Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- potyautas: Kiküldetésben a szép Juhásznénál
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Szevam: ChatGPT: Bizonytalansági jelölés funkció bekapcsolása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
screwdriver
tag
Én is vetten 1900-ért vezető ezüstöt, nyákjavítót ahogy tecc., aztán megtaláltam azt a linket

Nálam is van PCI cucc, TV kari, yamaha sw1000XG midikari, hangkari mittom én
2 nw p4 proci, 2 alaplap (agp) 2 táp...x1600pro agp vga melózni.
Nálam nem a game a lényeg max 20% + ATI párti vagyok 2D miatt, de ez most mind1.
Én nem tudok várni gari időre stb ha vmi befuccsolt volna, ezért van két cucc.
Maradok ezeknél még.
A játék nálam nem mérvadó, csend, alacsony fogyasztás, és lehetőleg némi teljesítmény.+ 3-4 pci slot.
XT fölött már csak PE, x850 vagy 7800GS lett volna, de ezeket agp-ben nem igen láttam már. -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver
üzenetére
Én nem azt mondtam, hogy így jártál
csak én ezért nem ezüstöztem.
De ha igaz, amit a srác ír (mégpedig meggyőzően adja elő), akkor... ''For the 990 line, the 5th digit must be an F (all other digits irrelevent). if it isn't, the card cannot be unlocked by any means as pipes are disabled on die.'' ...mégis így jártam...
aztán a gyárak rájöttek és a lézeren kívül még a DIE-on is tíltanak
Simán: ez a kari is elég friss, 2005. decemberi...
de sajna sokat dobtam rá
Na igen, de én meg az ablakon ki 2,5K-t a LOCTITE CIRCUIT+-ért.
Mindegy, végülis így is elég jól megy, és a tuningot is nagyon bírja elvileg (mindjárt ki is tesztelem ATT-vel), aztán meg már úgyis az AGP-s cucc lesz alatta a kevés, mert az ilyen 7900GT-k PCI-E-n eléggé alázósak tudnak lenni, szóval mindig tovább kell lépni.
Csak azt utálom, hogy olyankor sosem biztos, hogy ami eddig így működött, az új környezetben (alaplapcsere) is ugyanúgy fog működni (pl. legutóbb a TV-karival szívtam meg), ezért nem könnyű meghozni a döntést, egyszerűbb megalkudni egy kicsit, már ha egy X800Pro-t megalkudásnak nevezhetek - korábban sosem volt ilyen erős karim.
-
screwdriver
tag
Én nem azt mondtam, hogy így jártál
csak én ezért nem ezüstöztem.
nálam a 3e helyett 37 volt.
a második sor vége meg 9e volt.
sajnos a neten nem találtam összefoglaló adatot, ahol ezen kódok variációi ill. a sikeresen moddolható kódok össze lennének írva.
A nálam lévő PRO-t 2005.nyarán vette az előző tul. Lehet, hogy csak a 2004 körüli karikon működik a mod. aztán a gyárak rájöttek és a lézeren kívül még a DIE-on is tíltanak
Én cseréltem XT-re, a PROt a vételi áron tudtam tovább adni, de sajna sokat dobtam rá
-
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver
üzenetére
Minden ''stimmel'': így jártam.
Nem cserélünk?
![[kép] [kép]](http://users.hszk.bme.hu/~na441/riva_info.jpg)
-
screwdriver
tag
Valahol középen van az idevonatkozó rész.
Igen, itt az uccsó karakternek asszem E-ről F-re kell változnia.
Nekem az x800pro-n E volt, fizikai összekötés esetén úgy olvastam F-re vált.
Most x800xt van nálam..szintén giga.
0x4A4B az XT kari bios id száma, a PRO 4A49 volt.
DIE_FUSES 0xEFF7FFFF
SUBSTRATE_FUSES 0xFFFFFF9F -
DigitXT
félisten
válasz
screwdriver
üzenetére
Köszi az infót és a linket (mindjárt elolvasom), sajnos pont erről lehet nálam szó.
Amúgy azt mondod, hogy a CONFIG_SUBSTRATE_FUSES sor utolsó karakterének változása jelezné, ha sikeres az összekötés?
Mert akkor nekem még az sem sikerült.
-
screwdriver
tag
Volt nálam egy gigabyte x800pro, szintén lézerrel butított.
Gondolkodtam az ezüstözésen, de találtam egy linket, és inkább nem próbáltam.
[link]
''...the 5th digit must be an F (all other digits irrelevent). if it isn't, the card cannot be unlocked by any means as pipes are disabled on die.''
Itt arról írnak, hogy az AtiTool ''CONFIG_DIE_FUSES'' sorában, a 0x után, az ötödik karakternek F-nek kell lenni.
Ha nem így van, akkor nem lehet kilockolni a karit.
A chip alapján (Die), van letiltva a +4 pipe.
Az Atitool következő karaktersorának utolsó karakterét lehet ezüsttel módosítani.
Lehet, hogy volt erről már szó, de talán ez okozhatja nálad a gondot. -
Vigneau
félisten
-
Vigneau
félisten
Nézzük csak...
Az X800GTO2 gyárilag 16 pipa mellett 400/490 es frekvencián megy, míg a 16 pipás X800PRO 475/450-en üzemel szintén gyártói beállítások mellett. Talán a PRO lehet valamivel gyorsabb a magasabb mag freki miatt, a RAM-ok között kisebb a különbség. Természetesen, ha csak a gyári adatokról beszélünk. -
Harti
senior tag
Ismét kérdeznék....

Egy Sapphire X800GTO2 gyárilag többet tud egy X800pro-nál ami 16 pipás???
Lehetőségeem nyilna szerezni egyet most nagyon jó áron!
Lépjem meg? -
DigitXT
félisten
Ha nincs átvágva, akkor minek kéne szétkapni a cuccot?
Rátolod azt az XT BIOS-t, és örülsz (jó esetben), ha meg vmi nem stimmel vissza az eredetit: nagy dolog.
Én is idegenkedtem a BIOS-frissítéstől, de miután először nekiveselkedtem, és nem is volt vele semmi gond, azóta már vagy 10x csereberéltem.
(Más kérdés, hogy rajtam az nem segít, mert nekem át volt vágva a cucc, és most azt sem tudom, hogy az összekötés volt sikertelen, vagy amúgy sem lehet moddolni, mivel azt olvastam, hogy elég necces, ha már összekötögetni kell, stb.
) -
Elrond
senior tag
Sziasztok!
Estleg nem született még olyan softmode a Pro@XT karikhoz,
mint régen az Omegával: 9500@9700-s sorozatnál,
nincs kedvem bios-olgatni? -
jpisti
senior tag
Igen, 12cm-es. Nos a baj az volt, hogy volt nállunk egy feszültség csökkenés, a 230V~ egyszer csak leesett kb 120V~-ra. Ettől a gépem kikapcsolt, kb úgy mintha kihúztam volna a konektorból, aztán pár másodperc mulva hallottam egy kattanást és egy halk sziszegést. Hátulról a táp oldalán lévő matrica alól elég büdös ''amperszag'' volt érezhető. Ezután a gépet be lehetett kapcsolni és minden gond nélkül üzemelt, de most úgy néz ki, hogy a tápot gariban cserélni fogják.
-
PeL
addikt
Hi!
HIS X800 Pro kariban is csak az ''C áthidalós'' módszerrel lehet feloldani a +4 Pipe-t ?
RivaTuner + X800 XT Bios Flash szóbajöhet ? nem igazán merek kockáztatni...
Amúgy mennyivel lesz gyorsabb ? -
Robaj
addikt
válasz
Hammon Serra
üzenetére
Fentebb húzod az órajelet

-
jpisti
senior tag
válasz
Hammon Serra
üzenetére
eladod és veszel egy X850XT PE-t
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Hammon Serra
senior tag
Halló!
Valaki tud erre válaszonli?
Hogyan tudnék az én HIS x800XTPE-m ből egy x850xtpe-t csinálni?

-
Harti
senior tag
Helloka!
Azt szeretném kérdezni hogy egy moddolt x800pro 16 pipás, megadható neki nyugodt szivvel az xtpe órajele vagy érdemes venni rá hütöt???
Hány fokig müködik még jól a vga???
Előre is köszönöm! -
viki6
csendes tag
hi all
x 800prot hogy lehet xt re huzni?mert ebbe csak 12 pipa van... -
finest
addikt
-
boceeboy
tag
Helloka!
Nekem van egy x800pro-m 16 pipás moddal!
AZ a kérdésem hogyha felhuzom az órajeleket az x80xtpe órajeleire akkor végeredményben van egy x800xtpe kártyám????
Láttam az ATI oldalán a comparsionben hogy
Pixel Fillrate 5.7 Gpixels/sec 8.3 Gpixels/sec
Geometry Rate* 712.5 MTriangles 780 MTriangles
Ez az órajel nagyobbsága miatt nőtt meg vagy más oka van??? -
Mackósajt
senior tag
Igazából az apróneten találtam egy ilyen hirdetést.
eladó egy HIS EXCALIBUR X800Pro ICEQ2 256MB videókártya nem garanciális dobozában kitünő állapotban nincsenek hozzá cd- k
Mindezt 38 000 Ft-ért. Sajnos míg itt fontolgattam, valaki más megvette.
Pedig nem kevéssel volt alatta a futó enyhén horror áraknak.
Valóban, Cataystet használok. Ezek szerint ha veszek egy X800-at, akkor annyi, hogy leszedem a drivert, aztán újra felrakom az új kártya betétele után? Ez jól hangzik. -
jpisti
senior tag
A 9600series telepített driverét úgyis újra kell majd raknod (Windows beszól majd jól),
Ez nem biztos nekem az 5.11 Catalyst volt a gépemen, aztán jött az alábbi csere:
NF7-S-> ASRock DUAL SATA2; 2800+ BARTON-> 3700+ SanDiego; 9600XT-> FireGL v7100@X800XT és a második indításnál minden ment simán. Ez nem azt jelenti, hogy így jó lesz és nem kell piszkálni, csak azt akarom mondani, hogy nem biztoan lehet észrevenni az elavult a Driver-t.
Tök igazad van az OFF témában, de azért hagy legyek tisztában a lehetőségeimmel én. Te vennél egy másik tápot 10~15k-ért, mikor ami tönkrement az is csak 1 hónapos és még garis? Egyébként a mostani kölcsön kodegány szintén egy hetes darab.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
nincsenek lehetőségeim
Azért gondolom tisztában vagy vele, hogy nem egy C64-et futtatsz így 2006-ban.
Szóval az érvelés helytelen: a konfig iszonyat pénzben van, ha piros 7-es effektus jönne, a guta megütne: mi ehhez képest egy táp 10-15K-ja?
Amúgy meg igenis ''gyártó specifikus'' a dolog, mivel nem minden gyártó teszi bele a tápjaiba a megfelelő védelmet különböző meghibásodások esetére. De ez már tényleg a tápos topik témája, szóval egyrészt jelöljük az offot, másrészt hagyjuk abba.
(Ha egy ilyen tápos a topikban elődanád a helyzeted megmondanák a frankót, hogy igenis vakmerő - is - vagy.
) Mod: most látom, hogy szerkesztettél: igaz lehet, hogy a ''márkás'' táp sem mindig garancia (pl. Chieftec 410W-os bukószéria), de azért a low-endnél talán többet jelent, pláne, ha egy megbízható típust választasz.
Ezért is van a témának (több) saját topikja.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Mackósajt
üzenetére
Lényeges különbség nincs, a kártyák körítése szokott más lenni.
Esetleg a moddolhatóság jöhet még szóba, de erről inkább a többiek (az én karim pl. nem moddolható.)
Drivernek a legújabb Catalyst használata célszerű, amit a netről szedsz le. Léteznek gyártóspecifikus driverek is, de tök feleslegesek, elavulnak, a Catalyst minden gyártó karijához jó. A 9600series telepített driverét úgyis újra kell majd raknod (Windows beszól majd jól), de valszeg eddig is a Catalystot használtad, szóval nem lesz nagy újdonság.
Végül: igen, a netről minden beszerezhető, amit egy ilyen CD-re szoktak rakni. (Ez nem minden hardvernél van így, van ahol szivatnak, hogy csak az eredeti driver frissítését teszik elérhetővé, de ez egyrész ritka - pl. a Pinnacle TV-karimnál volt így - és idegesítő, másrészt megkerülhető, hiszen a neten végeredményben minden megtalálható.) Mondjuk kérdés, hogy miért nincs CD a leendő karidhoz: ha pl. használt garira figyelj. -
jpisti
senior tag
nem vakmerő vagyok, csak nincsenek lehetőségeim míg a Coolink gyogykezelésen van, a gép meg kell (említett okokból). Sajnos tapasztaltam, hogy a táphalál általában olyan mint a piros VII-es, mindent visz, talán az FDD ússza meg a bulit és ez nem gyártó specifikus dolog, ez csak az elhalálozás modjától és a szerencsétől függ.
Szerk: volt már dolgom olyan márkás táppal ami az összes kimenetére kb 60V-ot adott ki.
kb így viselték a dolgok, dülledt a szemük míg birta, aztán jött a füst...
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Azért rudinak elhinném, de valószínűbb, hogy az nem ez az oldal volt, mert tényleg nem dobálózik olyan hatalmas értékekkel, hogy mindenki szaladjon 500W-os tápot venni.
Mondjuk más kérdés, hogy a legutóbbi VGA-tesztjük szerint a rendszer max. fogyasztása simán 300W alatt maradt, mégsem volt elég az a 450W-os táp... Most nézem, hogy szerkesztettél: bátor ember vagy, sőt inkább vakmerő.
A kérdező kollega sem azt kérdezte, hogy mi az a táp, amivel borotvaélen táncolva használhatja a gépét. ''Kódegány''-éknál az a para, hogyha megmakkan, nem valsz, hogy egyedül teszi.
-
Mackósajt
senior tag
Akkor néhány jó amatőr kérdés, ami témába vág.
Gyártók: van lényeges különbség a HIS és a Gigabyte (vagy az Asus) X800pro kártyái közt? (AGP).
Általában: A driver/telepítő univerzális vagy kártyaspecifikus, esetleg erősen gyártóspecifikus? Vagyis meg merjek venni egy HIS X800pro-t úgy, hogy nincs hozzá CD, bízva abban, hogy majd a Connect3D 9600series feltelepített driverével elmegy? (Erre a kérdésre mondjuk sejtem a választ, de mégis...)
Illetve netről letöltött anyagok betölthetik a CD szerepét?
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
Sokan, kokmindent mondanak, de az oldalon szereplő adatoknak könnyen utána lehet nézni, ha akarod tedd meg. Szerintem kb reális adatokkal dolgozik és nem szabad elfeledni, hogy ezek az adatok full kraft-nál értendőek.
Szerk: és csak adalékként nekem, a Coolink 450W-os tápom gyengélkedése miatt már két hete egy Kodegány 300W van a gépemben (lásd: adataim), igaz, hogy estére azért áramtalanítok és azóta csak a párom nyúzza a gépet, szakdogát ír.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Mackósajt
üzenetére
Okés, de vedd figyelembe, amit kiegészítésképpen írtunk, nem a tápegységre ráírt W a meghatározó, hanem az, hogy erre valóban képes is az adott tápegység, és milyen terhelési megoszlás mellett, stb. Pl. Codegen 300W-ra semmiképp nem bíznám azt az X800-ast akármit is mond a kalkulátor!
De ez itt off: kérdezz rá a tápos topikban.
-
-
DigitXT
félisten
válasz
Mackósajt
üzenetére
Nem is a ''W'' a lényeg, hanem a minőség: pl. Codegenből még a 400-as is kevés lehet, és pl. Enermaxból a 350-es is bőven elég. Javaslom a ''Melyik tápegységet...'' [link] topikot felkeresni az ügyben, amennyiben jelenleg vmi ''noname'' 300W-os táppal rendelkezel, mert az kevés lesz.
Persze ha már most vmi tuti (jó nevű/specifikációjú) 300W-os tápod van, akár elég is lehet, de ebben is a linkelt topikban tudnak többet segíteni.
-
Mackósajt
senior tag
Üdv!
Szerintetek egy (gigabyte)X800pro kártyát veszélytelenül elbír egy 300W-os táp? Mellette AbitNF7-S2G, 2800+ Sempron, 1 80 GB-os HDD, és két optikai meghajtó. Tuningot nem tervezek. -
DigitXT
félisten
mindent megtettem, még sem sikerült bekapcsolni a 16 PIPE-t
Hát igen, ez is egy lehetőség.
Én mindenesetre akkor most bennhagyom ezt a HIS/Abit BIOS-t, uis így legalább XT-nek látja minden, és XT órajeleken is jár (ami ugye 500/500 - a te órajeljelölésed nem igazán értem: miért felezted meg 2x? Csak a RAM-ot szokás órajel szerint, vagy a DDR miatt duplázva megadni, de a GPU frekije adott), ''csupán'' a +4 pipe hiányzik, de ez van.
Amúgy iszonyat tuningpotenciálja van (vmi 570/570-et is tud, de nem teszteltem ki, nem akarom széthajtani), szóval ezt az ''alaptuningot'' meg sem érzi.
(Az XTPE órajelekkel sem lenne tehát gondja, de az már névlegesen gyilkolja a ramot: inkább nem.
)
[Szerkesztve] -
mandroo
tag
Abit X800Pro-m van. Nem VIVO-s.
Vagy 50-szer biztos flash-eltem a kártíát. Mindent megpróbáltam. Végig olvastam a topicokat, leírásokat, szóval mindent megtettem, még sem sikerült bekapcsolni a 16 PIPE-t.
Végül a következőben maradtam saját magammal: Hagytam a kártya saját BIOS-át, csak a sebességeket módosítottam benne. Most 225/225-ön megy. A vége 250/235. Pár pont nekem nem számít. A jelenlegi BIOS-sal és beállításokkal mindig teljesen hibátlan. -
DigitXT
félisten
-
DigitXT
félisten
Volt benne már az (itt is) ajánlott giga bios ugyanezekkel a frekikkel: eldöcögött, de nem próbáltam ki játékokban, az ATT meg úgyis visszapakolta 475/450-re.
Mondjuk most ez a HIS sima XT BIOS: 500/500-as: egyelőre meghagytam ennyin.
Küldd el a mailt, és megnézem (Total Commander rulez), hogy nem véletlen ugyanaz-e, mint a giga bios: azt ugye nem fogom újra beleflashelni, mert nálam kb. semmi eredménye nem volt, még a device id is 49 maradt.
Viszont köszi a tippet a WDM driverről, valóban az volt a nyűgje az XT-BIOS esetén!
Más kérdés, hogy mivel nem VIVO-s, így a Theater chip nem létezik, azaz megintcsak le kellett tiltanom a dolgot, de legalább már nem zaklat, hogy ismeretlen eszköz ígymegúgy...
Mod: közben írtál: letöltöttem (robaj.bin
), nézem!
Mod2: no para, ez a favorit giga bios (r80x256v.bin): sajna nem válik be.
Mod3: nem értem, hogy nálam miért nem íródik át vele device id!

[Szerkesztve] -
Robaj
addikt
Innen töltsd le ha kell: [link]
Semmi garanciát nem vállalok, hogy működni fog, és főleg ha elront vmit a gépedben arra sem
UI: Namost vagy az én órám siet 5 percet, vagy a PH-é késik...
UI2: PH-é késik
[Szerkesztve] -
Robaj
addikt
Ilyesmi kéne neked?
General
Display adapter Radeon X800 XT PE (4A50)
Core Name R420
SubVendor GigaByte (1458)
SubDevice 4052
BUS 1
Device 0
Function 0
Base Address 0 F0000008
Base Address 1 0000CC01
Base Address 2 FDFF0000
Base Address 3 00000000
Catalyst Registry Path
System\CurrentControlSet\Control\Video\{2CB075BC-94B7-4EE0-A8ED-7A5E3D7D32F9}\0000
Ha kell kidumpolom biost ati tray tools-al és felrakom vmi tárhelyre
UI: nem néztem utánna (pedig google a barátom), mivel épp plexit gyalultam
Már csak fúrót kéne kunyizni valakitől 
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Egyetértünk, azzal a kivétellel (kiegészítéssel), hogy ''egy újonc is érhet annyit'': sajnos rengeteg újonc van, és így statisztikailag is magas azok száma, akik sajnos még az alapvető fórumozási ismeretekkel sem rendelkeznek, nem hogy hardver/szoftver témában... Természetesen tisztelet a kivételnek, akadnak, akik hozzáértő itt friss tagok (mert tkp. ennyit jelentene az, hogy újonc), de tudnak írni + fogalmazni (kulturáltan fórumozni), hiszen minden - mára magasabb rangú - szaki is elkezdte valahol.
Mod, hogy ON is legyen: nem tud vki olyan BIOS-t, amit beflashelve tényleg 50-es lesz a device id, és esélyem lenne, hogy a hardmod-om működésbe lépjen?
Mod2: már ha egyáltalán sikeres volt az a hardmod.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Fejlemény: egy speciális (2.0-ás Samsunghoz való
) HIS X800XT BIOS-t flashelve megváltozott a device ID, és már X800XT-nek ismeri fel a Win a karimat!
A dolog szépséghibája, hogy ez a device ID nem 4A50, hanem 4A4B, és maradt 12 pipe.
Mod: viszont a PH-s átírom az ID-t, majd beflashelem módszer ezesetben sem vált be, ugyanis ekkor visszaállt az ID 4A49-re, és maradt a Win számára X800Pro.
[Szerkesztve] -
jpisti
senior tag
-
Dannikaa
csendes tag
szeva minddenkinek!!!
egy kérdésem lenne: ha veszek egy PCI videókártyát mondjuk egy x850 xt az akkor be tudom rakni Crossfirebe????? mert én úgy hallottam ha már PCI-os egy kártya akkor már lehet Crossfirebe. Vagy külön olyan kártyát kell venni ami tudja????? nah ennyi lenn ha valaki tud akkor segísen!!! kössz -
DigitXT
félisten
Két megjegyzés: 1. amit össze kell kötni, iszonyat pici!
2. de talán sikerült megcsinálnom: mintha sikerült volna csak vmi pici ellenállást mérnem a pacám két lába közt (és szerencsére még tudok ide írni, szóval mást nem zártam rövidre
), viszont egyelőre nem sok jelét látom a sikernek, továbbra is 12 pipe.
A PH-cikk szerinti BIOS-buhera utáni 50-es azonosítójú (más minden maradt) BIOS-t sütöttem bele a giga flashproggijával (lehet, hogy ez lesz a baj?
), de a device ID továbbra is 49.
Ja és akkor már egy 3. megjegyzés: az ATI kártyák BIOS moddolása topikban olvasottak alapján az ATItool nem sok jóval kecsegtet, mert F betű helyett E van.
Valamint jozsi vmit elnézhetett anno, mert mintha nem az lenne a GPU-ra írva.
Szóval: simán lehet, hogy a karim nem moddolható, és a végeredmény: sok hűhó semmiért.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
Hammon Serra
üzenetére
Ha viszont tényleg csak annyi lett volna, hogy az AA/AF beállításokat visszarakod alapértelmezettre (0-ra, azaz alkalmazásvezéreltre) a driverben, vagy pl. az ATI Tray Toolsban, akkor totál felesleges volt a Windows újrarakás.
Bár, ha már amúgyis esedékes volt, akkor kb. mindegy: gondolom néha nem árt a renoválás.
-
Robaj
addikt
válasz
Hammon Serra
üzenetére
Nincs véletlenül driverben bekapcsolva a szűrés?
-
Hammon Serra
senior tag
Sziasztok! Kellene egy kis segítség.
Egyik pillanatról a másikra 3dmark 03-ban 12xxx helyett 7xxx-et csinál a gépem.Látszólag semmi nem változott.Órajel,megahertz,semmi.És mégis kevesebbet csinál.Többször egymás után is.2005-ben is csökkent az érték.Már volt víruskeresés is.Semmi változás.
Kérem segítsen valaki!!!!
-
boceeboy
tag
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy ujrahuztam a windows-t felraktam a 6.3 as catalistet és mindenhol megjelent az fps számláló ami nagyon idegesit!
Valaki nemtudná megmondani hogy tüntethetem el????
ELőre is köszi!
-
DigitXT
félisten
Köszi a helpet, sajnos ilyen tollat/filcet nem nagyon találtam (persze emlegetik fórumokon, meg külföldi oldalon volt is adatlapja, mint ''conductive pen'', de hogy venni...
), ígyhát elbattyogtam a linkelt helyre és beszereztem a Loctite cuccot.
Nézett a srác nagyot, hogy mit is szeretnék, és hogy nekik van is olyanjuk?
Aztán megtalálta jól: hát igen, mindig tanul az ember.
Azért amikor mentem el, mondtam neki, hogy ne aggódjon nekem számítógéphez (nyákhoz/tuninghoz) kell.
-
Vigneau
félisten
-
Hammon Serra
senior tag
Megállapodtam ámberek.Kacifántos úton sikerült szereznem egyHIS x800xtpe-t. ICQII-es hűtővel.Asszem egy darabig elég lesz ez a kártya
.(Mit tudnék ebből max kihozni?) ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Vigneau
félisten
Én nyákjavító filcet használtam annak idején. Nekem sem sikerült ''fűtőszáljavítót'' szereznem.
Most nézem, ügyes vagy. Azért annyira nem is drága. De csak akkor, ha jó is a moddingra. Mert akkor bőven megéri az árát, ha szerencséd van és tudsz XTPE-t fabrikálni.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
Okés, én meg rákérdeztem autószerelő ismerősnél a fűtőszáljavítóra, azt mondta, még életében nem hallott róla.
De aztán sikerült kihúzni belőle, hogy vmi ragasztócsík biztos létezik, viszont ez a kence neki akkor is új, és az még vhol logikus is, ha mondjuk elég egy szál, és azt akarnád kijavítani, akkor hogy kötöd össze, ha a cucc az üvegben van?
Na mindegy, csakazért is utánajárok, nemigaz, hogy senki sem használta még.
Találtam egy megnevezést: fűtőszáljavító ''festék''.
-
DigitXT
félisten
Ati WDM drivert rakd fel
De nekem nem VIVO-s a karim.
Viszont mint írtam, visszanyomtam bele az eredeti BIOS-t (mintha hozzá sem nyúltam volna: ezzel az ismeretlen eszköz probléma is megszűnt), elvégre még sok gari is van rajta, viszont közben a kisördög már belémbújt, mivel nem nagy ördöngösség ez a BIOS flash: ilyen fűtőszáljavítót hol lehet szerezni?
Bármelyik autósboltban?
Vagy akik itt moddoltak, azok mind VIVO-ssal nyomták, és nem is volt elvágva?
Bocs a sok hülye kérdésért.
-
DigitXT
félisten
Ja még vmi: a device ID ugy néz ki maradt 49...
Ezt sem értem!
ATT info:
General
Display adapter Radeon X800 Pro (4A49)
Core Name R420
SubVendor GigaByte (1458)
SubDevice 4052
BUS 1
Device 0
Function 0
Base Address 0 F0000008
Base Address 1 0000E001
Base Address 2 FBFF0000
Base Address 3 00000000
Catalyst Registry Path
System\CurrentControlSet\Control\Video\{45EACC39-11C7-437C-9B0A-52009B46ED17}\0000 -
DigitXT
félisten
Én most poénból (
) kipróbáltam ezt a giga biost: felment rendesen, csak tuti lézerezve van a cucc: én még nem néztem (jozsi volt az előző tulaj, anno kérdezte, hogy lehetne-e XT-síteni, meg hogy fűtőszáljavítózni kéne, stb.), de holnapig kibírja.
Viszont lenne egy kérdésem: XP bácsi PRO/GTO-nak felismerte a karit, 6.3-as Catalystot rá is szabadítottam, minden oké (csak a 12 pipával együtt a teljesítmény is megmaradt, egyelőre
), viszont ugyanez az XP bácsi hajlamos volt két új hardvert felismerni, amihez nem tud drivert telepíteni. Gyanús, hogy az megint az X800 lenne, de hát azt már egyszer felismerte!
Nem értem, mit akar: most letiltottam azt a 2 ''ismeretlen eszköz''-t... Tesztek is mennek amúgy rendesen, szokásos eredményekkel (Az Ati Tray Tools by default visszapakolja a karit 475/450-re, bár elvileg talán - éppen - elbírná azt tunigot is, viszont nem VIVO-s.
) -
BaliTHC
tag
Köszi

Ezek szerint a ''Preserve BIOS settings'' lehet a sikertelen mod hátterében, majd otthon tüzetesebben átolvasom a TechPowerup-os cikket. Érdekes volt még, hogy a flashrom 2.37 nem írta meg a biosomat, de az ATIOFlash igen.
Lasercut van még manapság, be kell kötni a szétvágott cuccokat?
Új hozzászólás Aktív témák
- GIGABYTE GeForce RTX 4080 SUPER WINDFORCE V2 16G - Oazis Computer garancia 2027.05.01.
- XFX Quicksilver RX 9070 XT White Magnetic Air Edition 16GB (3 év garancia ALZA)
- Eladó MSI Gaming X 6600 XT 8GB
- MSI RTX 3060 VENTUS 2X OC 12GB - GARANTÁLTAN KIVÁLÓ ÁLLAPOT! - 30 nap próbagarancia!
- NVIDIA ASUS TUF RTX 3070 TI OC 8GB GAMING Videókártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB,Használt,Adatkabelel,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro / 8/256GB / Káértyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3402, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Mindegy, végülis így is elég jól megy, és a tuningot is nagyon bírja elvileg (mindjárt ki is tesztelem ATT-vel), aztán meg már úgyis az AGP-s cucc lesz alatta a kevés, mert az ilyen 7900GT-k PCI-E-n eléggé alázósak tudnak lenni, szóval mindig tovább kell lépni.

Mert akkor nekem még az sem sikerült.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Pedig nem kevéssel volt alatta a futó enyhén horror áraknak.
Ezért is van a témának (több) saját topikja.