- Fórumok
- OS, alkalmazások
- Windows XP
- (kiemelt téma)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
-
39300 - 39201
51090 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2023-12-13 05:19 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
-
Dluinet
nagyúr
-
flash-
veterán
-
brd
nagyúr
Az ilyen kék képernyős hibának semmi köze a kikapcsolt lapozófile-hoz. Azt leginkább valamilyen driverhiba okozza (de lehet még vírus/spyware, vagy sérült rendszerfile is - a HW-es hibákról nem is beszélve). Ha flash miatt történik, akkor valószínűleg a VGA driver a bűnös (esetleg maga a flash).
Lenry: Kikapcsolt pagefile miatt egyetlen hibajelenség léphet fel: nem kap egy (vagy több) program memóriát, amikor kér (pontosabban leginkább a már elvileg megkapott memóriaterületet nem tudja a windows neki valós használatra odaadni, de most ne menjünk bele a memóriakezelésbe ennyire). Ezt az adott program vagy jól lekezeli (pl. el sem indul, vagy futás közben jelzi, hogy kevés a memória), vagy nem (bezáródik, vagy lefagy).
-
Lenry
félisten
fölötte sem igazán érdemes. a memórakezelés - tévhitekkel ellentétben - nem teljesen úgy megy, hogy ha elfogy a RAM, akkor swappelünk, a swapet folyamatosan használja a rendszer, és bizony nem ritkán fordul elő olyan hiba, ami a kikapcsolt swapre vezethető vissza.
mint mondtam: én 16GB RAM mellett se kapcsoltam ki, és a Windows használja is. nem sokat, de használja.
-
szab.tam
nagyúr
nem akartam beleszólni, de pár hónapos gyakorlati tapaszalat.
ksi gépemben az ssd-re való váltás előtt kilőttem, hogy gyorsítsak. aztán meg kikapcsolva hagytam, hogy az ssd-t kíméljem.2 gb-nál volt pár gyanús, kék képrenyős win leállásom, aminél a kevés ramra gyanakodtam.
a leállás előtt általában ie-t nyitottam, és valami flash televághatta a ramot. ( lehet, hogy baromság?
) az ipon oldalának ie-ben való megnyitásakor többször is előfordult a dolog.
most a 2*1 gb mellé beraktam másik 2*1-et. 32xp lévén nem látja az egészet, csak 2.75-öt. de a feljebb említett leállások megszűntek, és normál használat mellett 26-40% memóriahasználatot ír ki az everest.magyarul: 2 gigánál én sem kapcsolnám ki...
-
Lenry
félisten
-
flash-
veterán
sziasztok
adott egy windows xp sp3 al ellátott laptop
a laptopban 1gb ddr2 memória van.az lenne a kérdés hogy a windowsban kell ebben az esetben lapozófájlt beállítani?vagy nem?
mert valahol írják hogy nem kell 1 giga ramnál,valahol meg akkor is ajánlják.
ha letiltom lehet abból baj?
a gépen nem játszok csak netre,szövegszerkesztésre,filmezésre használom. -
Dluinet
nagyúr
-
szab.tam
nagyúr
update:
amikor ott volt a help után a lista: onnan már be tudtam gépelni az "EXIT"-et. újraindult, és hejreállt...kicsit kacifántos, de ha hibajavítás konzol nem ott kéri tőlem az "EXIT" begépelését, ahol nem lehet, akkor egyszerűbb lett volna...
jól megbeszéltem magammal, és köszönöm nekem.

-
szab.tam
nagyúr
újra hi!
segate hybrid momentus xt
32xp sp3boot-nál kiírja:
\windows\system32 qconfig\system file sérült, vagy hiányzik
lemez, javítás telepítő cd-ről ajánlat.xp cd boot, javításig eljutok, nyomom a "j"-t.
bejön a fekete képernyő:
xp helyreállítási konzol....
a kilépéshez és a számítógép helyreállítsához gépelej be az EXIT parancsot.1: C:\WINDOWS
melyik Windows-telepítésre szeretne bejelenkezni?
(a kilépéshez nyomja meg az enter billentyűt.)_és itt megáll a tudomány. ott a cursor az utolsó zárójel mögött. ha entert nyomok, újra indula gép, és megint jön a hibaüzenet. az "EXIT"-et meg nem tudom begépelni, mert csak az "e" betűt engedi.
hogyan tovább? bientyűzet ps2-n van, nem usb-n...
a javítás úgy nem működik, hogy másik winyóról beboot-olva javítani valahogyan a file-t?

szerk:
beütöttem, hogy "1" , enter-> írja be a rendszergazda jelszavát!
nem is adtam meg jelszót, így itt sem tudok. ilyenkor mi van?
szerk2.
help-nél kiad egy támogatott parancsok listáját. itt végleg elakadtam.... -
Dluinet
nagyúr
-
Nova96
őstag
-
Dluinet
nagyúr
-
Nova96
őstag
-
flash-
veterán
-
Dluinet
nagyúr
-
flash-
veterán
-
Dluinet
nagyúr
-
flash-
veterán
sziasztok
a kérdésem az lenne hogy egy laptopot amiben található már sata winchester,mégis milyen mértékű a lassulás ha nem sata módban van telepitve az operációs rendszer,tehát ki van kapcsolva a sata native mód vagyis nincsennek az ahci driverek sem telepítve..
ez milyen mértékü teljesítmény csökkenést eredményez?
-
brd
nagyúr
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
kraftxld
félisten
A plusz XP licensz.
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
kraftxld
félisten
Igen, azzal nem nagyon, de még mindig adott a lehetőség virtualbox-ra vagy vmware-re.
Én is elég sokat használok még XP-t hülye VPN kliensek és egyéb kókány programok miatt, de biztos meghülyülnék ha mindig újra kéne indítgatni a gépem hozzá
Ha napi szinten kell a dolog megéri ezt a kis plusz befektetést. -
agemate
addikt
-
kraftxld
félisten
-
agemate
addikt
és brd:
Hitachi 5K3000 2TB; ezen vannak a dokumentumaim. Újrapartícionálni nincsen időm sajnos /backup-ok miatt/
Ha legközelebb hasonlót csinálok, hol tudom majd megadni a partíciósémát? (sajnos ennyire sosem ástam be magam a PC működésébe, itt az ideje
) -
Fire/SOUL/CD
félisten
-
brd
nagyúr
Mert a 32 bites XP nem kezeli a GPT típusú partíciókiosztást, az MBR-esnek pedig van egy 2TB-os limitje. De hiába csinálnál kisebb partíciót, maga a "partíciós tábla" (azért az idézőjel, mert GPT-nél nem így hívják, de kb. ugyanazt jelenti) olyan, hogy a 32 bites XP nem ismeri. Ha viszont MBR-essé alakítod, akkor max. 2TB-os partíció lehet rajta.
-
agemate
addikt
-
agemate
addikt
-
agemate
addikt
-
Sickboy25
addikt
köszönöm, végigzongorázzuk és jelentkezem...

-
Fire/SOUL/CD
félisten
Azt nem tudom mi okozza, de egy XP újratelepítés és a telepítővel a HDD lassú formázása segíthet. Ha ez után is eljátssza ezt a lapos, akkor már lehet hardveres a probléma pl HDD döglődik, de azt is megnézheted, hogy a hűtéssel nincs-e gond.
(Laposoknál is elporosodhat/elpiszkolódhatnak azok a a kis rések, vagy maguk a ventik...) -
Sickboy25
addikt
Sziasztok!
Lenne egy furcsa dolog, amit egy laptopon figyeltük meg, mégpedig azt, hogy bármilyen üzenet megjelenik a gép újraindul. Legyen az intereneten vagy csak word vagy excel vagy játék.
Például: hibás jelszónál újraindul, wordben kívánja menteni üzenetnél szintén és így mindennél. Tehát bármilyen üzenetet ad egy böngésző, egy program vagy mag a win, azonnal újraindul.
Automatikus újraindítás kikapcsolva.
Mitől lehet? Találkozott valaki hasonló jelenséggel?Köszönöm

-
Fire/SOUL/CD
félisten
Linux-al (vagy valamilyen particionáló progival) törölj minden partíciót a HDD-ről. (Nem is kell létrehozni, majd az XP telepítővel particionálsz)
Ha korábban esetleg Linux is megfordult a HDD-n, akkor pl a Grub okozza a hibát, illetve a BIOS-ban győződj meg róla, hogy a SATA üzemmód IDE-re legyen állítva (már ha van ilyen opció a BIOS-odban) -
Dluinet
nagyúr
-
Nova96
őstag
-
Visormail
addikt
A választhatóakat nem szedi le magától soha, leginkább a sürgőseket. A csoportházirendben lehet engedélyezni az ajánlottakat is (startmenü/futtatás/gpedit.msc/felügyeleti sablonok/windows összetevők/windows update/az automatikus frissítések funkció telepítheti...) A windows update honlapon lehet engedélyezni a microsoft update-et akkor leszedi az officehoz valókat is.
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
XP-ben, ha az automatikus frissítések be vannak kapcsolva, úgy hogy magától töltse le és telepítse a frissítéseket akkor milyen frissítéseket tesz fel? A létező összeset (választható és javasolt is), vagy csak a fontos frissítéseket? Illetve csak a kimondottan az XP-hez lévő frissítéseket szedi le magától, vagy más, Microsoft fejlesztésű programhoz is, mint pl az Office-hez tartozó frissítéseket is?
-
Visormail
addikt
Ja fordítva kell telepíteni, először az xp-t utána a 7et akkor készül csak automatikusan boot menü. Így most neked kézzel kell létrehozni pl az easybcd programmal. Amelyik partíciót nem látod valamelyik win alatt az valószínű csak nem kapott, betűjelet, sajátgépre jobbegérgomb kezelés, bemész a lemezkezelésbe ott látni fogod jobbgomb rá meghajtóbetűjel.
-
Lenry
félisten
letöltöd az EasyBCD nevű ingyenes programot, telepíted a Win7-re és kb 3 kattintással hozzáadod az XP-t a bootmenühöz.
partícióknak lehet, hogy csak a betűjele hiányzik
vezérlőpult - felügyeleti eszközök - számítógép kezelés - lemezkezelés
jobb klikk az alsó részben a partíción - meghajtóbetűjel módosítása -
agemate
addikt
Üdv!
Alapvetően Win7 x64 rendszerem van, de bizonyos programok miatt fel kellett tennem az XP-t. A következőképpen jártam el: Win7 alól zsugorítottam a C meghajtót (amin a Win7 van), kijelöltem egy 80GB-os partíciót az XP-nek. Formáztam, rá is húztam az XP-t, tökéletesen bootol is. Viszont nincs bootmenü indításnál, alapból az XP-t indítja. Mivel többet használom a hetest, ezért helyreállítottam a telepítőcd-jével és mostmár a hetes bootol, boot menü szintén nincs, de nem is látszik a hetes alól az XP-s partíció.
Hogy tudok létrehozni bootmenüt? Ami még gond, hogy a D meghajtóm (tároló) az XP-ről nem látszik, csak a hetesről.. És szeretném látni mindkét helyről.
-
Lenry
félisten
-
vighi
csendes tag
-
Poo
senior tag
-
cigam
titán
-
Poo
senior tag
úgy néz ki most az egész hogy:
wdtv live összekötve a tvvel, wdtvben van egy netkábel és net is van rajta mert a youtube megy kap ip cimet stb...van egy router meg van egy laptop.a munkacsoportot azonossá tettem a megosztott mappán teljes hozzáférés van.
most feltolom a leg újabb firmwaret rá egyenlőre és szerintem holnap baszakodom tovább vele de én is úgy gondolom h egy sima megosztott mappa elég kéne hogy legyen, nem vagyok láma a megosztásokhoz annyira szerintem,de ki küszködöm h menjen ez a szar úgy ahogy én szeretném :-D Ha beletolok egy usb-s eszközt gond nélkül betallózom a gépről csak nekem pont forditva lenne előnyös :-D -
cigam
titán
-
Poo
senior tag
-
cigam
titán
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
brd
nagyúr
-
Faterkam
addikt
-
Dluinet
nagyúr
Az is megoldás lehet, hogy a másolás előtt visszazárod a rendszert telepítés előtti állapotba. XP telepítő cd, Support, Tools, Deploy.cab-ot kicsomagolod és indítod a sysprep programot. 3 pipa és Visszazár. Az új partícióról bootolva a minitelepítő fog elindulni, ami beállítja az xp-t az új környezetnek megfelelően.
http://winportal.net/?id=20&highlight=sysprep
http://support.microsoft.com/kb/302577/hu -
Trust God
csendes tag
-
Faterkam
addikt
-
brd
nagyúr
Eltávolítod az összes HW-hez köthető programot, majd az összes drivert, azok közül, ami az alaplapi eszközökhöz köthető (és ezt még mind újraindítás nélkül!). Előbbi viszonylag egyszerű, utóbbihoz kell egy kis tapasztalat (könnyű olyat is eltávolítani, ami fájni fog). Aztán még valószínűleg azzal is küzdeni kell, hogy az új alaplap háttértároló-vezérlőjének driverét valahogy belehekkeld.
De az is lehet, hogy átrakod az új gépbe a HDD-t és szerencséd lesz, elindul, és nem is lesz lassú, és bugos a működése. Azért ha ez utóbbit kipróbálod, legyen teljes mentés a HDD-ről (vagy még jobb, ha másik HDD-re másolod át, és azzal próbálkozol az új gépben)!!! -
Faterkam
addikt
Én ezt egy P35-P45 Gigabyte - Asus cserénél próbáltam meg. Nekem sikerült összehoznom, így:
1, Nálam a hangkártya és a hálókártya se stimmelt, ezeknek a drivereit töröltem.
2, A meglévő rendszerpartícíót lementettem egybe egy másik (külső vinyóra) vagy partícióra. (én akkor még Norton Ghost-ot használtam)
3, gépet összeraktuk, vinyóról rendszert visszatettem. (rebootnál kékhalál egyből)
4, Xp berak, telepítés, és amikor odáig eljut hogy a C: meghajtón van már egy Windows, ott lehet javítást kérni. Felmásolta a neki hiányzó dolgokat, Az adataim mind megmaradtak, levelezés doksi stb.
Azóta is azt a rendszert használom.
-
Trust God
csendes tag
És egy olyan megoldáshoz mit szólsz, hogy Norton Ghost-al csinálok egy backupot a lemezről, ezt áttöltöm az új vinyóra, majd indítok egy frissítő telepítést?
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Vannak backup/restore progik, amelyekkel elmenthető a rendszerpartíció tartalma és visszaállítható egy másik hdd-re.
Kérdés, hogy egyáltalán a jelenlegi ép rendszered, az külön partíción van, avagy egyben van a hdd (1 partíció az egész) és mégis mekkora az a hdd...Dluinet
Mentése legyen, mert az a módszer az igen veszélyes játék, mert ha mégsem menne fel az XP a másik gépen és leakad az egész, akkor a régiben sem fog már elindulni és minden fontos progi megy a levesbe. Mindenképp kell egy rendszermentést csinálni előtte... -
Dluinet
nagyúr
-
Trust God
csendes tag
Könyvelőprogram.
És ha mégis tennék egy próbát és nekifutnék, akkor hogyan?

-
Poo
senior tag
Igazából nem ragaszkodom a sambához de azt szeretném megoldani h van egy networkos media lejátszó(wd tv live) amit hálózatra rádugva szeretném azt megoldani h egy gépen lévő megosztott mappát lásson és onnan használja a lejátszáshoz a media cuccokat és a manuálba azt írták h egy sambát dobjunk fel a gépre....De ha van más ötleted szívesen várom :-D
-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
Trust God
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon sürgős és fontos kérdésem.
Van egy P4-es gépem jogtiszta Win XP-vel, tele fontos programokkal (elsősorban könyvelőprogramokra gondolok). Vettem most egy új kétmagos PC-t, és a P4-es gépen lévő XP-t egy az egyben át szeretném helyezni az új PC-re, úgy hogy a telepített programok tökéletesen fussanak. ugyanis több olyan progi van gépen, amit ha újbol telepíteni szeretnék, ki kell fizetni ismét, és sok adatmentést is tartalmaznak.
Milyen módon lehetne ezt biztonságosan megoldani???
Előre is köszi a választ!
-
cigam
titán
-
Poo
senior tag
Tudna valaki linkelni xp-re egy samba servert mert nagyon nem találok.köszönöm.
-
ballington
addikt
-
ro_bert17
őstag
cmd=>systeminfo
-
ballington
addikt
hello,
nem tudja valaki, hol lehet megnézni egy rendszeren, hogy mikor lett rá feltelepítve egy oprendszer?
-
cigam
titán
Visszafelé kompatibilis mint maga az sp3. Nem kell lépésenként telepíteni a különféle verziókat. Kivéve ha olyan elvetemült programozók írták a rajta futó programot, mint pl. a sony. A Vegas régebbi verziói kifejezetten igényelték a 2.0ás verziót attól függetlenül, hogy a .net éppen hol tart.
Szóval elméletileg minden progihoz jó a leguccsó verzió, de akadnak kivételek. -
flash-
veterán
sziasztok
én a dotnetfxről kérdeznék.
adott egy windows xp sp3úgy tudom azon sincs dotnetfx.
rá lehet egyből telepíteni az xpre a .NET Compact Framework 3.5 Redistributable
változatot?ez tartalmazza az előzőeket is?
vagy előtte fel kell tenni az előzőeket? -
Petyyyyy
addikt
Üdv!
Nos ma délelőtt újra toltam az xp-t egy haveromnál. Winyó már ketté volt osztva ahogy azt kell, ez előtt is így ment. Feltoltam a rendszert és fogalmam sincs mi történt...a második partíció (D) teljesen üres wolt. A kérdés, hogy ez hogy történhetett? Nem először telepítek, szóval nem epic fail gyanús, viszont marhára kellemetlen, hogy elvesztek az adatok. Ötlet, hogy mi okozta? Vagy esetleg valami tipp visszaállításra? Bár ezutóbbi sztem lehetetlen

-
sss
őstag
-
The.Bali
aktív tag
Köszi!
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Letöltöd és telepíted: WUD
Letöltöd a megfelelő nyelvű és típusú Update List-et: [Update Lists] (ULZ kiterjesztésű a fájl, de futtatható, simán duplaklikk vagy enter a telepítéséhez)Ezután elindítod a WUD-ot, a többi egyértelmű lesz, majd Nlite-al legyártod az ISO-t és létrehozod a bootos XP telepítő pendrive-ot.
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Hely szüke miatt inkább olyan programra lenne szükségem, amivel tudok készíteni egy friss, összes eddig kiadott update csomagot tartalmazó XP telepítőt, valamint ki tudom venni az XP-ből a fölösleges programokat pl Media Player, stb, hogy ezzel is helyet nyerhessek. (régen ilyen program volt az nLite). A végén bootolható Pen drive-ra szeretném rátenni az elkészített telepítőt.
Tudtok ebben segíteni?
-
A_ScHuLcZ
addikt
Hogy tudok meglévő, telepített winxp-n serialt cserélni, ha nem működik az a módszer, hogy átírom a HKLM/Software/Microsoft/Windows NT/Currentversion/WPAEvents/OOBETimer 1-2 értékét, majd újraindítom az aktiválási folyamatot? Ugyanúgy aktivált terméknek észleli utána magát, még akkor is, ha rebootolok registry módosítás után. Régen ez a módszer működött, erre tisztán emlékszem, most már nem megy, több gépen is tapasztaltam. (ghost fileból telepítem a munkahelyi gépeket, ezért lenne szükség rá)
Valakinek ötlet?

-
Fire/SOUL/CD
félisten
-
ro_bert17
őstag
-
Fire/SOUL/CD
félisten
Tehát röviden: Betűjelet kap a pendrive és memóriakártya is, csak kiírja az XP, hogy nincs megformázva, de formázni meg nem lehet?
Ha ez a szitu, akkor1. Ha van a noti BIOS-ában USB Legacy Support, akkor azt Enabled-re állítsd
2. Először a pendrive-al próbálkozz, így: [link] (Ha a CLEAN parancs hibátlanul lefut, akkor van esély, ha nem döglött a pendrive, meg a kártya, bár hogy mindkettő meghalt volna, azt nem tartom valószínűnek)
3. Ha a pendrive-al sikerrel jártál, akkor játszd el a 2-es pontban leírtakat a kártyával is.(Mint írtam, csak akkor ha betűjelet kap, mind a pendrive, mind a kártya)
-
Thunderzolee
veterán
Üdv!
Egy Asus notiról van szó, még nem tudom, h pontosan mi a típusa, (de Celeron M 530-as proci van benne). Windows XP van rajta.
A hiba most kezdődött vasárnap délután:
Az USB-be dugott fénylépezőt nem ismeri fel.
A fényképezőből kivett, és a memóriakártya-olvasóba dugott memóriakártyát szintén nem ismeri fel.
USB-be dugott pendriveot nem ismeri fel.
De az USB-be dugott telefont felismeri.Eszközkezelőben hiba nem látszik.
Telefont bármelyik helyre dugva felismeri.
A memóriakártyára, ill. a pendrivera azt írja, nincs formázva.
Pendrivenál engedélyezte a tulaj a formázást; elkezdte, majd "formázás nem sikerült" hibaüzenettel végzett/maradt félbe.
Hiba okát nem írta.Mi lehet a gond?
Ezt találtam:
http://pcforum.hu/tudastar/62695/USB+port+nem+mukodik.html
Driver reinstallara gondoltam én is, de ha nem szűnik meg a hiba, egy új oprendszerrel folytassam a hiba esetleges szoftveres mivoltának kiszűrését?
Esetleg arra gondoltam, egy Win 7 talán másképp állna a dolgokhoz.Vírusra is gondoltam, de Nod32 nem talált vírust.
Persze ettől még lehet rajt, több rosszindulatú alkalmazás-keresővel még nem próbálkozott.Ezt a kérdést az egyik notebookos topicban is feltettem, hátha ott is tudnak tanácsot adni.
-
The.Bali
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok linkelni nekem leírást vagy jól használható progit, amivel Pen Drive-ról bootolható WinXP-t lehet készíteni?
Köszi! -
ubid
senior tag
-
Dluinet
nagyúr
Ha Huawei modemed van akkor ezt csak egyetlen egyszer futtasd le, ha másik fajta, akkor ez nem jó.
-
ubid
senior tag
Egy apró fejlemény :
Pen-t nem ismeri fel
USB stick-et nem ismeri fel. (közvetlenül beledugva )Megpróbáltam letörölni az USB csatolókat, vissza is rakta magától, így se jó.
Megpróbáltam csökkentett módba indítani, így se jó.visszaléptem a rendesbe és rádugtam a telefonomat :
amihez ugye van egy kis hosszabbító ...ugye az átalakítás miatt.
Létezik olyan hogy USB hoszabbítással működjön ?
ugye aminek mind a két vége USB...
Vagy hogy lehet hogy a telefont felismeri ?Valaki megfejti ?
-
ubid
senior tag
Helló!
A következő a problémám.
Adott egy rendszer Win XP-vel.
Elég régi a gép...Vodafonos Nettel használom , amiről tudni kell, hogy USB-be kell hátra dugni.
Minden szépen ment, azonban egyszer csak megadta magát a net.Azt írta ki hogy az USB eszközt nem lehet felismerni. gondoltam hogy a stick-et megpróbálom más gépbe, ott se volt jó. Bevittem voda-ba... elvitték szervizbe. ekkor kaptam egy csere készüléket, régebbi fajtát.
Ezt felismerte.
Miután megjött a másik stick-em, az új. hazajöttem bedugtam... nem ismerte fel. megint próbáltam másik gépbe, nah abba már jó volt. gondoltam valami történhetett az USBvel e közben.Megpróbáltam beledugni pendrive-ot, de ezt se ismerte fel.
Ezután újratelepítettem az XP-t , gondoltam ekkor már tuti jó lesz!
Hát így se jó, Se a pent se a sticket nem ismeri fel.
A kérdésem a következő :
-1: Mit próbálhatnék még meg? szerintetek mi a probléma ?
1: Lehetséges olyan hogy az összes USB csatoló meghibásodik ?
2: Ellene lehet valamit tenni ? vagy egész alaplap csere kell hozzá ?
3: Létezik valami átalakító, mondjuk hogy bedugom egérbe és annak USB a vége ? vagy hasonló ?Köszönöm a válaszokat és a segítséget.
-
sss
őstag
Üdv,
Van egy xp-s gép, bootoláskor feljön egy menű, h válasszak két oprendszer közül (két windows xp közül). Hogy lehetne azt megoldani, h automatikusan az 1-es oprendszert válassza? (Sry ha nagyon láma kérdés.)
Thx. -
katt777
félisten
De hát működik, nekik ennyi elég. Még drivert sem adtak hozzá W7-hez, úgy kellett keresgélni. Nekik elég annyi, hogy eladták, XP-n rendben megy. Kényszerből ezt használom. Telefon-lassú, leszakadozik, jó esetben olyan "gyors", mint a T-Mobile leszabályozva.

Ha rossz játékokról lenne szó, nem érdekelne. Ráadásul viszont meg is vettem őket.
atesss: Ja, hogy úgy kiszedni! Azt hittem, a driver-fájlokra van szükséged a telepítőből. Miért akarod kiszedni őket? Ha nem olyan rendszerre telepítesz, amelynek nincs szüksége rájuk, nem zavarnak be. Egyébként egyszerű a dolog, nLite-hoz úgyis ki kell csomagolni, és akkor eltávolíthatod a nem kívánt fájlokat (azt nem tudom, hogy utólag integrált drivereket el lehet-e távolítani nLite-tal, de a lehetőség amúgy adott), úgyis végül a munkakönyvtárból készíti el az új CD-t, tehát amit onnan kitakarítasz, az nem lesz benne.
-
atesss
addikt
-
kraftxld
félisten
-
katt777
félisten
XPmódra egy rakás szarságot le kellene tölteni, ami mobilnettel lehetetlen, és semmi garancia rá, hogy ami XP kompatibilitással nem ment, az így működne. W7-en a telenyomor modeme (Alcatel X200) minden csatlakozáskor új hálózatot csinál, aztán lehet törölgetni registryből, ha nem akarok elveszni köztük.
VirtualPC-t póbáltam anno, de azon meg nem 3D-zett az XP. NFS4 végre megy már 7-en is, viszont XIII-at XP-ről lehet csak telepíteni, 7-ről nem (no és a szar motorja miatt úgyis kilép), ill. van pár játék, amelyek semmilyen kompatibilitással v. más módon nem futnak W7 alatt. Mert annyira kompatibilis minden visszafelé.
Szóval egyelőre restartoláskor marad az IDE/AHCI átkapcsolgatás, mert úgy fest, nem csak én nem tudok rájönni, miért nem működik az XP AHCI módban. -
kraftxld
félisten
-
katt777
félisten
-
atesss
addikt
Üdv !
nLite AHCI integrálás:
Egy nLite-al már módosított (Fujitsu Lifebook A530 (Intel HM55 chipset) AHCI drivere + SP3 + CD-Key) XP Prof telepítőből hogyan tudnám kiszedni a beleintegrált AHCI drivert ? -
katt777
félisten
Na, azokat nem találtam az eszközkezelőben. Inf-ben mit mire kellene módosítani? Ennyire még nem másztam bele meghajtókba.
XP eszközkezelőben minden fel van ismerve/telepítve, még az AHCI meghajtó is. Viszont most nézem, 2 6Serie/C200 AHCI-m van, míg W7 alatt csak 1. Ott is 2 volt telepítés után...
Lehet valamelyik JMicron? 
-
kraftxld
félisten
-
katt777
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
-
39300 - 39201
51090 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 41901 41900 - 41801 41800 - 41701 41700 - 41601 41600 - 41501 41500 - 41401 41400 - 41301 41300 - 41201 41200 - 41101 41100 - 41001 41000 - 40901 40900 - 40801 40800 - 40701 40700 - 40601 40600 - 40501 40500 - 40401 40400 - 40301 40300 - 40201 40200 - 40101 40100 - 40001 40000 - 39901 39900 - 39801 39800 - 39701 39700 - 39601 39600 - 39501 39500 - 39401 39400 - 39301 39300 - 39201 39200 - 39101 39100 - 39001 39000 - 38901 38900 - 38801 38800 - 38701 38700 - 38601 38600 - 38501 38500 - 38401 38400 - 38301 38300 - 38201 38200 - 38101 38100 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 24001 24000 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- HP. Laptop. i5. Model: 15-da1002nq
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED WD40EFAX HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G9 - i7-1270P I 16GB I 512SSD I 14,1" WUXGA I Cam I W11 I Gar!
- NEC MultiSync V422 42" Monitor
- Lenovo T14 Gen3 I5 1245U Refurbished - Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) az ipon oldalának ie-ben való megnyitásakor többször is előfordult a dolog.

(VirtualBox és VmWare Player is ingyenes (otthoni felhasználásra persze)

Volt a gépen Seven is, mondjuk az megoldotta maga, abba belenyúlni se kellett. Csak 2x újraindult.

Lehet valamelyik JMicron?