látom, ebből van zigbee és nem zigbee verziós is, mivel a szett tudja a papírja szerint a zigbee-t, gondolom, olyat kellene rendelnem. Igen ám, de mi home alatt próbából megpróbáltam hozzáadni egy Honeywell tűzjelzőt, és sír, hogy nincs zigbee gateway a rendszerben. Ez bug, vagy mit nézek be?
A másik dolog, szeretnék vízszivárgás jelzőt is venni a rendszerbe, ebből használ valaki esetleg? Csatlakoztatható ehhez a gatewayhez? Az említett tűzjelző szolgál valakinél már esetleg?
Más. Hogy segítsek én is. Van egy első generációs xiaomi robotporszívóm, 4 yeelight RGB izzóm, és egy air purifierem is, mindet Gearbestről rendeltem. Simán össze tudtam hozni őket a Lurdyból vásárolt EU dugós Smart Home szettel, igaz, szingapúri szervert használok. Nem tudom, EU-val menne-e, de gyanítom igen, csak anno a porszívómat nem látta még az EU szerver, ezért mainland chinaról Szingapúrba tettem át az eszközöket. Akinek nem megy szerverváltás után az eszközök megtalálása, annak ajánlanám figyelmébe, hogy resetelni KELL az eszközöket, ha más régióba akarjuk rakni őket. A mi home-ban hiába váltasz régiót, azzal szervert is váltasz, és az eszközeidet nem viszi át automatikusan az újra. Régiből törölni, restelni mindent, új régióba felvenni, és kezdődhet az automatizálás. Természetesen minden beállítás ugrik ilyenkor. Hogy hogyan kell resetelni, abban segít az app.
Van két első generációs Bedside lampem, ezeket sajnos nem tudtam párosítani a Smart Home-mal, gyanítom azért, mert ezekben csak BT van, se WLAN, se zigbee nincs még bennük.
Ami a csatlakozási gondokat illeti: ha több wlan háló van otthon, figyelni kell, hogy a telefon biztos arra kapaszkodik-e vissza, amire magát az eszközt fűzöd fel, mert a beállítás közben a mi home megszakítja a telefon wlan csatlakozását. Nálam például külön guest hálóra mennek ezek az eszközök, és ha újat állítok be, mindig törlöm az elsődleges wlan hálómat a telefonon, hogy a beállítás közben mindenképp a guestre csatlakozzon vissza.
Remélem, segítettem, és várom a válaszaitokat az én kérdéseimmel kapcsolatban is!
-
Yeelight app is kipróbálva (Mainland China, Germany) és a 3. router is (2,4). DNS átírást nem néztem, de szerintem visszaviszem a Lurdy-ba, ahol vettem...
Egy Smart Sensor Starter Kit-et is vettem, azzal is ilyen szívásra számítsak? Ott ráadásul Amazon Echo Plus 2nd gen.-nel összehozás lenne végcél... -
Sziasztok, vettem egy Xiaomi Mi Bedside Lamp-et. Nem akar kapcsolódni a network-hoz, hiába próbálom: Device connected, message sent to device és ezután tekerés majd a végén connection timed out.
Próbálkozásaim: Mi Home app (iOs és Android-on keresztül is, Xiaomi az Andoid teló). 5-ös wifi nem lehet, 2,4 két fajta router-en (nincs spéci karakter sem a nevében, sem a jelszóban), server-ek: Europe, Mainland Chine, Others.Mindig alaphelyzetbe is hozom a lámpát próbálkozás előtt.
Még nem próbáltam a DNS-t 8.8.8.8-ra állítani, illetve router jelszó nélkül... nincs valami ötletek mit bénázok el? Még van 1 router, amin ki tudom próbálni, de az összes kombóval elég uncsi.
Köszi előre is. -
vacs
veterán
Sziasztok.
A Mi Home Security Camera 360° 1080p nálam az elmúlt kb 2 hónapban 2-3 alkalommal leállt!
Offline-nak írta a MiHome app, európai szerverrel használom, mert így talán a Kínaiak nem nézik ...
Áramtalanítás után megy tovább!
Másnál nem szórakozott? -
MrChef
aktív tag
Namost elvesztem egy kicsit. Mi az a Xiaomi Aqara módon (?) működő központ? Miben különbözik az eddigiektől?
-
jolti05
őstag
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy vajon, ha a Mi Home android appban a régiónak Európát adok meg, miért nem látom egyik (konkrétan most csak egy okoségő van használatban) Xiaomi eszközömet sem? Manuálisan sem tudom őket hozzáadni, de amint átváltok "Mainland Chine"-ra, belépés után automatikusan megtalál mindent az applikáció.
Próbáltam a Xiaomi-nél érdeklődni emailben, de kétszer is elzavartak, mivel a global webshopjukban sem az 1080p-s IP kamerám, sem pedig a Yeelight okoségőm nem kapható
-
zezoka
őstag
Csak az app csalatkozik egyszerre egy szerverre! A másikon közben megmaradnak a dolgaid (és az automatizálások). Egyébként a Robotporszívós csoportban már megoldották: EU porszívót át lehet költöztetni Kínába, a többi cucc közé kis szoftveres mókolással (kb egy fájl átnevezés konzol módban PUTTY-ban), de még én sem álltam neki, még új a porszívó, előbb megszokom, mielőtt barkácsolom!
Nekem egyenlőre csak Yeelight lámpák vannak saját wifivel, a Yeelight app kínain van, a MiHome app Eu-n.!
Egyenlőre jó így , bár nekem is úton vannak az érzékelők + GW, akkorm ár kezdenem kell valamit, vagy váltogatni. -
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Egy kis segítséget kérnék.
Tervezem hogy aqara cuccokat veszek , de most olvastam át a topicot, és ha jól értem az aqara csak mainland china szerveren működik? Csak mert van már eu-s xiaomi porszívom, és így váltani kellenne a szerverek között ha egyiket vagy másikat akarom használni? Vagy pl a porszívó a beütemezett takarítást elvégzi akkor is ha nem vagyok felcsatlakozva a szervere?köszi.
-
-
tobias40
veterán
Ha nem tudom megcsinálni majd megkérek vkit innen!
Hátha megszánna vki akinek "csípőből" megy,elég lenne az alapokat elmagyarázni,elég gyorsan tanulok de ettől kicsit félek...Nekem már megvan minden a mi kell egyelőre,csak és üzemel is szépen minden de azért jobb lenne "szabad" lenni és ha nem késéssel jönnének a riasztások..(vagy egyáltalán nem jönnek.. Ű
)
-
tobias40
veterán
Synology Nas-ról is lehet ezeket futtatni?
Mert az adott és 0-24-ben megy..
Csak piszkálja az én fantáziámat is csak tartok ettől a sok "írogatástól" de hátha boldogulnék vele..
Nekem annyiban bonyolultabb hogy a házat és a nyaralót is be kellene vinni a rendszerbe,most is így van a Mihome alatt! -
vacs
veterán
Sziasztok.
A Mi Home Security Camera 360° 1080p nálam az elmúlt kb 2 hónapban 2-3 alkalommal leállt!
Offline-nak írta a MiHome app, európai szerverrel használom, mert így talán a Kínaiak nem nézik ...
Áramtalanítás után megy tovább!
Másnál nem szórakozott? -
Degeczi
nagyúr
Persze, ez egy hobby, jó játék: nem feltétlenül azonnali sikerélménnyel, de nincsenek durva buktatók - és pl. a Xiaomi Gateway esetén az a jó, h semmilyen változtatást nem kell ejteni rajta, nem kell újraflashelni, csak engedélyezni a developer módot, h hozzáférhetővé tegye az infóit a helyi hálózatodon: eképp ugyanúgy működőképes marad az eredeti gyári rendszer is - csak szép lassan egyre kevésbé fogod használni, ahogy belakod a sajátodat.
-
Nagyon köszi
Úgy látom nem lesz ez annyira egyszerű, de ráérek kicsit "farigcsálni"
-
Degeczi
nagyúr
Enesbcs kollégának (rengeteget ír az itteni okosotthon topikba is) van egy remek blogja, ott ír erről is.
Pusztán Domoticzhoz bármi elég, akár a legkisebb Zero is.
A legnagyobb 3B+-al annyi a nyűg, h az már nagyon kényes a tápegységre.
És mégegyszer: a microSD kártyák nem gyakori írásra vannak kitalálva, kicsi az élettartamuk, tehát célszerű pl. USB-n HDD-t vagy SSD-t használni háttértárként.
-
Szerintem:
Ha árérzékeny vagy, akkor ezt:
RASPBERRY PI 3 MODEL B+ & 16GB NOOBS
Ehhez Kínából 1000 Ft alatt kapsz Neked tetsző házat (olyat érdemes, amin vannak rögzítőnyílások), illetve tápot. Pár ezer forinttal lesz olcsóbb, mint a mellette levő, amihez nem tudom, most ilyen házat adnak, de amit én kaptam, azon nem voltak meg az említett csavarnyílások és az IO-kábelkivezetések sem voltak éppen elegánsak.
MaCS
-
Hmmm, tetszik a koncepció.
Melyik Pi-t vegyem? Fogalmam nincs milyen teljesítményű, kiépítésű kellene...
Ezek az eszközeim vannak jelenleg: yee celling light, led strip, mi gateway, 2 db pára/hő szenzor. Van még mi porszívó meg fogkefe is de gondolom azokat nem fogja kezelni a domoticz
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest