Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• tilla311

tag

válasz tlac #11122 üzenetére

Egyébként még ide tartozik, de bocsi, nem tablet, úgyhogy szürkébe teszem, hogy én most vettem passzív hűtésű mini-itx integrált alaplapot, amiben a már említett 15 W-os kabini dolgozik. Az Intel konkurens példányaiban ezek a Celeron J1900, N3150 és társaik dolgoznak. Rendszerint jóval alacsonyabb a memória-sávszélességük, vagy eleve csak SO-DIMM modulokat kezelnek, míg az AMD-be bele tudtam tenni a nagy sebességű DDR3 DIMM modulokat dual chanelben. Ezenkívül megnéztem pár benchmark tesztet, ami összehasonlítja az A4-5000-et az Intel megoldásaival, és előbbinek lényegesen nagyobb előnye volt. Na most a piacon van kb. 10 féle Intel, mind ugyanabban a kiépítésben, és 1 féle AMD, a már említett A4-5000-rel és Radeon HD 8330-cal. Az AMD-nek most egyszerűen rosszabb a neve. Ez van, kérem. Ezért van kevés laptop, meg kevés minden. Rosszul megy nekik. De az volt a jobb vétel. Mondom, majd kíváncsi leszek az új magokra az új gyártástechnológiával, mit hoznak ki belőle. Kb. ez az utolsó dobásuk, úgyhogy szurkoljunk nekik. :-)

• tilla311

tag

válasz tlac #11122 üzenetére

Persze, mert most az Intel jobb. Hatékonyabb a mag, fejlettebb a gyártástechnológia. Az AMD jelentősen lemaradt. A CPU architektúra zsákutcának bizonyult. Az AMD csíkszélességben több generációval le van maradva. Ezek a Zenek azért erősebbek lesznek, hatékonyabbak, és amíg az Intel épp most hagyott fel a fejlettebb gyártástechnológiára állás ütemével, és amit a Broadwellnél is már alig tudott bevezetni a rossz kihozatali arány miatt, addig a TSMC már a 7 nm-t tervezgeti 2-3 éven belül. Ezek azért takarékosabb és hatékonyabb chipeket eredményeznek majd vélhetően. Ha lesz elég kapacitás, reméljük, jut majd az AMD-nek is, és akkor láthatunk ilyen laptopokat. :-)

Új hozzászólás Aktív témák