Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Tonnara di Scopello
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harti
senior tag
Előbb felraktam az uj 6.4es catalyst-et és miután ujraindult talált egy ismeretlen hardvert aminek a helye x800pro de sehonnan se lehet felismertetni!
Mi a fene ez???
-
DigitXT
félisten
volt egyszer egy X800XT-m úgyhogy személyes tapasztalataim vannak vele
Érdekes: lejjebb összefoglalom, mire jutottam ezzel kapcsolatban...
A fenti konfigommal húzott GPU-val meg húzott CPU-val meg rammal 6812 pont.
Szóval most 7800 GS eredménnyel gizdulsz az X800 topikban, és csodálkozol, ha erre rákérdezek, hogy ez miért is jó?
De tényleg, írtál ide korábban is:
A konfigommal <katt a felhasználónevemre> 5831 pont volt 3DMark05-ben
Szóval 5831 pont volt a 16 pipás XT-től. Ahhoz képest 6324 pont egy 12 pipás Protól talán mégsem olyan rossz eredmény, nem?
(Igen, ez egy picit több, mint amit az előbb írtam, mert most 2,8-on megy az ''ide nem kellő'' San Diego.
) Amúgy számomra ''szakmailag'' is érdekes tapasztalat, hogy egy alapvetően VGA-limitált, s ebben elég jónak gondolt tesztben is 5-6%-ot tud dobni egy erős proci.
Szerk.: A tuningot nagyon nem bírta, 50 MHz plusztól már kifagyott.
Igen. A fenti eredményhez meg nem picit van tuningolva ez a kari: 600/570 (2ns).
de a Shader Model 3.0 hiánya miatt 06-ban csak 1800 pont körül ért el.
Ez meg kicsit NC: a 3Dmark06 miatt nem cseréltem volna le a karimat.
-
syrrius
tag
X850PRO (agp) is moddolható?
-
Harti
senior tag
-
PeL
addikt
Nah végülis dűlőre jutottam a tuninggal kapcsolatban

(Jó sokat sz*rakodok már
)
A VPU-t felnyomtam 475-ről 500-ra amit az Overdrive is adna neki
Így a Fill Rate 5660 MPixel/s -ről 6000-re emelkedett, igaz nem sok de ez is valami, és a melegedéssel sem lesz probléma
A memóriát pedig mivel 2ns-es, így 900 -ról 1000-re emelve zökkenésmentesen bírnia kell
És így a 31,3 Gb/s -es sávszélesség is megvan
Aztán ha esetleg nagyon melegedési gond van akkor még tolok a ventire kakaót
Így tehát megy az X800 XT órajelén igaz csak 12 pipával, de még ott a lehetőség benne hogy ki legyen nyitva a +4, majd valamikor nekiállok a moddolásnak, most egyenlőre így is jó (amúgy valahol olvastam hogy a +4 pipa kinyitásának sikerességi aránya :
átlagosan 5 kártyából 3-nál 100% -os sikerességgel kinyitható szal van esély
) -
Gabriel Dawn
tag
nekem His Excalibur X800XT-m van és terhelés nélkül oylan 35 fokos, terhelés alatt felmegy 45-50-ig, neforce2-es lap, athlon xp 3000+, nem húzval alap órajelen 6050 pont

-
DigitXT
félisten
A korábbi 600/570 egy 3700+ San Diegoval megspékelve: 6298 3DMark05

-
syrrius
tag
Nekemis a 6800-as karim alapban 53% de elég neki
Most nagyon gondolkodom egy X800pro-n , persze moddolhatón , vagy egy X850pro-n.
X850pro is u.a. az elven moddolható (pip...stb) mint a Vivo-s X800pro-k::::::::????
A cél: X850XT szint
THANXXX FOREVER
Még jó hogy BASH a takarítónő neve nempedig BUSH
[Szerkesztve] -
Harti
senior tag
'' A hűtő ventijének sebességét lehet állítani RivaTuner-el. Alapban 43%-on van a kihasználtsága, ha feltenném max. -ra azon kívül hogy jó hangos lesz, lenne esetleg gond belőle gondolok arra hogy elhal a venti egy idő után vagy ilyesmi ?''
Lehet emelni a vga gyári ventijének a sebességét?????????????

43% on megy alapból??
Ne örjitsetek meg! -
AusWolf
őstag
Üdv. Tudtommal a referencia hűtő ráér a memókra (nem vagyok benne biztos, mondd meg, ha nem így van), úgyhogy ha felhúzod a ventit 100%-ra akkor biztos nem lesz gond. Az ezelőtti vkártyám (lásd lentebb) 500/1000-en ment szintén 2ns ramokkal hűtés nélkül 32 GB/s-en és no problem.
Nem lesz semmi baja 100%-os fordulatszámnál még akkor sem, ha eléggé hangos lesz. Legalább is az én HIS X800XT IceQII-mmel nem volt gond (bár az hangos se volt
). -
PeL
addikt
Hi
HIS X800 PRO gyári referenciahűtővel Defaulton 475/900 üzemel, én felhúztam 520/1000 -re, és leteszteltem.
Memória sávszélesség az alap 27,5 GB/s-ről felemelkedett 31,3 GB/s-re ami azért már szerintem nem olyan elenyésző
Képhiba vagy fagyás egyáltalán nem volt vagyis nem vettem észre, ellenben van amikor a GPU 70'C -ra vagy lehet még afölé melegszik, bár alapon sem sokkal hidegebb úgy vettem észre
Kérdéseim :
- Hűtés nélkül bírná-e a RAM az órajelet ha esetleg véglegesíteném (2ns-es, tehát szvsz bírnia kéne) ?
- A hűtő ventijének sebességét lehet állítani RivaTuner-el. Alapban 43%-on van a kihasználtsága, ha feltenném max. -ra azon kívül hogy jó hangos lesz, lenne esetleg gond belőle gondolok arra hogy elhal a venti egy idő után vagy ilyesmi ? -
screwdriver
tag
-
Elrond
senior tag
válasz
screwdriver
üzenetére
Ok Köszi, csinálok helyet a ventiknek!
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver
üzenetére
Elvileg minden XT 1,6-os ramokkal fut, viszont az eredeti XT (nem XTPE) órajeleket még 2.0-sal is hozni lehetne simán, hiszen épp az az 1Ghz az elémleti határuk...

Fel lehet-e húzni büntetlenül 560-ig a ramot
Szinte garantált! ATT-vel, vagy ATI Toolal még kis is tudod tesztelni a végét. Nekem ezek a 2.0-ás Samsungok 570-nél is vígan szaladgálnak, bőven túl a specifikáción, és ha jól emléxem 580-nál kezdenek sárga pöttyök megjelenni az ATI Toolban, szóval ott a vége, fuss el véle. Egy 1.6-os akár 600-ig is bírhatja (elméletileg simán).
Nem akarom húzni csak kíváncsi vagyok
Én se 600/570-en járatom a karit, hanem ''defaulton'' (500/500
), de jó tudni, hogy hol a vége, és hogy ha nagyon kéne, mennyi a tartalék: nyugodtan teszteld ki szvsz, baja nem lesz, max. kifagy a win a teszt végén, és újraindíthatod.
Mivel a feszültségeket nem bántjuk, és normális a hűtésünk is, nem valsz, hogy elfüstöl.
-
-
screwdriver
tag
Lenne ismét egy láma kérdésem

A karim x800xt 1,6ns-os ramokkal.
Minden XT-t 1,6-os rammal szerelnek vagy van amelyiket 2,0nanóssal?
Az 1,6-os ramnak számítások szerint 625 Mhz-ig kéne üzemelni.
Én eddig 540-ig néztem.
Fel lehet-e húzni büntetlenül 560-ig a ramot, vagy a simán XT-nek árult karikra, esetleg olyan ramot szerelnek, ami nem tudja rendesen a specifikációt?
Nem akarom húzni csak kíváncsi vagyok. -
Elrond
senior tag
válasz
screwdriver
üzenetére
Köszi Én is pont ezt hallottam a Northpole-ról!
Remélem beválik!Van aki passzívan hűti az X800-at vele,de Én
nem merek kockáztatni,nehogy megfeküdjön! -
DigitXT
félisten
Bash éppenséggel amerikában tartózkodik: asszem így már érthetőbb a dolog.

Harti: pl. az Arctic Cooling ATI Silencere is megfelelne erre a célra, bár nekem 12V-on már hangosnak tűnik (ez gépfüggő: nem mindegy, milyen a háttérzaj), viszont 600/570-en is 55 fok alatt tartotta a karit, ami azért szvsz nem rossz eredmény!
-
Harti
senior tag
Hello again!

Nos kiprobáltam a kicsikét az x850xtpe órajelén gyári hütéssel....
5 másodperc terhelés után atomjaira esett a kép és jéggé fagyott!

Kérnék akkor egy jókis hűtöajánlatot ami nem olyan hangos és elbirja a 850xtpe orajelet ugy 60 fok körül!
Köszike!
-
syrrius
tag
Az ilyen HSZ-eket (láttam egyet a ''Gépfejlesztés'' topikban is) nem díjazzák itt...
Észrevettem , hogy jött egy kedves takarítónő , aztán meghívtam a picikét egy fagyira hogy ne legyen annyira magányos!!!! bár hajnalok hajnalán nem tudom ki ért rá ennyire rajatam kívül , igaz szegény takarítónők korán kelnek , még hétvégén is
-
Elrond
senior tag
Szerintetek az Asus X800Pro Agp-s karin a gyári hűtő a jobb,vagy
a Glacialtech Nortpole?
Holnap kiderül mert vettem egyet!
Akinek van tapasztalata kérem ossza meg! -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver
üzenetére
Az szvsz pofátlanság, hogy ha már a gyári is kerreg, azt elvileg fel kellett volna készíteni erre a sajátos működ(tet)ésre...
Amúgy örülök, hogy segíthettem.
Mod2PeL: Szerintem a ''Játék után megnézem: annyi volt a max!'' hozzáállás iszonyatosan nem nyerő, ugyanis baromigyorsan tud változni a hőmérséklet.
Ezt most nem azért írom, mert nem fogja bírni a karid, hiszen írod, hogy bírta gond nélkül, hanem csak azért, hogy ne téveszd meg magad: ha játék után 60 fokos volt, játék közben pl. 65 simán lehetett. Javaslom az ATT-t, és az online monitorozást, ha tényleg érdekel, hogy mennyi az annyi.
(Amíg kísérletezel a tuninggal, érdekes lehet, ld. nekem is csak a melegedés - 70 fok - miatt akadt le 600/570-en, emberi értékekre hűtve - 54 fok - nincs para.
Utána meg nem kell nézegetni...
)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Többedszer írod el a nevem, most már gyanítom, hogy szándékosan.
Szegény VGA-dat sem X800X-nek hívod, nem?
Hogy mire nem elég egy ilyen proci? Hát sokmindenre: nekem pl. nem mindegy, hogy 37 vagy 51 FPS, ezért tuningolom. De a mai napon adtam fel hirdetést is, hogy lecserélném egy tuningos San Diego-ra.
-
screwdriver
tag
A Silencer 4-es problémáról itt olvashatsz részletesebben. [link]
Köszi a linket.
Amikor a pro-t vettem a gyári hűtő is kerreget. Még lefogva is.
Az XT is.
Majdnem vettem egy pót gyári hűtőt, azt hittem, hogy csapágyas az eredeti.
Találtam én is itt egy linket, hogy minden pro-xt ezt csinálja.
De most már legalább tudom az okát
-
PeL
addikt
-
Robaj
addikt
válasz
screwdriver
üzenetére
Igen, adnak hozzá átalakítót.
DigitX: minek? Mire nem elég most egy ilyen proci?
Majd később, amikor már érzem a lassulást
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver
üzenetére
A Silencer 4-es problémáról itt olvashatsz részletesebben.
[link]
A papíron sem rémlik, hogy az lett volna, hogy a vga-ra kössem
Akkor sorry, Zalmiban nem vagyok otthon.
A poti biztos módszer.
-
screwdriver
tag
Ez nagyon részletes válasz, kösz

Megtudtam, hogy a vga nem a fesszel játszik, hanem az áramot szaggatja.
Impulzus modulált, netán?
Az igaz, hogy a zalmit vga hűtőnek tervezét, ahogy írtad nem kéne hogy kárt tegyen a kariban. De asszem adtak hozzá egy ilyen 12V-> 12V és 5V átalakító Y kábelt.
A papíron sem rémlik, hogy az lett volna, hogy a vga-ra kössem.
De az a legjobb megoldás, amit te alkalmazol, megy a zalmi a zalmi venti panelra
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver
üzenetére
Az úgy volt...
Szóval a kari is tudja szabályozni a fordulatszámot, de mivel nem feszültséget állít, hanem az áramot szaggatja, ezért ez a Silencer (4-es típus) motorja csúnyán kopogni/morogni kezd (az 5-ösben állítólag már javították ezt a hibát): ergo át kellett vennem a dolog fölött az irányítást, amit először úgy tettem, hogy fixen 5V kötöttem, és sanyi.
Aztán moddolhatnékom támadt, meg ugye eszembejutott, hogy mi van ha épp erősebb hűtést szeretnék eszközölni, csak nem dugdoshatom át a csatit, így csináltam végül egy előlapi szabályzót hozzá, amivel kb. 5V-on járatom szinte mindig, csak most a tuningnál tekertem fel, és ez eléggé meg is látszott, ld. a hőmérsékletek csökkenése, és a fagyás helyett stabilitás.
Hogy mi lenne a jobb, azt neked kell mérlegelned: az automata szabályozás előnye, hogy elméletben végig a legcsendesebb tud lenni, és melegedés esetén (szintén elvileg, mivel valóban ez is részletesen buherálható pl. az említett ATT-vel is) csak a szükséges mértékben teker oda a ventinek, valamint ezt nem tudod véletlenül elfelejteni megtekerni.
A manuális szabályozás előnye, hogy pontosan annyit és olyan hangerővel megy a venti, amit beállítasz, ha meg úgy látod, hogy szükséges, rá tudsz adni kakaót, de jó esetben erre nem is igen lenne szükség.
És mivel azt a Zalmit direkt VGA-hűtőnek tervezték, nem szabad, hogy kárt tegyen a VGA-ban, tehát nem lehet olyan durva az áramfelvétele: a döntés a tiéd.
-
screwdriver
tag
Na most itt hűtés tekintetében lehet láma kérdéseket fogok feltenni.
Ugye itt a silencereddel kapcsolatban te feszültségeket említesz.
A karidra kötötted a venti csatiját és az ati tray változtatja a ford.számot?
Hú visszaolvastam te potival változtatod...?
Na most ez nálam még a 9800pronál úgy volt, hogy a zalman vf700cumat egy zalmi venti szab. panellel vezéreltem.
Most az XT-nél mi lenne a jobb, vhogy rákössem a vga csatira zalmit vagy kapcsoljam a kézi vezérlő panelra.
Azt nem is tudom, hogy a vga-ban nem tenne-e kárt a zalman viszonylag nagy ventije
Mennyit fogyaszthat ez? -
DigitXT
félisten
Én pedig használnám annyin, ha tudnám (ld. méréseim), csak nekem 2200 a vége.
Mod: szívem szerint 3700+ San Diego-ra cserélném, ami tudná a 11x245-öt, és sanyi. Csak amikor megtehettem volna, nem volt rá ZS, most meg talán (neccesen) lenne rá, de nincs proci a piacon.
OFFOFF: Amit meg újonan veszel az állítólag már lutri, lehet, hogy 2500-nál megáll, ahhoz meg egy picit drága, szerintem.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Rendben lesz az, de azért ne csak a 3Dmark05-tel nézd meg, lehet, hogy nem fűti fel teljesen, ld. az én esetem 600/570-en.
A Rivatunert én mondjuk annyira nem ismerem, de nekem az ATI Tray Tools nagyon bejött: gyorsbillentyűvel tudom játék közben tuningolni a karit, és még az FPS-t is mutatja: mérésekhez egyszerűen tökéletes.
Mod2Hammon Serra: lehet beállítani gyorsbillentyűt, amivel játék közben ki/be tudod kapcsolni a kijelzést, szerintem hasznos, hogyha vmikor mégis érdekelne az adott helyzteben, hogy mennyi az annyi.
(Nem csak az FPS: hőfokok, ventifordulat, minden.)
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver
üzenetére
A másik oldal természetesen nincs hűtve.
Erre gondoltam.
Az ATI silencered azért sokat jelenthet
Szerintem is, az egészséges hőmérsékletek tartásában feltétlenül!
Azért az 54/44-es max. hőmérsékletek a TR:Legend demó közben ''extrém tuning'' mellett elég megnyugtatóak.
Persze ha csak XT szinten nyomom, akkor elég 5V körül tartani, és 60 fok körül tetőzik a hőfok, stabilitás szintén rendben.
Mondjuk olyan játékkal ritkán találkoztam, ami nem tekerte volna meg a prociventit is, és ha már az pörög, akkor nyugodtan lehet küldeni a Silencernek is, és akkor belefér az extra tuning is.
-
Robaj
addikt
válasz
Hammon Serra
üzenetére
nm
-
Robaj
addikt
válasz
Hammon Serra
üzenetére

[link]
UI: És FSB=FPS
-
Hammon Serra
senior tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni,hogy az Ati Tray nevű progiban hogyan lehet az FSB számlálót kikapcsolni?
Egyfolytában mutatja,ha fut a program.
Kössssssssszz
-
screwdriver
tag
válasz
screwdriver
üzenetére
Húúú, kvázi-tag lettem itt...

-
PeL
addikt
felhúztam 520/500 -ra RivaTunerrel
3DMark 2003 : 10450
3DMark 2005 : 5295
a 3DMark 2005 demójának lefuttatása után a GPU 60'C volt
-
Robaj
addikt
válasz
screwdriver
üzenetére
AGP-st nem gyártanak már, boltok kifogytak...
Majd ha váltok PCIE-re, eladom neked
-
screwdriver
tag
ÁÁ, ATI-ra nyergelés??

Én mostanában x800pro -> x800xt cserét csináltam (agp)
Nekem ugyan más procim van, de hátha tudsz következtetni...
x800pro 3Dm05 5050 / 3Dm03 10644
x800xt 3Dm05 5911 / 3Dm03 12169
x1600pro 3Dm05 4148 / 3Dm03 7287
minden kari alapon, proci 3@3,6 nw p4
Én is vadásztam x850xt-t vagy pe-t háát pci-e-ben itt elég jó kínálat van belőle, de AGP-s
az sehol sincs. -
screwdriver
tag
Gyárliag van egyáltalán van rajta hűtés
Nem a ramra értettem, hanem a normál gyári ventire (gpu), bár a gigabytoknak, asusoknak a hűtője rálóg a ramokra is, és vmi szivacsos, gyúrma anyag van a ram és hűtő között, hővezetésnek.
A másik oldal természetesen nincs hűtve.
Az ATI silencered azért sokat jelenthet
Asszem én is rádobom a zalmit
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Az ilyen HSZ-eket (láttam egyet a ''Gépfejlesztés'' topikban is) nem díjazzák itt...
Amúgy az előző meglátásodtra: igen, a 7900GTX, és az X1900XTX a mai csúcskártyák, és mondhatjuk, hogy ha lúd legyen kövér, azonban ha most veszel egy új X850XT PE-t AGP-re, az szintén nem lesz olcsó, ráadásul ma még el tudnád adni a tuningbarcidat, másfél év múlva meg már nemigen.
De te tudod.
-
DigitXT
félisten
Ha már a procidat tuningolod, ne kíméld a VGA-t sem.
Amúgy szerintem ezesetben az X800XT lenne a barátod. Viszont azt sem értem, hogy az hogy van, hogy tuningolni nem akarsz, de a moddolhatóság meg szempont: az is tuning.
Az X850XT PE nyomna többet is (6000 fölött biztos), bár tény, hogy nem A64 a barci, viszont a 3Dmark05 szerencsére inkább VGA-teszt. Viszont! Nem ezzel a proggival játszol, szóval el kéne gondolkodnod a rendszerváltáson (és ezt pont a választások napján írom be, váá), és A64+PCI-E-re váltani, aholis dúskálhatsz a jobbnál-jobb, és nem extrém árazású karikban, valamint tuningolhatod a procidat 200-as FSB fölé, ami azért elég szépen megdobja az összteljesítményt, és mint korábban fejtegettem, az sem elhanyagolható (az új játékoknál sem, pl. TR).
-
-
DigitXT
félisten
Ne tegyél fel keresztkérdéseket, most kereshetem elő az eredményt?
Na jó, végül gyorsan megvolt: 4931 pont, feltéve, hogy az alapbeállításokat a VGA-ra érted (475/450), mert a procit gyakorlatilag kizárólag ezen a frekvencián használom.
Mod: ha érdekel, beírom a hiányzó kettőt is: 500/500=5300; 520/560=5580 
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Ennek még utánanézek
No igen (viszont most már bealszom
): valóban vegyes limitált 1024x768-ban, minden full/minden maxon, kivéve az AA-t! Érdekesség, hogy az AA vagy bugzik, vagy nemtom, mert extrém módon leesik tőle az FPS (75-ről 13-ra), ami szerintem még azzal sem magyarázható, hogy mindjárt a 6x-at pakolja rá, ha engedélyezzük.
Ami viszont ezekután várható volt: 800x600-ban durván procilimitált a dolog, a menüben 93-tól 96-ig változtatható az FPS érték a VGA tuningolásával (úgy, hogy a 96 sem stabil, néha ismét 93), ami elég érdekes annak fényében, hogy a procim 9x245-ön meg (@3500+), mellette a RAM szinkronban (490@2.5-3-3-7-1T), azaz összességében nem egy nagyon csirke rendszerről beszélünk.
Szerintem.
Szóval a 26%-os tuning eredménye 1024-ben mindössze 15%-os gyorsulás, míg 1600x1200 esetén már 21%, ami jelzi, hogy ott már inkább a VGA játszik (le is esik az FPS). Hogy konkrét legyek (a sorrend az előző HSZ-beli tuning szerinti
):
75 78 82 86@1024x768
43 46 49 52@1600x1200
Ha kicsit blogszerű lett, akkor bocsánat, de ha más ''TR-es'' is benéz, esetleg összevethetők lesznek az eredmények - egyelőre csak demo, mert bár tetszik a játék, de nem vagyok akkora fan, hogy 13K-ért megvegyem, mert nem Prince.
-
syrrius
tag
Sziasztok!
Szerintetek ez moddolhato , VIVO-s lehet?
Sapphire Radeon X800 Pro
* 256MB GDDR3
* AGP 3.0 (8X / 4X)
* VGA, DVI-I, S-Video Output
* Voller DirectX 9.x Support
[link] -
DigitXT
félisten
Nolám, nolám Silencer 12V-on (feltekertem a potit): GPU max 54 fok (ENV max 45)
600/570 TR:Legend (demo) stabil
Más kérdés, hogy mennyi értelme van a húzásnak, ha a gyorsulás csak 10% körüli. Pro->XT->XTPE->''Extrém'' órajelek alkalmazásával a nyitó animáció után mérve 60->62->65->67 FPS: lehet, hogy a proci is beleszól itt?
Ennek még utánanézek.
Amúgy játékon kívül persze visszaszabályozom a Silencert 5V körülre, mert ahogy elhallgat az 5.1 (bár így éjjel ez nem volt hangos
), és visszaáll a prociventi is 35%-ra durván kihallatszik a gépből. (Amúgy a prociventi 100%-on simán elnyomja, mivel 12 centis a kicsike.
) -
DigitXT
félisten
GC20 jelölés azt jelenti hogy 2ns-es RAM van rajta, aminek 1000 MHz-ig bírnia kéne Igen.
Szerintem nyugodtan mehet 500-ra (1000MHz), nem lesz gond...
De erre akkor már kellene valami borda is gondolom
Szerencsére a GDDR3 modulok nem annyira melegedősek, mondjuk nekem a Silencer hűti azért a ramokat is: talán a tuningpotenciált valamivel befolyásolja.
Huh bazz az azért már durva
Csak kár, hogy nem teljesen stabil így.
Hm, új ötlet: mi lenne, ha hűteném is?
Asszem ez nem hülyeség, elvégre ha nem engedném 70 fokig (és ehhez valszeg csak egy tekerés kéne a Silencerre moddolt előlapi potméteremen), akkor lehet, hogy...
Na, megyek is tesztelni.
GPU meg olyan 520-ig menne a gyári hűtővel akkor az már zsír lenne
500/500-ra mondta anno az előző tulaj, hogy ''alaptunig'', amit szinte minden Pro ellenvetés nélkül el szokott viselni, és ha belegondolunk, ez pont az XT órajele.
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver
üzenetére
Úgy hogy le a kalappal a karid elött, húzhatóság tekintetében
Azért közben kiderült, hogy ez így nem full stabil, kb. 10 perc TR:Legend (demo) után kifagyott (70 fok körül): tkp. az ATT tesztje is vmi 604-nél makkant meg, szóval talán egy kicsit bátor dolog volt 600-on próbálni.
De egy 3Dmark05 erejéig ment.
de a 2ns-os ram 518-nál már hibázott, szintén gyári hűtéssel
Gyárliag van egyáltalán rajtuk hűtés?
Amúgy lehet, hogy nekem is a RAM miatt dobta el magát, mert a GPU hibát talán a VPU recovery elkapta volna... Lehet, hogy megpróbálom 600/560-on, nem jöhet rosszul kitapasztalni, hogy hol a vége.
nem tudtam jó áron megszerezni
Én úgy éreztem januárban, hogy jó áron szerztem (55K), uis szinte zsír új volt, minden cuccával, de már Silencerrel, kiskergarival, aztán ki tudja: most már biztos olcsóbban is futnak itt a PH!-n, de az AGP-sek vagy drágák, vagy nem is nagyon vannak, és nem is igen lesznek, és különbenis már 2 hónapja hiba nélkül használom, ami nem hátrány + megy is, mint a meszes.
(Kivéve a +4 pipe.
) Ja meg, hogy kijött ez a TR:Legend, látszik, hogy a ''next gen'' már eléggé ellépett, bár kétségkívül a játék nextgen opcióját engedélyezve még egy X1900XTX-et is megfektet, szóval nem tudom, mire írták: mezei grafikával azért elszalad az X800-on 1024-ben, de az AA-ról már kb. lemondhatok, stb. Nemt'om egy XT segítene-e ezen, de simán meglehet, hogy nem, szóval most már tényleg ''necces'' az AGP.
-
PeL
addikt
''600/570''
Huh bazz az azért már durva
...
A GC20 jelölés azt jelenti hogy 2ns-es RAM van rajta, aminek 1000 MHz -ig bírnia kéne stabilan nem ?
Most alap 900-on van, tehát nincs kihajtva. De erre akkor már kellene valami borda is gondolom
GPU meg olyan 520-ig menne a gyári hűtővel akkor az már zsír lenne
[Szerkesztve] -
screwdriver
tag
''600/570-en ''
ez azért szvsz nem semmi, mostani XT-n méricskéltem egy kicsit, nem rég.
Gyári hűtő van rajta, van itthon egy zalmi vf700cu, de még nem raktam rá.
Szóval gyári hűtővel ramokat 540-ig engedtem (1,6ns-ok), de 552 gpu frekinél megfagytam, pedig a gpu hőfoka 74 volt.
Nekem VGA alap + p4 3@3,6 csinál 5911 pontot 3Dmark05-ben.
Úgy hogy le a kalappal a karid elött, húzhatóság tekintetében
Az x800pron a gpu-t 545-ig néztem hiba nélkül, de a 2ns-os ram 518-nál már hibázott, szintén gyári hűtéssel.
Én is alkudoztam itt asus x800pro-ra de nem tudtam jó áron megszerezni
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver
üzenetére
aztán megtaláltam azt a linket
Na igen, pedig nyilván utánaolvastál te is, node ez van.
nem tudok várni gari időre stb ha vmi befuccsolt volna, ezért van két cucc
Trükkös!
Én viszont örülök, hogy ezt a gépet fent tudom tartani/tuningolgatni (családi a gép elvileg, anno még szüleim vették a ''lelkét'', de én már eladtam az ördögnek
, akarom mondani azóta már gyakorlatilag mindent lecseréltem rajta tuningolgatás közben. Egyedül a vinyó az eredeti még 2003-ból, de már az is Zalmi bordában csücsül, stb.
).
Nálam nem a game a lényeg max 20%
Én még sajnos nagyon game párti vagyok, de legalábbis (graf)teljesítmény-párti.
Amúgy a csend + sok PCI slot meglátásoddal egyetértek, ezért sem nForce4-re váltottam anno az Athlon XP-ről, hanem S939+AGP-re. Viszont ha most előrenézek nem is tudom, mi lesz majd a jó megoldás: egyelőre hagyni kell így, az a tuti...
Futtattam 3Dmark05-öt 600/570-en (ne feldejük, 2ns RAM, 5V körül járó Silencer!!!):
5905 pont Kár azért a +4 pipe-ért, de ha ilyen extrém tuningot is elvisel a kari, nagyon boldogtalan azért nem leszek vele.
Eddig is hasított, ahogy kell.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- E-book olvasók
- Diablo IV
- ldave: New Game Blitz - 2026
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Battlefield 6
- Gumi és felni topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fotós kérdések órája
- Elektromos autók - motorok
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Egérpadok, billentyűsapkák(keycapek), csuklótámaszok /ARCANE/DUCKY/GLORIOUS/
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- 27% - ASUS ROG Strix G16 Gaming Notebook! 16" 165Hz / i5-13450HX / RTX 4050 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe
- Dell Latitude 5420 14" Touchscreen i5-1135G7 16GB 256GB 1 év garancia, 4G LTE OPCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nem az esély a lényeg (én is így vágtam bele), hanem, hogy le van-e tiltva a te karid, vagy sem...

(Igen, ez egy picit több, mint amit az előbb írtam, mert most 2,8-on megy az ''ide nem kellő'' San Diego.

Mod: tudom, ez az nVidia gyártmány, ugye?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Amúgy örülök, hogy segíthettem.
OFFOFF: Amit meg újonan veszel az állítólag már lutri, lehet, hogy 2500-nál megáll, ahhoz meg egy picit drága, szerintem.![[kép] [kép]](http://www.osis-salon.com/x800pro/x800pro%20powercolor.jpg)