- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
joergie
őstag
válasz
csaabz #46497 üzenetére
Tud jó lenni, csak ne állj meg vele, mert szétszednek
tipikusan olyan tank, ami a frontvonalon nyomul. Ha egyedül mész egy helyre védeni, megesznek. AMX1375 belőtte az alját(144mm pen-bár sokan használnak aranylőszert tesztszerón).
Viszont ha szembeállítod egy E50el, ami ugyancsak tier9, de med...ez megy 50el, az 60al, páncélzata hasonló, e50 mozgékonyabb, ágyúja gyorsabban tölt, és csak 40hp-val üt kissebbet(bár az átütése jóval kissebb). Szóval ha az IS8 tier9 heavy akar lenni, muszáj neki adniuk legalább frontpáncélt, meg legalább jobb toronymozgatási sebességet. -
-vitya-
őstag
válasz
csaabz #45545 üzenetére
hát a jó platoon az ugyanúgy akadályozó tényező... mikor Zsolti+Diegho-val toltuk platoonban, szinte az összes meccsen az lett, hogy Zsolti a sniper, diegho meg a top gun, én meg a futottak még... :-(
a túl jó platoon kinyírja előled az összes lehetséges célpontot, neked meg marad a hősi halál...
-
Fel
addikt
-
Arpee78
senior tag
válasz
csaabz #43400 üzenetére
Bocs a stílusért, a szó választás nem volt megfelelő, de nem volt mögötte lenézés v. ilyesmi.
Itt egy táblázat, az MM ilyen súllyal számolja az egyes járműveket, legalábbis ami nyilvános. A WOT Wiki-ből átemelve.
Amikor valaki elkerekedő szemmel és habzó szájjal közzé tett egy screenshotot én összeszámoltam a két oldalt. Csodák csodája meglepően hasonló érték jött ki, hasonló alatt max 5%-os eltérést értek.
A KV-3 a 26 pontjával kevesebbet ér mint a type a 40 pontjával, ez igaz, nagyjából reális az arány. De ez a lista felsőbb és alsóbb részén gondolom ki lett egyenlítve, ha nem is feltétlenül teljesen.
A KV3-al lehet sebezni a type-ot, de nem előírás pont azt támadni. Pont annyi esélyed van vele találkozni mint a másik 14 ellenféllel. Ergo nem számít, hogy épp mi van szemben a listán.
Kövezzetek meg, de az MM ez a része úgy ahogy jó. Állítólag(vagy hivatalosan) nem számolja a tank fejlesztettségét, a játékos skilljét, ezt tekintheti hibának aki akarja.
Egyes pályákra jobb egyik kategória a másiknál, pl Himmelsdorfon hátrányban van a TD a Heavy tankkal szemben. A másik, hogy nem számol az egyes tankok tényleges értékével (pl KV-3 sokkal jobb az AR44-nél) és gáz ha egyikből-másikból sok van egy oldalon, nem próbálja szétosztani a két oldal között. E két utóbbi esetnél jogos az MM failozás.
-
emre
veterán
válasz
csaabz #40833 üzenetére
Akkor jól éreztem hogy közel van
Na akkor még egy hónap prémium, és meglesz az IS7 is.
mod:
Mi van, mindenki azt a replay-t nézi?
hmm, már nyócan leszedték, pedig nem nagy durranás, de nem is volt rossz kör.
Szeretném ha ilyen lenne az átlag ezzel a vassal.Na ha ilyen sikerem van felteszek még egy csihipuhit ebből a tegnap előtti szakaszos mókából. IS4 Malinovka,
-
Fel
addikt
válasz
csaabz #40516 üzenetére
Ezt egy éve adták ki, azóta lett egy-két változtatás, de új képet nem közöltek róla.
Itt az orosz portálra kikerült április 1. videó. Kicsit hosszabb, mint amit mi kaptunk. A sok bohócság mellett 2:38-nál látható az új orosz tech tree pár pillanatra (Azért ebben is van egy kis csalafintaság
Ki találja meg?). Itt már Tier6-on szerepel a KV-2, és az O.252 is ki van javítva IS-8-ra.
További érdekesség még, hogy a videó vége felé látható a JagdPanther 2 is, már amikor a klingon álca ki van rajta kapcsolva...
-
vbbb
őstag
-
fsb1000
nagyúr
válasz
csaabz #37597 üzenetére
XVM ingame player rating, benne van a a packban amit virkir állított össze és nemrég linkelte is a Wot fórumát. Elég jó cucc.
Csaták száma, Eff érték, Győzelmi arány a fő képernyőn
Mindet külön szinezi, a győzelmi aránynál szigorú, mert a 48% már piros, pedig szereintem az még OK érték.
Csata közben csak a nevet szinezi asszem eff érték szerint. -
Fel
addikt
válasz
csaabz #34722 üzenetére
Arcölelés.
Vagy inkább arctámadás jelen esetben. Beállsz közvetlenül az ellen frontjába és reménykedsz abban, hogy nem tud meglőni. Az amcsi T32 a legjobb arctámadó, de ez is egy klasszikus példa rá: [link]
Ilyenkor elég kicsi és a legjobban páncélozott részt tudod mutatni az ellennek (torony, front hull felső része, lövegpajzs). De nem minden tank jó erre, mert a torony tetején lévő kupola/beszálló lőhető a legtöbbnél. -
Murder3
addikt
válasz
csaabz #34260 üzenetére
ez jó lesz de azért tegyük hozzá még így is kevés lesz.
mert a tankoknál is így kellett volna lennie.
mivel pl mindből kb volt sok más változat ésatöbbi lehetett volna úgy h ne egy ilyen kimaxolós xarság legyen a játékból.stock tankoknál szúrták el rögtön az elején.
azokat egyszerűen úgy kellett volna csinálni h jóval lentebb dobja őket így a stock beálításnak is van értelme.
akkor minimum 2 különböző turretet 1 tankra más-más irányvonalakba terelné pl egy erősebb turret amin csak pontatlanabb gun van vagy kissebbet sebez/üt át..gynegébb turret páncél ügyileg de ezen jobb a gun...stb
és lehet ezt sok más modullal is eljátszani.
így 1 tank többféle szerepet is feltud venni és ne adj isten így lenen értelme a századoknak is.
sajnos igen kihasználatlan ez a játék így... -
Gyuri27
félisten
válasz
csaabz #29887 üzenetére
Hát passz. Hétfőn megyek és megnézem.
"Tisztelt [moderálva].
A 2011/07/08 számból szeretnék 5 darabot (abban az esetben ha a az újsághoz még jár a World of Tanks promociós kód).
Átvétel szempontjából minden hétköznap 13.00-13.30 óra lenne a megfelelő.
Segítségét és válaszát előre is köszönöm.
Tisztelettel
Szegedi György"
Erre igenlő választ kaptam. Ha nincs cd nem veszem meg. Ennyi.
[ Módosította: 7 ]
-
D.Orion
veterán
válasz
csaabz #29848 üzenetére
Ez a kód így működik:
1. aktiválásnál 1250gold és 1db M3 Stuart + 1 garázs helyet
minden további aktiválásnál 1250gold + 850gold + 1 garázs helyet ! A 850 goldot CSAK akkor kapod meg, ha nem adod el a M3 Stuart tankot!!!
a garázs helyet van , hogy késve kapod meg . türelem!Ilyenkor bánom, hogy eladtam korábban az M3 Stuart tankomat amit anno kaptam ugyanígy bónusz kóddal.
-
Djuree
félisten
válasz
csaabz #29781 üzenetére
ne a staton agyaljatok. emlékszem starcraftoztam egyszer egy sráccal, kb. 10.000 meccse volt, ebből csak kb. 2000 volt győzelem, mondom simán elcsapom én jobb vagyok. ahha persze, 5 perc alatt elpakolt, 2x is. miért? tapasztalat. ennyi meccsel a háta mögött hiába szar a statja, ígyis nagyon jó játékos. persze szépen mutat a stat, de engem nem érdekel. ha nem haverokkal játszok úgysem fog túl jó lenni. tegnap is mondom kövessetek, menjünk együtt, simán nyerünk, bevonulunk a bázisukra, 3 tank otthon marad védeni, többi jön velem. 3 perc alatt behúzzuk. egyszerű nyerő taktika, ha nem profik ellen megy az ember. erre megy mindenki amerre lát
-
Fel
addikt
válasz
csaabz #29775 üzenetére
Én a tornyon és a lánctalpon kívül semmire nem pazaroltam xp-t azon a "tankon"... Miután e kettő meglett rögtön estem is neki a 84k-nak az 50 100-ra.
A löveg kitérítés ismeretlen fogalom annál az izénél. Gyakori az lőszerrekesz sérülés: hasonló helyen, mint a Panther-nél, azaz oldalt, a torony előtt.Volt vele egy-két jó csatám, de tényleg szutyok... Amolyan semmilyen; tierjében a legxarabb.
-
válasz
csaabz #29261 üzenetére
Med 6-ossal folyamat 8-9-ek ellen rak
van, hogy 5db 9es ellen. Akkor szereztem Oskin medált
Gyűjtöm screenshotokat, amikor első háromban szerepelek. 1100 csatából olyan 30ban eddig. Ez jóindulattal 3%(#29270) virkir
olyankor váltok át kis tankra. azzal funbár most vk3061el is jó a dolog...
-
GrooveHero
addikt
válasz
csaabz #28902 üzenetére
Ha a fent található értékekből számolja, akkor elég érdekes
Mert ha sokat megy vki artyval, értsd nagy arty-val, akkor ő már junik játékosm mert olyan sok a sebzése, illetve ez is beleszámít...szal attól még nem biztos hogy jó játékos vki...márcsak azért is, mert artyval azért nem nehéz...
De kövezzetek meg nyugodtan, ha nem tetszik a véleményem -
CptMisi
őstag
válasz
csaabz #27534 üzenetére
64% győzelmi arány, 72% találati arány, +os kilövés. Az egyetlen dolog, ami nem jó benne, az a magas battle tier, ami miatt 10esekkel is találkozhatsz, amik meg csak ritkán pattognak, de volt rá példa. A nagy 90es baromi jó, kicsit mondjuk lassan céloz, de átütése igencsak jó... Bizonyára a legpocsékabb tank a játékban...
Pedig igencsak tud pattogni... Van vele acélfalam is, túlélési arányom sem borzalmas, hanem inkább átlagos... -
virkir
veterán
válasz
csaabz #27478 üzenetére
És?
A játékban kb 3 és fél tank van amit nem akkor és ott lövök át high tierben ahol akarok most akkor a többi szar?
Nem. csak más játékstílust követelnek meg.
Érdekes akik már eljutottak odáig nem ezt mondják.
De leírom még egyszer.
A fransziák nem első vonalbeli tankok hanem támogatók és nem egyedül tudnak eredményesen harcolni hanem falkában.
Ezzel egy a baj, hogy randomban elég ritkán jön ki így a lépés.
Hunyd le a szemed és képzelj el egy pályát ahol mondjuk vonul pár darab T9-10-es heavy a maguk versenytempójában, lásd 20-25 km/h.
Egyszercsak feltűnik 3 db francia hevy 60-al mire azok egyáltalán sniper módra váltanak azok már kiosztottak 4k sebzést szerencsés esetben de legyen csak 2,5 amit ha van eszük egy tankra lőttek el ami ott és akkor meg is pusztult és már nincsenek sehol.
Ha játszottál a bétában ott nagyon szép T-54-es falkák voltak amik az esetek 90%-ban hozták is a köröket. Namost gondold el azt egy olyan tankkal ami cirka 20 másodperc alatt kioszt 1,6-2k sebzést a játék egyik legnagyobb átütésével.
Mit vársz a csapatoktól ha a type59-től összefossák magukat ha kettőnél több van az ellenfélnél? -
diegho
nagyúr
válasz
csaabz #27462 üzenetére
Szerintem is nagyon szarok, több okból is:
-nagyok
-minden átlövi a tornyukat
-arty óriásit sebez rájuk
-tier8tól van csak tárazás
-csak 4 töltény fér a nagyok tárábaMa találkoztam egy 9-essel IS-4ben, de meg se karcolt, mire én simán kinyírtam 4 lövésből. Object-ben meg 2x tier10-el találkoztam, azt is nyertük.
Light/medium ág sokkal jobb szerintem. Egyedül a 10-es heavy ami jó lehet, de nagyon támogatni kell. A 7-es lighttal még mindig 1100xp körül van az átlagom, pedig ma este elég hülye csapatokba rakott (6x Type 0kill-el halott a csapatban és társai) és talán összesen 10 kört mentem vele szakaszban, vagy még annyit se. Jövő héten meglesz a 8-as med, nagyon érdekel milyen lesz a nagyobb pen-es ágyúval, a 13 90 penje pont nem elég ahhoz, hogy a nagyokat oldalról szedjem. -
virkir
veterán
válasz
csaabz #26740 üzenetére
Az ARL-nél tartok már nem is alap ágyúval de orbitális szopás a MM hüjjesége miatt, top tank még nem voltam, folyamatosan t8-10-be pakol.Századba lehet vele alkotni csak ki kell fogni, hogy beadja a pen-t mert szombaton konkrétan semmit nem lőttem át 170mm-el. Feljebb már egyre jobb az ágyúk miatt de nagyon meg kell tanulni menni velük és ha egyedül maradsz halott vagy.
-
-vitya-
őstag
-
Fel
addikt
válasz
csaabz #19325 üzenetére
E hónapban már tuti nem. A jelenlegi tesztelési szakasz nov. 30-ig tart, de utána még legalább egy update érkezik a teszthez.
"Public test of 7.0 update will be resumed today and will last until November 30. After that we expect at least one more test update to come."
Timyyy: Fel_HUN EU szeró.
-
Gyuri27
félisten
válasz
csaabz #12279 üzenetére
Az már t6-s tank ha jól tévedek. Azzal szemben meg van 3001h/p, 3601.
A 3001h-n van már 8,8-s l/56-s. 220-s sebzéssel és 0,33-s pontossággal he lőszerre szerintem pont jó. Meg az oroszos 10,5-s 0,48-s pontossággal.
A sebesség is kiválló (én ezt szeretem).
Most nézem a 85-s ágyú valóban impozáns. -
stork13
aktív tag
Nekem is az első artym. Most lett meg, 13 meccs volt vele. A 203-as ágyúba 12 lőszert vihetsz. Azonban nem kell aggódni 1,58 a ROF-ja, 7-nél többet még nem lőttem vele egy meccs alatt. Mínuszos kör még nem volt vele (premiummal). Javítás 4-6k ha kilőnek, 1442 a 203-as HE. Vereséggel 10-20k összejön, egy jó győzelem 40k.
Azonban vicces dolog az arty. Lassan szűkül be a kör és ha be is áll akkor a közepén lévő tanknál még ~2-3x nagyobb, elég lutri, hogy telibe találd. Kicsi az ágyú kitéríthetősége és ha egy mellémegy akkor nézhetsz egy filmet amíg betölt újra.
Első meccsem Himmelsdorfon volt (miért is ne?!), a hegy alá nem ment senki. Jött ki egy Löwe 1300-1400 HP-n, td-zve oldalba lőttem és elfüstölt. Persze aztán buktuk. Tier 8-asokba telitalálatnál 700-1000 hp-t lekap lazán.
Nem az én világom az arty, de ha felhúznak akkor levezetésnek jó menni vele. -
Fel
addikt
Kezdő spg-nek kicsit húzós talán
Én is csak a tesztszerón próbáltam ki (a "rendes" verzióban még kell 8k xp hozzá), de annyi biztos, hogy ütős. Nagy a sebzése, de ilyennek kell lennie egy T6 nehéz lövegnek. A haználhatóságát korlátozza, hogy nagyon kis szögben lehet mozgatni a löveget, emiatt (oldalra) mozgó célt nehéz vele eltalálni, és helyzetváltoztatáskor is állandóan szétugrik a célkör. Kevés lőszert vihet (152-esből talán 18-at, 203-asból 14 v. 16).
Nekem tetszett, úgyhogy tuti megveszem majd. -
jahrn
senior tag
Nem, azert jobb a Pershing aranya mert akik vele jatszanak jobban odafigyelnek arra h mire kepes a jarmuvuk es mire nem. (ezt felettem vhw jobban megasszonda). Ugyanakkor ravilagit arra is h hibas a WG dontese h gyozelmi arany alapjan balanszolnak.
A T95 meg nem igazan szamit meg, majd 1-2 honap mulva erdemes megnezni a statjait amikorra mindenki tudja mik a hibai es mik az erossegei (ez igaz az osszes US TDre, meg a leendo nemet E szeriara is).
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Így, ahogy a mod írta, HE ellen nem véd.
Ami HE ellen védene, az a robbanó reaktív páncélzat, de ebben a korszakban még olyat nem használtak, az a 2. generációs páncélvédettséggel jött, ezek a tankok még 1. generációsak.doncortio
A kis, kezdő light tankokra van ilyen gyorstüzelő ágyú, 4-et lő, jellemzően kissé szórnak, és nem túl erősek. -
bullseye
addikt
de csalinak jó, ha a többi játékos veszi a lapot...
nálunk most volt egy erős csata, T28+Maus nálunk, IS7+Jtiger+hasonlók odaát, pár Loewe mindenütt (nálam is
). A két fő golyófogót 3-4-en követtük, és amíg azt lőtték, többnyire feleslegesen, mi kiszedtük a támadókat... pici veszteség így is volt, de simán áttörtünk. Volt pár magyar srác az ellennél, káromkodtak is rendesen
-
joergie
őstag
Volt olyan széria, hogy bárhonnan átlőttem szemből IS-el. mondom mi a fene. lőttem ameddig tudtam
Ma a KT-t lőttem szembe kis fokban elfordulva T43-al(175-ös pen). ott is lőtte amíg tudtam, 4ből 3 átment.
MA viszont IS-el a T1-et nem bírtam átlőni. mondom mivan?! aztán látom hogy elfogyott az AP és HE-vel lövöldöztem, de lepattantak, nem sérült. nem értettem mi van.kláncsatában be kellett ugrani objcettel maus helyett, hát vért izzadtam kb. 17/1600HP-m maradt. negyed óra alatt úgy lefáradtam, mint egy 2 órás vizsga alatt. De azért beadott ilyeneket hogy IS7-en 40%ot lőttem, meg KT megvolt 57%ról.
gwtigerrel is volt még ma egy olyan kör, hogy 2 löwét is oneshotoltam, egyiket 100%-ról másikat talán 81%-ról, tornyon! Ez volt a mai termés. azért volt egy 8-9es vesztes széria, ott elszakadt a cérna
-
virkir
veterán
-
frame>24
addikt
A gond, hogy nem egy, hanem inkább 3-4 ilyen tank kell, amivel farmolod az xp-t. Nálam ez eddig SU-76, SU-85B, Marder II, Ram-II(<---búúú, igen
) volt, most az első kettő helyett lett SU-85(107mm) és StuGIII. De a határ a csillagos ég, még ezekkel is 3-4 nap volt összehozni 50k xp-t, igaz, csak napi 2 órát játszottam...
-
Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest