Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tosee
őstag
válasz zolikaDB #13561 üzenetére
start-> futtatás -> beírod, hogy "control userpasswords2"
Majd a felhasználóknál kiválasztod a Guest (vendég), és a tulajdonságoknál azon belül a csoporttagság fülön, Az egyéb beállításoknál válaszd ki a "vendégek" nevű csoportot...
Nem telepíthetnek, nem módosíthatják a rendszerfájlokat stb... Azt viszont nem tudom, hogy láthatják-e a rendszergazda fájlait, de szerintem nem!A4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
localhost
Közösségépítő
válasz zolikaDB #14394 üzenetére
Tessék szíves lenni szólni a takarítónőnek, hogy (a) víruskeresést (b) spyware-eltávolítást sziveskedjen végezni (c) esetleg jöhet még egy CCLEANER, aztán (d) tessék örülni, hogy már megy is!
a-b-c-d ebben a sorrendben!
:-)¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
adam_454
tag
válasz zolikaDB #14621 üzenetére
nem tudok róla, hogy lenne router tesztelő program, max úgy ha kipróbálod, de azt megtudod nézni, hogy a router kap-e rendesen ip-t? vagy legalább annyit, hogy ha routeren megy át a neted, akkor van-e pl névfeloldás (pl a ping prohardver.hu parancs pingel-e vagy elszáll ismeretlen hosttal?)
-
adam_454
tag
válasz zolikaDB #14624 üzenetére
arra voltam kívácsni hogy a router kap-e ip-t amit a legtöbb gyártónál a router webes felületén lehet megnézni, ott ahol beállítod.
pingelni pedig vagy ping IPCIM vagy ping akármi.hu paranccsal lehet. azért írtam le h "ping prohardver.hu" mert ekkor dns hibákat is lehet látniUgyanazt az átjátót, IP-t írja ki mindkét gép!
na ha ez igaz akkor ott gondok vannak (feltéve, hogy ezt mind2 rendszeren az IP cím után látod)[ Szerkesztve ]
-
adam_454
tag
válasz zolikaDB #14639 üzenetére
te, már megint nem azt csináltad amit kértem...
sikerült leteszteled a routered switch részét, de azt eddig is tudtuk, hogy működik. azért kértem, hogy egy netes címet pingelj, hogy legalább valami átmenjen a router wan portján is. illetve azért kértem, hogy nézd meg a router beállítófelületén, hogy kap-e ip-t, hogy szintén láthassuk, hogy müködik-e a router router része de jelen állás szerint még mindig azt mondom, hogy ez a része elhalálozott, viszont maradt, egy 4 portos, dhcp szerverrel ellátott switched.
amúgy a vezérlőpultban amit te látsz az csak annyit jelent, hogy csatlakoztál a routerhez, és kaptál tőle ipt. ugyanezt látod, hogyha kitéped a routerből az internet kábelét, mindig azt fogja mondani, hogy csatlakoztál, pedig már rég nem (vagyis a helyi hálózathoz igen, de nem az internethez) -
adam_454
tag
válasz zolikaDB #14645 üzenetére
na innentől válik érdekessé a téma. elvileg működik a akkor a router legalábbis van benne valami élet. ki kellene próbálnod valamit: letölteni valami cdről futó rendszert pl egy linux live cd, és megnézni, hogy az mit szól a routeres nethez. de az is lehet, hogy a router tényleg kaka, merthogy icmp csomagok még átcsorog(hat)nak rajta de amúgy nem sok semmi más.
windows live messenger aka msn mesengernek van egy jó kis toolja, amit akkor dob fel, hogyha hálózati probléma miatt nem tud bejelentkezni. hibaelhárítás gombra kattintva ugrik elő, ahol ellenőriz pár dolgot. ezt nézd meg, és írd le, hogy mire panaszkodik. hogyha az átjáróra, akkor a router lesz használhatatlan.
még1: villámlás után újra kellett állítani a routert?switch meg router között mi a különbség
a switch az egy olyan eszköz aminek segítségével össze lehet kötni utp kábellel több gépet is, aránylag okos egy teremtés, mert tudja, hogy melyik portján melyik gép lóg, és ha valaki valakinek akar küldeni valamit akkor csak annak a gépnek küldi tovább akinek kell, ezzel elérhető az, hogy egyszerre több gép is tudjon forgalmazni. pl ha az 1. porton csüngő gép a 3. porton csüngő géppel beszélget, pl egy filmet küldenek át, attól még a 2. porton lévő gép is tud forgalmazni a 4. felé. Ezt egy hubbal nem tudod elérni mert az a bejövőt mindenkinek tovább küldi. a router az lényegében egy hálózati útválasztó, ami két hálózatot köt össze, egy személyben switch (a saját kis otthoni gépeidet köti össze egy hálózattá), és átjáró a másik hálózat (jelen esetben az internet felé). röviden nagyjából ennyi, persze van pár rész benne amibe beleköthetnek a pontos definíciót ismerő emberkék
[ Szerkesztve ]
-
válasz zolikaDB #15859 üzenetére
Lehet, hogy belül a csatlakozó forrasztása kezd elengedni. Érdemes lenne valakivel megnézetni. Még két egyéb lehetőség van, az egyik, hogy kezd meghalni az USB vezérlő áramkör, a másik szoftveres. Utóbbit 'könnyen" ki lehet zárni egy windows újratelepítéssel.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Lejszi
senior tag
válasz zolikaDB #15859 üzenetére
ha mindenképp beszart es nem éled ujra és mar nem is garis akkor vegyél egy 4-es USB hub-ot és meg van oldva a dolog.
én pont tegnap vettem egy ilyet: Belkin USB hub
a PLUS-ban 1499Ft-ért. -
válasz zolikaDB #15863 üzenetére
Ha az áramkör romlott el, azzal nem lehet mit kezdeni (veszel egy usb hub-ot azt jóvan), ha a forrasztás, az pillanatok alatt megjavítható (mondjuk a laptop szétszedése meg összerakása eltarthat egy ideig). Amúgy gyanítom, hogy a forrasztással lehet a baj, mert a másik usb jól működik. Viszont ha tényleg ilyen olcsó egy hub (1.5k), akkor nem érdemes szerintem a javíttatásával bajlódni, mert valszeg többe kerül az.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz zolikaDB #18701 üzenetére
Miért futna win alatt? Legalább elolvasnád miről van szó (LiveCD, LiveUSB). Arról nem is beszélve, hogy nem tudsz úgy partíciót méretezni, hogy fut az azon levő oprendszer.
Mit értesz on/offline alatt?Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
localhost
Közösségépítő
válasz zolikaDB #21224 üzenetére
Hmmm. Ha routerről kapja a netet, akkor a router már eleve "megosztja a netet", nem?
Miért nem oda csatlakozik az új kliens, miért a Te gépeden kell ezt elkövetni ?[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
joe2005
senior tag
válasz zolikaDB #21251 üzenetére
Azt kérdezed, hogy miért nem látszik az a bizonyos menü funkció a te gépeden én arra kerestem a választ, ha a te gépedben kettő hálókártya van, akkor meg fog jelenni az adott funkció, különben úgy értelmezem, hogy nem.
Nálam most csak olyan gépek vannak ahol 2 hálókártya van, tehát nálam látszik ez a funkció, amit te hiányolsz a megosztásodhoz."Have you tried turning it off and on again?"
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz zolikaDB #21551 üzenetére
Microsoft Office Multi Language Pack 2007 - MUI (Multilingual User Interface)-re van szükséged ehhez. Ilyesmire.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz zolikaDB #21567 üzenetére
Kicsit sokáig tartana most csak ezért letölteni az iso-fájlt, de szerintem van még valami telepítőfájl azon kívül, amit elindítottál, mert ez csak a Microsoft Office Project Standard (vagy Professional) 2007-hez és Visio-hoz tartozó magyarítás.
Sk8erPeter
-
Lenry
félisten
válasz zolikaDB #23003 üzenetére
vezérlőpult - felügyeleti eszközök - számítógép-kezelés - lemezkezelés - itt jobb klikk a partícióra és itt meghajtóbetűjel és elérési út módosítása
a rendszermeghajtó betűjele nem módosítható
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
-
brd
nagyúr
válasz zolikaDB #26019 üzenetére
Igen, az.
A közvetlen előnye, az otthoni felhasználók számára az, hogy több memóriát kezelnek a Desktop OS-ek is (nem 4 GB-os a határ). Ill. bizonyos esetekben, ugyanazon program 64 bites verziója gyorsabb (ha megfelelően van programozva persze, tehát ne úgy képzeld el, hogy 64 bit=gyorsabb működés; de ha jól csinálják, akkor gyorsabb).The only real valuable thing is intuition.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest