Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
bl4ze
veterán
Igaz nem Xiaomi, de okos otthon / smart home remélem maradhat az ajánlás
[link]
Engem meggyőzött, megy Tuya és Google Home (Google Assistant) alatt is szépen, nekem nagyon bevált, csak ajánlani tudom ha valaki ilyesmit keres. Most olcsóbb is, mint korábban a kuponnal.
.:. bl4ze .:.
-
GSpecter
tag
Sziasztok!
Most vettem egy MI robotporszívót, de helyette én szívok a Mi Home appal: nem jelenik meg az eszköz a kiválasztott helyiségben, de a kedvenceknél sem.
Követem az utasításokat: kiválasztom a hozzáadni kívánt eszközt az appon belül, nyomom a két gombot a porszívón, megadom a wifi jelszót, az eszköz csatlakozik a netre, csatlakozom az eszközhöz, kiválasztom a szobát, aztán nem történik semmi, az eszköz nem jelenik meg a szobához rendelve. A profilomban jelez egy készüléket, de az eszközöknél nem jelez semmit. Arról viszont kaptam értesítést, hogy eltávolítottam a portartályát...
Mit csináljak vele? Tudom, hogy rettenetes ez az alkalmazás, de ennyire?
-
Abrosz
újonc
válasz Redpaladin #4901 üzenetére
Szia!
Neked sikerült megoldani ezt a problémát? Nekem szintúgy nem működik. Most vettem új eszközöket, mozgásérzékelő, kapcsológomb stb, egyedűl a kamera küld visszajelzést. Mindenre jó, csak így arra nem amire kitalálták. Az tör be aki akar..
-
Nergalos
aktív tag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem… Vettem pár hónapja egy xiaomi ec2 kamerát gateway-el. Illetve az elsőt vissza is küldtem rögtön mert nem töltött, lemerülten érkezett. A második most merült le több hónap elteltével és egyszerűen ugyanúgy mint a másik ez sem veszi fel a töltést(asszem) A gateway töltőjével próbáltam… Rövid ideig pirosan világít aztán zöld lesz. Az applikációban viszont 10%-os töltést mutat, mint amikor ráraktam töltőre…
remélem érthető voltam, modjatok kérlek hozzá valami okosat, köszönöm! -
Real_Necro
veterán
válasz Nergalos #4961 üzenetére
EC2-vel nekem olyan volt, hogy érzékelte meg jelezte a mozgást, de fél napig nem tudtam elérni. Próbáltam gatewayt újracsatlakoztatni, de semmi... Aztán egyszer csak helyreállt. Egyébként mindhárom jól szuperál, annyi, hogy az egyikkel nem rögzíthetek, mert akkor 1 nap alatt lemerül. A másik kettőnél ha egész nap mozgok előtte és rögzítem sem probléma...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
KriSama
csendes tag
Szia, én tavaly fejeztem be a vásárolt használt ház felújítását.
Minden is ujrahuzva.
Kapcsolóm csak vezetéknélküli.
Akár smart switch, akár Yeelight dimmelheto.Wc elszívónak raktam külön mijia relét, annak kellett hely az álmennyezetben.
Külön ki is szekrény van a hálózatos dolgoknak.
Nas, szünetmentes, router, acces point, és a xiaomi vezérlés is ide van kötve.
Minden szobában hőmérőA kapucsengő is smart switch, hubban beallitva csengőnek.
Kamerához én csak 230 at vittem. Ott dugalj a dugva. Jól el van wifin.
Mozgás érzékelő is van de azzal nekem meggyűlt a bajom így nem használom. /sehogy sem találtam. Megfelelő szöget, ahol engem is és a gyerekeket is érzékelte volna rendesen/
Ajto nyitás érzékelő is vannak.
Egy Yeelight ceiling light al van néha gondom. Random időközönként szerintem lefagy, mert a Bluetooth os dimmelhető kapcsoló al sem lehet kapcsolni.
De összességében stabil a rendszer.
-
punkkid0092
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, adott egy Mi Smart Home Hub, amivel szeretnék 3 "kocka alakú hő és páramérőt" adatait real-time látni. A cél az lenne, hogy távolról is lássam az aktuális hőmérsékletet, így a klímát/párásítót tudom kapcsolni (manuálisan vagy automata módon).
Xiaomi Home-ban használom, magyar lokáció van megadva.
