Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Hieronymus: Új biztosítási kártyát kap a nagymama
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alex91
félisten
Az Aqara smart hubja Apple homekit kompatibilis, csak valamivel dragabb, mint a Xiaomi.
-
Alex91
félisten
Valaki vagott mar el xiaomi ledszallagot? Levagjuk rovidebbre es ennyi?
-
HKorn
veterán
Xiaomi smart dugaljnál ha jól látom csak földelés nélküli dugót lehet használni? Pont egy ilyen kellene nekem TV meg csomó hifis cucc áramtalanítására, amiket elosztóval csatlakoztatnék rá. De nem tudom, hogy létezik-e egyáltalán 2 villás elosztó. Nekem csak 3 villás van.
-
G_N
csendes tag
Pedig úgy néz ki minden oké, amit csinálsz.
Ha akarsz bele még időt beletenni, és törölném az appot telóról teljesen, resetelném a routert is gyári beállításokra, majd fel az app, és ujra a dafang.
Nem hiszem, hogy hibás az eszköz, tuti valami beállítás nem tettszik neki csak. -
G_N
csendes tag
Szia!
Szerintem a probléma a wifinél nem a jelszó hiánya, hanem a hálózat neve, és a jelszóban szereplő karakterek miatt merül fel csak. A speciális karaktereket nem szereti a rendszer a hálózat nevében, és a jelszóban.
Elég ha nincs ékezet, vagy @, #,és a többi ilyesmi karakter. Sőt, ez ajánlás igazából.
Nekem sem volt soha semmilyen problémám a dafangal, és igazából semmi ilyen eszközzel.
Nálam is TP link routeren megy a rendszer.Előbb a sima hálózaton ment, majd áttettem az egészet a vendég hálózatra, ott sem volt semmi probléma.Amit tudnék még javasolni, hogy próbáld helyileg a router mellett bekonfigolni, és utána átköltöztetni.
-
Sinu
senior tag
Na pont így csináltam ahogy Te is írod, de vége mindig time out
Most megpróbáltam egy TP Link routerrel, pass nélküli wifi hálózaton, azzal sem csatlakozik... Illetve kipróbáltam egy másik Xiaomi telóval, azzal se megy.
QR után, végig megy a csuszka és ott írja ki, hogy time out.
Nem tudom mit lehetne még megpróbálni... -
Danex
addikt
Üdv, tervezek egy Xiaomi smarthome rendszer összerakni (aqara eszközökből)
Elsőre egy izzó lenne, ami éjszaka kapcsol a mozgásérzékelőre, de kapcsolni is lehessen kapcsolóval.
Ehhez ha jól olvastam már szükségem lesz egy gateway-re, ami szintén Aqara lenne, a klimavezérlős fajta.
Kérdés ,hogy a Zigbee-nek mekkora a hatótávja? panelban falakat át tudja lőni?
-
updog
őstag
Bedugod, villog, benyomod a gombot az alján (csoncsi csangcsó dondáljon dzsidzsong
), villog miközben appban megkeresed / manuál hozzáadod (nekem utóbbi szokott menni), appban wifit beállítod, QR-t leolvastatod a kamerával (újabb, hosszú csincsong szöveg
), kis homokórázás, ennyi kéne hogy legyen.
QR utáni homokórázásnál akad el a beállításnál timeouttal? Elég közel vagy a routerhez?
Nekem kamera úgy ahogy jött Kínából, tuti hogy régebbi fw-vel, és egy régebbi Mi Home-mal simán csatlakozott out of the box, és megy azóta is, eddig négy különböző helyen T-s, és UPC gyári routerekkel is, és az otthon TP-Linkkel is működött... esetleg app reinstall, másik mi-accounttal kipróbáltad? Másik telefonról?
-
Sinu
senior tag
Tegnap érkezett meg az eszköz, a MI Home app által leírtak szerint megpróbáltam üzembe helyezni, sikertelenül. Elkezdtem hát olvasgatni, és láttam, hogy elég problémás a kütyü. Próbáltam szerintem az összes elérhető leírás alapján, de egyik sem vált be. MI Home régió Mainland China-ra van állítva, más régióban fel sem hozza a Dafangot. Próbáltam a 4.2.5 verzióval, a legtöbb helyen ezt javasolták, de ez szkennelésnél nem látja, manuális hozzáadásnál egyetlen egy eszközt sem hoz fel, szerintem elavult a verzió. Legújabb MI Home már felhozza szkennelésre, de mindig "Connecting to network timed out" a csatlakozási folyamat végeredménye. Írták megoldásnak azt is, hogy csatlakozzak egy jelszó nélküli hálózatra, és frissítsem le a firmware-t, hát password nélküli hálózaton sem tudtam csatlakozni, ugyanazzal az üzenettel ért véget a folyamat.
Lehet a kamera verziószáma nem jó? Le se tudom így ellenőrizni, nemhogy frissíteni... De lehet valami más a probléma.
T-home ZTE router van a lakásban, 2.4-re állítva, elvileg 5 ghz-n nem is megy, szóval ez is pipa.Van bármi ötleted ?
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Xiaomi Dafang csoda kamerával kapcsolatban tud nekem segíteni valaki? Szenvedek vele már pár napja, de csak nem akar működni... -
zolij
tag
Sziasztok!
Ha jól sejtem, akkor a Xiaomi Philips E14-es okoségőhöz szükséges gateway. Ha így van, akkor nem lehet helyette valahogy az IKEA TRÅDFRI központi egységét használni? Ha nem muszáj, jelenleg nem feltétlen vennék mégegy gateway-t, főleg nem addig, amíg nem EU dugaljjal jön.
Az eredeti terv az az volt, hogy IKEA-sat veszek ebből is, de immáron több mint fél éve nem képesek feltölteni a készletet E14 gyertya változatból.
-
G_N
csendes tag
válasz
tknof1871 #128 üzenetére
Igen. A kamera saját beállításain belül az alarm beállításokban van ez a két menüpont:
Detect the alarm sound of a smoke detector, és a Detect the alarm sound of a CO detector menüpont.Itt hangot tudsz rögzíteni mintának, amit ha a kamera mikrofonja érzékel, küldi a jelzést az applikáción keresztül a mobilra, hogy bekapcsolt, vagy jelez az offline eszközöd. Helyben riaszt az offline, akármilyen érzékelőd, de te ugye 200km-el arrébbról nem nagyon tudod másképp lereagálni, mint hogy értesíted a tűzoltóságot, vagy a szomszédot, vagy akárkit, hogy gond van.
Ha pedig a füst érzéklőd jelez, a kamerákon keresztül még ellenőrizni is tudod a dolgot.Főleg, ha nem panel lakásról beszélünk, ahol elméletileg egyértelműen hallja a szomszéd, ha visít a risztód.
Bár lehet panelnál simán leszarják az első fél órában, utána meg max azért nézik meg mi a fene van, mert már idegesíti őket. Sajnos nagyon közönyösek az emberek, ha egyáltalán ismered is a szomszédokat, az sem biztos, hogy ők el tudnak érni, vagy hogy el is akarnak érni.Egyébként van a rendszerhez a xiaominak a honeywell-e közösen kialakított füst, és gáz érzékelője, bár a gáz ha jól vettem ki CO-ra nem érzékeny, csak az el nem égett gázokra.Földgáz, propán, meg a többi ilyesmi.
Bár ezt sajnos elég drágán mérik. -
tknof1871
őstag
A dafang tanítható riasztó, és co érzékelő hangjára is, ha valamelyik megszólal, szintén jön az értesítés mobilra.
Nagy igazság van ebben. Egy nem okos szenzor sokkal olcsóbb mint egy olyan ami okosotthonba való. Mondjuk 50 négyzetméteren, egy tipikus panellakásban, már olyan mindegy hol szólal meg a füstjelző vagy a padlónedvesség jelző. Akkor már mindenhogyan baj van.
De mi ez a tanítható dolog? A Dafang meg tudja különböztetni a szenzorok riasztóhangját és küld valami üzenetet melyik riasztó szólalt meg? Vagy a "buta" füstérzékelők vagy egyéb buta szenzorok taníthatók milyen dallamú riasztóhangot adjanak ki?
-
tknof1871
őstag
Üdv! A Dafang IP kamera hány ampert vesz fel, vagy hány wattos? (USB-s szóval a feszültség 5V) Elég ampert kaphat egy olyan elosztóból ami nem csak 230V-os de van rajta USB is?
-
Annyira nem mélyedtem bele, mert ezt (még) nem használom, csak látom a HASS dashboardon mint információt. Maga az adatforrás egyébként a HASS mobilapp, az lekérdezi a telefontól a lokációt, és átadja a HASS szerveremnek, röviden ennyi.
Annak nem jártam utána, hogy milyen adatokat kap még meg a HASS (pl. wifi ap-k nevei, amit lehetne használni szintén arra, hogy eldöntsd hogy otthon van e adott személy (na jó, csak a telefonja)), amit alapból látok, az a sima lokáció amit az os-től kap (nálam ios), illetve az akku töltöttségét, meg hogy töltőn van e a telefon. Ehhez jókis use case lehetne viszont: Alexa szóljon szexi hangon, ha 15% alatt van a töltés + villiogjon valamelyik Xiaomi lámpa
Egyébként a HASS-ban van autodisovery is, amit valamikor bekapcsoltam. Pár hete vettem egy Sony TV-t, most láttam csak, hogy megjelent benne, és lehet kapcsolgatni. Ügyes. Össze kéne dobni, hogy ha Kodiban filmet indítok, akkor kapcsolja le a xiaomi lámpákat, és állítsa le a Spotify-t
Imádom ezt a cuccot.
-
Pontosan így van. És ezzel párhuzamosan megmarad az összes önálló rendszered használható formában. Tehát a Xiaomi Mi Home mint ököszisztéma semmit nem fog tudni róla, hogy Home Assistant kiolvasgat belőle adatokat, ugyanúgy működni fog a telefonos app, és az ott beállított dolgok. Bár ha jól összelövöd az egészet, akkor egy idő után soha nem fogod már használni, hiszen a HASS-nak is van saját mobil applikációja, felesleges lesz mindent külön buherálni.
És tényleg mindent mindennel összeköthetsz, pl. simán tudok Amazon Alexával kapcsoltatni Xiaomi izzókat, Illetve van olyan Xiaomi kapcsolóm, ami spotify-t indít a hifin, random playlisttel. Még a telefonodat is be tudod integrálni, amivel jelenlétinformációkat tudsz adni a rendszernek (otthon tartózkodsz e, illetve kik vannak otthon). A határ tényleg a csillagos ég
Buherálni az kell hozzá viszont, alapvetően text alapú configokban definiálod az adatforrásokat, plugineket, logikát hozzá. Viszont én ezt a részét is élvezem, szerintem tök jó játék.
-
Alex91
félisten
Attol,fugg, hogy pontosan mit szeretnel?
A Xiaomi kijelzos homerseklet/paratartalom mero megy gateway nelkul is az app-pal, csak a bluetotth miatt en mar a lakas masik vegebol nem erem el. Es a kamerakhoz se hiszem, hogy kell.
Csak ha automatizalni szeretnel, akkor mar kell a gateway...
-
HKorn
veterán
Az érdekelne még, hogy ha csak hőmérséklet/páratartalom mérést akarok meg kamerát, akkor is be kell ruháznom gateway-re mindenképp?
-
icemad
nagyúr
-
G_N
csendes tag
Az eszköz ugyanúgy megjelenik az applikáción belül, mint bármilyen más eszköz.
Annyi a különbség, hogy más protokollt használ a csatlakozáshoz. A kamera, ami része a rendszernek, rendelkezik bluetooth csatlakozóval, így ahhoz tud csatlakozni, és azon keresztül része a teljes rendszernek, mint akár egy sima hőmérő, vagy mozgásérzékelő, vagy egy nyomógomb.Ugyanúgy tudsz hozzá rendelni a rendszer szerint különböző automatizálást elméletileg, mint bármilyen más eszközhöz. Én csak annyit írtam, hogy nem próbáltam, de elméletileg lehet, viszont ez annyiban más, mint a kis kör alakú, vagy szögletes hőmérők, hogy ezen van egy kis kijelző is, hogy önálló eszközként is használhasd, ha akarod. Csak az app jelti nálam állandóan not connected eszközként, de ha belemegyek, azonnal azt az értéket mutatja, amit a kijelzőjén is jelez, tehát lekéri tőle, csak valami miatt azt mondja, hogy not connected. Ezt inkább valami bugnak tartom csak...
-
G_N
csendes tag
-
G_N
csendes tag
Szia!
Nekem van, igen. Én ilyen kamerával használom:
https://www.gearbest.com/ip-cameras/pp_615275.html?wid=1433363Kb 1 méterre van a kamerától a falon ez a kis hőmérő. Ami a furcsa, hogy a MI home app rendszeresen not connected eszközként mutatja. Ha ott állok mellette, és lefrissítem, akkor is azt írja rá, hogy not connected, de a hőmérsékletet viszont azt mutatja telefonon, amit az eszköz jelez ki a falon.
Az automatizálást nem tudom, hogy hogyan lehet így erre az eszközre beizzítani, azt nem próbáltam ki, ezt nagyjából csak azért vettem meg, mert majdnem a sima szenzor árában adták akciósan, és leolvasható minden eszköz, telefon nélkül. Dizájnos kis szobai hő, és páratartalom mérő. Nagyjából szerintem csak erre való
Meg ha jönnek a haverok, akkor mutogathatod, hogy ez is xiaomi a többi kütyü mellé
-
HKorn
veterán
Igen, sejtem hogy ez ilyen addiktív játék lesz. Bajom az, hogy igazából a hőméréskelt/páratartalom is csak egy infó, nincs mit vezéreljen, de infónak nem rossz.
Kamera miatt lenne jobban értelme, de azon még vacilálok hogy kellene összehozni, mert kitenném egyiket teraszra kertet/ teraszajtót figyelni. Wifi elér addig, azzal nincs gond, viszont tápot nem tudom hogy adok neki, illetve az időjárás védelem is megoldandó feladat.
Kamerából jó a 180 fokos 1080p-s, vagy inkább ez, vagy dafang?
-
updog
őstag
Nekem pont ezek vannak, csak kicsit több hőmérővel
Meg mozgásérzékelővel. Meg okosgombbal. Meg légtisztítóval. Majd ráérzel
Arra figyelj hogy a kamerák wifisek, úgyhogy el kell odáig érnie ahol lesz a kamera. Én úgy emlékszem, nincs külön kültéri kamerájuk, illetve ami kültéri (Yi) az talán nem illeszkedik a Smart home-ba, de ezt google vagy nálam okosabbak megmondják
-
HKorn
veterán
Egy viszonylag egyszerű szettet raknék össze, jól gondolom, hogy alábbi összeállítás megfelelő lenne?
1 db gateway
2 db hőmérséklet és páratartalom szenzor (földszint és emelet)
1db kamera (nem tudom melyik lenne a legjobb, igazából kültérre kellene)
1 db ajtónyitás érzékelő -
A gw-ben nincs bt, így szerintem az nem fog menni. De ha OpenHAB-ozol, akkor ott talán megoldható, ha adsz az OH-nak egy BT donglet. Én Home Assistantozok, ott biztosan megy, és ha jól tudom elég erős a code sharing a két projekt között, talán átemelték a HA-ból a támogatást. Ha meg nem, akkor válts HA-ra, szerintem jobb a támogatása
-
Alex91
félisten
Valaki haszanal,Gateway-jel bluetooth-os homerseklet/paratartalom merot? Milyen eszkozzel csatlakoztatta hozza?
-
Alex91
félisten
En most integraltam be openHAB ala a Gateway-t, de nekem ez meg teljesen uj dolog
. Azt mar sikerult vele megcsinalnom, hogy naplementekor bekapcsolja a vilagitast rajta, napkeltekor meg ki.
Azert jo az openHAB, mert igy mas rendszerrel is ossze lehet hozni, de kozben az eredeti App-pal is hasznalhato marad. Csak kicsit bonyolult hasznalni...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó elektromosan állítható magasságú gamer asztalok (Fekete és Fehér)
- Eladó Zenga Giulia gamer szék / Daccormax ergonomikus irodai szék
- Gree klíma AKCIÓS áron beszereléssel együtt!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest