Hirdetés

Aktív témák

• Superman

nagyúr

Rendben van emberek, nem azért indítottam ezt a topikot, hogy egymást szapuljuk, hanem, hogy elmondják a véleményöket a ''szakértők'' és a kevésbé szakértők, na meg azért is, hogy némi információhoz, életközeli infóhoz jussak a könyvek után.
    Néhány nap után akkor a szubjektív megjegyzéseim: nagyon jónak tartom a Mandrake Linux 8.2 -es telepítőjét és a kiegészítések, updatek is példaszerűen mennek végbe, nincs fennakadás. Bár amikor a MYSQl -t telepítettem (kliens és szerver) leállt a rendszer fatal error hibával és újra kellett indíítanom. Ez azért furcsa nekem, mert a serverre hivatkozott, holott én azt nem konfiguráltam, csak feltelepítettem.
    Ezek viszont kis dolgok, ahhoz képest, hogy mennyire jónak tartom a Mandraket.
    Egy másik negatívum: Mozilla alatt megírtam ugyanezt az üzenetet, de nem tudta elküldeni, mert mindig beugrott a bejelentkezési képernyő. Most a Konqueror alatt írom ugyanezt, mert a copy - paste sem működött.
    Egy szubjektív megjegyzés: nekem a Linuxok (nem csak ez, mindegyik) kezelőfelülete erősen bétásnak tűnik, mint amit nem fejeztek be teljesen. Legalábbis a Windows és a MacOS felületéhez képest, amelyek letisztultabbnak tűnnek, kiforrottabbnak, ha úgy tetszik dizájnosabbnak.
    A kérdéseim: milyen webböngészőt érdemes használni? Konqueror, Mozilla, Netscape? vagy valami más?
    Mi a helyzet a Flasht használó oldalakkal?
    Tud valaki Kylixot (lehetőleg Enterprise változatot) Linux alá, vagy a Visual Basicnek valamilyen megfelelőjét (Visual C++ is lehet)?
    Egyelőre ennyi, majd kérdezek még, ne féljetek.

Aktív témák