A hiba az, hogy otthon a telefonomhoz BT-n keresztül gond nélkül csatlakoznak az egységek, de a smart hubhoz szerintem nem (a kockákon a BT jelzés sem látszik), illetve az app sem írja az éppen aktuális adatokat. De a Smart Hub jelzi az eszközöket (képen látható módon, BT child eszközökként), de itt sem jelennek meg ugyanazon értékek mint a valóságban. Amennyiben az app-ban rámegyek az egyik kockára kéri is, hogy kapcsoljam be a BT-t.
Mi lehet a gond?
+1 kérdés: van egy xiaomi mennyezeti lámpám, ezzel az a gondom, hogy ha lekapcsolom a fali kapcsolóval, azonnal offline az eszköz és nem lehet használni. Nem lehet valahogy úgy bekötni/beállítani, hogy a fali kapcsolóval is működjön, de a lekapcsolva is vezérelhető legyen telefonról?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
vegyszer
addikt
válasz punkkid0092 #4964 üzenetére
Van olyan kapcsoló, ami csak jelez, de nem veszi le a fázist a lámpáról. Vagy egy Bluetooth eszköz (bedside lamp, geatway, stb) lesz a megoldás, hogyha az eddig eszközeid nem tudnak csatlakozni
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
jeriko2
tag
válasz radio11 #4935 üzenetére
Szia Ezekhez a hőmérőkhöz van egy másik firmware, anno felraktam egyre, működik is, és akkor elvileg lehet olvasni bármilyen eszközzel.
Egy mobillal egy weboldal meglátogatásával fel lehet tenni, ki sem kell nyitni az eszközt.https://github.com/atc1441/ATC_MiThermometer
https://atc1441.github.io/TelinkFlasher.html -
vampire17
addikt
Sziasztok!
Vettem egy ilyen okosrelet, Jol latom, hogy a Mi home appban egy ilyen rele nem lehet trigger??? Buktam igy vele a tervem (okoslampat kapcsoltam volna vele, ami fix fazison van jelenleg)
-
Buckey
őstag
Sziasztok!
Nekem is értesítés nem jön meg gondom van. Visszaolvasva, nem én vagyok az egyedüli.
Viszont, arra jöttem rá, hogy lehet, hogy ez telefonfüggő!
Ugyanis a HuaweiNova5T akármennyi formázás, újra telepítés után sem kapja meg az üzeneteket, míg egy XiaomiRedmiNote4 kapásból, azonnal csipog (egyszerre a két telefonon vagy külön-külön belépve a telefonokra úgy, hogy a program le is lett törölve).
Pedig a Mi Home app minden engedélyt megkapott, nem is ment el alvóba, de mégsem jelez a Huawei-en. Így azért ez elég kiábrándító.
A másik gondom, hogy a Roborock S5-öt nem tudom automatizálni az ajtó szenzorral, nem reagál az automatikusan létrehozott utasításokra (pl. ajtó kinyílik, akkor porszívózás leáll).
Pedig azt hittem, hogy az ilyen alapvető dolgok már működnek.
Ha valaki tud valami trükköt, varázslatot a problémára, azt megköszönném, ha velem is megosztaná. -
felixo
őstag
Üdv !
Érdeklődnék, hogy az Aqara M1S Gateway kifutó modellnek számít ? Esetleg van már újabb verzió is ? Csak mert sok üzletben már nem lehet kapni.
Vajon BlitzWolf zigbee eszközökkel (mozgásérzékelő, hőmérő ... ) kompatibilis ?
Van BlitzWolf gateway-em, de szeretném cserélni, mert ez az Aqara nagyon tetszik.
Válaszokat előre is köszönöm.Redmi Note 9
-
-
farkas26
tag
Sziasztok!
Automatizálással kapcsolatban kérdeznék, hogy lehet beállítani az ablak érzékelőt meg a légtisztítót úgy, hogy a légtisztító időzítve van egy adott időszakban, és ha kinyitom az ablakot kikapcsol, ha becsukom akkor visszakapcsol a légtisztító , de ha nincs bekapcsolva légtisztító akkor, ne kapcsolja be légtisztítót az érzékelő ha kinyitom és becsukom az ablakot. Mert most ezt csinálja. Mert én csak a beállított időszakban szeretném használni.
"A jövő sem a régi"
-
htom127
aktív tag
Sziasztok, [ilyen wifis aljzat] tud fogyasztást mérni? Látom a Mi Home appban a kilowattokat visszamenőleg?
Ha nem, van másik hasonló áron?[ Szerkesztve ]
" Bazinga !"
-
user12
őstag
válasz htom127 #4975 üzenetére
Szia
Nem méri. Ki-bekapcsolni tudod, időzíteni (visszaszámolni vagy programozni meghatározott időpontokat, napokat)
Ami energiafelhasználást mér, az a D-Link DSP-W218. Az appban lehet követni az energia felhasználást, de ez kétszer annyiba kerül, mint a xiaomi.Rendszergazda vagyok....ha röhögni lát, mentsen
-
Buckey
őstag
Nem bonyolult angolul sem, de azért ha már magyarok vagyunk, akkor..., azért na, mégis csak elegánsabb.
HUB az mindenképp kell hozzá, és ha már van HUB, akkor meg jöhet mindenféle kütyü a további okoskodáshoz, automatizáláshoz.
Majd még én is fejlesztek, csak ki kell találnom, hogy mit és hogyan akarok.[#4982felixo] , még egy-két helyen [lehet kapni] , de ha jól tudom, a különálló HUB okosabb, több protokollt ismer.
A régit kellett volna fejleszteni, mert az új csak csipog, ha valami történik.
És nem tudom, hogy valamilyen Xiaomi bluetooth hangszóróval kompatibilis-e. -
Buckey
őstag
Szívesen!
Én is nézegettem, jobb is lett volna a világítós, színes, szagos HUB, de az újabb protokollok miatt a "butábbat" választottam.
No, meg jobban el is tudom helyezni a lakásban.
Mondjuk létezik csak [csengő] , és kamerás is, ami a MiHome appal kompatibilis (benne is van a listájában).[ Szerkesztve ]
-
Buckey
őstag
Szerintem fel lehet venni, mint ahogy a nyitás érzékelőket, okos dugaljat stb.-t is.
Én is 2 nyomógombon gondolkozom, 4 nyitás érzékelőn, 3 mozgásérzékelőn, 3 okos konnektoron és 2 okoslámpán.
Igen, kezeli a Bluetooth kütyüket is, van két [hőmérő] , ami csak Bluetooth-os, simán látja. -
Buckey
őstag
Ezt nem tudom. Az Edigital-nál vettem a hőmérőket kb. 1 hónapja, a HUB-ot meg kedden hozta a futár a Xiaomi Mi Smart-tól.
-
Buckey
őstag
Ja, a régebbi?
Itt írja (megemlíti), hogy van benne Bluetooth, de máshol én sem találtam.
De azért a nyakamat nem merném feltenni rá.[ Szerkesztve ]
-
sylverandice
friss újonc
Sziasztok!
Próbáltam végigböngészni a fórumot hogy hátha megtalálom a hibaüzenetet, de sajnos nem.
Kaptunk ajándékba egy Xiaomi Mi Home smart sensor tettet.
Van már jó pár xioamo okos otthon eszközünk de az autonoatizáció miatt volt néhány amihez kellett a hub.
Hozzáadtam a habot a child eszközökkel.
Individuálisan úgy tűnik működnek, de abban a pillanatban hogy automatizációt szeretnék beállítani, pl: ha kinyitod az ajtó/ablak érzékelőt, kapcsold be a hub világítását, a következő hibaüzenetet kapom." Automation localization failed" egyszerűen nem tudom kitalálni mi miatt lehet ez.
Bármi tippet vagy tanácsot szívesen vennék. -
draco31
veterán
Hello!
Haveromnak van egy ilyen kis hőmérője. (de drágák ezek itthon)
Viszont szeretné távolról is elérni, akkor egy ilyen HUB kell hozzá igaz?
Illetve tervez egy okos konnektort is, az pedig valószínű ez lenne. Ennek is kell a HUB, vagy önállóan látható a MI HOME appban?ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
bl4ze
veterán
Illetve egy megfelelő BT gateway (GW) is simán kezeli, mint nálam is.
Nem feltétlen kell HUB, ha van már olyan Xiaomi eszköze, melyben van BT GW, úgy azzal is megy... (légtisztító, kamera.... stb.)
A hőmérő/páratartalom mérő pedig jobb áron is beszerezhető , akár csomagban is.:. bl4ze .:.
-
gahor72
aktív tag
Hello mindenkinek!
Van egy xiaomi ZNCZ04LM okos konnektorom. Van neki ez az auto off feature-je, h kikapcsol ha kevesebb mint 2w a rajta átfolyó áram 20 percig. Ha kikapcsol akkor mitől fog vissza kapcsolni, ha vissza kapcsol? Hülye kérdés, de a gyerek általában bedugva hagyja a lapos töltőjét, és elé raknék egy konnektort.
Mert nem szetetem ha éjszakára úgy marad. Egyet már haza vágott. (régi volt).
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- iOS alkalmazások
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Horgász topik
- Projektor topic
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.