Hirdetés
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Adott egy háztartásban egy TL-WR340G router, ami teljesen nyitott hálózatra van állítva, tehát bárki rácsatlakozhat.
A másik szobában van egy PC ami ez által működik egy TL-WN723N adapter segítségével.Nagyon kezd már elegem lenni belőle, hogy napi szinten elmegy a net rajta és amikor újracsatlakozok valami olyat ír ki, hogy „a kapcsolat korlátozott”, látja a hálózatot és a jelerősséget, csak éppen egy sárba háromszög van rajta, hogy valami nincs rendben. A "hibák keresése" sem segít rajta.
Ilyenkor már kínomba restartolom a gépet, a routert, ki-bedugom az adaptert aztán vagy jó lesz vagy nem (fogalmam nincs mitől függhet ez).
Egy biztos más mobileszközökön gond nélkül lehet netezni, ha erre a hálózatra csatlakozom.
Egyébként a hálózat azért is nincs lekódolva, mert akkor még ennyire sem tudna rácsatlakozni az a PCWin tűzfal ki van kapcsolva, a gépen W8 van (W7-en is ugyanilyen fosh volt)
Van erre valami magyarázat? El nem tudom képzelni mostmár, hogy mi lehet a baj
-
DeathAdder
veterán
válasz arnyekxxx #27208 üzenetére
Nemtudom, az is rossz lehet?
Azért írtam be, mert gondoltam, nem-e valami rosszul van beállítva, nem értem, hogy egyszer jó egyszer meg rossz
Igen, más eszközökkel még nem volt probléma a hálózattal.mezis - megnézem.
Azt mondja error...... please start WLAN autoconfig and then run inSSIDer.
Mit kell csinálnom pontosan? (bocs, nem értem ) -
DeathAdder
veterán
válasz arnyekxxx #27210 üzenetére
Másik gépbe nincs lehetőség használni sajnos az adaptert.
De ez a kapcsolat korlátozott dolog is picit gyanús nekemErre a csatornára gondolsz?
Ezt tudom 1-től 13-ig állítani. Sajnos nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz (persze tudom ott az első hsz) , tehát mindegy mire állítom? -
DeathAdder
veterán
De miért nem működik az inSSIDer?
-
DeathAdder
veterán
válasz arnyekxxx #27224 üzenetére
A gépet rajtam kívül senki más nem használja , már mint azt amelyikre direktbe jön a net lanon keresztül a routeren át. A másik gépet is én kezelem, olyan szempontból, hogy a felhasználóik csak a firefoxot ismerik, tehát manuálisan nincsen elállítva semmi sem, ez biztos.
Az lesz végső esetben, hogy megpróbálok kölcsönkérni egy másik adaptert
A haveromnak van, azt hiszem pont olyan, mint amit pár hsz-el feljebb linkeltek:
(#27226) mezis - már mint az adapter driverét?
A router drivere nincs telepítve cd-ről (csak a biosában) ez számít valamit?(#27227) kali - teljes értékű Avast van mindkét gépen (nem az ingyenes), ill. a windows tűzfal is mindkettőn Ki van kapcsolva.
Ha folyamatosan blokkolná akkor állandóan nem lenne net, vagy nem?
Jelenleg most is működik azon a gépen a net, aztán holnap reggel teszem azt, már ott lesz a sárga háromszög és ha rákattintok akkor az lesz kiírva, hogy a kapcsolat korlátozott -
DeathAdder
veterán
válasz arnyekxxx #27239 üzenetére
Nekem ezt pár éve a nod csinálta, hogy nem jöttek be az oldalak.
Amit magától feltesz azt a drivert használom! Amikor feltettem külön az ő driverét (a tp-link oldaláról) akkor létrejött még egy hálózati opció a tálca jobb alsó sarkában a meglévő mellett, ez már teljesen összezavart engem is.
Mondanom se kell, akkor is ugyanúgy rakoncátlankodott a net.
Pl ma is volt, hogy elment időközönként, aztán megjavult csak úgy magától(#27231) LordX - mindenképp megpróbálom. Köszi
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Adott egy háztartás ahol két különböző gép kapcsolódik wifi -n egy routerhez, az én gépem pedig a routerhez lanon keresztül.
Az a kérdésem, hogy ebben az esetben ez a három gép különböző, vagy azonos mac -címmel rendelkezik?
Szeretném beszervezni a tesóimat a dropboxba +500mb /koponya érdekében, viszont az a kitétel, hogy csak akkor kapom meg ezt a bónuszt, ha nem azonos mac címre szól a regisztráció (mondjuk ez érthető).
Kérdés, hogy jelen esetben a 3 különböző gépenek azonos-e a mac -címe?[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Hali.
Volna mód, hogy a mezei TL-WR340G routeremet megerősítsem?
Sajnos a másik szobában mobilról már nem tudok kényelmesen netezni, mert csak 1-esen van a jelerősség
Laptoppal persze nincs ilyen probléma, de mindenképp szeretném stabilabbá tenni a vezeték nélküli hálózatot, mert elég sokat netezek (neteznék) a nappaliból mobillal isEsetleg valami jeltovábbító kütyü, erősebb antenna, vagy egyéb lehetőség volna?
Vagy router csere?Köszi előre is
-
DeathAdder
veterán
Sanos ma amit tudtam megtettem, elhúztam a routert a szoba másik sarkába, de ott sem lett sokkal jobb a helyzet
Nem tudom, hogy meg-e próbáljam a ANT2408C kütyüt, vagy inkább adjam el a routert és vegyek egy normálisabbat
Ott viszont a bőség zavarával küzdök, sajnos fogalmam nincs, hogy melyik volna jó nekem, annyiféle van. Innen venném, ha venném, mert helyben van és az árak is egész tűrhetőek. -
DeathAdder
veterán
Ha routert váltok, akkor mindenképp 300mps lenne, mert akkor valószínűleg végre már ki tudnám használni a média lejátszómon a hálózati lejátszást (szerinted? a jelenlegi routeren keresztül max csak 720p -t tudok akadásmentesen lejátszani).
Köszönöm a tanácsokat, ezek közül választok akkor majd, az áruk is elfogadható
Egyébként épp megakartam kérdezni, csak vártam előbb a válaszodra az előbbi kérdésemre, hogy mi lenne, ha repeater -t vennék, ami segítségével már bőven le tudnám fedni a lakást.
Esetleg egy AP -s router is jó volna erre?Sajnos UPT-vel nem tudok tovább menni attól a ponttól, ahova ma délelőtt elvezettem a régi őskövületemet, ezért is írtam be a topikba, hogy most hogyan tovább
-
DeathAdder
veterán
Értem, tehát az általad linkelt oldalon a táblázaton található dd-wrt képes WiFi routerek bármelyikét megvásárolhatom használtan, és tudsz segíteni abban, hogy "okosítsam", hogy repeaterként funkcionálhasson?
Elképzelhető, hogy akkor nem is szükséges a jelenlegi routeremet lecserélni?
A lakást elég jól ez is lefedi, de sajnos mobillal a nappali másik végében már más a helyzet.Nem baj, ha felezi, negyedeli a sebességet. Böngészésre az is bőven elegendő, feltéve, ha ezt a gépemen nem fogom érzékelni? (modem -> router -> PC-m UPT-n keresztül, ez van az én szobámban, a repeater meg menne ki a nappaliba).
-
DeathAdder
veterán
Köszi előre is, meg persze az eddigi segítséget is
Ennyit rizikót vállalok természetesen, mobil firmware esetén már megszokhattamHolnap délelőtt el is kezdek nézelődni a használt piacon, és ha nem zavarlak vele azért vásárlás előtt szeretném, ha te is rámondanád az áment
Egyébként a sebesség csökkenés csak a repeater-re csatlakozva lesz alacsonyabb, vagy a "fő" routerre csatlakozva is?
Jogos, ezt a helyesírás ellenőrző nem tudta hova tenni, én meg hadarok, sry
Visszakanyarodva csak a router témához, ha mégis a csere mellett döntenék:
A TL-WR841ND és a TL-WR941ND közti különbségre nekem szükségem van? Utóbbi nagyjából dupla ár, és én laikus csak annyit látok, hogy egyiken kettő másikon pedig három antenna van
-
DeathAdder
veterán
Értem, köszönöm
Ezek szerint nincs szükségem a három antennásra, mert a routerre csatlakoztatott eszközök 90%-ban csak böngészésre lesznek használva.Repeater -re megfelelő választás lehet egy használt TL-WR740N?
Meg is veszem a jövő héten, ha szerinted is mehetGubek-Einste - új router is lesz hamarosan, ha minden igaz néhány héten belül egyik haverom át is veszi majd tőlem
-
DeathAdder
veterán
Holnap érkezik a TL-WR740N
Először kipróbálom, hogy routerként jól működik-e (és jól megtakarítom ).Azután, ha minden rendben készen állhat a firmware cserére, hogy jelismétlőként funkcionálhasson.
Mondtad, hogy első körben a gyári dd-wrt installáló kell, majd a végleges dd-wrt firmware.Ki tudnál kupálni, hogyan tegyem fel ezeket a firmwareket, és a továbbiakban szükséges esetleges router beállításokról?
-
DeathAdder
veterán
Elméletben átfutottam az egészen és felmerült bennem néhány kérdés:
- A jelenlegi régi routeremnél nincs olyan opció a Firmware Upgrade menüpontban, hogy Browse mint a videón, csak annyi, hogy Upgrade. Ez a WR740N-nél már máshogyan lesz, és a gépről is lehet majd tallózni a frissítendő fájlokat?
- A factory után a másik tl-wr740n-webflash.bin firmwaret hogyan teszem fel?
Látom az átalad linkelt videóban amint flashelve lett a dd-wrt firmware a 192.168.1.1 IP címen azonnal kért egy új LogName/Passwor párost, és miután megadta már benne is volt a dd-wrt adminisztrációs felületében
Tehát mit jelent az amit írtál, hogy "factory sikeres installációja után .... azonnal a végleges dd-wrt firmware-ra cserét válaszd, bármennyire is úgy nézne ki, mintha már lenne egy komplett dd-wrt-d. "-A "Wireless Network Name (SSID)" -nél az van írva, hogy repeaternek külön nevet kell adni, tehát ez azt jelenti, hogy külön kell csatlakozni a fő routerhez és külön a repeaterhez?
Muszáj jelszót megadni? nálam mindig nyitott a hálózat, messze vannak a szomszédok és így sokkal kényelmesebb
Ezen kívül más elméletben egyelőre minden világos, csak ezek homályosak még kicsit.
Nagyon köszi a leírást
-
DeathAdder
veterán
Mindenképp jelzem majd, hogy hogyan sikerült elérnem a célt (már ha sikerül )
Igen a LogName/Password megadása kötelező, de a hálózat pasword megadása is kötelező lehet?
Ha jól értem azt kell oda beírni a WPA Shared Key mellé:
Tehát ha a fő routeremnek nincs jelszava, akkor gondolom ez vagy üresen marad, vagy muszáj lesz megadni oda is jelszót, ha máshogyan nem működik.
Ezt pedig nem értem, de holnap remélem világossá válik, amikor majd megpróbálom követni a lépéseket.
Köszi az infókat, holnap szinte biztos, hogy megjön a router és egyből belemászom majd
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Tehát akkor a password valóban kell?
Ez még akkor gondot fog okozni, mert van egy genya laptop a lakásban, ami csak nyitott hálózatokra hajlandó felcsatlakozni.Oké, megpróbálom értelmezni akkor ami nem világos
Jelen esetben az "A" routerem.
-DHCP tartomány kiolvasása, ami nálam:
Start IP Adress: 192.168.0.100
End IP Adress: 192.168.0.199Ezt miért kell kiolvasni?
-LAN IP címének kiolvasása, ami nálam:
LAN IP Address: 192.168.0.1
Ami a "B" routert illeti, az ennek a leírásnak tudható be? Mert ha igen, akkor értem
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
Na szóval, a firmware frissítés rendben volt, és miután a dd-wrt adminisztrációs felületére léptem magam mentem a szoftverfrissítésre, és betallóztam a tl-wr740nv4-webflash.bin fájlt.
Ezután követtem az utasításokat, vagyis:
Setup -> Basic Setup
Local IP adresst átírtam 192.168.0.99-re ahogy mondtad (ezt miért erre kellett beírni? olyan címet kellett megadni ami nem ütközhet a fő router DHCP tartományába?)
Gateway, és Local DNS helyére a fő router ip címét adtam meg azaz a 192.168.1.1 -et.
Ezután a Save-re mentemEzután már az új IP címen érhettem el a dd-wrt -t, vagyis a 192.168.0.99-en.
ugyanitt a DHCP servert Disable-re tettem.
Tovább követve az utasítást a Security - > Firewall menüben az SPI Firewallt Disable -re tettem
ezután a Wireless -> Basic Settings-ben a Wireless Mode-t AP-ról meg kellett volna változtatnom a leírás szerint "Repeater Bridge" -re, de nekem nem volt ilyen opció, csak ilyenek és én a Client Bridge-re mentem
A Wireless Network Name (SSID) -hez pedig a fő router nevét írtam be, majd a Save-re mentem
Ezután az Add-ra mentem és az új Wireless Network Name (SSID) mezőben megadtam egy új nevet, ami nem egyezik a fő routerem nevével, majd Save.
Na ezek után nem történt semmi, a hálózat neve pedig továbbra is dd-wrt maradt, csatlakozni lehet az eszközre, de net nincs rajta.
Hol rontottam el?
***ja és az utolsó lépést kihagytam, mert nincs titkosítva a hálózat
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz DeathAdder #33959 üzenetére
Na akkor mégegyszer, már ott tartok, hogy egy pillanatra bejött a repeater a hálózati találatok között, de utána soha többet nem.
Tehát előröl mindent szájbarágósan:
A fő routerem ill. annak biztonsági beállítása
A repeaternek szánt routert resetelem.
192.168.1.1 -el belépek az adminisztrációs felületre miután megadtam a felhasználónevet és a jelszót.Setup -> Basic Setup fül alatt a Local IP adress -t át írom 192.168.0.99-re ahogy mondtad.
A Gateway, és Local DNS mellé a fő router ip címét írom be a 192.168.0.1 -et. LINKEzután Apply majd Save. Ekkor "az oldal nem érhető el", sem akkor, ha a 192.168.0.99 -re megyek. A megoldás, hogy kikapcsolom, majd bekapcsolom a routert, és így már el tudom érni a 192.168.0.99 -en.
Ezután a Security/Firewall menüben az SPI Firewall-t Disable-re állítom, majd Save.
Tovább haladva Wireless/ Basic Settings fül alatt a Wireless Mode -nál Repeater Bridge helyett Client Bridge-re megyek, mert nincs repeater bridge -re választási lehetőségem.
Ugyanitt a Wireless Network Name (SSID) melletti sorba beírom a fő routerem SSID nevét azaz "Anonymous", majd Save. ÍMEEzután ugyanezen a lapon a Virtual Interfaces alatt Add-ra kattintok majd az SSID mezőben megadok egy másik nevet: "Anonymous_repeater" és a Save-re megyek. ÍGY
Tovább a Wireless Security fülre mindkét esetben WPA2PERSONAL -ra megyek, a WPA Algorithms-t pedig AES-re teszem mindkét esetben. Ezután megadom a WPA Shared Key sorba mindkét esetben a fő router által megadott jelszót, majd Save. LINK
Újraindítom a repeatert és az "Anonymous_repeater" hálózat rövid időre láthatóvá válik, majd eltűnik és soha többet nem lesz látható
Ennyi, nálam itt megállt a tudomány
[ Szerkesztve ]
-
DeathAdder
veterán
válasz Gubek-Einste #33961 üzenetére
Nemtom, valami itt nincs rendben.
Az új IP-t 192.168.0.99 –et is gyakran úgy eldobja, hogy többet nem tudom elérni sehogyan sem a dd-wrt felületét, csak akkor, ha újból resetelek
És ma sajnos már az is probléma, hogy egyáltalán egyszer is felcsatlakozzak az új IP címmel
Csak próbálkozik, próbálkozik, majd egyszer csak bedobja, hogy nem érhető el -
DeathAdder
veterán
Üdv,
Repeater ügyben kérnék segítséget, mert ez már meghaladja csökkent agyam értelmi szintjét.
Jelenleg egy DIR-615 fő routerrel és egy WR740N repeaterrel nyomulok büszkén, amivel minden a legnagyobb rendben.Erre a repeaterre miután rátettem a dd-wrt -t egy YT videó alapján állítottam be mindent.
Íme amiket azon beállítottam még annak idején, és amivel stabilan működik a repeater. Ja és megadtam a PC-nek egy fix IP címet is - így néz ki most.
A fő routeren semmit nem állítottam, tehát minden alap rajta, még a hálózat neve is.Ma megkért a tesóm, hogy csináljam meg ezt neki is, vagyis a DIR-615 routerét csináljam meg repeaternek. Oké semmi gond 5 perc az egész, mondtam neki büszkén, mintha a kisujjamban lenne az egész.
Ahhoz képest délelőtt óta ezzel szarozok folyamatosan megállás nélkül, de hogy nem tudom beállítani az is biztos
Rátettem a dd-wrt -t és ugyanúgy beállítottam mindent, mint ahogyan az enyémen is van.
Persze van eltérő dolog, ami az utolsó képen látszik, ugyanis a Wireless mode legördülő menüjében más opciók vannak az övén, mint az én repeateremen (látszik is a képeken, mert odavágtam mellé)Lényeg, hogy nekem Client Bridge-n van, mert nem volt lehetőségem Repeater Bridge-re tenni, a tesómén meg fordítva..
Jelenleg így néznek ki a beállítások a tesóm repeaterjén, amivel nem akar működni.
(próbáltam már azt is, amit több helyen írtak, tehát DHCP disabled, és a Gateway és Local DNS helyére a fő routerem IP címét beírni, de azzal sem voltam előrébb)
Kölcsönkértem a haveromtól egy régi DIR-300 -at is megnézni, hogy hátha azzal menne. Rátettem arra is a dd-wrt -t, azon sem volt Client Bridge és azon sem tudtam beállítani hogy jó legyen
Mi a különbség egyáltalán a Client Bridge és Repeater Bridge között? Mit csinálok rosszul? -
DeathAdder
veterán
Üdv nem tudom melyik lehet a legmegfelelőbb topik, de bátorkodom itt kérdezni.
Szóval van-e mód arra, hogy vezeték nélkül a műholdas tv beltéri egységét megosszam mondjuk wireless HDMI-vel, hogy a másik szobából is nézni lehessen?
Tehát a műholdas beltéri ott van a tv mellett, és HDMI-vel van összekötve a TV-vel, a kérdés pedig az lenne, hogy lehetséges-e egy másik szobában levő PC-re átvinni ugyanazt a képet vezeték nélkül? SD illetve 1080i műholdas adások is vannak.
-
DeathAdder
veterán
válasz anglergab #54864 üzenetére
Részben értem, köszi erről bővebb infót tudok valahol olvasni?
Próbálok rákeresni, de sajna nem találom.
Tehát ha jól értem kell egy usb-s router, amire rá kell tenni openWRT-t, összecsatlakoztatni a beltérivel (ez az összecsatlakoztatás hogyan történik?), be kell állítani hogy ezt ossza meg, illetve gondolom kell egy receiver a pc-re is hogy venni tudja a streamet.
-
DeathAdder
veterán
Köszi srácok, nagyjából értem mostmár, a jövő héten ráfekszek a témára, remélem sikerül megoldani
-
DeathAdder
veterán
Üdvözlet
Nemrég beüzemeltem egy TL-WR841N routert, mert a régi kipurcant.
Tök jól teszi a dolgát, viszont azt vettem észre ha másik szobából használnám, akkor ugyan mutatja, hogy a jel erős (szinte fullon van 1 recka híján), de nem megy a net rajta.
A régi őskövület dlink routeremet sokkal távolabbról lehetett használni, és az ikon szerint gyengébb is volt a jel, mint ezen a másik szobából.Ez lehet valami beállításbeli dolog, hogy X távolság után ne menjen rajta a net? Vagy csak a jelerősség ikon mutathat pontatlanul?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs