Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ideg
aktív tag
válasz humigabi #5600 üzenetére
Köszi, bedobom oda is a kérdést, hátha. Annyit találtam a fórumon, hogy "központi szerver probléma" -ra hivatkoznak azt emberek. Szerintem nálam is ez a gond. Ezért tölt be az app is nagyon lassan és ezért nem mehet át a parancs a porszivónak sem, csak néha. Viszont fura, hogy egy barátomnak is ilyen van, Ő iOs-en használja és azt mondta minden azonnal történik amit az appban nyom, semmi gondolkodás, lag vagy error. Fura mert Ő is Magyarországot állított be és itthon vette a gépet is.
-
Robbertho
aktív tag
válasz hzsolee #5587 üzenetére
Nekem két éve gond nélkül mentek, viszont most, hogy egy hetet nem voltunk itthon elkezdtek szarakodni. Ugyanez: gombok és az ajtóérzékelőkből egy, valamint a négy mozgásérzékelőből is egy gyakran reggelre "offline".
Ami érdekes, hogy egyszeri gombnyomásra (range test) reagál rögtön, valamint a gombok is működnek, csak kétszer kell nyomni ugyanazt, hogy reagáljon.
Remélem valami szerver gond és hamarosan javítani fogják -
Robbertho
aktív tag
válasz Robbertho #5603 üzenetére
Most jobban megfigyelve, a gombok és az ajtónyitás-érzékelő esetén olyan, mintha mélyalvásban lenne a szenzor. Első interakcióra felébred, de az nem jut el a központig, majd a második már igen (második gombnyomás, vagy a nyitásérzékelő esetén csak a zárás, nyitás nem). Röviddel ezután megy minden elsőre is, de eltelik x perc és megint nem.
Érdekes, hogy két ugyanolyan fajtából (nyitás, fényszenzor) csak egyet-egyet érint a probléma, és a távolság is random, a térerővel nem lehet baj (egyébként is eddig működött). Cseréltem elemet is, az sem segített egyelőre.
Az összes aqara gomb viszont offline-nak van mutatva (3 db), de a fenti "eljárással", másodjára mind megy. -
hzsolee
őstag
válasz Robbertho #5603 üzenetére
Hát nem tudom... Nálam csak ez az egy szarakodik. A többi ilyen évek óta megy. Ezt akárhányszor resetelem mindig ugyanaz a helyzet. Nekem a régebbi kínai ledes hub van és az újabb ajtó szenzor ha jól tudom bt-os, azt meg a hub nem tudja. Ezt a régebbi zegbees verziót már nem is nagyon látom sehol. A múltkor találtam egy boltban kettőt, de csak egyet vettem meg a hülye férjemmel....
Most HA-val próbálkozom, így láttam mit csinál mikor elveszti az eszméletét. 3 szor villog párszor aztán eltűnik a home-ból.
Orosz appot használok, magyar régió, eu szerverrelA feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
hzsolee
őstag
Ja, nem tud valaki segíteni HA-val kapcsolatban? A wifis plugok nem akarnak az istenért sem megjelenni...
Már sejtem miért van a pi dobozára írva: B+A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
general
addikt
Sziasztok!
Megtetszett a Mi Bedside Lamp 2 , de látom, hogy van egy hasonló, csak kisebb termék is, a Yeelight Beside Lamp D2 . Tudja valaki, mi a lényegi különbség a kettő között? Annak ellenére, hogy a nagyobbik az olcsóbb, mintha többet tudna az elalvás kapcsoló funkcióval.
Teljesen kezdő smarthome user vagyok, de néhány cuccot beszereznék lassan, így elkezdtem nézelődni. -
Thusor
őstag
-
G.I.JOE
senior tag
válasz G.I.JOE #5589 üzenetére
Sziasztok,
vettem Alzáról egy GW-t, van 3 aliról rendelt hőérzékelőm. Nem tudok sem magyar, sem mainland china-ra állított régióval olyan scene-t létrehozni, ami értesítést küldene a telefonomra. Mit csinálok rosszul, mivel próbálkozzak? Láttam itt valami mókolt, vevs xiaomi home, appot, vagy mit, az segíthet? Vagy térjek át más márkára? -
nemethsza
tag
válasz G.I.JOE #5611 üzenetére
Mivel az alzás feltehetően global, az alis cuccok meg chinese, nem is fog menni, csak az vevs orosz moddolt applikációval. Kis bibi, hogy csak androidra érhető el, de ha egyszer andoridos cuccon beállítottad, akkor (legalábbis nálam) ios-en az app store-os applikációval is megy.
"Tanútt embernek párlya nincs!"
-
humigabi
aktív tag
válasz general #5608 üzenetére
A nagyobbik erősebb is 400lm, a kisebbik csak 240lm.
A kisebbiken is beállítható auto off timer a night mode funkción belül 1-3-5-10-15-20 percre, ez u.a. mint az elalváskapcsoló a nagyon.
Ja és még egy fontos a kicsiről, tökéletesen működik egy 20000 mAh kapacitású xiaomi külső akkuról is, több óra esti világítás mellett egy hétig (alacsony fényerővel).
Azt nem tudom, hogy a nagyobbikon működik-e a koppintásos ki/be kapcsolás funkció, a kicsin igen.[ Szerkesztve ]
humigabi
-
Chamoro
tag
1 probléma van a rendszerrel:
Az orosz appban nem tölt be a rollerem (1S) a képét látom, meg a töltését de ennyi. A jobb felső sarokban már nem jelenik meg a 3 pötty. (A szoftverfrissítést sem ajánlja fel.) -
hzsolee
őstag
Hát én is passzolom.. Már egyszer töröltem, újra hozzáadtam a hubot. Mi home-ban látszanak, működnek.
Tudom automatizálni is. A gugli hangvezérléssel is tudom kapcsolgatni. Szerintem most egy kicsit hanyagolom...😒
[ Szerkesztve ]
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
A-Bag
tag
Srácok!
Van valami trükkje, hogy tudnám a xiaomi wireless switch-et kulcstartóként használni ? Egy kapcsoló fel van ragasztva az ajtóra, azzal élesítem, kikapcsolom a rendszert.... De kényelmesebb lenne hazafele jövet az ajtó előtt kívülről kikapcsolni a "riasztót" és a kamerát.... (Tudom ott a telefon de az macera )
Használja valaki esetleg így a kapcsolót ? Nézegetem de nem tudom hol lehetne megfúrni, hogy karikát tegyek rá -
hzsolee
őstag
Szerintem az alsó akku fedelet fúrd meg, vagy a felette levő darabot, aztán fűzz át rajta egy "nyakbaakasztós" madzagját. Esetleg....
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
A-Bag
tag
válasz hzsolee #5629 üzenetére
Köszi a képet, így legalább van min gondolkodni Bár még szétszedni sem sikerült egyiket se pedig van három
#5630 erzol Szerintem működhet a dolog ha pl. egy kattintásra beriaszt, nyomva tartásra kikapcsol De tény, hogy rohadt érzékeny....
Holnap megpróbálom a kép alapján szétkapni, de még az elemtartó fedelet se sikerült lerobbantani róluk
-
hzsolee
őstag
Én is gondolkodtam hasonlón, kocsiba raktam volna érzékelőt. Engem az aggaszt ezzel kapcsolatban, hogy biztosan visszacsatlakozik-e...🙄 Nálad is a "kulcstartó" valószínűleg a nap nagy részét hatókörön kívül tölti, majd mikor hazaérsz a csatlakozás megvalósul-e gyorsan, minden esetben? Főleg, hogy riasztó ki/be menne róla....
-
félisten
válasz hzsolee #5632 üzenetére
Naja, a visszacsatlakozás...
Én éppen azon szívom a fogam, hogy a volt nálunk egy hosszabb áramkimaradás. A Gateway három hőmérőt szolgál ki: amikor visszajött az áram, az egyik azonnal visszacsatlakozott, a másodiknak ehhez kellett kb. 12 óra, és most izgatottan várom, hogy a harmadik méltóztatik-e egyáltalán észhez térni...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Csabee.
nagyúr
Sziasztok!
Nálam a xiaomi home appban nem működnek az eszközeim.. Szerver hiba lesz? Másnál van hasonló gond ?
[ Szerkesztve ]
Üdv: Csabee.
-
Sygnus83
csendes tag
Sziasztok !
Egy első generációs robot porszívót (sdjqr01rr) szeretnék a MiHome -ba felvenni, de sehogy sem jön össze.
2 légtisztító már fel van véve, de ez nem megy sehogy.
Próbáltam több régiót, HK, Singapore, China, Uk, Eu ...de semmi...wifi 2,4 -es , egyszerű név/jelszó semmi extra karakter. Wifi reset, soft reset megvolt. A porszívó wifijét látom, adatcsere megvolt, de mikor a porszívó akarna a netre csatlakozni, akkor time out hibát ír.
Valakinek esetleg még valami tipp ?? Köszi előre is -
addikt
válasz Csabee. #5637 üzenetére
A legutóbbi 24. frissítés a felelős érte. Mi home 7.0 óta nekem sem mutatja egyik eszközöm értékeit sem. Mind a két légszűrő az appban 0-n áll, filter 100%, hátralévő időt nem számol.
Csináltam egy app reinstallt, most be sem tölt az account.[ Szerkesztve ]
My name is Bond, James... Dean.
-
RBJ
addikt
De minek kell fuggenie pl egy egyszerű dolognak pl egy konnektor nak a felhotol? Eszem megáll. Vagy a home app nak.
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Csabee.
nagyúr
válasz SharpSA #5643 üzenetére
Ez direkt van.. gyűjtik az adatokat a felhőn keresztül. Kamerában ezért nem használom a xiaomit ilyen célra. Igaz a kutya nézéséhez vettem egy xiaomi camot, őt nézhetik adott esetben a kínaiak
A robot porszívó sem megy… ez aztán szuper. Most nézem valóban frissült ios-en a mi home app.. bár ne tették volna.Üdv: Csabee.
-
Ideg
aktív tag
Dettó. Nem működik semmi.
-
SharpSA
veterán
Kinek melyik régióra van állítva a home app?
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Posta, csomagküldés
- Windows 11
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy topik
- Kupon kunyeráló
- Politika
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Call of Duty: Black Ops 6
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest