Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Először is szeretnénk mindenkit üdvözölni a topikunkban. Igyekszünk rövidre fogni a következőket és remélem sok kérdésre tudunk válaszolni ezzel a kis összefoglalóval. Jó fórumozást mindenkinek és hosszú aksiidőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
juve600
nagyúr
válasz darthsmoke #21233 üzenetére
röviden : nincs
-
Én most épp a Pixel Experience 20180121 -et nézegetem.
Nem épp az elvárásaidnak megfelelő, de nekem eddig tetszik.
-
ronin79
addikt
Nézz szét xda-n és kedvedre válogathatsz - Invicta OS, Xenon HD, Atomic OS, Cosmic, Pixel Experience, stb.
Oreo romok alapból tartalmaznak sötét témát, beállításokban átkapcsolod de substratummal témázhatod. PE-n kívül mindegyikre külön kell gappst telepíteni, pico vagy nano verzió minimális. Bugok meg mindegyikben vannak, valakinek bosszantóak valakinek kevésbé, mint akármelyik miuin. -
juve600
nagyúr
válasz darthsmoke #21238 üzenetére
PE -nél pl nem tudod vagy csak nehezen tudod felvenni a telót ha hívnak,ez eléggé idegesítő tud lenni
-
crok
Topikgazda
Itt van egyébként az összes ROM és cumó XDA-n összeszedve (majdnem teljesen naprakész):
Téma összefoglaló => crok logout blogja => XDA összefoglaló thread a Redmi Note 4 Snapdragon telefonhoz
- Témázni kb. mindet lehet mert nemigen lesz olyan amiben nincs Substratum támogatás natívan (ha véletlen nincs akkor van rá Magisk mod meg flash-elhető ZIP)
- Custom ROM kevés van, amiben eleve van GApps (inkább csak a MIUI alapúakra jellemző)
- 8.1 stabil.. míg nincs kiadva egy official se, így max tapasztalati stabil működést tudnak garantálni a felhasználók élményeire alapozva. A legfrissebb kernel is csak most lett elérhető kb egy hete.Offba tettem mert ez csak magánvéleményem.
[ Szerkesztve ]
-
rin33
senior tag
válasz darthsmoke #21236 üzenetére
Használtam de az üzemidő rosszabb mint Los 14.1-nél. Bugot nem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
juve600
nagyúr
válasz darthsmoke #21248 üzenetére
ez 7.1.2 -es
[link] -
crok
Topikgazda
válasz darthsmoke #21255 üzenetére
XenonHD >> Nougat [XDA thread]
XenonHD-180116-Official-mido.zip
Az egyel ezelőttivel nekem volt olyan, hogy 135h töltőről levételtől (öt és fél nap) és 8h SoT (nem nagyon használgattam azon a héten a telefont..), de volt pl. olyan is, hogy 80h töltőről levételtől (3 nap) és 12h SoT. Ez nem mérvadó, ezeknek kb. az aránya amire lehet valamennyire hagyatkozni. Egyébként játszani csak keveset játszok, több az olvasás és a light használat. De mindenki maga döntheti el mi a fontoos egy ROM telepítésének kiválasztásakor ( :A SoT amúgy egyáltalán nem mérvadó, mert nem mindegy, hogy Messenger/böngészőben olvasgatás vagy HD játék miatt megy a kijelző, mekkora a CPU terhelése mikor a képernyő aktív - nem is értem, de valamiért ez lett az internet népének a mérvadó. -
crok
Topikgazda
válasz darthsmoke #21390 üzenetére
A 20180116-os XenonHD kernelét nagyon jóra sikerült belőniük, én hagynám rajta azt (akku beállításoknál a profilt állítsd át esetleg, nagyon takarékos de mégis nagyon fürge lett ez a ROM).
-
crok
Topikgazda
válasz darthsmoke #21473 üzenetére
A fullra tele levő memória azt jelenti hogy az Androidod tökéletesen úgy működik hogy kell neki - az appokat bent tartja hogy a váltás, a multitasking zökkenőmentesen mehessen. Linux alapú rendszereken a free RAM wasted RAM. Ha nagyon vágysz a free RAM-ra akkor megteheted, hogy a háttéralkalmazások számát csökkented a fejlesztői beállításokban vagy EX Kernel Manager-el vagy Kernel Adiutor-al az LMK értékeket vedd fentebb (a KA-ban vannak profilok is) hogy hamarabb kezdjen el kidobálni folyamatokat, esetleg még az adaptív LMK-t is bekapcsolhatod, hogy ha nagy memóriaigény keletkezik akkor agresszíven dobálja ki a folyamatokat - de szerintem nincs értelme. Ha a felhasználási módód megköveteli akkor persze más kérdés.
-
Upo
addikt
válasz darthsmoke #21473 üzenetére
Ezt így magában a xenonhd csinálja vagy custom kernelt is raktál fel? Végre egy rendszer ami out of the box kihasználja a megvásárolt ramot, én ezt az állapotot akarom elérni egy androidnál, végre ez gyárilag ilyen.
Miui alatt is a memória optimalizálásokat kapcsolom ki, hogy minél kevesebb legyen a free ram, ezáltal a rendszer és az alkalmazások által használt memória minél nagyobb legyen.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
válasz darthsmoke #21650 üzenetére
Fultisztitos modszer egy probat meger, youtube "redmi note 4 headset stuck earbud" - erre keress.
-
ht42
senior tag
Mikrofonos, vagy anélküli a füles? (4 vagy 3 pólus a jack dugón). Újbóli bedugás-kihúzásra megjavul? Szól a zene, amikor kihúzod a hibajelenségnél, vagy nem, vagy mindegy? Mekkora a füles impedanciája?
Nekem egy Szennyheiser cx200-zal még sohasem csinálta, a fiamnak ugyanez Redmi 3s-en rendszeresen, és akkor újra kell indítania a masinát. -
tordaitibi
veterán
Nálam is csinálja, egy olyan mikrofonos headsettel amivel másik 2 készülék sose.
2 hetes sincs a telefon és már 2x csinálta. Kihúzom, eltűnik a kis vízszintes jel, vagyis a mikrofon jel, de a fejhallgatóikon ott marad és néma a telefon. Nekem be-ki dugdosásra megjavul, valamint úgy vettem észere, akkor csinálja amikor gyorsan rántom ki a fülest, ilyenkor a kijelzőt se ébreszti fel, mintha nem venné észre hogy kihúztam. Megoldást nem tudom, de szerintem nem aljzat hiba, hanem szoftveres. -
Gloob
addikt
válasz darthsmoke #25486 üzenetére
Van a Play-on egy app, az a neve, hogy proximity senzor reset. Azzal lehet kalibrálni. Root kell hozzá, ha jól tudom.
Samsung Galaxy A52S
-
trouble
senior tag
válasz darthsmoke #25486 üzenetére
-
Gloob
addikt
válasz darthsmoke #25532 üzenetére
Root van? A kalibrálás után volt újra indítás? Kalibráljátok még egyszer. Az értesítési sávban meg kell jelenni az ikonjának.
Samsung Galaxy A52S
-
Upo
addikt
A gyári hardverteszt alatt is téveszt a szenzor? Nekem már bő 2 ujjnyi távolságból érzékel, 5.0-ról 0.0-ra vált.
Ha ott jó, akkor meg apple megoldás, azaz rosszul fogod...
Kolléganőmnek volt ilyen gondja, mindig elnyomkodta, felhívott mást beszélgetés közben. Kipróbáltuk, és a tesztnél teljesen jó volt. Aztán kiderült, hogy motorozás közben telefonál, és a sisak mellet ahogy odatartja, nem takarja el a szenzort. Na erre már nem mondok inkább semmit.Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
crok
Topikgazda
Van-e fólia a telefonon ami takarja a szenzort?
-
crok
Topikgazda
válasz darthsmoke #25537 üzenetére
Bah, szinte biztosan az - mikor tetted fel és mikor kezdte ezt csinálni? Mennyire vág egybe? Ha a szenzor előtt nincs kivágás akkor az a fólia nem is a te telefonodra való valszeg.
-
Upo
addikt
válasz darthsmoke #25537 üzenetére
A telefonról - minden paraméter - kernel verzióra 5x nyomni. Ott a 2. ALS/PS menü alatt van.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
kelly416
veterán
Nekem is volt ilyen gondom, mintha a hallójáratom vagy a fülcimpám vége feloldaná a készüléket, tehát ha nem 1-2 mm-re van valami dolog a szenzotról, már aktív a kijelző. Nekem szerviz lett a vége, gariban alaplapot cseréltek. Nem riogatni akarlak, csak írtam, hogy nálam ez lett a vége. Semmi nem segített, amit házilag ki tudtam próbálni.
-
Upo
addikt
válasz darthsmoke #25562 üzenetére
Akkor a felső hangszórótól balra van luk a fóliádon a szenzornak? Gyári teszt alatt is rossz? Mert akkor ül a garancia.
Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"
-
bollokcs80
Korrektor
válasz darthsmoke #25574 üzenetére
Sziasztok!
Újra kell húznom a telót, mert (valószínűleg) egy beragadt app szívja az akksit. Most a legutolsó EU Dev-en vagyok, érdemes ezt fennhagyni, vagy álljak vissza stabilra?
Utóbbi újrahúzható TWRP-ből (3.2.1.0)?
B.Cs.
-
kelly416
veterán
válasz darthsmoke #25574 üzenetére
Lehet, csak nem voltam figyelmes, de mintha nem írta volna senki: Xiaominál nem okoz garivesztést a bootloader nyitás. Sőt! Én elsőnek LineageOS-el adtam be szervizbe, és javítva kaptam vissza garisan. Ez ne tartson vissza a gariztatástól. Bár azért a miui nem árt a telefonra, ne vegyék pofátlanságnak. Én is csak tapasztalatlan voltam, azóta megtanultam, hogyan kell miui-t vissza rakni. Másodjára már gyári miui-val adtam be gariba, még most várom vissza.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a fő topikja a kiváló akkumulátor idővel rendelkező Redmi Note 4 készüléknek. Minden felhasználót várunk szeretettel aktív topikunkban! Kérdés előtt kérünk mindenkit, hogy olvassa el az összefoglalót!
-SOS segítségnyújtás
-OFF témák, baráti beszélgetés
-PH-n maradjon mindenki, ez a fő hely a telefonnak!!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest