Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
válasz Antigabo #11628 üzenetére
Frissítések tökmindegy mikor, VGA driver minél előbb, monitor driver a VGA driver után. DirectX mindegy mikor (XP-re amúgy nincs DX10, csak egy ún. "wrapper", de az mindegy mikor, legfeljebb a VGA driver legyen már fent). .NET mindegy (de az frissítésként jelenik meg, tehát nem igazán értem a kérdést ;) ) A vizuál C-hez nem értek, de valszeg' elég a 2008.
The only real valuable thing is intuition.
-
_ak_
addikt
válasz Antigabo #11628 üzenetére
-Chipset
-lan
-dx
-vga
-audio.net asszem az ati driverek kérni szokták, így (ha kell) ez bekerül a vga elé,
mvc++ próbálkoztam én ia azzal, h csak a 2008asat teszem fel, de volt olyan progi (pl outpost) ami ennek ellenére felpakolta a 2005öset is, így valószínű elég csak az utóbbi.(ez személyes preferencia, ami régi bevált megszokáson alapszik)
Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
válasz Antigabo #11649 üzenetére
Annó volt, h a vga és az audio drivereknek kellett a frissebb dx. asszem pl win98ba alapból 5ös volt, de az újabb detonator driverek dx6al működtek együtt (ezt most csak példának, már homályos az emlékezetem ) Szal ezért kell elöbb a dx (legalábbis kellett)
Ha nvidiad van, akkor ráér a .net, amikor vmi kéri msvc++ al meg én is így jártam egy párszor, de szvsz, amelyik proginak kell, az úgyis felteszi magától..
Let's begin, de gozaimasu!
-
Tosee
őstag
válasz Antigabo #23067 üzenetére
Igen! Rendszergazda jogosultságod van! De van egy külön "Rendszergazda" fiók is, amit a felhasználó nem lát! Alapesetben a felhasználó neve mint ahogy írtam Rendszergazda, és a jelszó mező pedig üres!
Ha van lehetőséged áttírni a felhasználó nevet, vagyis klasszikus bejelentkezést használsz akkor írd át, és próbálj meg belépni azzal!
Ha nem megy akkor a bejelentkező képernyőnél nyomd meg 2x a ctrl+alt+delete kombinációt, és előjön a klasszikus bejelentkező ablak...
Felhasználó: Rendszergazda
Jelszó: üresen kell hagyni majd OKA4-es rajzlapom, hasonló típusú Audira cserélném!
-
Tosee
őstag
-
kalasz
tag
válasz Antigabo #23076 üzenetére
Hali!
Próbáld meg ezt hátha.....
[backdoor][ Szerkesztve ]
A tapasztalat jó iskola, csak a tandíj magas.
-
válasz Antigabo #23132 üzenetére
2GB-nél többet nem fog használni egy játék sem XP alatt, hacsak nem XP PRO-d van, és használot a boot.ini-ben a /3GB kapcsolót. Viszont még így is megéri plusz 1 gigát tenni a gépbe, mert a játéknak így lesz tisztán 2 giga ramja, nem fog elvenni belőle semmi rendszerfolyamat vagy bármi egyéb program, ami a háttérben fut. Szóval +1GB-t ajánlok. Viszont ha régi alaplapod van, ami csak úgy tudja dualban futtatni a ramokat, ha egyforma méretű modulok vannak párban, akkor +2GB-t.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Antigabo #23132 üzenetére
Nekem felesleges, mert tényleg nem használok memóriazabáló alkalmazást.
Amúgy ha ki van kapcsolva, akkor pl. Photoshop izélget, hogy ugyan már, kapcsoljam be, mert túlcsordulhat. Pl. ha komolyabb videoszerkesztőt használnék (akár már az Adobe Premiere Pro-t), vagy épületeket terveznék, akkor már bekapcsolnám.
A többi meg úgy van, ahogy ollie írja.
Szerk.: (#23135): nem, a memóriatúlcsordulástól semmi baja nem lesz a rendszernek.(#23136) sbazsi: hát ez nem túl biztató, de mondjuk valahogy nem vagyok meglepődve... ez kb. olyan, mint amikor elmész sebészhez egy gyulladt sebbel, miután beleléptél egy üvegszilánkba, ami már 2 hete történt, de a seb még mindig rohadtul gyulladt, sőt már bedagadt, és már az is felmerül benned, hogy esetleg benne maradt egy szilánkdarab, erre az orvos annyit állapít meg az egészről, hogy hát a seb gyulladt, és nem tud mit csinálni. Én most jártam így, lassan olyan érzésem van, hogy nincs már szakember, akihez fordulhatnál a problémáddal... (akkor minek is van a TB? Esetedben meg minek vannak szervizek?) Na, bocs a mellékvágányért meg a felesleges filozofálgatásért.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Antigabo #23515 üzenetére
A HDD legelejére a swap-partíciót tisztességesen csak újraparticionálással tudnád létrehozni, amihez meg az adataidat le kéne mentened addig máshova, újraformázgatni, stb., ami egyébként nem egy olyan bonyolult művelet, de így külső programmal létező partícióra az egész csak gányolás.
Ilyen módon többet vesztesz a gányolással, mint amennyit nyersz, ha ESETLEG sikerül is elhelyezni valahogy a HDD elejére...
2 GB RAM-nál amúgy is ki lehet kapcsolni a lapozófájlt a fenébe, ha nem használsz memóriazabáló alkalmazást.Egyébként meg: [link]
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
brd
nagyúr
válasz Antigabo #23530 üzenetére
A PQMagic használatával elérhető, hogy átméretezd a windows partícióját, majd a létrejövő helyre készíts egy swap-partíciót, és oda helyezd el a file-okat. Persze ha a PQMagic működése közben áramszünet van, vagy lefagy a gép, búcsúzhatsz az adataid jó részétől. Az is megoldható, pl. a jkdefrag megfelelő használatával, hogy ne kelljen új partíciót létrehozni, hanem a mostani windows partíció elejére kerüljön a pagefile, de ez több hozzáértést, és időt kíván.
The only real valuable thing is intuition.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Antigabo #23541 üzenetére
Engem meg magasról nem érdekel a véleményed.
Mondtam már, csak a gyenge felfogóképességed korlátozott benne, hogy megértsd, ez így nem egy tisztességes megoldás, mert normálisan a HDD újraparticionálásával és -formázásával lehet megcsinálni, hogy TÉNYLEGESEN a HDD elejére kerüljön adott partíció, te meg most szentül meg vagy róla győződve, hogy mekkora király vagy, amikor szoftveresen bíráltad felül a HDD kezelését, ami egy lehetséges megoldás, de nincs kedvem elmagyarázni, hogy miért nem olyan jó, úgysem vennéd az adást.
Én lehetőleg kerülöm a Partition Magic és hasonló jellegű programokat (pl. mint amit te használsz), ha már létezik normális megoldás is, de szíved joga azt használni, amit csak akarsz, ebbe nem szólok bele. Csak akkor talán ne kérj tanácsot, ha nem fogadod el mások véleményét, nem azt mondtam, hogy az enyém szent, de én ha véleményt kérek, akkor nem kezdek el okostojáskodni, és megköszönöm, ha valaki segíteni akar.
Ráadásul egyetlen normális ellenérved sem volt az ellen, amit mondtam.
És talán az ilyen jellegű hozzászólásaidat priviben írd meg, vagy legalább tedd OFF-ba. Mást nagyon nem érdekel a mi vitánk.Sk8erPeter
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Xbox Series X|S
- Politika
- Robotporszívók
- Vodafone mobilszolgáltatások
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Óra topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest