- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy S24 FE - tapasztalatok
- Argos: PH!arckép
- weiss: Pant* rant
- sziku69: Szólánc.
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- borg25: Kórházi beszámoló
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steph88
csendes tag
Sziasztok. Egy kis segítséget szeretnék kérni mert már ideje játszom vele de nincs tökéletes siker élményem. És már kezdek falnak menni
Szóval röviden, VPN kapcsolatot szerettem volna létre hozni egy windows 2012 server-en domain környezetben hyper-v -n keresztül. Tegyük fel, hogy párnap szenvedéssel és mschap-v2 csatlakozással megy is. Belülről, itt helyben. Megpróbálom elmagyarázni.
Szóval a szerver(ek) egy internal hálózaton mennek, 10.49.* címen DHCP-n. A fő kiszolgáló ahol van a VPN szerver, DNS, AD is, annak a szervernek két háló kártyát adtam. Egy 10.49.100.1 internal kártyát és egy external 192.168.1.100 ip-ű kártyát. Ugye ezt látja a kis otthoni D-Link wifi routerem is.
Van egy no-ip *ddns.net domain címem, ahonnan távolról elérem a router-et stb... Nah de most nem is ez a lényeg. Szóval már játszottam a DMZ-vel is (ezt is tanácsolták), hogy oda rakjam a 192.168.1.100 -as címet és mindent átenged. És itthon teljesen jól működik minden, amíg a saját wifi hálómon vagyok. Még akkor is ha a xxxxx.ddns.net címen hivatkozom a kapcsolatra. Amint viszont más hálón vagyok, nem jön létre kapcsolat.
Már annyira fel***ott, hogy simán csak egy RDP kapcsolattal kezdtem tesztelni. Port Forwarding 3389-es porton a 192.168.1.100 felé. A helyzet ugyanaz. Amíg a belső wifimen lógok egy másik laptoppal "messze" a host-tól, még ha a xxxx.ddns.net címet is adom meg az RDP-nek, simán authentikál és beenged. Amint külső (mobilon megosztott hotspot - laptoppal) indulok neki, nem jön létre a kapcsolat. Fura mód ha így a host gépet adom meg a routerben, a 192.168.1.50 címet amin a hyper-v kliens fut, az is működik.
Routeren már volt mikor az egész tűzfalat kikapcsoltam de... akkor se sikerült
Hirtelen már csak valami időtúllépésre tudok gondolni, hogy túl sok időbe telik neki kimenni a netre, vissza találni a routerhez, onnan rá a hostra, a hyper-v virtuális hálókártyát megtalálni amit ugye a server érzékelne és eldöntené mi a helyzet. De ez csak tipp. Kezdek kifogyni minden ötletből. És igen, nemrég töröltem a virtualbox-ot és nem ott próbáltam ezeket mikor mintha annak egyszerűbb és jobb lenne a hálózat kezelése
Szóval ha van bárkinek tippje, megköszönném.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Honor Magic 5 Lite, 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Apple iPhone 16 Pro MAX 256GB okostelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest