- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ted*
újonc
Sziasztok!
Szert tettem egy VIOMI SE robotporszívóra.
5 térképet tud kezelni, de csak úgy tudok új térképet készíteni és elmenteni, ha a dokkolóról indul és a folyamat végén magától vissza is dokkol. Csak ebben az esetben menti el a térképet.
Van olyan megoldás, hogy a dokkolót ne keljen a másik helyre átvinnem a térkép készítéshez?
Kissé macerás a dokkolót is hurcolni, ha a másik szinten akarok vele takarítani.
Ha dokkolóval készítem a térképet, de a következő takarítást már dokkoló nélkül indítom, akkor a takarítás végén kétségbeesve keresi a dokkolóját. Persze nem találja, mert az a földszinten van.
Van erre megoldás?Más:
A helyiségeket, a térképen vízszintes vonalak mentén járja be. Ha úgy térképezett fel valamit, hogy pl. egy hosszú folyosó, a térképen függőleges, akkor azt rengetegszer fordulva, keresztben járja végig, pedig hosszában sokkal egyszerűbb lenne. Ezek mind ilyen buták?
Ha ferdén áll a térkép, akkor pedig átlósan járja végig.
Mitől függ hogy milyen tájolású lesz a térkép? -
sziszi-fuszi
senior tag
Sziasztok. Kérdések kérdése. A Mi MOP PRO-ról van szó. S érdeklődnék, hogy ki mihez használja a 2 féle MOP-ot van a MOIST és VET értem én, hogy az egyik nedves, a másik meg vizes, de nem csajokról van szó. Pedig akkor tudnám, hogy melyikkel mit kell kezdeni? De erre vonatkozóan nem találtam leírást. Kérlek segítsetek!
-
abrakazabra
újonc
válasz
waccamár #232 üzenetére
Szia! Sikerült már időközben neked a fw update? Én csak most vettem, és nekem is szükségem lenne a több térképre. Itt https://vacuumspain.com/en/blog-robot/how-to-update-firmware-xiaomi-2-in-1-styj02ym-xiaomi-viomi-v2-pro/ találtam egy leírást, de ha lenne egyszerűbb megoldás az érdekelne. Köszi
-
zacci
aktív tag
Hi all,
Segitseget szeretnek kerni Gen1 EU - kina atalakitasban.
Megodhato, hogy teljes erteku kinai verziokent mukodjon a robot ? Beleertve az automatizalast es a mihome-bol frissitest.
Pontosan hogy megy ennek a menete ?
Token megszerzese mar sikerult. Talaltam egy leirast:
https://logout.hu/bejegyzes/sz_gabor_3/xiaomi_gen1_gen2_porszivo_eu-kinai_verzio_valtas.html?stext=xiaomi%20gen1de ott azt irja a szerzo, hogy rootolt fw-t kell feltenni. Ha rootolt fw kerul a gepre, akkor a mihome-bol utana menni fog a frissites ?
Talaltam egy masik oldalt, ahol elerhetoek az fw-k, de szerintem ezek alapbol nem rootoltak.
https://github.com/dgiese/dustcloud/wiki/Xiaomi-Vacuum-FirmwareEs mi van akkor ha egy EU Gen1-re ratolom a cn fw-t ? Ez mukodhet ? CN lesz tole a robot, vagy teglasitom a cuccot ?
A segitseget elore is koszonom!
zacci
-
Sziasztok!
S50 géppel kapcsolatban lenne egy kérdésem. A legutolsó firmware frissítés óta nem működik a Mi home alkalmazásban a térkép, hogy hol jár a robi. A magyar nyelv is keveredik az angollal, mind a mobil felületen ,mind a "hangban".
Próbáltam újra rakni, de úgy se jó. Tudnátok valami tanácsot adni? -
lszep
csendes tag
Két éves xiaomi robotporszívó a mai nap elkezdett rendetlenkedni. Takarítás közben folyamatosan változik a fordulata és olyan műanyag szagot is fúj ki magából.
Valaki tapasztalt már ilyet? -
ACE-
addikt
Nem olyan régen még a Robotgurut ajánlottam volna, de felszámolás alatt áll... Szerintem ha csak a motorral van gond, azt magad is ki tudod cserélni (nemrég én is cseréltem), csak a csavarokra kell vigyázni mert nagyon meg vannak tépve, és könnyű elnyírni a fejet. Innen tudsz rendelni: Olyat érdemes amin rajta van a tengelyen a gumigyűrű vezető, bár nekem sikerült levenni a régiről is. [link]
-
Padam
aktív tag
Sziasztok!
Egy roborock S55 porszívom van, amiben sajnos elromlott a tetején található LDS szenzor. Ahogy néztem a youtube-on csak egy kis motort kéne benne kicserljék:
https://youtu.be/ImyDmgt_EdQEsetleg lehet ilyen alkatrészt kapni itthon valahol vagy tud ajánlani valaki egy szervizt, ahol jó áron dolgoznak és cserélnek ilyet?
Előre is köszönöm! -
ctibor
senior tag
Valóban, most pontosan ez történik.
De gyorsabb, gazdaságosabb lehet a takarítás, ha már meglevő térkép alapján dolgozik.
És ezt a Roborock is így gondolhatja: közben több körben váltottam e-mailt velük és kiderült, hogy a következő firmware verzióban már benne lesz a "multi-floor support". Sőt, az S6 Pure tulajok 10 százalékának már kiküldték tesztelésre a bétát és annak alapján véglegesítik majd. (Persze én nem vagyok a 10 %-ban
)
-
ACE-
addikt
Nem mondta, hogy nem szokott olyan lenni, hogy a felső szinten csak egy szobát akar takarítani... ugyanakkor meg kényelem szempontjából sem mind1, hogy mindig el kell vinni a töltőjéig, főleg ha a lakás másik végében van eldugva. Nálam pl. a gyerekágy alatt van, ha akarnám sem tudnám rátenni közvetlenül a töltőre, csak ha elhúzom a gyerekágyat, de az mellett meg van egy pelenkázó, ami miatt nem tudom kihúzni
Szóval PinGO-val elirányítom a kukáig, port kiürítem, letisztítom a kefét, majd visszarakom a földre és rányomok hogy menjen a helyére, ilyenkor forog egy kört balra-jobbra, megállapítja hol van, majd megy is nyíl egyenesen a helyére. Szerintem ez nagyon praktikus, mint odamenni, töltőről levenni (ami nálam nem is lehetséges), kukához kivinni, majd végeztével vissza.
-
Stospam
tag
IMO nem számít, hogy újra fel kell térképeznie a szintet, ha teljes takarítást indítasz mindig. Az csak a zóna takarításnál nyerne értelmet. Másként, hiába lenne benne a "térkép", akkor sem pontosan ugyanott lennének a bútorok mint előzőleg voltak, tehát újra kell építenie a térképet.
-
ctibor
senior tag
Pár napja jött meg a Roborock S6 Pure gépem. Szépen dolgozik, elégedettek vagyunk vele.
A lakásunk viszont két szintes, tehát két térképet kellene tároljon a gép, hogy ne kelljen mindig újra feltérképeznie a felső szintet. Ezt elvileg tudja is a szovtver, csakhogy amikor dolga végeztével az emeletről visszaviszem az alsó szintre, hogy keresse meg a töltőjét, akkor hirtelen nem tudja, hol van, újra kezd térképezni és "elfelejti" a felső szint térképét.
Mit javasoltok, hogyan tudnám megoldani/áthidalni a problémát?
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Honnan érdemes manapság utánpótlás cuccokat venni? Leszakadt a sidebrushról egy lapát, meg most raktam be az utolsó szűrőmet (vagyis van még kb fél év belőle, de jobb előre készülni
).
Esetleg valakinek van BP-en egy feles sidebrush, amit visszaadok neki, ha megjött a rendelésem, vagy kifizethetek helyben?
-
waccamár
senior tag
Sziasztok! Vacuum-mop pro-m van, Hungary szerveren. Firmware update nem jön meg - pedig kellene a több térkép lehetősége
Tud valaki módszert force-update-re valahogy. Chinese mainland-en nem tudtam csatlakozni, úgy nem ismerte fel (xiaomishop-os verzió). Köszi előre is! Most 3.5.3 a verzió, és elvileg van már 3.7? Amiben lenne a több map lehetőség...
-
Iohannes80
újonc
Sziasztok!
Robotporszívó vásárlás előtt állok. Sokat olvastam a témában már, de egy dologra nem kaptam kielégítő választ. Mi a helyzet, ha kétszintes a lakás. Tudom, tudom...... vegyek két porszívót.
Egy helyen azt a megoldást javasolta valaki, hogy a Mi Home appon belül hozzak létre egy második "otthont" , az legyen a második szint és oda is vegyem fel a porszívót, majd mentsem el a térképet. Elvileg ez működhet. Cipelés nem gond, a felső szint csak 40 nm, egy töltéssel ki tudja takarítani, nem kell a töltőt is felvinni.
Mivel nincs porszívóm, ezt nem tudom kipróbálni. Valakinek van tapasztalata a témában, vagy biztosan tudja a válszt, hogy lehetséges-e vagy sem. Vagy esetleg az S6-on kívül tud már valamelyik modell több térképet menteni?Köszi előre is.!
-
brombadeg
tag
Hogy lehet vezérelni a robotot annélkül, hogy a MiHome alkalamzásba be legyek lépve, vagy hogy kommunikáljon folyamatosan a "távoli országgal"? (nem gombvezérlésre gondolok)
-
Intel
csendes tag
válasz
brombadeg #226 üzenetére
Az eredetileg a géphez kapott HEPA-szűrő nem mosható. Rá is volt írva. Közben rendeltem máshonnan (Banggod) sima szűrőt és moshatót is. Majd 1-2 hónap múlva, ha megkapom egyáltalán, kiderül, hogy mit is vettem
A POANG IKEA-s székemre nekem is fel szeretne folyton mászni a gép. Egyelőre nincs ötletem, hogy hogyan lehetne "leszoktatni" róla. -
brombadeg
tag
POANG IKEA széket, hogy lehet "megoldani"?
nagyon szeret felmászni a lábára, és elakadni..
-
Intel
csendes tag
Sziasztok!
Xiaomi Mi Robot Vacuum robotporszívóhoz szeretnék venni hepa szűrőt. A webáruházakban elég nagy szórással vannak árak. Hol lehet olcsón vásárolni? Találtam egy ilyen https://hu.gearbest.com/robot-vacuum/pp_009355114276.html?wid=1433363 ajánlatot, ami 4 darabra nagyon kedvező ár, de a leírásból nem vagyok biztos benne, hogy ez jó az én porszívómhoz. Ráadásul azt írja, hogy mosható a szűrő. Tényleg van mosható hepa szűrő? Valaki vásárolt már innen? -
ACE-
addikt
Az új szoftverre van valakinek magyarítása a Roborock S50-re? A zóna kijelölős takarításnál magyarítás után is kínaiul szövegel, még az angol sem megy.
-
baratka87
tag
Sziasztok!
Hatalmas segítséget szeretnék kérni.Ez alapján kínai verziósra próbáltam alakítani a Roborock S50 gen2-t. Mondhatni a siker elmaradt. Ha bármilyen szerverre csatlakoztatom akkor ez az írás fogad:
Próbáltam visszaalakítani EU-sra de a win-mirobo nem csatlakozik hogy felrakjam a rootolt rom-ot. Bármilyen megoldás érdekelne hogy tudnám újra működésre bírni. A legjobb az lenne ha kínai maradna, de az sem baj ha EU-s lesz újra. Csak legyen szoftveres működés, mert most csak start gomb van és kész.
Megtaláltam ezt a leírást is, csak a rootolt rom felrakását nem tudom hogy kellene megcsinálni.
Előre is köszönöm a segítséget.
Üdv,
István
-
ACE-
addikt
FloleVac-on megjelenik S50-hez egy 3.5.7_002008 verzió, felrakta már valaki?
-
domby
csendes tag
Sziasztok,
S50-emet S6-ra cseréltem, de az új masina oldalsó keféje túl izmos, és ahelyett hogy a gép alá söpörné a piszkot, mindenfelé elsöpri, és főleg olyan helyre ahol a gép már járt - így elég sok kosz marad. Ötlet, hogy mit lehet tenni? S50-nél iyen gondolom nem volt soha. -
hunluigi
senior tag
Na most jött meg az s5max...
töltőn pihen kezdésnek.
-
AttilaMvh
tag
válasz
petakpa1 #212 üzenetére
Ha áramot húzol a hátsó falhoz, hogy a dokkolót oda tehesd, akkor szerintem megoldja, valamelyik oldalra elhelyezett dokkolóval szerintem necces, ugyanis a dokkolóra fel kell hajtson, és ehhez szüksége van néhány centire, ahonnan "nekifut". Ha a keresztlécet kiveszed, akkor ott gyakorlatilag van egy rakás helye, ha pedig nem üti bele a fejét a becsukott ajtóba, akkor le sem kell gyalultasd azt.
-
petakpa1
őstag
válasz
AttilaMvh #211 üzenetére
Köszi a gyors választ.
Ide szánnám:
A hely szélessége 44 cm. Elől a keresztléc amin a fény tükröződik értelemszerűen el lesz távolítva, hogy ki-be tudjon parkolni a jószág. A hely mélysége (hátsó fal-keresztléc távolság) épp 41 cm, tehát dokkolóval együtt is épp elfér majd
A jobb oldalon látszó ajtó a visszacsukódna rá. Jelenleg az ajtó alja épp 9,7-9,8 cm-re van a padlótól, de ha kell akkor abból le tudok gyalultatni 1-1,5 cm-t így 11 cm-nyi lesz a magasság az ajtó alatt ahova be kellene bújnia.Meg tudja vajon oldani?
-
petakpa1
őstag
Akinek van itt Roborock S50-je attól kérdezném, hogy ha a dokkolóállomást egy kb 44 cm széles helyen helyezem el (értelemszerűen annak közepén) akkor arra rá fog tudni magától parkolni a porszívó?
+ Az is érdekelne, hogy
a) ha a porszívó a dokkolón áll/tölt, akkor mekkora a mélysége dokkolóval együtt?
b) 9,7-9,8 cm magasan lévő akadály alatt át tud-e bújni? Hivatalos magassága 9,65 ugyebár, gyakorlatban mi az ami alá még bebújik, átbújik alatta? -
Magicrat
tag
Sziasztok!
Nézegetem egy ideje a porszívókat, és a Roborock S50-nél ragadtam le. Március-április környékére terveztem a vételt (mert előtte kb. 200eFt-ot kell rákölteni a kocsira). Viszont azt látom, hogy nagyon kezd eltűnni a kínálatból mindenhonnan. Itthon is kb. két helyen lehet már csak kapni, külföldön is sok helye out of stock.
Míg az s50-et itthon 120-ért már hazai garisan meg lehetett venni pár hete, addig az S6 sokkal drágább (ezért azt nem is nézegettem annyira).
Szerintetek fog leesni az S6-ára, mert jön fölé valami új verzió, vagy mi lehet az S50 kivezetésének az oka?
Köszi
Mr -
brombadeg
tag
amúgy ez a küszöb. A másik szobánál is hasonló a magassága, de ott nincs a léc előtte, ott simán átmegy..
-
matis74
csendes tag
S50-em magyar szerveren ment 1 hónapja, eddig hibátlanul, azonban most nem tölti be a térképet. Reset, kikapcsolás, bármit próbálok csak map loading, de nem jelenik meg a térkép. Mi lehet a probléma?
-
Ez az új frissítés. Ahogyan beszél utána az S50. Mogorva lett. Hát de nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP szerverek áron alul
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest